Moj kolega nikoli ne tišči svojega avta, ko si že napisal, da Berlingo ni za tišat...

Lep dan

RR je napisal/-a:Še to....
Moj kolega nikoli ne tišči svojega avta, ko si že napisal, da Berlingo ni za tišat...![]()
![]()
dizel za tišat
![]()
dddddd
Lep dan
Čojko je napisal/-a:Nekaj replik:
Clio 1.5 dci 68KM oz. najšfohejši nima turbo luknje in zelo lepo in zvezno vleče v visoke vrtljaje - tudi nad 4500 vrtljajev - seveda nima turbine!
Velik servis na 5 let starem Cliotu 1.4 z zamenjavo ključavnice na zadnjih vratih je prišel na pooblaščenem servisu Renault okroglih 150 jurjev!!!
Dvomom, da se ti 2.0 HDI 90KM segreje že po dveh kilometrih. Morda le poleti in da se počasi pelješ tista dva kilometra po klancu navzgor.
Turbo luknja je zoprna ko voziš počasi in lenari, ter se ti ne da za vsak drek prestavljat v nižjo prestavo. Za tako vožnjo je bencinc veliko primernejši in tudi veliko manj trpi. Če daš skupaj dva enako konjska avtomobila (bencin, dizel) bo na draganju dizel pušijo. Turbo dizel je veliko prožnejši in zaradi tega veliko lepše za vozit po regionalnih in avtocestah. Ko pa spraviš bencinca na prave obrate pa so vedno v igri enaki konji in zato enaki pospeški.
Ma, v glavnem, kot vsak stvar. Nekaj dobrih lastnosti in nekaj slabih pri vsakem motorju. Jaz imam le 5.5 km do službe in v skoraj dveh letih prevozil 35 tkm z dizlom, ki je bil v štartu 300 TSIT dražji od bencinca. Odločitev za dizla ne obžalujem, oz. sem zelo zadovoljen, da sem takrat napraskal še tistih dodatnih 300 jurjev za doplačat dizla.
Lp Čojko
Čojko je napisal/-a:1.5 dci 65KM im 160Nm navora, medtem ko ima 80KM 185 Nm, 100KM pa 200 Nm. Vsi pa imajo sistem preko skupnega voda. Tudi vse druge karakteristike motorja so popolnoma identične.
Glej, ne vem, nisem ziher. Sem tudi sam mislil, da je noter turbina, ki pa jo ob pogledu pod pokrov motorja nisem zasledil. Mogoče sem slabo pogledal.
Lp Čojko
clef je napisal/-a:po uradnih podatkih Renault Nemčija (glej link) ima 1.5 dCi (65) 200 Nm navora.
http://www.renault.de/RenaultSITe/puma/ ... dfkjdfml.0
lenivec je napisal/-a:ok če še vedno ne verjameš se vsedi v avto, se pelji v drugi na res minimalni hitrosti in stisni gas do konca, do 2000 obratov nebo šel avto nikamor, na 2000 se bo pa zbudil.
jap za 1.5dci govorim to
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov