Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 06, 2004 8:43 am

Včeraj sem šel do mojega kolega, ki je odvetnik. Njegova izjava za nas vse;

Pismo ste idioti - avto je tvoja privat lastnina in noben policaj se je ne sme brez naloga dotikat. Lahko odstrani avto iz prometa - ampak to ne pomeni, da mora dol pobrati tablice ali nalepko - lahko ti samo ukaže da avto parkiraš na rob cestišča in ga tam pustiš, dokler ga z avtovleko ne odpelješ domov. Nalepke ti ne sme on strgat dol iz avta, ampak to lahko storiš samo ti sam ali pa pooblaščen delavec na tehničnih pregledih, če mu ti dovoliš. Tablic ti nihče ne sme pobrati iz avta, ker so dokler imaš plačano cestnino tvoja skrb, čeprav niso tvoja last - to je isto kot če bi policaju odvzel pištolo - ne smeš! Policaj ni tehnično dovolj podkovan v tem, da bi lahko ugotovil tehnične pomanjkljivosti na avtomobilu - za to so pooblaščeni na trhničnih pregledih, kjer naj bi imeli tudi ustrezno znanje.
Torej z malo znanja pravništva ti noben policaj očitno nič ne more.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr okt 06, 2004 9:08 am

lahk mal člene še kdo napiše na kere se lahk sklicuješ da ti ne more posegat po avtu (torej nalepki in tablicah) ?
the brand with the three stripes :)

vito
Novinec

Kraj: medvode

Napisal/-a vito Sr okt 06, 2004 9:15 am

Nebivedu to maš pa močno prov. Isto je z avtom kot z hišo, brez naloga ne more nč. Jest sm meu u hiši učasih hude žurke, pa je enkrat polcaj kr not uletu jest pa njemu kje ma nalog in se je zlo na hitr pa brez besed vn pobrau.
Fantje kamere met skoz u autu pa če kej začne ga posnameš in maš dokaz pol pa pritožba, pa dobi disciplinsko in če ti še ne brišejo kazni k sodnici, k more pa itak sama pol prevert zakone in pol maš pa lahko športn filtr notr. 8)

PiNkZ PoWeR
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a PiNkZ PoWeR Sr okt 06, 2004 9:30 am

dobr po tem kaj je zdaj dark dog našel pomeni da jaz nebi smel met problemo pri plavih ker moji novi odbijači itaq nimajo ostrih robov pa tega edino kaj bom rabu je da si zrihtam tuv ali pa si ta zakon kaj je dark dog našel skopiram pa v avtu nosim in ko me ustavijo rečem glej zakon kaj mi moreš :P :twisted: pa bo mi plavi reku kaj se delaš pametnega pa bom kratko potegnu??? :lol: :(

Uporabniški avatar
swifty
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a swifty Sr okt 06, 2004 10:38 am

nebivedu je napisal/-a:Včeraj sem šel do mojega kolega, ki je odvetnik. Njegova izjava za nas vse;

Pismo ste idioti - avto je tvoja privat lastnina in noben policaj se je ne sme brez naloga dotikat. Lahko odstrani avto iz prometa - ampak to ne pomeni, da mora dol pobrati tablice ali nalepko - lahko ti samo ukaže da avto parkiraš na rob cestišča in ga tam pustiš, dokler ga z avtovleko ne odpelješ domov. Nalepke ti ne sme on strgat dol iz avta, ampak to lahko storiš samo ti sam ali pa pooblaščen delavec na tehničnih pregledih, če mu ti dovoliš. Tablic ti nihče ne sme pobrati iz avta, ker so dokler imaš plačano cestnino tvoja skrb, čeprav niso tvoja last - to je isto kot če bi policaju odvzel pištolo - ne smeš! Policaj ni tehnično dovolj podkovan v tem, da bi lahko ugotovil tehnične pomanjkljivosti na avtomobilu - za to so pooblaščeni na trhničnih pregledih, kjer naj bi imeli tudi ustrezno znanje.

Sj zato nas pa odpelejo na tehnični kjer pol uni dol tablce poberejo :x

Jst sm mogu za provido vozit,samo itq se nimam na kej prtožt ker sm že kazn plaču :x
http://lasagnarecipes.org.uk

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Sr okt 06, 2004 11:19 am

nebivedu je napisal/-a:Včeraj sem šel do mojega kolega, ki je odvetnik. Njegova izjava za nas vse;

KAKO PA POTEM TO RAZLAGAŠ ?

(4) Policist, ki izloči iz prometa vozilo iz prvega ali drugega odstavka tega člena, lahko odvzame registrske oziroma preizkusne tablice.
(5) Če v primeru iz prejšnjega odstavka voznik ne odstrani registrskih ali preizkusnih tablic z vozila, se jih odstrani z neposredno fizično prisilitvijo na voznikove stroške.
(6) Odvzete registrske tablice se v roku treh dni od odvzema vrnejo uporabniku ali lastniku vozila, s katerega so bile odvzete, če je odpravljen razlog, zaradi katerega so bile odvzete. Po tem roku se pošljejo registracijski organizaciji, ki jih je izdala. Odvzete preizkusne tablice se uničijo.

(7) Policist začasno izloči iz prometa tudi motorna vozila ali skupino vozil, za katerimi je zaradi počasne vožnje nastala kolona vozil.

(8 ) V primeru, da so v vozilo vgrajene nehomologirane naprave, nadomestni deli ali oprema, ki bi morali biti homologirani, ali vgrajeni del, naprava, oprema ali sklop ni tipsko ali posamično odobren za to vozilo, lahko izloči vozilo iz prometa in odvzame prometno nalepko tudi pristojni inšpektor.

240. člen

(1) Izločitev vozila traja toliko časa, dokler se ne odpravijo razlogi, zaradi katerih je bila odrejena, ali se pridobi ustrezno dovoljenje.

(2) Lastnik vozila mora odstraniti izločeno vozilo s ceste v roku 24 ur. Če tega ne stori, odstrani vozilo na njegove stroške izvajalec rednega vzdrževanja cest.

(3) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek lastnik vozila, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena.

(4) Z globo najmanj 500.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba ali podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena, odgovorna oseba pa z globo najmanj 50.000 tolarjev.

Odreditev tehničnega pregleda
241. člen

(1) Policist napoti vozilo na tehnični pregled in odvzame prometno nalepko, če sumi, da:
- motorno ali priklopno vozilo ni tehnično brezhibno zaradi napak na podvozju ali na napravah za upravljanje ali zaviranje,
- je vozilo predelano tako, da ne ustreza tehničnim normativom, ki jih je določil proizvajalec,
- so v vozilo vgrajene nehomologirane naprave, nadomestni deli ali oprema, ki bi morali biti homologirani,
- vgrajeni del, naprava ali oprema ni tipsko ali posamično odobren za to vozilo,
- ne izpolnjuje predpisanih zahtev glede emisij snovi in energije v zrak, ali
- je tako poškodovano v prometni nesreči, da ni sposobno varne udeležbe v cestnem prometu.

(2) V primeru iz zadnje alinee prejšnjega odstavka se tehnični pregled opravi, ko je vozilo popravljeno.

(3) Stroške tehničnega pregleda plača voznik. Vozniku se ti stroški, razen v primeru iz prejšnjega odstavka, povrnejo, če se na tehničnem pregledu ugotovi, da je vozilo tehnično brezhibno.
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr okt 06, 2004 11:26 am

Martin je napisal/-a:

KAKO PA POTEM TO RAZLAGAŠ ?

(4) Policist, ki izloči iz prometa vozilo iz prvega ali drugega odstavka tega člena, lahko odvzame registrske oziroma preizkusne tablice.
(5) Če v primeru iz prejšnjega odstavka voznik ne odstrani registrskih ali preizkusnih tablic z vozila, se jih odstrani z neposredno fizično prisilitvijo na voznikove stroške.
(6) Odvzete registrske tablice se v roku treh dni od odvzema vrnejo uporabniku ali lastniku vozila, s katerega so bile odvzete, če je odpravljen razlog, zaradi katerega so bile odvzete. Po tem roku se pošljejo registracijski organizaciji, ki jih je izdala. Odvzete preizkusne tablice se uničijo.

(7) Policist začasno izloči iz prometa tudi motorna vozila ali skupino vozil, za katerimi je zaradi počasne vožnje nastala kolona vozil.

(8 ) V primeru, da so v vozilo vgrajene nehomologirane naprave, nadomestni deli ali oprema, ki bi morali biti homologirani, ali vgrajeni del, naprava, oprema ali sklop ni tipsko ali posamično odobren za to vozilo, lahko izloči vozilo iz prometa in odvzame prometno nalepko tudi pristojni inšpektor.

240. člen

(1) Izločitev vozila traja toliko časa, dokler se ne odpravijo razlogi, zaradi katerih je bila odrejena, ali se pridobi ustrezno dovoljenje.

(2) Lastnik vozila mora odstraniti izločeno vozilo s ceste v roku 24 ur. Če tega ne stori, odstrani vozilo na njegove stroške izvajalec rednega vzdrževanja cest.

(3) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek lastnik vozila, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena.

(4) Z globo najmanj 500.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba ali podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena, odgovorna oseba pa z globo najmanj 50.000 tolarjev.

Odreditev tehničnega pregleda
241. člen

(1) Policist napoti vozilo na tehnični pregled in odvzame prometno nalepko, če sumi, da:
- motorno ali priklopno vozilo ni tehnično brezhibno zaradi napak na podvozju ali na napravah za upravljanje ali zaviranje,
- je vozilo predelano tako, da ne ustreza tehničnim normativom, ki jih je določil proizvajalec,
- so v vozilo vgrajene nehomologirane naprave, nadomestni deli ali oprema, ki bi morali biti homologirani,
- vgrajeni del, naprava ali oprema ni tipsko ali posamično odobren za to vozilo,
- ne izpolnjuje predpisanih zahtev glede emisij snovi in energije v zrak, ali
- je tako poškodovano v prometni nesreči, da ni sposobno varne udeležbe v cestnem prometu.

(2) V primeru iz zadnje alinee prejšnjega odstavka se tehnični pregled opravi, ko je vozilo popravljeno.

(3) Stroške tehničnega pregleda plača voznik. Vozniku se ti stroški, razen v primeru iz prejšnjega odstavka, povrnejo, če se na tehničnem pregledu ugotovi, da je vozilo tehnično brezhibno.

ja to piše tukaj , v drugem zakonu o homologacijah pa piše malo drugače :wink:

sej šp. filter tud ni tipsko definiran za določeni model avtomobila in je univerzalen in tega ni treba homologirat, potem pa piše da je podobno tudi z spojlerji, kjer ni nikjer napisano da morajo biti homologirani, WTF pol :roll:

tuki se krešeta dva nasprotujoča si zakona, zdaj je pa vprašanje ker je močnejši in keri ima prav :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 06, 2004 11:40 am

Očitno se vsi odvetniki/pravniki ne spoznajo najbolj na zakone, ki govorijo o policijskem delu in njihovih pooblastilih...
To je tudi razumljivo, saj se nekdo specialzira za recimo civilno pravo, in o kazenskem recimo kmalu nima več pojma...ok, to sm malo pretiravu, verjemite pa da raje ne daje nasvetov, ker ni ziher...
Na faksu nam DOKTORICA civilnega prava raje ni dajala nasvetov, ki niso bili z njenega področja, ker ni bila ZIHER...pa je doktorirala s prava in je raje rekla naj drugega vprašamo, ker to ni njeno področje...tolk o vsesplošnem poznavanju predpisov s strani odvetnikov...
Samo to lahko še rečem...policist ima pravno podlago, to si ti členi, ki jih je navedel Martin in prej jaz, tukaj JASNO IN GLASNO in ČRNO NA BELEM piše, da ti LAHKO vzame tablice, lahko jih sam, v nasprotnem primeru pa jih on s prisilo...In on to lahko naredi, ker ima zato zakonsko podlago...a vam to res ni jasno...
Nedotakljivost stanovanja je pa nekaj čisto drugega in z avtom nima nobene zveze...to ni isto!

Killah bee...tukaj ne govorimo o tem problemu, ampak o domnevni nedotakljivosti avtomobila, in o tem da ti policist naj ne bi smel odvzet tablic...oziroma se sploh dotikat tvojga avta...ti členi dokazujejo nasprotno...

Problem ki ga pa ti poudarjaš, je pa če sem prav razumel ta, da ni dovolj natančno določeno kaj mora biti homologirano(in s tem se jaz čist strinjam) in ne "pravice" oziroma policijska pooblastila...popravi me če se motim...

Glede veljavnosti enega zakona nad drugim je pa velikrat lahko križ...enkrat velja mlajši, drugič višji po "hierarhiji" (recimo ustava nad zakonom) tretjič spet tisti ki je bolj specialen...itd...
Zadnjič spremenil Slide, dne Sr okt 06, 2004 11:52 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr okt 06, 2004 11:45 am

ok tablce ti dol spul
kako ti pa nalepko dol vzame???
če mu ti tega ne dovoliš in zakleneš auto?
šipo razbije? vlomi?
podpis

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 06, 2004 11:50 am

Jo pač pusti gor, sej tud brez tablc ne smeš vozt...zdej si šou že malo v skrajnost...kaj ČE :wink:
U končni fazi bi lahk reku, kaj pa če mu sploh ne ustavim... :D
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr okt 06, 2004 11:57 am

kaj pa če mam sekundni lim v žepu, pa mu rečem da bom dal jst dol, pol pa tablico na hitr mal pomažem, pa mu rečem, da mi ne gre, pa če mi lahko pomaga :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pol pa v avto pa gasa s policajem na podaljsku :lol:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 06, 2004 11:58 am

Serđo™ je napisal/-a:kaj pa če mam sekundni lim v žepu, pa mu rečem da bom dal jst dol, pol pa tablico na hitr mal pomažem, pa mu rečem, da mi ne gre, pa če mi lahko pomaga :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pol pa v avto pa gasa s policajem na podaljsku :lol:

:lol: :EE :cry
Huda... :lol:

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Sr okt 06, 2004 12:00 pm

Slide je napisal/-a:Jo pač pusti gor, sej tud brez tablc ne smeš vozt...zdej si šou že malo v skrajnost...kaj ČE :wink:

Tej pandurki bi sigurno ustavu :lol:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 06, 2004 12:02 pm

Pa to sploh ni prava policajka ta je sam oblečena tko, kake maš :noro
JOKE :P

Uporabniški avatar
swifty
Stalni uporabnik

Napisal/-a swifty Sr okt 06, 2004 12:30 pm

jst sm tablce sam moral dol trgat,nalepko mi je pa z nekim nožem dol postrgal stric ki dela na LPP g.Trček ki mi je pred parimi leti YUGOta EFI prodal,kaj čm tudi ta veza mi ni pomagala :lol:
http://lasagnarecipes.org.uk

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Sr okt 06, 2004 12:53 pm

darkdog24 je napisal/-a:Opomba! Doma narejeni izpuhi ne ustrezajo tem kriterijem, zato z njimi ne morete opraviti homologacije!

Kaj se pa steje kot "doma narejen" avspuh? Jemc avspuh je "doma" narejen? Novak avspuh? DeVito?

A imam sploh kaksno sanso homologirat Jemcev avspuh?

/jan

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr okt 06, 2004 2:09 pm

Martin je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Jo pač pusti gor, sej tud brez tablc ne smeš vozt...zdej si šou že malo v skrajnost...kaj ČE :wink:

Tej pandurki bi sigurno ustavu :lol:
Slika

lol, (na) njej bi jst izrednega tehničnega naredu :lol: :lol:

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr okt 06, 2004 2:26 pm

serđo, jaz pa bi mel redne tehnične... pa ne polletne, malo krajša obdobja :D morda kaka dvakrat na dan minimalno, treba podmazat z oljem pa to... servisiranje in pregled, saj veš...
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 06, 2004 2:41 pm

Če v primeru iz prejšnjega odstavka voznik ne odstrani registrskih ali preizkusnih tablic z vozila, se jih odstrani z neposredno fizično prisilitvijo na voznikove stroške

Evo dejte začet mal prebirat podrobneje takele zadeve!!!!

ČE LASTNIK SAM ODSTRANI...

Dejte mal bol prebrat - sam moraš spravit tablice - policaj jih ne sme - lahko jih pa oseba ki je pooblaščena za to na lastnikove stroške. Pi*da to je tko k da bi ti rože iz oken kradl policaji - PI*DA pa to je tvoja lastnina - noben se ti je brez tvojega dovoljenja ne sme dotikat. Dejte mal zakone o privatni lastnini prebrat.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov