Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Sr okt 13, 2004 12:03 pm

Prednost je v tehniki, zato absolutno Audi A3. Ne vem kako lahko sploh razmišljaš o izbiri avtomobila.
LP

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Sr okt 13, 2004 12:24 pm

Mrcina je napisal/-a:
furious je napisal/-a:
hehe sam so pa pleh picke res usekane, na avte mislm.plehice se pogledam ne kaj sele da bi kej mel z njo :P najhujs so une k se same nimajo izpita

:D :D dokler sem imel še zastavo, me je vsaj kaka južna dečva lepo pogledala.... Zdej ko mam hondo me ne pogleda nobena več, ker pleh pič*** točno vedo kaj je VTI in kaj stock bingo :D :D :D... Sem pa zato bolj všeč moji, ki o mojem avtu ve sam to, da je srebrn :D .... :D :D :D

hehe pravs da taprave plehice bolj vejo kaj mas pod havbo kot pa sam.ja sej casa maja dost da studirajo :D

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Sr okt 13, 2004 1:07 pm

Master7 je napisal/-a:Prednost je v tehniki, zato absolutno Audi A3. Ne vem kako lahko sploh razmišljaš o izbiri avtomobila.
LP

Ma kakšni tehniki??!!Tip govori o Audiu A3 1.6 bencin tm letnik 96-in kje je tuki kšna strašna tehnika to ma komi okol 100 kojnou uuuuuu kr preveč.Kr mal poglej statistike pa boš vidu kaj crkuje... Sej Hyundai ni boljši od audija ampak za svojo ceno pa zihr več ponuja še posebi pa rabljen.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Sr okt 13, 2004 3:57 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:Ok včeri sva se s Poršejčkem počla pa sva zadevo rešla. Zdej pa fantje a morte bit taka teleta da iz tega vprašanja nastane prepir.
Poleg tega pa če bo stran zbrisana niso moderatorji čist nič boljša teleta k to počnejo. Se boste pa kje drugje počl. V glavnem gre vse na škodo foruma.

Oprosti, ampak meni se zdi, da si dal povod za prepir prav ti v tvojem drugem postu... Ali pa se motim :oops:

Pa brez zamere, prosim :wink:

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Sr okt 13, 2004 5:38 pm

Res ste me presenetli, vsaj nekateri, koliko enega znanja okrog avtomobilov ! :( obvladate oz. si mislite da jih, "prednost je v tehniki" pa to je neka reklama na tv
kakšna je ta prednost? ja je sigurno med 3 in 9 miljoni v ceni.Da, pa si z drugim "vedno na dobri poti" oz." v prednosti pred drugimi " tudi s tv ....me ta bolj prepriča ker to pa definitivno drži. Nimam nič ne proti enemu ali drugemu v končni fazi.....samo če pa je A3 res neki oblikovalski in tehnološki biser pol pa sem res slep, pa če ima zlate bate ga za ta denar ne bi imel v svoji garaži-pa brez zamere lastniki :D :D :P
(danes je avto zato, da te pripelje od točke A do točke B in to predvsem zanesljivo ,varno, poceni(ni odvisno samo od potrošnje..-nabavne cene,stroškov vzrževanja.....če pa kdo hoče avto za gizdaline (beri časi minili) pa naj izvoli. :)

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Sr okt 13, 2004 5:42 pm

motr v A3 je VW in se mu tudi že leta poznajo.ampak če pogledamo motor od micke ki je v coupeju al audjev motor rajš vzamem od micke motor.

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a poršejček Sr okt 13, 2004 5:44 pm

Pugi je napisal/-a:Mikimous, btw, ta tipcek nima izpita, ker je se mulc...

poršejček je napisal/-a:1.6 pupa 8-10 ce ga ornk tisis tm do 15-16
2.0 pupa 9-11 ce ga ornk tisis tm do 16-17

Zdj ti dam pa moj avto, z 1.6 in krepko vec konji k audi, pa ce mi prides cez 12 povprecne ti pa castim kosil. To lahko dosezes samo ce ga na autocesti dilas. Al pa ce stojis na mestu.

Dej, za ene je res zal treba rect, da taprvo izpit nared, pol pa kej povej... Pa tud zgorej si ene 3 u kamn poslal...

izpit narejen :twisted:

drgac so pa podatki za mestno voznjo dragi moj peđo!
sanje vsakega CARRERA GT

Uporabniški avatar
prasec
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a prasec Sr okt 13, 2004 5:50 pm

Ej stari, če boš kupu A3, pol vzem 1.8T (pa zamenjaš čip pa gasa), sam če pa primerjaš obliko Audija al pa Hyundaja.... pol pa ne vem kaj vidiš na Audiju, razen če boš nanga fuknu še 500k. :-P

Uporabniški avatar
swoop
Novinec

Napisal/-a swoop Sr okt 13, 2004 6:09 pm

Glede oblike avtomobila....ker je lepsi,ker grsi bi se dalo se mnogo razprav napisat.
Sam sm mew slicno temo pr seminarski na faxu (Akademija za likovno umetnost-industrijsko oblikovanje), v kateri sem pisal o zaznavnih principih oblikovanja avtomobilov. In je ta vrsta uporabljanja pojmov kot so grdo/lepo na zelo nizki "intelektualni?" ravni.

Pac js bi ti reku tko....najprej primerjaj avtomobila po tehnoloski plati, potem po udobju in sele potem se odloci za obliko.
Ker se mi v tej situaciji zdi brezpredmetno, da bi kupil nek avtomobil samo zaradi oblike, hkrati bi pa bil tehnolosko mnogo manj zanesljiv kot avtmobil, ki ti je manj všečen.
Druga je pa če se lahko "skeširaš" za servise, bencin ipd.

:P

Andrej

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Sr okt 13, 2004 8:25 pm

no swoop ne morš rečt da nej človek obliko da na tretje mesto. konec koncev avtomobile še vedno prodaja - oblika.lep primer so italjanski avtomobili-alfa recimo,čeprav ima seveda tudi dobro tehnologijo,ali pa Lancia. to bi mogu kot dipl.nevemtočnkajže :con vedt.

Uporabniški avatar
swoop
Novinec

Napisal/-a swoop Sr okt 13, 2004 8:48 pm

ne govorim na splosno, da se da obliko na tretje mesto...to sem povedal le za te primer, ko ima potencialni kzupec na voljo samo doloceno stevilo denarja...seveda je cis od njega odvisno kaj da na prvo mesto....

V tem primeru bi jaz uzel audija. Predvidevam,da je to se prejsni model. Ma ga sosed in se nc ne prtozuje nad njim...no so pac "situacije" ampak te so pri vseh avtomoblih.

Se strijnam,da je neralno govort, da je oblika na prvem mestu...sja prav z dizajnom doloceni avtomobil pritegne kupca. Bi pa v tem primeru, ko sta avtomobila dolocena, bi pogledal najprej glede kvalitete ipd.(se ponavljam, da ne vem kakšne želje ima ta človek)
Z mojega stališča-pa bom zdaj "zdissu" samega sebe-bi me moral pritegniti najprej vizualno... :P
Je pa cis odvisno kakšen človek si....katera lastnost avtomobila te bolj pritegne...če pa npr. želiš imeti vsega dovolj (od dizajna,kvalitete,moči ect.) bo pa treba nekoliko globlje seci v denarnico.

in nisem dipl.nevemkarkoliže :roll:

sem drugi letnik dizajna na ALU...za naslednje leto pa je predvidevan prepis na Pfhorzheim College-študij avtomobilskega oblikovanja...pa to je že off tema

lp,
andrej :lol:

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Sr okt 13, 2004 9:21 pm

A3 se za tak denar ne splača ker boš težko dobil dobrega, kaj šele da bi si lahko izbiral opremo. Za audije velja, da manjši kot so, bolje držijo ceno, zato če nujno hočeš audija raje vzemi A4, za ta denar bi dobil že 1.8 ali 1,8T tam nekje letnika '98, mogoče tudi dizla (če ga hočeš, seveda).

Glede hyundaia pa tako: če avto zbuja poglede, še ne pomeni, da je lep. Se strinjam s tistimi, ki ste mu rekli batmobil. :)
Proti hyundaiju sicer nič nimam, novi coupe mi je noro hud avto in bi ga vzel, če bi kupoval tak avto, samo vseeno pa je za moje pojme prejšnjim modelom manjkalo tisto, kar naredi iz prevoznega stedstva avto. Nekako preveč plastično, neresno mi delujejo, notranjost je obupna, menjalnik ni bil tak, kot bi moral biti, ...

Najpomembneje pri kupovanju avtomobilov je pa še vedno: razmisli, kakšen avto potrebuješ, koga in kaj boš v njem prevažal, je to edini avto ki ga boš vozil/imel na voljo, kakšne relacije boš delal in kaj sploh hočeš glede na svoj tip voznika.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr okt 13, 2004 9:47 pm

Nekako preveč plastično, neresno mi delujejo, notranjost je obupna, menjalnik ni bil tak, kot bi moral biti, ...

Pravi človek z citroenom ZX - dej ne me jeb.t - kupe ma kr precej kvalitetno notranjost - vsi predalčki so soft touch, vse se lepo uglajeno odpre - pritisneš pepelnik se lepo počasi ven odpelje, sisneš držalo za pijače, se lepo uglajeno ven odpelje. Notranjost lepo tiha, nobenih čričkov plastike itd. Menjalnik in volan lepo oblečena v šivano usnje, "shift gate" je oblikovan ala TT in ima alu look. Usnjeni sedeži so dvobarvni; sedalne in hrbtne površine so sivo-srebrne barve in plus vsega perforirane da ne švicaš polet(povej kolk avtov v tej kalasi ma take sedeže a?); jah res je obup notranjost. Menjalnik je pa špica; prestavna razmerja so preračunata natančno tako, da ko prešaltaš iz točke kjer je max moč motorja, pade igla točno tam kjer ima motor max navora - peta ni neka lenivcem namenjena brzina, ampak se kr lepo zvrti do konca in ko maš tko poštiman menjalnik je vožnja po ovinkastih cestah ali pa na dragih zelo dobra, saj avtek skoz maksimalno izkorišča motor pod havbo, sktratka ORNK POSPEŠUJE :wink:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Sr okt 13, 2004 10:51 pm

Infiniti: tako se govori. :!: :!:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 13, 2004 11:38 pm

Huh...koliko kreganja... :shock:

Jz bi samo tole reku...za isti denar, boš dobil več avta ziher v Hyundaiu, kateri je mel mnogokrat pohvaljeno lego na cesti, tudi motor ni nikakor slab, prej dober, menjalnik pa je veliko boljši od vseh ostalih Hyundaiev, če se prov spomnim!
Druga stvar je pa pizdenje osebkov, da nemški avtomobili niso več tisto kar so bili...
Eno izmed stvari, ki jo imajo še vedno svetlobna leta pred japonci...tudi korejci...
so materiali v notranjosti...žal, so me razočarali tako Avensis, kot Mazda 6, pa še kateri, pa tu govorimo o "premium" klasi japoncev...lahko bi reku, da se po sami kakovosti materialov v notranjosti (armaturka itd.) lahko kosa le Lexus, ki je pa itak drug svet...Ah ja...Subaru Legacy ima v prejšnjem Outbacku tudi super materiale...mehke in prijazne na otip...usnje in les kamor seže oko...isto v aktualnem modelu...
Žal tukaj Japonci niti korejci ŠE niso ujeli nemcev, pa naj reče kjr hoče kar hoče :wink: Znam bit objektiven in znam priznat, da po večini nemški avtomobili niso toliko boljši kot so (pasje) dražji od konkurence z daljnega vzhoda, pa vendar imajo nekaj stvari, ki avto naredijo....ja žlahten no :wink:
Tega vzhodnjakom žal še ni uspelo, oziroma najdeš le redke izjeme.

Zdej se pa kregite naprej :lol:
LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Če okt 14, 2004 12:02 am

Da še jst pristavim svoj lonček... Kar se stila in dizajna tiče, MENI OSEBNO, me od A3 gane samo ta nova serija. Sem bil tudi v tujini na raznih tuning/styling prireditvah, pa me prejšnja karoserija preprosto ne gane. Preveč "mlačne" linije, avto je do popolnosti zaobljen brez kakršne koli zanimive poteze. Če bi rad ostal skrit v gužvi, potem je to zate. Doma imamo in tudi vozil sem že VW/Audi zadeve starejših letnikov in spet, vse je do popolnosti nevtralno. Ne vem, no, mene zadeva ne gane. (Ta nov mi je pa hud - ostre linije, serijski bad-look, agresivc do konca, pa 2.0 FSI motor - suprca! :shock: )

Hyunday Coupe je eden od najbolj spregledanih in podcenjevanih avtomobilov že 3 generacije za moje pojme. Je eden redkih, ki ga namenjajo svetovnemu tržišču, pod imeni Coupe, Tiburion, Tuscon (al Tucson al neki tazga) in je s strani firme vedno dobil naj od naj. Hyunday kot znamka se že desetletje pridno uči od svojih sosedov in uspešno kopira oziroma si prilagaja "tehnologijo". Če mi zdaj lahko nekdo pove v čem je AUDI superioren Hondi, Mitsubishiju in Toyoti, potem bom rekel da se motim. Oblikovalsko je Coupe zame izjemna zadeva, odlična kombinacija lokov in ostrih linij, neka skladna nesimetrija, ki jo znajo postaviti tako, da avto kot celota zgleda 100% uravnoteženo, kar se tiče dizajna. Notranjost - Infinity, se podpišem pod tvoje besede in še dodam, v Coupeju se sedi kot v cockpitu aviona lovca. :twisted:

Če bi zmogel finančno zbirat med obema ta novima, bi bil tudi sam v hudi dilemi. Kar se tiče starejših letnikov pa bi verjetno vzel Coupe in se z njim še poigral. Par sem jih že videl takih s hudimi feltnami in kakšnim dobrim body-kitom... za A3 pa ne vem... mogoče če ti je všeč German-Tuning, clean look pa globoke feltne, samo men to ni fajn. :roll:
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če okt 14, 2004 2:22 am

tastar in tanov kupe sta kot noč in dan...tastar je užas od avta v skori vseh pogledih...

...A3-jka je že sama po sebi obupno dolgočasen avto...z 1.6 motorjem pa še 3x bolj...

...torej...tanov kupe ali audi z 1.8T motorjem ali pa nekaj tretjega...še najboljš :wink: ...
GTI
ITR
E30

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Če okt 14, 2004 3:22 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
MIKIMOUS je napisal/-a:Ok včeri sva se s Poršejčkem počla pa sva zadevo rešla. Zdej pa fantje a morte bit taka teleta da iz tega vprašanja nastane prepir.
Poleg tega pa če bo stran zbrisana niso moderatorji čist nič boljša teleta k to počnejo. Se boste pa kje drugje počl. V glavnem gre vse na škodo foruma.

Oprosti, ampak meni se zdi, da si dal povod za prepir prav ti v tvojem drugem postu... Ali pa se motim :oops:

Pa brez zamere, prosim :wink:

Ne zamerim sam a si bral prvi post....

Pa ne bi zdaj o tem naprej, ker mislm da smo mel za povedat, sedaj bo pa samo še obmetavanje.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če okt 14, 2004 3:29 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:Ne zamerim sam a si bral prvi post....

Pa ne bi zdaj o tem naprej, ker mislm da smo mel za povedat, sedaj bo pa samo še obmetavanje.

Imas prav, glavno da sta porihtala 8)

Konec koncev je tudi Porsejcek simpatizer koncerna VAG, ceprav ga je tisti Hyundai cisto prevzel... :P

Peace, brothers :pivo

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Če okt 14, 2004 3:42 pm

starejši audijevi 1.6 motorji so bili eni najslabših, pil je bencina več kot pa 1.8 če si ga tiščal,pa še slabšo moč in navor je mel.bencinski VW -AUDI motorji so bili vedno požrešni, realni podatki se zelo razlikujejo od tistih na papirju.
Oba avta A3 in Hyundai coupe pijeta malo več, samo je razlika v motorju očitna v prid hyundai-u.Jaz osebno bi izbral hyundai coupe,če pa bi že Audi A3, pa s kakšnim drugim motorjem ,izredno dobri 1.8T, tega 1.6 bi se na veliko izognil.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov