Mate je napisal/-a:maestro je napisal/-a:Vendar pa, če prehitevam s 135 ali 140, se MI NIMAŠ KAJ BLIŽAT. Blendanje se avtomatsko razume kot: zgin z mojga pasa, a ne vidiš, da sem hitrejši. Torej, če prehitevam s 130 ali 140, se mi nimaš kej bližat oziroma me na bližanje opozarjat, ker se bom itak umaknil na sredino, takoj, ko bo mogoče. Če mi kdo blenda, takoj prižgem zadnje meglenke.
Sej zastopim da si proti dirkanju in dokazovanju svojega ega na cesti, samo z dejanjem ki si ga napisu zgori pocnes tocno to. Kaj drugega je voznja po sredini kot zelo objestno dejanje in dokazovanje ega - "imam prav, vozim po omejitvah, ne bos me prehitel".
Evo tocno tole. In prehitevalni pas je zato da se avto prehiti. Se se ni treba peljati tistih BENDIH 130. Ko prehitevas potegni gospod maestro, prehitis avto se vrnes na vozni pas potem pa tam spet caraj svojih varnih 120 ( al kolikor se ze vozis ). Tudi promet bi bil dosti bolj TEKOC. Ce pa mas TDI in s tem gledas na BC in se trudis da poraba ne bi padla nad 4,5l ja potem se res vprasam kaj je s folkom. Tudi sam te ne napadam, ampak ob sporocilih bomo mi na koncu zvenel kot res eni kriminalci ko se ne vozimo 130km/h. Poglej pa malo koliko je dogodivscin ko se folk ne zave prometa okoli sebe. Kolikokrat bi ze lahko pocilo ampak sem se tudi sam navadil. Kot je Mate rekel. Enostavno mi ne gre v glavo. Se vozis, pred tabo dva avtomobila. Dokler ne prides na 100m blizine ta oseba ne bo prehitevala. Pa a je res treba jebat neki folk al kaj. Zato z moje strani blendanje, da malo opozorim nase in ne z mislijo zgin mi s prehitevalnega, ker eni res milijo da ce se vozijo 120 je vse njihovo in jim ni treba gledat v ogledalo.
Ko hodim v LJ vstopim na AC na Vrhniki. Gledas vzratno ogledalo in se avtomobili hitro priblizujejo. Tam ga se fantje in dekleta radi mal stisnejo ko je navzdol. Ko se vkljucim na prehitevalni pas vozim na polno do 180, tako da ne naredim brezvezne guzve in brezpotrebnega zaviranja zadaj seveda ce vidim, da se avtomobili hitro blizajo. In ne bom s tisto res mal cudno mislijo. Ah se vec kot 130 se itak ne sme vozit

Tudi na magistralnih cestah, ko prileti avto za mano in se grdo nalima na odbijac. No jaz to razumem kot mudi se mi spusti me. Ti si bos pa razlagal " pišuka glej ga norca, ne bos me" A je tako tezko ob prvi priliki dati desni zmigavec in te prehiti. Vsaj jaz tako storim in sem jaz srecen da me nobeden ne moti zadaj in on ko je sel mimo. In se spet vprasam, a je to tako tezko. Je povedal ze TNT, nikoli ne ves kaj je v avtomobilu zadaj

A : Kaj ima tale dolge luci
B: ja ne vem
A: pa se se vozim se pod omejitvijo
B: ja pa malo pospesi
A: kar za mano je ( ze malo v joku ), kaj je narobe
B: to sama ves saj mas ti izpit
A: pa sem ga komi naredila ( za vsa solzna), zakaj ima tako mocne luci za mano ( z v joku za volanom )
B: ja pelji normalno naprej pa bos videla kaj se bo zgodilo
A: ne bo raje se malo upocasnila mogoce je kaj narobe z avtomobilom, pravijo da ce ti blendaj da je nekaj narobe
No vidis takim bi jaz vzel izpit ne pa tistim ko se vozimo 160-180 po AC in se zavemo prometa. In maestro provida te ne bo lovila ce se bos vozil do 150-160. Toliko pameti pa se premorejo nasi policaji. Njih zanima oseba ko pade mimo tebe ko se ti peljes 130. Oz se vijuga po AC levo desno.
Se bi lahko dodal se nekaj besed ampak zal te ne poznam ne vem kaj vozis ( ze tisto z TDI-jem sem prevec rekel in se tega zavem ) in bo stvar mogoce usla iz dosedaj se kulturnega nivjo pisanja. Upam da bo kdo dodal se kaj pametnega in smrkavci ko se nimate izpita prosim da ste mi tiho. Ker ponavadi so najbolj glasni taki, ko nimajo tudi predstave kako se je voziti po AC po omejitvah.
Tudi se se danes sprasujem kaj je bilo osebi ko se je postavila na sredino AC in verjetno z mislijo " ne ne bos divjal"

In je razlika ali se ti peljes z enim passatom 160 ali pa z enim ( hmmm....upam da ne bom koga uzalil ampak bom pac rekel jugo ) jugom. Pa ne da je jugo slab. So pri nas jugoti, ko resnicno letijo in so porihtani. To sem zgolj dal primer, ne se sedaj kregat ker sem omenil jugota, tisti ki si ga lastite.

No pa da preberemo se kako pametno misel in razmisljanje. Maestro cakam :P