Nasty je napisal/-a:Voith;
če si prometni tehnik, še ne pomeni, da vse znaš in zmoreš. In s tem se ni ravno za hvalit.
Mentaliteta ima kar nekaj skupnega s obnašanjem na cesti. Sam si pa tudi napisal, da nas ubija "obnašanje na cesti". In s tem, ko je tvoja "180kmh normalna cruising hitrost " ogrožaš sebe (za kar mi je vseeno) in nas (za kar mi ni vseeno), ostale udeležence v promeru. Ti lahko voziš "s glavo", ampak vprašanje je s "prazno" ali s "polno".
V SLO še vedno velika večina ljudi misli, da so nekaj posebnega (kot npr. ti) in, da zakone zato lahko kršijo. S tem ima mentaliteta veliko skupnega. NE, zakoni so zato, da se jih spoštuje.
ne sej odkrito povedano sem formulo za racunanje reakcijskega casa ze pozabil. sem se pa ucil prometne varnosti in vsega tega od najboljsih. tko, da nism lih nek popoln newbie na tem podrocju.
ogrozam te tudi ce zaspim za volanom tko, da je to dvorezni mec.
in ko smo lih pri ogrozanju, mene ogroza vecina ostalih voznikov ker se obnasa nepredvidlivo kljub temu, da mogoce ne vozijo vec kot 130.
js se zelo trudim, da kljub temu, da naceloma po avtocesti vozim hitreje, vozim kar se da predvidljivo. tako, da ostali vozniki lahko logicno sklepajo kaj bom naredil.
tako obnasanje je spet veliko voznikom pri nas španska vas.
to glede hitrosti se mi pa neda pregovarjati, pač jaz bom vozil po lastni presoji in moj cilj je vedno isti: brezpogojno hočem priti na cilj v enem kosu, zato ne pretiravam. samo kot sem rekel 180 je normalna potovalna hitrost kar se mene tice in ni pretiravanje.
(normalna potovalna hitrost je tista, pri kateri se lahko sepetas sopotniku in te ta nemoteno slisi

)
aja in btw: nevem kako definiras "nekaj posebnega"
mislis v smislu: too wierd to live, too rare to die?
aja pa se to: rad bi slisal vase mnenje o isti stvari, ce bi vam prej za en mesec posodil avto, ki pri 180kmh ni na 110% zmogljivosti.. ker je res, da z nevem meganom ali dacio logan je 180 vratolomna in zelo tvegana hitrost.