nebivedu je napisal/-a:Včeraj sem šel do mojega kolega, ki je odvetnik. Njegova izjava za nas vse;
Pismo ste idioti - avto je tvoja privat lastnina in noben policaj se je ne sme brez naloga dotikat. Lahko odstrani avto iz prometa - ampak to ne pomeni, da mora dol pobrati tablice ali nalepko - lahko ti samo ukaže da avto parkiraš na rob cestišča in ga tam pustiš, dokler ga z avtovleko ne odpelješ domov. Nalepke ti ne sme on strgat dol iz avta, ampak to lahko storiš samo ti sam ali pa pooblaščen delavec na tehničnih pregledih, če mu ti dovoliš. Tablic ti nihče ne sme pobrati iz avta, ker so dokler imaš plačano cestnino tvoja skrb, čeprav niso tvoja last - to je isto kot če bi policaju odvzel pištolo - ne smeš! Policaj ni tehnično dovolj podkovan v tem, da bi lahko ugotovil tehnične pomanjkljivosti na avtomobilu - za to so pooblaščeni na trhničnih pregledih, kjer naj bi imeli tudi ustrezno znanje.
Torej z malo znanja pravništva ti noben policaj očitno nič ne more.
nebivedu je napisal/-a:Včeraj sem šel do mojega kolega, ki je odvetnik. Njegova izjava za nas vse;
Pismo ste idioti - avto je tvoja privat lastnina in noben policaj se je ne sme brez naloga dotikat. Lahko odstrani avto iz prometa - ampak to ne pomeni, da mora dol pobrati tablice ali nalepko - lahko ti samo ukaže da avto parkiraš na rob cestišča in ga tam pustiš, dokler ga z avtovleko ne odpelješ domov. Nalepke ti ne sme on strgat dol iz avta, ampak to lahko storiš samo ti sam ali pa pooblaščen delavec na tehničnih pregledih, če mu ti dovoliš. Tablic ti nihče ne sme pobrati iz avta, ker so dokler imaš plačano cestnino tvoja skrb, čeprav niso tvoja last - to je isto kot če bi policaju odvzel pištolo - ne smeš! Policaj ni tehnično dovolj podkovan v tem, da bi lahko ugotovil tehnične pomanjkljivosti na avtomobilu - za to so pooblaščeni na trhničnih pregledih, kjer naj bi imeli tudi ustrezno znanje.
Martin je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Včeraj sem šel do mojega kolega, ki je odvetnik. Njegova izjava za nas vse;
KAKO PA POTEM TO RAZLAGAŠ ?
(4) Policist, ki izloči iz prometa vozilo iz prvega ali drugega odstavka tega člena, lahko odvzame registrske oziroma preizkusne tablice.
(5) Če v primeru iz prejšnjega odstavka voznik ne odstrani registrskih ali preizkusnih tablic z vozila, se jih odstrani z neposredno fizično prisilitvijo na voznikove stroške.
(6) Odvzete registrske tablice se v roku treh dni od odvzema vrnejo uporabniku ali lastniku vozila, s katerega so bile odvzete, če je odpravljen razlog, zaradi katerega so bile odvzete. Po tem roku se pošljejo registracijski organizaciji, ki jih je izdala. Odvzete preizkusne tablice se uničijo.
(7) Policist začasno izloči iz prometa tudi motorna vozila ali skupino vozil, za katerimi je zaradi počasne vožnje nastala kolona vozil.
(8 ) V primeru, da so v vozilo vgrajene nehomologirane naprave, nadomestni deli ali oprema, ki bi morali biti homologirani, ali vgrajeni del, naprava, oprema ali sklop ni tipsko ali posamično odobren za to vozilo, lahko izloči vozilo iz prometa in odvzame prometno nalepko tudi pristojni inšpektor.
240. člen
(1) Izločitev vozila traja toliko časa, dokler se ne odpravijo razlogi, zaradi katerih je bila odrejena, ali se pridobi ustrezno dovoljenje.
(2) Lastnik vozila mora odstraniti izločeno vozilo s ceste v roku 24 ur. Če tega ne stori, odstrani vozilo na njegove stroške izvajalec rednega vzdrževanja cest.
(3) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek lastnik vozila, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena.
(4) Z globo najmanj 500.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba ali podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena, odgovorna oseba pa z globo najmanj 50.000 tolarjev.
Odreditev tehničnega pregleda
241. člen
(1) Policist napoti vozilo na tehnični pregled in odvzame prometno nalepko, če sumi, da:
- motorno ali priklopno vozilo ni tehnično brezhibno zaradi napak na podvozju ali na napravah za upravljanje ali zaviranje,
- je vozilo predelano tako, da ne ustreza tehničnim normativom, ki jih je določil proizvajalec,
- so v vozilo vgrajene nehomologirane naprave, nadomestni deli ali oprema, ki bi morali biti homologirani, - vgrajeni del, naprava ali oprema ni tipsko ali posamično odobren za to vozilo,
- ne izpolnjuje predpisanih zahtev glede emisij snovi in energije v zrak, ali
- je tako poškodovano v prometni nesreči, da ni sposobno varne udeležbe v cestnem prometu.
(2) V primeru iz zadnje alinee prejšnjega odstavka se tehnični pregled opravi, ko je vozilo popravljeno.
(3) Stroške tehničnega pregleda plača voznik. Vozniku se ti stroški, razen v primeru iz prejšnjega odstavka, povrnejo, če se na tehničnem pregledu ugotovi, da je vozilo tehnično brezhibno.
Serđo™ je napisal/-a:kaj pa če mam sekundni lim v žepu, pa mu rečem da bom dal jst dol, pol pa tablico na hitr mal pomažem, pa mu rečem, da mi ne gre, pa če mi lahko pomaga![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pol pa v avto pa gasa s policajem na podaljsku
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov