RS-fan je napisal/-a:TomyBoy2 je napisal/-a:Slide je napisal/-a:Lahko bi pa še neki dodal...glede sekunde na krog...meni tista sekunda recimo nič ne pomeni, pa bi vseeno kupil Hondo, seveda še rajši v tem razredu Focusa RS, ker sem še dovolj mlad in dovolj nor na dirkaško trdoto, da mi udobje pomeni ravno toliko kot prepir dveh eskimov na jugu afrike...Čez 20 let pa bi verjetno vzel Golfa, saj ponuja za isto ceno MNOGO MNOGO več! To pa nihče ne more rečt da ne.
LP
Zgleda da res za vas "profesionalne" voznike obstaja v tem razredu samo Type-r in RS.![]()
Kar se tiče prodaje rabljenega vozila, ne mislm debatirat, ker ne sodi v to temo, zato prosim, da nekateri ne pišeti stvari, ki jih ne poznate. Pravkar sem prodal avto in tisti, ki ga trenutno prodajajo, vejo kakšna "štala" je trenutno na našem tržišču.
hm... ka pa megane RS ni to tudi nek športen avtomobil?????
TomyBoy2 je napisal/-a:Slide je napisal/-a:Lahko bi pa še neki dodal...glede sekunde na krog...
LP
Zgleda da res za vas "profesionalne" voznike obstaja v tem razredu samo Type-r in Focus RS.![]()
TomyBoy2 je napisal/-a:V glavnem, poglej si naslov te teme Golf V GTI je BBC Top Gear's Car Of The Year, ne pa kaj bi jaz in jaz bi pa sigurno to kupil. Potem si ga pa kupi !
Splošno znano debate na tem forumu "VS", ki nimajo tokrat nobene veze z to temo.
Sem ti še en delček zripal iz testa prejšne oddaje, za lažje spanje in na podlagi katerega, sem prejšnji teden tudi avto uplačal.
FILM 1
FILM 2
TomyBoy2 je napisal/-a:V glavnem, poglej si naslov te teme Golf V GTI je BBC Top Gear's Car Of The Year, ne pa kaj bi jaz in jaz bi pa sigurno to kupil. Potem si ga pa kupi !
Splošno znano debate na tem forumu "VS", ki nimajo tokrat nobene veze z to temo.
Sem ti še en delček zripal iz testa prejšne oddaje, za lažje spanje in na podlagi katerega, sem prejšnji teden tudi avto uplačal.
FILM 1
FILM 2
Ne vem čemu se kregate zaradi dveh avtomobilov, ki ju nobeden od vas nima? Avtomobila sta si različna in ciljata vsak na svoj tip kupcev. S prepiranjem v stilu "CTR je hitrejši pa basta" se ne pride nikamor. Golf je NAMENOMA kompromisen avto, medtem ko Civic to pač ni.
NeRo je napisal/-a:Med Golfom, Civicom in Meganom bi izbral Focusa RS. Sploh ni tako trd, da ga ne bi mogel prenašati cel dan. Špica avto. Sicer Golfa še nisem sprobal, amapk dvomim da me bo bolj navdušil kot Focus.
INFINITI je napisal/-a:NeRo je napisal/-a:Med Golfom, Civicom in Meganom bi izbral Focusa RS. Sploh ni tako trd, da ga ne bi mogel prenašati cel dan. Špica avto. Sicer Golfa še nisem sprobal, amapk dvomim da me bo bolj navdušil kot Focus.
Ti kaj pa tist slaven "torque steer" nad katerim so se pritoževali v top gear in fifth gear - baj avto zarad diferencijala trga volan iz rok in zavija po svoje po luknjastih cestah?
RR je napisal/-a:Hehehehe pa to ni res
Spet kregarija zaradi Honde in VW.....
- menjalnik pri CTR je naravnost odličen (tako položaj kot natančnost)
- čez pet ali osem let boš CTR hitreje prodal kot GTI z turbo motorjem
- notranjost pri VW je res na pogled, vendar je čričkov kaj kmalu polno, sčasoma pa postane resnično dolgočasna in monotona....... bljak
- pa ne mi govort tle od GTI motorju z turbino, CTR je nima, pa ima 200KM, pa si predstavljajte, da si kdo poči še turbino not in ima avto 400+ KM, ....
Golf je čist vredi avto, sam jest nikol več VW
Vsak osel gre samo enkrat na led
PureTNT je napisal/-a:RR je napisal/-a:Hehehehe pa to ni res
Spet kregarija zaradi Honde in VW.....
- menjalnik pri CTR je naravnost odličen (tako položaj kot natančnost)
- čez pet ali osem let boš CTR hitreje prodal kot GTI z turbo motorjem
- notranjost pri VW je res na pogled, vendar je čričkov kaj kmalu polno, sčasoma pa postane resnično dolgočasna in monotona....... bljak
- pa ne mi govort tle od GTI motorju z turbino, CTR je nima, pa ima 200KM, pa si predstavljajte, da si kdo poči še turbino not in ima avto 400+ KM, ....
Golf je čist vredi avto, sam jest nikol več VW
Vsak osel gre samo enkrat na led
Kar se tiče prodaje je to stvar trga. Pri nas se bo bolje prodal Civic, v ZDA pa bi se Golf. Kar se tiče 200 konj s turbino ali brez gre za dve različni filozofiji motorja. Če res misliš, da VW ni sposoben naredit N/A motorja s toliko konji na liter kot Honda si res neuk. Turbomotor je uporabljen zaradi voznosti avtomobila. Z Golfom se lahko voziš pri 2000, 4000 ali 6000 obratih, pa bo potegnil v vsakem območju, Honda pa ne bo. Pač, pozitivna karakteristika turbomotorjev. Nekateri imajo raje visokovrteče se motorje ala Honda, drugim bolj sedejo turbomotorji s svojim večjim navorom. Kot je bilo omenjeno že večkrat v tej temi: vsakemu svoje. Kar pa se tiče tistih famoznih 400 konj, ki si jih pripisal Hondi, bo VW dosti lažje dosegel to moč kot Honda. Kot turbomotor ima že v osnovi manjšo kompresijo (sicer je razlika zelo majhna) in bi lažje prenesel visok pritisk turbinskega polnilnika kakor pa Honda. Ne pozabi tudi na to, da ima kot turbomotor tudi primerne bate in ojnice, ki jih bi moral pri Hondi menjati. Ko že izgleda, da se bo tema umirila, se vedno najde neki nov genialec, ki začne nov flame war.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov