cardynal je napisal/-a:moj namen ni biu da se bi zdj folk kregu tak da prosim ce se zadrzite ker mislim da se nima smisla kregat za taksne stvari kdo ma prau in kdo nima pač človek je hotu pomagat in se mu za to zahvaljujem ce pa se ma kdo kaksno idejo pa tud prosim ce mi napise
evo zadeva je taksna sou sem na policijsko postajo po izpit in tam je bla ena res fuulll prijazna (proti pricakovanju) policistka ki mi je lepo razlozla da lahko jz napisem ugovor ze kar na ta alkotest in celo povedala da imam dobre moznosti da zmagam ne mores verjet sm jo kr cudno gledutak da v ponedeljek ugovor naslovim na policijsko postajo.. in potem bomo vidli kaj se zgodi tak da ce ma se kdo kaksno idejo za ugovor bi lahk predlagu se enkrat pa poudarjam da nisem pisal tega da se bi folk zdj kregu gko ma prau in kdo ne
hvala in lep pozdrav
Voith je napisal/-a:
@ slide
opis odnosa policista do civila, ni lih cist brezpredmetno, sploh ce policist krsi pooblastila, se vede zaljivo, ali v nasprotju z zakonom/ustavo. diskriminacija je po slovenski ustavi strogo prepovedana, sploh od uradnih organov. price pa znajo marsikj povedat, in v kksnem sicer redkem primeru, tud policist potegne krajso slamco.
drgac pa se neki zanimivga je; namrec ce vas kksn policaj v vasi okolici nadleguje, mate pravico it na njegovo domaco pp in podat pisno zahtevo, da doticni milicnik ne sme vec kontaktirat z vami, in da zahtevate da v primeru da more met milicnik pac opravka z vami, nikakor to ne sme bit ta osebek. komandir postaje, vam je v tem dolzan ustreci
accent lover je napisal/-a:Drgac pa me zanima ce mora biti pritozba overjena pri notaju.Vem pa da izjave pric morajo biti oznacene s podpisom notarja![]()
LP VSEM IN VESELE PRAZNIKE
SCH-MM je napisal/-a:Slide je napisal/-a:Na priče se je pa težko zanašat, ker jih lahko sodnik izloči, saj se lahko kot njegovi prijatelji smatrajo za pristranske priče, ki so se za pričanje skupaj dogovorile!
Edino tukaj se ne bi strinjal. Govorijo izkušnje... Tudi ožji družinski člani ti lahko fulll pomagajo, je pa res, da mora vsak posebaj razbiti argumente nasprotne strani.
Je pa verjetno odvisno od sodnika, situacije, teže primera...
Slide je napisal/-a:Voith je napisal/-a:
@ slide
opis odnosa policista do civila, ni lih cist brezpredmetno, sploh ce policist krsi pooblastila, se vede zaljivo, ali v nasprotju z zakonom/ustavo. diskriminacija je po slovenski ustavi strogo prepovedana, sploh od uradnih organov. price pa znajo marsikj povedat, in v kksnem sicer redkem primeru, tud policist potegne krajso slamco.
drgac pa se neki zanimivga je; namrec ce vas kksn policaj v vasi okolici nadleguje, mate pravico it na njegovo domaco pp in podat pisno zahtevo, da doticni milicnik ne sme vec kontaktirat z vami, in da zahtevate da v primeru da more met milicnik pac opravka z vami, nikakor to ne sme bit ta osebek. komandir postaje, vam je v tem dolzan ustreci
Nikjer ga ni diskriminiral, če mu je povedal da bo plačal stroške strokovnega pregleda, ne ga lomt no in ne mešat hrušk in jabolk!
Nikjer ne piše da je kakorkoli grozil...če je zate grožna to, da ga je obvestil kako je s stroški...NE to NI grožnja!
Najprej si preberi še kodeks policijske etike, ustavo in potem ti bo mogoče postalo kristalno jasno kaj je in kaj ni diskriminacija oziroma žaljiv odnos...nikjer ne piše da je bil žaljiv! Pa tudi o diskriminaciji ni bilo govora! Nikjer tudi ni napisano kako je bil aroganten...kaj je takega rekel, bi blo zanimivo tudi to slišat/prebrat...ker me zanima, nisem rekel da ne verjamem! A s tem ko ne veste kaj mu je rekel na tak način, tudi ne morete svetovati!!!
O žaljivosti mislim da ni bilo govora, še manj pa o kaki diskriminaciji!
Če te policist nadelguje...lahko greš na PP jamrat, ampak boš mogu dokazat da te je res, ker če ne bi si lahko vsak prdec(ne mislim tebe) zmislu, pa bi šou na PP in to reku, torej ne bi nihče več smel nikogar ustavljat na cesti! Ne vem kje si to pobral...hmmm...ne vem no
Voith je napisal/-a:bom komentiru na tvoj post od spodi navzgor.
to sm pobral pr sodnici za prekrske, po imenu Jelka Klun. more bit pa to seveda na predpostavki da te je taisti osebek ustavu al pa nadlegoval saj trikrat ali veckrat zapored, oz v krajsem casu. o tem pol odloca komandir postaje. baje. tko prav ona.
mas pa pravico se pritozit komandirju z pisno pritozbo.
do diskriminacije pride zlo hitr.
recimo zame je diskriminacija da ker imam dolge lase me kdo oznac za hasisarja. pac ne poham vec tko da ce mi policist pavsalno odredi strokovni test za mamila, je to zame diskriminacija, ce bo moj priimek naglasil drugace kot ga je treba, bo to spet rasna diskriminacija, ce me bo zajebavu v glavo z raznimi idiotizmi, bo to spet diskriminacija, in zalitev mojega intelekta, ce se bo vedel vzviseno, in nebo hotel odgovarjati na moja vprasanja, ki jih imam kot drzavljan pravico sprasevati notranje organe, je to spet krsenje policijskega kodeksa.
pol so pa tle se ustrahovanja, pa napeljevanja, kot so; ce si pred tremi mesci pohou ti bo pokazal na testu in bos mogu placat se test, tko da bols da odklonis, pa je se tega velik. sam nima pointa to tle nastevat.
Avalon je napisal/-a:Policijski kodeks je ena zajebana zadeva, k sem ga bral sem mislil, da mi policaj skoraj nič ne more, pač piše kot piše, kako si ga pa določen posameznik razlaga to je pa.. 100ljudi-100čudi. Je pa nekaj res, da je zelo tanka meja med vzpostavljanjem avtoritete in represivnim dejanjem. Torej policaji več ali manj hodijo po tankem ledu, folk je vsak dan bolj zakonsko podkovan in se vedno manj pusti zajebavat... 15 let nazaj je bila policija "bog i batina" danes vedno manj. Na srečo, na žalost.. sami presodite.
_VeNoM_ je napisal/-a:cardynal je napisal/-a:Pred pol ure so mi policaji vzeli izpit, ker sem napihal 0,79. Sedaj me zanima ali policaji sploh lahko odredijo preizkus, če ti stojiš na parkirišču?
Hvala za pomoč
LP!
ne smejo ti uzet izpita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FAKKKKKKKKKKKKKKKKKK izpit ti samo uzamejo če ti iz krvnega testa pokažejo da si pod vplivom ALKOHOLA!!!!bejž nazaj pa zatež da boš tožuuuuuuuuuu![]()
![]()
![]()
PhoenixX je napisal/-a:_VeNoM_ je napisal/-a:cardynal je napisal/-a:Pred pol ure so mi policaji vzeli izpit, ker sem napihal 0,79. Sedaj me zanima ali policaji sploh lahko odredijo preizkus, če ti stojiš na parkirišču?
Hvala za pomoč
LP!
ne smejo ti uzet izpita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FAKKKKKKKKKKKKKKKKKK izpit ti samo uzamejo če ti iz krvnega testa pokažejo da si pod vplivom ALKOHOLA!!!!bejž nazaj pa zatež da boš tožuuuuuuuuuu![]()
![]()
![]()
Z Lahkoto ti ga uzamejo ce napihas vec kot 0,5 oz 0,6. Mene so tut na parkirplacu pofukal...vazn da mas prizgan avto in se ze smatra da gres na furo.
jz sem meu ugasnen avto ze miljontic napisem
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov