Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe dec 03, 2004 1:28 pm

Če bi jaz mel na voljo 5 mio tolarjev za avto kot voznik začetnik bi gledal v smeri Audija A4, Bmwja 3, novi A3 mi je fuul všeč, pa mogoče kako Vectro GTS...

Je res da je DOSTI ljudi ki takoj ko dobijo izpit norijo po cestah, vendar verjemite da niso vsi taki. Jaz avto gonim samo tam ko vem da lahko, na penis mi pa gre ko vsak teden v cajtengah čitam kak se je en zaleto v drevo, kak je en zleto s ceste.. Jebatga, če bi vsi bli popolni vozniki bi se vsi vozli po omejitvah...

Moj predlog je vsekakor kakšen Pasat, Audi A4...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
micek
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a micek Pe dec 03, 2004 1:37 pm

1. avto: golf, punto,... pod 130 konji
2.avto dve do tri leta za prvim: alfa 2.0...,... do 180 konjev
3. avto pa že kaka bmw5, passat v8, honda s2000,... do 300 konjev ;)

začet z majhnim 8)
fjuuuunnnnffff pa me ni več

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Pe dec 03, 2004 3:07 pm

PhoenixX je napisal/-a:AUDI A6 2.5 TDI QUATTRO TIPTRONIC 02 :twisted: 8)

ker je tema zopet odprta dovolite, da še jaz predstavim svoje mnenje. torej, če ima na razpolago 5 mio sit bi jaz vzel naveden avto zato, ker je otročje lahek za vožnjo, udoben, velik - varen in še kakšna pozitiva bi se našla. izberi Audi ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe dec 03, 2004 6:16 pm

Po moje je bolše da mu nabavijo bolši avtomobilček (A3; BMW...) ker je večja verjetnost da bo bol pazo na njega kot pa da mu kupijo kakšnega slabšega za katerega se mu bo je....
Razbiješ se lahko z vsakim samo pri teh bolših je manjša verjetnost tega ali ?
Z vsakim avtom se da vozit hitro in počasi pa če ma 75KM ali pa 300KM razlika je le v tem da majo ponavadi tisti z večjo močjo več sistemov namenjenih za varnost in hitreje pospešujejo (zlo uporabna zadeva za prehitevanja).
Kaj se pa parkiranja pa tega tiče pa se dajo dokupit senzorji ki ti pomagajo pri tem.
Če pa misli noret bo pa tako norel z onim malim in pa vekim - z obema se da. (Potrebo po hitrosti pa mu bodo verjetno uničli drugo leto s kaznimi.)

Lep Pozdrav
Slika

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo Pe dec 03, 2004 6:25 pm

fora je v tem...vsaj jst tako mislim...če daš mulcu Yugeca la katro se ne bo paljušaril po cesti in zganjal neumnosti ko kak frajer, ker ga bo sram se kazat s takim kršem....če mu pa daš bemflo, audi, se bo vsak normalen mulo, ki je komaj naredil izpi hotel popalit pred pičkami, sošolci...itd in bo zato, ker bo hotu frajer bit...auto temu primerno tudi vozil...po frajersko, da se razumemo...in nato bo kmalu v časopisu ali na poročilih :roll: ...oz pod rušo..pa da nebo reku da to ni tako, ker smo vsi šli skozi to...oziroma nekateri še bojo...
za malde voznike ( do 3 let) bi morala bit omejitev do 1.200 ccm...pa še pol bi ble pizdarije :evil:

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Pe dec 03, 2004 6:33 pm

Avalon, meni se kak A3 2.0 FSI zdi kar u redu izbira. Je varen, močan, a ne premočan, dokaj velik, pa ni prevelik, poleg tega pa za razliko od 3ke coupeja ni tak avto da bi mulcu v glavo stopilo da je superman. O zadnjem pogonu ne bom nič rekel, se je pa veliko lažje učiti parkiranja z odrezanim zadkom kot z limuzinsko ritjo, ČEPRAV če si talent ti ne eno ne drugo ne bo delalo problemov, če si anti pa tudi yugača ne bi znal parkirati.

Saj pravim, bolj kot karkoli drugega je tu vprašljiv ego tegale 18letnika. Če je dovolj zrel in če mu res hočete kupiti avto za 5 mio mu bo trojka kupe zagotovo nudila največ užitka, a3 pa je bolj ziheraška, all-rounder varianta.

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo Pe dec 03, 2004 6:41 pm

jst bi mu kupu cliota 1.2 al pa golfa diesel...ostalih 4.500.000 sit pa na banko dal, za boljše cajte :twisted: :twisted: :D

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Pe dec 03, 2004 8:39 pm

Avalon, oba avtomobila, tako Audi kot BMW sta vec kot odlicna izbira. Jaz bi za prvi avto priporocil dizelski motor, pa naj fant uziva v navoru pri nizkih obratih. Ce dobro pomislim, bi bil tudi avtomatski menjalnik kot nalasc za to. Saj ne, da se taksnega avta ne da tiscat, ampak pri avtomatiku je tudi pocasno krizarjenje cisti uzitek. Razmislite tudi v tej smeri. Sicer pa, ce bi jaz kupoval svojemu otroku prvi avto, bi mu kupil SAAB ali Volvo. Seveda ne kaksne turbo izvedbe. Pa niti ni vazno za koliko denarja, sveda dobis tako za 100.000 SIT, kot za 5 milijonov. Ce denar ni problem, je to toliko lazje. SAABa 9-3 dobis recimo za ta denar kaksno leto starega, lahko tudi z dizelskim motorjem... Seveda se da tudi s svedom ubit, ampak moras bit pa ze res nadarjen, pa se potrudit se moras... :D

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So dec 04, 2004 1:11 am

a niso to 1.2 hotl clo u zakon porint?mislm no comment....sej kul če znaš vozt to revše pa da se zavedaš da ne gre praktično nikamor.zmer k vidm da se mi po nasprotnem pasu(prehiteva) bliža kej podobnga 1.2 me kr mal stisne.opažam pa da folk prov uživa gont mejhne švoh avtomobile. po ravnem gas do podna pol k je klanc ne gre nikamor pol pa spet do podna........

jst sm pr 18 letih dobu avto s 100KM pa ga nism razsu pa tud ne leti tko da bi lahk ful dirku.nej si mulo zbere neki kar mu bo všeč,bo relativno varno in kar bo cenu.tist kar maš rad boš tud čuvu.Audi A3 3.2 V6 DSG :twisted: .
sam ne mu kupt kšnga močnga avta z slabo lego.če se misl igrat po cesti nej ma vsaj neki k se bo dal lovit(kratek) pa k ne bo šel počez na vsakem ovinku.

LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So dec 04, 2004 1:48 am

Vuso je napisal/-a:a niso to 1.2 hotl clo u zakon porint?mislm no comment....
LP

Ma ne no...... kok bo pol moja furla avto vozla k bo izpit nardila? :P 1.6 dizl je mal prek 1.2 :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan So dec 04, 2004 3:30 am

samo 100k mi dej pa ti povem kaj bi se dalo in splačalo kupit 18 letnem mulcu..
deadly getaways TM
Slika

Uporabniški avatar
Trigger
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Trigger So dec 04, 2004 4:38 am

Hja no kot peugeot fan bi si za 5mio sit zaželel 206 RC pa bi blo veselja več kot preveč

Lp
Ni vse 206 kar se sveti :-)Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So dec 04, 2004 4:12 pm

yogo je napisal/-a:za malde voznike ( do 3 let) bi morala bit omejitev do 1.200 ccm...pa še pol bi ble pizdarije :evil:

Dobr no. pol si mlad voznik ne more kupit Škode Favorit ? Ker preveč trga ??
Omejitev bi jst dal na 1.8 pa 150 KM. Ker mladi vozniki večinoma vozijo avte od starih.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight So dec 04, 2004 4:41 pm

ma dejte no..kšne bedne omejitve!!! najprej treba pamet omejit pol pa šele kj druzga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 So dec 04, 2004 4:42 pm

jst ne vem,zakaj so bli moji posti zbrisani :?: :!: povedou sm svoje mnenje glede voznika začetnika da bi vozu samo do 1200ccm :evil: ok,zgleda d se kle ne sme mnenja izrazt :evil: ... sicr pa bmk,tema je že zdavnej šla iz topica,in use skp je eno samo kreganje,kako smo ,oz nismo vozniki začetniki sposobni vozt...pa usem skupej en LP
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So dec 04, 2004 6:58 pm

A nebo omejitev v zacetku drugega leta za mlade voznike 100km?
Usaj jaz sem tako slisal

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 So dec 04, 2004 7:17 pm

omejitev na 100KM bo po novem letu na hrvaškem kokr jst vem,saj neki se je govorlo tko...za moje pojme bedarija

LP
Slika

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix So dec 04, 2004 9:41 pm

Kupite mu BMW 3 diesel:

- BMW 320d, E46 (330d pa bi bil za vekomaj in nudil neverjetne užitke)

AVTOMOBIL
-> Avtomobil kuri dizel vendar je lahko izredno živahen.
-> Poraba je zelo mala (predvidevam, da si bo vendarle sam kupoval gorivo) avtomobil kot komplet pa je lahko s pravimi platišči zelo atraktiven.
-> Črne ali temno modre barve bo najbolj sexy.
-> Mogoče še športne vzmeti , da bo malce znižan, kar bo optično super.
-> S čip tuningom se ga lahko nastavi na 170km in kot dizel in s turbinco ima tako tudi velik navor, ki se ga občuti in v njem uživa.

OZVOČENJE:
V Nemčiji se dobi BOSE sisteme za te modele po zelo ugodnih cenah(ebay.de), kar bo avtomobilu dodalo tisti duh pravega glasbenega vzdušja oziroma užitka.

Sicer pa moraš bratu resnično zaupati, da bo tudi odgovorno ter s trezno glavo vozil tovrsten avtomobil. Sam se ne bom pregloboko spuščal v te zadeve, vendar moraš se zavedati, da s tako mašino in z željo po postavitvijo pred prijatelji in mogoče tudi kakšno punco lahko škoduje tudi komu drugemu in ne samo sebi.

Predstavljal si recimo kdo bi zmagal ob čelnem trku s tvojim bratom če bi na drugi strani neki študent ali študentka imel/a Citroena AX (to pa govorim iz lastnih izkušenj zato brez pripomb prosim). Oziroma kot pravimo: Po toči zvoniti je prepozno. - (in bo tudi tu)

Skratka o zadevah je treba vendarle tudi kakšno besedo izmenjati in ne preprosto po mentaliteti "Če imamo pa dajmo ostalo pa bo že." Na cesti so namreč tudi drugi in kot starejši brat moraš bratu nuditi tudi kakšno modro besedo o teh zadevah.

Sicer pa sem prepričan, da s pravim prijemom in miselnostjo bo tvoj brat kar užival v naslednjem poletju. 8)

[/b]

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Ne dec 05, 2004 12:13 am

sj je ful problem ne ker ne poznamo kak tip človeka je-kupu bi mu bmw al pa audi zarad varnosti, al bi mu pa kupu enga tazga mejhnga na izi zato k še nima izkušenj na cesti

pomoje je najbol če od začetka neki cajta vozi avto od staršev oz bilokoga zato da dobi izkušnje, da se navadi prometa in to

pol bo meu pa vrjetno že tud sam mal drugačne poglede na razmere na slo cestah

nevem kdo je napisu:hitrost ne ubija, ubijajo norci za volanom (al neki podobnega)-temu dam js čist prov!!

srečno vožnjo vsem skupi

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Ne dec 05, 2004 5:58 pm

Vsi smo enkrat imeli 18 let in večina ( prizna ali ne ), je gledala samo da stvar
čim bolj leti. o varnosti pa smo bolj razmišljali v stilu: "saj meni se pa nič ne
more zgodit". Tako je bilo, tako je in tako vedno bo. Otroku pač ne moreš
preprečiti frajerisanja pred vrstniki, sploh pa pred puncami.
Ker vemo, da v teh letih bolj deluje impulz kot razsodnost, je lahko
hiter in močan stroj bolj poguben kot kaj "manjšega".
Odločitev bo pa tako ali tako na vsakem posamezniku.
Omejitve so stare kot človek.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov