vepar je napisal/-a:men so zmerm govoril da teh novejših avtov nesmeš na porivaje užigat.
nevem al ma to kej z ajnšpricom veze.
wavemaker je napisal/-a:vepar je napisal/-a:men so zmerm govoril da teh novejših avtov nesmeš na porivaje užigat.
nevem al ma to kej z ajnšpricom veze.
Ne smeš, ker lahko jermen preskoči par zobov in se poruši zaporedje delovanja ventilov, zato uničiš motor. So pa nekateri avti, ki imajo verigo namesto jermena in ta ne more preskočiti, zato takšen avto lahko vžgeš tudi na potisk. Osebno vem za dva: suzuki ignis in mislim, da tudi focus.
nebivedu je napisal/-a:....
Nej mi pa potem en razloži tole. Če ti po hribu dol spustiš avto s kontaktom kak to da avto vžge - če nebi dobival nič bencina nebi smel vžgati - a ni tko???
nebivedu je napisal/-a:Dizlov naj nebi porival - bencinarje lahko, ker imajo manj kompresije - vedno se jih da pa najmanj v drugo večinoma pa v četrto prestavo.
wavemaker je napisal/-a:Zato je pa najbolje met v avtu kable, pa se lepo vžge. Vendar večina voznikov misli, da se njim kaj takega ne more zgoditi, da jim avto ne bi vžgal. Do pred kratkim sem bil tudi jaz med njimi.
as soon as your take the foot off the acalerator even while still in gear fuel consumption drops to zero
Pugi je napisal/-a:Miholl je napisal/-a:ja poraba pa fizikalno ne more bit nič, ker bati od lufta ne skačejo gor pa dol
Joj no - a ves kako zgleda prenos moci iz batov na kolesa?? Potem lahko tudi kolesa porivajo bate kajne? Zato pa masina bremza!
PORABA = 0,000000000000 pa ne me basat k bom znoru![]()
![]()
Miholl je napisal/-a:čaki če maš kluče v vžigu pa da je mašina pržagana poraba je, pa če ti z letala dol v 8. prestavi padaš
Pero je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Dizlov naj nebi porival - bencinarje lahko, ker imajo manj kompresije - vedno se jih da pa najmanj v drugo večinoma pa v četrto prestavo.
dizla tudi lahko vžigaš na porivanje. Vsaj teoretično. Problem je če ne delajo žarilne svečke in ni dosti temperature da bi se gorivo vnelo, torej je včasih porivanje zaman.
Če je pa pogon odmične gredi na jermen, pa raje probajte vse drugo preden porivate ali bencinarja ali dizla...
Nixxon je napisal/-a:wavemaker je napisal/-a:Zato je pa najbolje met v avtu kable, pa se lepo vžge. Vendar večina voznikov misli, da se njim kaj takega ne more zgoditi, da jim avto ne bi vžgal. Do pred kratkim sem bil tudi jaz med njimi.
Samo opomba, če boste kdaj na kable vžigali, preden jih odklopite, prižgite gretje zadnješipe in še kakšne večje porabnike, ker lahko napetost zelo naraste in kaj skuri ko zadevo odklopiš.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov