Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To dec 21, 2004 12:43 pm

Avalon je napisal/-a:Hm jaz bi pa še nekaj dodal k naši vozniški kolturi in sicer svežo izkušnjo, zame nič hujšega se je pa zgodila prometna nesreča na eni lokalni cesti. Pred nami tovornjak in za nek razlog je pač močno zaviral (kaj se to hitr ustav pa kljub svoji teži :shock: :shock: :shock: ) avto za njim komot ustavi, jaz tudi, opel vectra za mano tudi (prilagojena razdalja) Stoenka za to Vectro pa mislim, da s polnim gasom v njo.. vectro odbije v steno na sovoznikovi strani in nazaj na cesto kjer je pristala na strehi. (k v filmu, kako je to poletu :shock: ) V glavnem se ustavim in nudim očetu in sinu (Vectra) prvo pomoč nekaj udarnin, sin je imel prebito glavo sem rano začano omilil z ledom in obliži da se ni večala oz otekla. Oče je bil pa malo porezan zaradi stekla. Voznici stoeneke ni bilo nič hujšega, udarnine.
Kar me je pogrelo je to, da folk ki se je ustavil, se je ustavil zato, da so firbcal in se niti en ni spomnu dat iz avta prvo pomoč, ali pa poklicati 112 ali 113. NEEE!! To sem jim mogu povedat kaj naj naredijo, razumem, da je nekdo šokiran in obmrzne (človeška reakcija na nenavadno akcijo okoli njega) toda, da tam gledajo kako jima nudim prvo pomoč in poleg čvekajo kok je kdo porezan itd. je pa res preveč. Na srečo je lokalni zdravnik prispel mislim da 10 min po klicu, da jima je nudil strokovno pomoč (očitno je ZD blizu) kar pa ne bi mogel rečt isto za Policijsko patruljo 45min je porabila, da je prispela in potem vsem vse 4x povedat.. pa iz koga se delajo debila??? Mene.. so pa napačnega nabasal! :evil: Prvemu sem povedal ostalim pa lepo rekel, da naj k kolegu pogledajo ker je ravno dobil mojo izjavo. Aja da ne omenim nasproti vozečih vozil kako so elegantno križarili mimo in se popali na stekla vrat ter gledali ko da je konec sveta! :evil: In po vrh vsega kot da še ni konec idiotizma me en izmed policajov vpraša kje sem se navadil nuditi prvo pomoč??? :shock: A sem slučajno zelene barve al kaj takega, kot da nisem iz tega sveta. In mu prav osorno odvrnem, da preden sem sploh sedu v avto in začel vozit, sem mogu opravit izpit iz prve pomoči in da sem bil v vojski bolničar. Očitno njemu nekaj neznanega, izpit iz prve pomoči namreč. :roll: V glavnem, za zjokat. :cry:

Prve pomoči marsikdo ali pa kar velika večina ne ZNA nudit...ok, tudi noče, ampak v glavnem ne zna!!! Tudi jaz več pojma nimam, kako bi pomagal,priznam, pa tudi nikoli mi ni bilo za medicino in mi tudi ne bo, seveda pa bom ZELO hvaležen, da se bo našel kdo ki jo bo obvladal, ko jo bom jaz potreboval, vsi pa vemo, da če ne obvladaš, da je bolje če pustiš pri miru, ker lahko hitro narediš še slabše in bolj boleče!!!

Policaji lahko na kraj pridejo tudi pet minut prepozno, brez panike...reševat jim ni treba, zato so reševalci in gasilci, je pa res, da se lahko hitreje sprazni kraj nesreče, če prej zmerijo, popišejo, opravijo svoje delo skratka itd...
Samo še vedno pa ne veš, kakšno drugo delo so imeli...ni vse delo samo promet, dejte si že to zapomnit, pa morda ni tista nesreča, ki se zgodi vam ali jo vidite edina v tistem okolišu ;) Ne more na enem koncu pustit vsega, pa priletet na kraj nesreče ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM To dec 21, 2004 1:31 pm

Avalon je napisal/-a:kar pa ne bi mogel rečt isto za Policijsko patruljo 45min je porabila, da je prispela in potem vsem vse 4x povedat.. pa iz koga se delajo debila??? Mene.. so pa napačnega nabasal! :evil:

Tukaj je malo statističnega poročila, stran 16 je zanimiva:

http://www.policija.si/si/anketa/doc/po ... kc2004.doc
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov