Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Pe okt 01, 2004 4:06 pm

Takole,danes sem poklical Damjano Seme novinarko POP TV-ja in sma se dogovorila da se boma naslednji teden slišala glede vsega tega.Rekla je da je možno prispevek narediti naslednji teden,zato bi prosil vse ki imajo kak zakonik naj ga objavijo,da ga lahko malo preštudiram in vse tiste vodilne člane kluba da tudi oni preštudirajo zakonike in da se razjasni kaj je potrebno homologirat in kaj ne.Držali se bomo napisanega zakona in to tudi povedali.
Z Damjano Seme se bomo dobili predstavniki klubov,naredili prispevek in odšli domu.
Ker je ona iz Celja je nabolje da se dobimo v Celju.
Je zainteresirana na to temo,ampak mi je pa tudi povedala,kje bi se dalo posnet ilegalne drage,predvsem v Velenju. :roll:
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe okt 01, 2004 4:14 pm

darkdog24 je napisal/-a:Takole,danes sem poklical Damjano Seme novinarko POP TV-ja in sma se dogovorila da se boma naslednji teden slišala glede vsega tega.Rekla je da je možno prispevek narediti naslednji teden,zato bi prosil vse ki imajo kak zakonik naj ga objavijo,da ga lahko malo preštudiram in vse tiste vodilne člane kluba da tudi oni preštudirajo zakonike in da se razjasni kaj je potrebno homologirat in kaj ne.Držali se bomo napisanega zakona in to tudi povedali.
Z Damjano Seme se bomo dobili predstavniki klubov,naredili prispevek in odšli domu.
Ker je ona iz Celja je nabolje da se dobimo v Celju.
Je zainteresirana na to temo,ampak mi je pa tudi povedala,kje bi se dalo posnet ilegalne drage,predvsem v Velenju. :roll:

vse lepo in prav, podpiram!
vendar...
se mi zdi prav, da se razjasni, da niso vsi kriminalci, ki imajo "spedenane" avtomobile...
če se policija že gre, potem naj lovi tiste ki si to zaslužijo in ne vse!
Ne morejo vse metati v isti koš!
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Pe okt 01, 2004 4:15 pm

meni se ta homologacija zdi povsem bedasta! da moreš dat spojlerje homologirat, odbijače in pragove je čist en navaden K...!
tega ne razumem! kot da se pelaš ti z avtom 350km/h da ti ti spojleri vplivajo na lego avtomobila, no malo že vplivajo, ampak saj verjetno nišče ne vozi od vas na cestah tako kot oni z formula 1!
ok razumem da se morejo dat fedri in amortizerji homologirat, ker to lahko vpliva na lego avtomobila, ampak ne razumem pa zakaj moreš plačat 5k-10k da homologiraš del plastike, ali karbona ali kaj koli pač, to se mi zdi brezveze!

to je moje mnenje in če bi bil tam bi jim to tudi povedal!

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe okt 01, 2004 4:17 pm

prav je da se zadeve homologirajo in da ima nekdo nadzor nad tem.

Na cesti se drugače vozi še pa še "krip"
porezani fedri, spojlerji ki visijo... to je nevarnost v prometu in s tem ogrožajo
sebe in druge...
Slika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Pe okt 01, 2004 4:19 pm

HUGO_BOSS je napisal/-a:prav je da se zadeve homologirajo in da ima nekdo nadzor nad tem.

Na cesti se drugače vozi še pa še "krip"
porezani fedri, spojlerji ki visijo... to je nevarnost v prometu in s tem ogrožajo
sebe in druge...

to tud res, to sem pozabil :oops:
se opravičujem
ampak je pa definitivno predrago, kaj on tam malo pregleda, pa 2-3 besedice zapiše v kartonček 100% ne stane 5+k!

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe okt 01, 2004 4:23 pm

ja... mogoče je predrago, vendar v primerjavi s tistim kolikor daš za material z TUV-om je tistih 10.000 sit drobiž...
in glede nato, da če že imaš toliko denarja za material, potem imaš tudi za homologacijo...

drugače pa to pač ni zate in se moraš voziti z serijskim avtomobilom...
saj veš kako je... vsi bi vse imeli, ampak žal to tako ne gre...
Slika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Pe okt 01, 2004 4:30 pm

sam če tak gledaš je ta homolomo čistprav, ker nebi blo fajn ko bi se pelal po avtocesti pa te začne tvoj zadnji spojler prehitevat :roll:
sam še vedno mi pa ni jasno, kaj tolko tečnarjo z tem TÜV?
če že ne kaj drugo, da bi vsaj kazni znižali za nehomologiran del, ne pa dobiš tam 200k kazni ker nimaš pragov homologiranih :roll:

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe okt 01, 2004 4:46 pm

TUV ti je pogoj za homologacijo... to je nemški certifikat za material...
brez tega ne moreš homologirati nič...
problem je v tem, da home made spojlerjev ne moreš homologirat, ker nimaš TUV-a
TUV-a za home made spojler pa ne moreš pridobit, oz. je zelo drag in dolg proces...

kar se tiče pa kazni... kaj naj ti rečem... ubiješ človeka greš 2 leti sedet, od tega dobiš 1.5 leta pogojno, če pa nimaš katalizatorja dobiš pa 200k kazni... kakor da si naredil tako škodo in povzročil ozonsko luknjo nad slovenijo... potem se pa vprašaš, kaj šele delajo tisti kmetje ki vedno nekaj žgejo na svojih posestih... kaj tako smrdi... kdo sedaj dela večjo škodo? No ampak pač... ni legalno in moraš plačat kazen, katera je pa res malce pretirana, manj kazni dobiš celo ČE NIMAŠ VOZNIŠKEGA IZPITA :evil:
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe okt 01, 2004 4:48 pm

FireSTORM je napisal/-a:sam če tak gledaš je ta homolomo čistprav, ker nebi blo fajn ko bi se pelal po avtocesti pa te začne tvoj zadnji spojler prehitevat :roll:

Jaaaoooo. OK jaz peljem svoj sekret na homologacijo. Tam moz ugotovi da stevilke stimajo in to je to. :? To lahko dela tudi necak al pa necakinja, ki ze hodi v prvi razred in se spozna na stevilke. :roll: Da ne bomo slucajno o kaki strokovnosti na LPP.

Sedaj pa druga plat zgodbe. Pripeljem jaz svoj sekret na LPP ga zapremo v vetrovnik. Strokovni delavec naredi test in vidi da vse stima. Potem se, da vsi sraufi stimajo in da ne bo recimo padel dol, ko bom zapeljal cez eno luknjo. Test opravljen, no sedaj pa ni panike dat tisti denar. Ne pa zato da mi bo tist butl tam pogledal stevilke :?

To tam je samo da se drzava futra z denarjem in nic drugega.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe okt 01, 2004 4:54 pm

X-Hair je napisal/-a:
FireSTORM je napisal/-a:sam če tak gledaš je ta homolomo čistprav, ker nebi blo fajn ko bi se pelal po avtocesti pa te začne tvoj zadnji spojler prehitevat :roll:

Jaaaoooo. OK jaz peljem svoj sekret na homologacijo. Tam moz ugotovi da stevilke stimajo in to je to. :? To lahko dela tudi necak al pa necakinja, ki ze hodi v prvi razred in se spozna na stevilke. :roll: Da ne bomo slucajno o kaki strokovnosti na LPP.

Sedaj pa druga plat zgodbe. Pripeljem jaz svoj sekret na LPP ga zapremo v vetrovnik. Strokovni delavec naredi test in vidi da vse stima. Potem se, da vsi sraufi stimajo in da ne bo recimo padel dol, ko bom zapeljal cez eno luknjo. Test opravljen, no sedaj pa ni panike dat tisti denar. Ne pa zato da mi bo tist butl tam pogledal stevilke :?

dragi x

v vetroviku je že preizkušen material katerega si kupil, zato ima TUV in zato toliko stane...
fantje na LPP samo preverijo ali se ta del ujema s tvojim TUV-om
:roll:
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Pe okt 01, 2004 5:03 pm

Zato da pogleda stevike :har . Kaj pa ce je prsraufan samo z enim sraufom, to nobenga ne zanima sem dobil obcutek o vsem branju tega speha od prejsnega petka naprej.
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Pe okt 01, 2004 5:04 pm

HUGO_BOSS je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:

dragi x

v vetroviku je že preizkušen material katerega si kupil, zato ima TUV in zato toliko stane...
fantje na LPP samo preverijo ali se ta del ujema s tvojim TUV-om
:roll:

ja že uredu samo tuv je namenjen za nemški in avstrijski trg. to pa spet ni isto. tako da jaz kar podpiram tale vetrovnik.

btw:tako bi tud lahko homologiral homemade stvari.
SlikaSlika

Benq
Nov uporabnik

Napisal/-a Benq Pe okt 01, 2004 5:05 pm

Tako neumne izjave pa še ne.

V vetrovniku je mogoce stestiran sam spojler ali pa spojler na testnem vozilu.
Nikakor pa to ne pomeni da ce ima zadeva TUV,da je varna.Kaj pa če ima stranka vozilo in je zadeva slabo pritrjena ter bo odpadla cez teden dni?

Ali pa da so slabi/stari vijaki?

Kaj ima tukaj TUV veze?

Nič :!: :roll:
Lep dan vsem!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Pe okt 01, 2004 5:09 pm

Benq je napisal/-a:Kaj pa če ima stranka vozilo in je zadeva slabo pritrjena ter bo odpadla cez teden dni?

No to sn hotu rect in to jih ne gane kej prevec. Samo da so stevilke taprave in stvar bo stala na avtu pa magari ce jo samo naslonim :mrgreen:
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe okt 01, 2004 5:11 pm

Benq je napisal/-a:Tako neumne izjave pa še ne.

V vetrovniku je mogoce stestiran sam spojler ali pa spojler na testnem vozilu.
Nikakor pa to ne pomeni da ce ima zadeva TUV,da je varna.Kaj pa če ima stranka vozilo in je zadeva slabo pritrjena ter bo odpadla cez teden dni?

Kaj ima tukaj TUV veze?

Nič :!: :roll:

nenene narobe gledaš. kar ima tuv je zakon! pa tud če je polomljeno vse... samo da je tuv :wink: :wink:

sicer pa je pregled bolj ali manj tak na oči. :wink: če je recmo naravnost je ok.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Pe okt 01, 2004 5:14 pm

imam še jst eno uprašanje?

kaj pa če avto nima homologacijskega kartončka kot vem ni obvezen do leta 98

ali se pač motim na tehničnem nič ne težijo policaji do sedaj tud niso (3x potrkam )
zdej k pa delajo te racije me pa zanima?? hvala

LP

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe okt 01, 2004 5:17 pm

ja sej se ne čudim da vam poberajo tablice in vaz jebejo v glavo če pa take izjave ven dajete...

najbol da ukinejo homologacijo in da začnemo gor metat kar nam paše, pa fedre rezat pa ne vem kaj še vse...

:roll: :roll: :roll:
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe okt 01, 2004 5:17 pm

X-Hair je napisal/-a:To tam je samo da se drzava futra z denarjem in nic drugega.

Ja X-hair žal pravilno razmišljaš res je s tem denarjem fotramo samo državo :):)
Ampak jst se zavzemam za homogolizacijo in zakaj ker tako vsaj vem da pred mano vozeči voznik vsaj malo pozna situacijo in da se lažje počutim ker vem da ima recimo kvalitetem zadnji spojler in da nebo kr tako dol padel (pustimo ob strani zadeve ki so doma zmontirane in pol tuv z PS narejen )
Vsi dodatki ki lahko vplivajo na lego ali vozne karateristike morajo biti kvalitetno narejeni in ustrezno montirani ker kaj se lahko zgodi neki mulc bo recimo na svojem yugo-tu porezal fedre in kaj kmalu se lahko zgodi da se srečama na uvinku in ker nima kvalitetno narejene predelave lahko njegovi fedri počijo ker se je med rezanjem material spremenil in bum v moj avto torej jst sm 100% za homolomo čeprav se ne strinjam da tko komplicirajo glede tega v tujini je dovolj samo TUV potrdilo ki je v tujini tudi kao ISO certifikat torej pomeni da določen spojler ki ima TUV certifikat ustreza določenem tipu avtomobilov in da je prestal teste ki so mu omogočili da se je ojavil v trgovinah.Povedat pa morem tudi da prodajalci tudi znajo to tržit saj je izdelek z TUV-om precej dražji kot home made zadeva
quote]meni se ta homologacija zdi povsem bedasta! da moreš dat spojlerje homologirat, odbijače in pragove je čist en navaden K...!
tega ne razumem! kot da se pelaš ti z avtom 350km/h da ti ti spojleri vplivajo na lego avtomobila, no malo že vplivajo, ampak saj verjetno nišče ne vozi od vas na cestah tako kot oni z formula 1!
ok razumem da se morejo dat fedri in amortizerji homologirat, ker to lahko vpliva na lego avtomobila, ampak ne razumem pa zakaj moreš plačat 5k-10k da homologiraš del plastike, ali karbona ali kaj koli pač, to se mi zdi brezveze!

[/quote]
Z tem je tako ko kupuješ pneumatiko tudi pogledaš kakšen je hitrostni razred pneumatike ne verjamem da se ti z zimskimi gumami voziš 200km/h po avtocesti ker se bojiš da bo počila a je tako pa tudi rajši kupiš orginalne pneumatike kot pa obnovljene (nalite) mislim da se strinjaš po mojem bi se morale vse zadeve ki spremenijo vozne lastnosti nekam zabeležit ali imeti za vsako vsaj kakšno potrdilo (TUV) ki to dokazuje
darkdog24
Je zainteresirana na to temo,ampak mi je pa tudi povedala,kje bi se dalo posnet ilegalne drage,predvsem v Velenju

Tega definitivno ne smemo mešat ker pol neveden folk takoj pomisli malce spuščen avto pa si pol reče poglej ga tale pa draga to moramo ločit :evil: :evil:
@all :V TEM SMO SKUPAJ IN SE O TEM NE SMEMO KREGAT ZDAJ LAHKO ZDRUŽIMO MOČI

LP SEAT KLUB SLOVENIJE
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe okt 01, 2004 5:17 pm

AR_146 je napisal/-a:imam še jst eno uprašanje?

kaj pa če avto nima homologacijskega kartončka kot vem ni obvezen do leta 98

ali se pač motim na tehničnem nič ne težijo policaji do sedaj tud niso (3x potrkam )
zdej k pa delajo te racije me pa zanima?? hvala

LP

če maš avto serijski ga potem ne rabiš :D
Slika

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Pe okt 01, 2004 5:21 pm

ja če bi peš hodu ga tud nebi rabu drugač mam pa litke pa spojler original gor
Vrni se na Splošna debata