Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po jan 03, 2005 8:44 pm

Se pravi da se lahko skozi vsa naselja voziš po števcu cca 65kmh kar je realno 60kmh in te nebo noben zajbaval. To je ql samo po eni strani nepravično. Za 76kmh po radarju pa pri 90% avtomobilov kaže števec že čez 80kmh kar ne moreš doseči v sekindi ali dveh nepozornosti.

Se pa tut strinjam da zarad takih pritožb zastarajo tut hujši prekrški ki tudi slučajno nebi smeli zastarati in za katere bi mogle bit hude kazni. Sej vsak se hoče izmuznt kazni par 10ksit samo pol ko je pa toliko takih zapade pa še prekršek recimo enga pjanca ki je nekoga zbil... Brez takih brezveznih pritožb bi sodišče dost lažje reševalo probleme ki jih je resno treba rešiti.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Po jan 03, 2005 8:53 pm

Mate je napisal/-a:Avalon: Dej mal pomisli, preden kaj napises. Zakon ma lukne in pomankljivosti. Take in drugacne. In ce je policaj fer in nastavi radar na 70 pri omejitvi 50, da kaznuje tiste, ki so res ze mal prehitr prpelal je to, vsaj po moji pameti pravilno. Ja ne bo colu tistmu k bo pelu 60, glede na to, da je cesta v pijavi gorici precej siroka in je tam res tezko peljat 50. Samo glede na prehod za pesce je pa enih 70 al pa mogoce 80 ze mal velik. Pa brez zamere prosim, samo tak nacin dela policajev, se mi ne zdi neumen.

Kako se izmakniti kazni v tem primeru, je nekdo itak ze pritozbo gor prlepu in mislm, da je to eden izmed nacinov, ki lahko celo uspe. Ceprov sm v tem primeru proti izmikanju.

Pa sem ze parkrat placal policajem in jim tudi bom, ce me bodo ujeli. Pac, sem peljal prehitro. Jezil bi se v primeru, ko bi me ustavil, ko bi peljal do 10km/h cez omejitev, se posebej, ce se mi ta omejitev ne bi zdela smiselna.

In kaj te tukaj moti glede mene, ker nisem nič zasledil razen Pomisli preden kaj napišem, bodi bolj direkten. Hvala.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater Po jan 03, 2005 8:54 pm

andrej777 je napisal/-a:Se pravi da se lahko skozi vsa naselja voziš po števcu cca 65kmh kar je realno 60kmh in te nebo noben zajbaval. To je ql samo po eni strani nepravično. Za 76kmh po radarju pa pri 90% avtomobilov kaže števec že čez 80kmh kar ne moreš doseči v sekindi ali dveh nepozornosti.

Se pa tut strinjam da zarad takih pritožb zastarajo tut hujši prekrški ki tudi slučajno nebi smeli zastarati in za katere bi mogle bit hude kazni. Sej vsak se hoče izmuznt kazni par 10ksit samo pol ko je pa toliko takih zapade pa še prekršek recimo enga pjanca ki je nekoga zbil... Brez takih brezveznih pritožb bi sodišče dost lažje reševalo probleme ki jih je resno treba rešiti.

ALKO TUKI NIMA VEZE!
Sem pa odločno proti alkoholu, nebi razlagu zakaj...
Letno delam 130.000km in če te zalotijo na kraju samem plačaš,
če je pa možno se temu izognt pa hvala bogu, saj smo vsak
dan bolj omejeni,obdavčeni to je nesvobodni.
Kravatarji se neki spomnejo pa udri ga po denarnici da,
zapolnimo proračun.
Par let si mogu obvezno k notarju podpis overt zdaj pa kr naenkrat ni treba več :!:
NO KDO TUKI KRADE
vsak avto je dober, le če je izdelan na Švedskem
SlikaSlika

ZgAgEc
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a ZgAgEc Po jan 03, 2005 9:57 pm

Hehe sami angelcki na tem forumu...

A gremo eno ilegalno drag srecanje narest bojo pa vsi za.... :roll:
Slika

Jure#007
Nov uporabnik

Kraj: Trzin

Napisal/-a Jure#007 Po jan 03, 2005 10:01 pm

amater je napisal/-a:
Nejko87 je napisal/-a:omejitev je 50, sam radar meri šele od 70 naprej ;)

nebi reku da je 20km tolerance, a pol jim naj pa zahvalo pošljem al kaj :lol:

Je kr prou. Majo tut polcaji tolerancijo in vem (tut iz izkušenj) da majo nekateri stoječi radarji naštiman, da zazna le avtomobile, ki vozijo npr. 70km/h in več.

Če ti ob sliki piše omejitev vozila 70km/h potem je to točno to. Plačat in pridn bit....
Kamen na kamen palača, tolar na tolar - pa gre plača

Fenistil
Nov uporabnik

Napisal/-a Fenistil To jan 04, 2005 3:03 am

Če mene vprašate kje vozim 50kmh je to le pri speljevanju in zaviranju, al pa ko za kakim sralcem vozim!!! in nisem nek nori voznik, ne norim, samo po omejitvah voziti je že prava umetnost(sploh če maš ker bolš avto, kot je yugo)!!!

A zdej sem pa že sralec, če se 50 furam, tam kjer je 50 omejitev??? Pa dejte se no poslušat ljudje.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jan 04, 2005 3:31 am

kok ste picajzlasti vsi.

te kazni so pretirane. AMEN komu zdj tle ni kj jasn?

kmal ti bojo v rit sondo namontiral, da se bo racunal vsak prdec, kot povzrocanje splosne polucije. zdravilo? seveda vsak prdec 5000sit + DDV.

ce je naselje prazno,pregledno , in ce ni zive duse, je 70+ cis normalna hitrost in to je to. tam kjer ni pregledno je 50 ali manj. kdaj se boste ze enkrat naucil da ni fora v zakonu ampak v vasih glavah, hitr se lahk vozis tok da ne povzrocas nevarnosti. ki jo na ravnem preglednem odseku tud sred mesta, ne povzrocas pa tud ce gres 85.

definitivno tak prekrsek ki si ga naredil premisljeno, preverjeno in varno, ni zadosten razlog za odvzem izpita, oz kako tako inferiorno kazen.

to je sam politicni terorizem. js sm tud takoj za da se njih po mandatu linca pred ljudstvom pa me noben noce upostevat. sj kul, dons to jutr sonda v riti, pa cip v zapestju. do kdaj bomo ovce, pa odlocamo sam mi.(ki smo/ste ovce in pac nezmozni samostojno razmisljat, raj zaupajmo tvju, radiju in to je to. pustimo se vodit za nos, odirat, zlorablat ipd.. ja res, smo zrtvena jagnjeta, in v tej vlogi ocitno zelo uzivamo.)

kaksna je to demokracija, demokracija my ass. pa neki vsi enakopravni pa to? kje je to? same floskule. ce sm enakopraven, hocem orozje(kaka superiorna bitja so te drzavni organi da lahko nosijo orozje js ga pa ne smem???), hocem odgovarjat ko sem kriv, ne pa ko vidm prazno cesto, soncni zahod, in pohodm, pa na zalost spregledam radar, ki je skrit v zivi meji in opa dej izpit, nakaz 200k sit, pa placuj avtosolo se enkrat. najbols da uvedejo se filtriranje misli, pa prepoved hitre hoje in teka, ker je nevarn, lahk koga podres, pa se tatovi ponavad laufajo.

pa da se nau zdj najdu kksn pa mi bo kej pametn o hitrosti v naselju, zivim tik ob takem ovinku, da je postajanje pred mojo bajto smrtno nevarno.
sam vseen tm kjer vidis da ni nic nikjer, pac pohod, dej si duska, tam kjer so otroci oziroma najmanjsa moznost da bi blo karkol, se peles 50, 40 oz kokr je potrebno za varnost na in ob cesti.

samo oderustvo. norci se bojo pa lih tko zaletaval v naselju, izven naselja, in sploh povsod, pa neglede na omejitev.

cela zgodovina clovestva je enaka, zmer se najde sistem, potem odira narod dokler ni kaplja v prepolnem kozarcu, in pol se vseskp podre, pol rata pa nov sistem po okusu ljudstva, ki pa se spet eventuelno skisa in rata spet neprijazen do ljudi, in pol se to skos ponavlja.

treba unict vse pa na nov narest, pol bo spet ok za neki cajta. enostavno se mi zdi da je vseskup ze prevec gnilo da bi se splacal popravljat.

upam da bo tud tle kmal kksn tsunami oz neki podobno ucinkovitega, da se bo narod mal streznu, pa da bo tole ego tripanje mal uplahnilo. aja pa predvsem to da bo folk se v cem drugem najdu vrednote, ne sam v degeneriranem jerry springer showu :x

pimi
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a pimi To jan 04, 2005 7:44 am

Čestitam za zadnji odgovor, mislim enako, bravo..........

steva cenejac
Nov uporabnik

Napisal/-a steva cenejac To jan 04, 2005 8:04 am

voith - ti si i**** - ukinmo zakone pa bo, a ne?

pimi
Nov uporabnik

Napisal/-a pimi To jan 04, 2005 8:12 am

----steva cenejac----dej se mal nauč lepšega obnašanja, mogoče is pa ti i****??? :shock: :shock: :shock:

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To jan 04, 2005 8:31 am

Avalon:
Avalon je napisal/-a:1. Predvidevanje: če je tam omejitev 50km/h more radar slikat vsako vozilo ki prekorači to hitrost saj s tem krši zakon, koliko slik bo to posnelo mene prov malo briga, oz. mi dol visi tko ali tako sem jaz in ostali davkoplačevalci kupil un radar naj vsaj dela tko kot more, ko ga bojo oni plačal iz svojih žepov pol naj ga pa štelajo kakor jim paše. Prej pa vsaj v moji glavi nimajo te pravice.
2. In še nekaj slikati samo "težke" kršitelje je idiotsko in klofuta v obraz vsaki inteligenci. Kaznovati je treba vse kršitelje ne samo težke. Kje je tukaj logika??? Mi pojasniš???
3. Zakaj bi svojo (beri državno) blagajno polnili samo z osebami ki prekoračijo hitrost 70km/h (v tem določenem primeru) denar je denar ali se ga država celo brani v neki miselnosti:"ja če ni vsaj štirih ničel nas ne zanima!" ??? :roll:

S tem se nism strinju, ker se mi zdi fer, da manjse krsitelje pac spregledajo. Ce peljes 5 cez omejitev nisi vecinoma za nikogar nevaren, ce pa peljes 25 cez si pa ze precej bolj nevaren. Zato se mi zdi prov, da placajo tisti, k ornk krsjo predpise in ne tisti k ponesrec pelejo mal prehitr. Upam da razumes... Jest tud ne bi tm pelju 50, zelo verjetno bi bilo malo pod 70, kot obicajno.

Voith: Cestitam za dobr post :-P
Slika

steva cenejac
Nov uporabnik

Napisal/-a steva cenejac To jan 04, 2005 8:41 am

Sorry za jezik, sam na spodnji organ mi gredo tisti, ki svoje nespoštovanje zakona razlagajo z demokracijo pa svobodo pa ne vem čem. Pri tem pa gre za nič drugega kot to, da se jim zdi za malo, ko morajo plačat, ker so pač imeli smolo, da jih je policaj ulovu.

Sam ne vozim vedno po predpisih, ampak za to tud prevzemam odgovornost - če me bodo dobl, bom plačal in rekel, prav ste imeli, nisem prav vozil - ne pa, da se skuša kazni obiti z ne vem kakšnimi pritožbmi in podobnim sranjem.
Da bi šel pa to razlagat, da pri nas ni demokracije, je pa smešno in idiotsko.

pimi
Nov uporabnik

Napisal/-a pimi To jan 04, 2005 8:52 am

Kolk je pri nas demokracije, je dolga debata ne spada pa sem....zakon bi mogli pač vsi spoštovati, vendar ga lahko tisti z debelo denarnico po novem in starem zakonu manj spoštujejo kot tisti ki svojo plačo dajo za enkraten prekršek, in poj nimajo za preživetje. Poj se pa lahko začne tudi debata, kaj pa se vozi z avtom če ne more voziti pa predpisih, zakone bojo pa itak kršili samo še premožnejši, pa ne ga srat spet z enakopravnostjo pred zakonom...........poj smo pa spet pri demokraciji, a ne.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 To jan 04, 2005 9:33 am

pimi je napisal/-a:Kolk je pri nas demokracije, je dolga debata ne spada pa sem....zakon bi mogli pač vsi spoštovati, vendar ga lahko tisti z debelo denarnico po novem in starem zakonu manj spoštujejo kot tisti ki svojo plačo dajo za enkraten prekršek, in poj nimajo za preživetje. Poj se pa lahko začne tudi debata, kaj pa se vozi z avtom če ne more voziti pa predpisih, zakone bojo pa itak kršili samo še premožnejši, pa ne ga srat spet z enakopravnostjo pred zakonom...........poj smo pa spet pri demokraciji, a ne.

In kaj se naučiš iz lastnega posta?

Da je vse tko prepleten in povezan, da ne moreš spremenit ZVCP in mislt da bo zdej vse drugač. Spremenit se more miselnost ljudi ne pa kazni. Ko bodo ljudje pogruntal da se morjo vozit počas zarad une buče k jo imajo na vratu in ne zato da ga policaji ne bodo dobil, pol bo kej haska. To se pa lahko zgodi ob konkretnih spremembah celotnega sistema. To so dolgotrajni procesi in poostritev zakonov nima nikakršnega pomena. Američani so po večini že pogruntal da se morjo počasnej vozit pa jim mi pravmo da so idioti.

Pa kazni tko al tko niso pretirane. Mal ekonomsko poglejte pa boste vidl. Zadnji zakon je bil napisan leta 1998. Inflacija v Sloveniji je bila med 6 in 10%. Če samo enostavno zmnožiš povprečno inflacijo recimo 8% in število let od pisanja prejšnjega zakona do zdej (7 let) pridemo do inflacije 56% brez da bi upoštevali obrestnoobrestni račun in z navzdol zaokroženimi številkami. Če bi upoštevali še OO račun in dejanske številke bi prišli preko 80% inflacije, morda celo 90%. Torej je podvojitev prejšnjih kazni v bistvu realno gledano enako kot je bilo leta 1998 oz celih 10% dražje kot takrat.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

pimi
Nov uporabnik

Napisal/-a pimi To jan 04, 2005 10:28 am

Za kolk so se pa plače povečale navadnim smrtnikom? A so tudi 90% višje kot takrat. Mogoče samo pri meni ne, in pri tistih ki jih poznam tudi ne......

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To jan 04, 2005 10:57 am

pimi je napisal/-a:Za kolk so se pa plače povečale navadnim smrtnikom? A so tudi 90% višje kot takrat. Mogoče samo pri meni ne, in pri tistih ki jih poznam tudi ne......

Ja v bistvu so se kar povečale, ker se večajo glede na inflacijo. Namreč tut to je upoštevano v izračunu plače. ;)

pimi
Nov uporabnik

Napisal/-a pimi To jan 04, 2005 11:11 am

Sej sem ti napisal da mogoče drugim, MENI NE in ostalim ki jih poznam tudi ne, ne rečem 20-30%, sigurn pa ne 90%, ne računat po svoji plači kr vsem ker po tovarnah ki se tanjveč govori majo od 60k do 90k že od leta 91' in jih boli k...(direktorje) za tvojo inflacijo, ne mešaj prakse s teorijo, to je moj zadnji odgovor, hvala.Jebemti tvojo teorijo.

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 To jan 04, 2005 11:14 am

Ja pišuka pa sej so se tud vse ostale dobrine podražale z inflacijo...Ko sem se še s frčomatikom okrog vozil je bil 95 oktanski bencin 95 SIT zdaj je 200+ SIT. Torej če zelo poenostavimo plače so nekje na istem, dobrine so nekje na istem, ampak razlika je v tem da imamo zdaj kar nekaj dodatnih obdavčitev ki jih tedaj ni bilo, tako da si v vsakem primeru na slabšem. Kar se pa novega zakona tiče višjih kaznih za hitrosti je pa dober in slab obenem. Mislim da bi rabli še večje kazni za vožnje v naselju čez 70 km/h ampak da plačaš pa za 55 km/h kazen je pa BEDARIJA BREZ PRIMERE. Mogle bi bit tolerance ampak v obe smeri! Recimo če je omejitev 50 se lahko pelješ maksimalno 60 in minimalno 40 kar je več in še posebej kar je manj brez upravičenega razloga plačaj kazen! Zakaj ne vidim nobenega policaja ki bi ustavil penzionista ker se pelje 40 tam k je 50 omejitev al pa take k se 70 cijazijo tam ko je 90 omejitev take bi blo treba kaznovat, izpit vzet pa nazaj v avtošolo poslat čene se pa naj z avtobusi furajo. Pol pa ljudje znorijo ko naleti na 15-ega seratorja ki gas more prehitet pa gre noro prehitevat in se poči pa je on kriv 15 penzionistov se bo odpeljalo pa lepo domov in nato debatiralo kaki norci so na cestah to bo treba še bolj počas vozt. Skratka začaran krog, na vsakih 5-10 let ponovno preverjanje motoričnih sposobnosti, vozniškega znanja in sposobnosti normalne vožnje drugače pa čau izpit. Pa izpiti bi mogli bit ko kartica od bankomata, vstaviš v režo v avtu ta se skonekta in preveri če se s tem izpitom lahko voziš in pol se lahko odpelješ..... :P (in potem se svizec zbudi popraska po riti in gre sanjat naprej)

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To jan 04, 2005 11:42 am

pimi je napisal/-a:Sej sem ti napisal da mogoče drugim, MENI NE in ostalim ki jih poznam tudi ne, ne rečem 20-30%, sigurn pa ne 90%, ne računat po svoji plači kr vsem ker po tovarnah ki se tanjveč govori majo od 60k do 90k že od leta 91' in jih boli k...(direktorje) za tvojo inflacijo, ne mešaj prakse s teorijo, to je moj zadnji odgovor, hvala.Jebemti tvojo teorijo.

Ma dej ga srat no. Če nimaš pojma ne govori laži ampak bodi raje tiho. Sej forum ni za to kdo lahko več folka nategne. Ti primerjaš samo najslabše plače. To je tko kot bi jaz govoril samo o direktorskih plačah. Primerjaj POVPREČNO slovensko plačo.

Povprečna neto plača julija leta 1998 je znašala 100.178 SIT, povprečna neto plača oktobra 2004 pa 169.508 SIT. Torej se je povprečna neto plača od leta 98 do sedaj povečala za 70%.

Podatki so iz SURS-a (Statistišnega urada R Slovenije).

Pa še to. Nisem nikjer napisal, da so kazni previsoke. Napisal sem da sploh niso tako zelo visoke kolikor se ljudje zdaj derejo.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To jan 04, 2005 11:42 am

bizi10 je napisal/-a:Ja pišuka pa sej so se tud vse ostale dobrine podražale z inflacijo...Ko sem se še s frčomatikom okrog vozil je bil 95 oktanski bencin 95 SIT zdaj je 200+ SIT. Torej če zelo poenostavimo plače so nekje na istem, dobrine so nekje na istem, ampak razlika je v tem da imamo zdaj kar nekaj dodatnih obdavčitev ki jih tedaj ni bilo, tako da si v vsakem primeru na slabšem. Kar se pa novega zakona tiče višjih kaznih za hitrosti je pa dober in slab obenem. Mislim da bi rabli še večje kazni za vožnje v naselju čez 70 km/h ampak da plačaš pa za 55 km/h kazen je pa BEDARIJA BREZ PRIMERE. Mogle bi bit tolerance ampak v obe smeri! Recimo če je omejitev 50 se lahko pelješ maksimalno 60 in minimalno 40 kar je več in še posebej kar je manj brez upravičenega razloga plačaj kazen! Zakaj ne vidim nobenega policaja ki bi ustavil penzionista ker se pelje 40 tam k je 50 omejitev al pa take k se 70 cijazijo tam ko je 90 omejitev take bi blo treba kaznovat, izpit vzet pa nazaj v avtošolo poslat čene se pa naj z avtobusi furajo. Pol pa ljudje znorijo ko naleti na 15-ega seratorja ki gas more prehitet pa gre noro prehitevat in se poči pa je on kriv 15 penzionistov se bo odpeljalo pa lepo domov in nato debatiralo kaki norci so na cestah to bo treba še bolj počas vozt. Skratka začaran krog, na vsakih 5-10 let ponovno preverjanje motoričnih sposobnosti, vozniškega znanja in sposobnosti normalne vožnje drugače pa čau izpit. Pa izpiti bi mogli bit ko kartica od bankomata, vstaviš v režo v avtu ta se skonekta in preveri če se s tem izpitom lahko voziš in pol se lahko odpelješ..... :P (in potem se svizec zbudi popraska po riti in gre sanjat naprej)

Well written. Še moje misli na to temo iz drugih postov...

Lisko ima prav. Če bi policaji merili na nevarnih odsekih, ob urah, ko so rizični, se nihče od nas niti slučajno ne bi pritoževal. Težava je le v tem, da najraje merijo takrat, ko so ceste prazne, ker takrat tudi bolj umirjeni vozniki bolj "pritisnemo". Ergo, do sedaj sem dvakrat plačal zaradi prekoračitve hitrosti, vsakič ob dokaj prazni cesti in po osmi uri zvečer. To, da bi se lahko pojavili sredi dneva in popisali še katere druge prekrškarje (lepo bi jih bilo videt kontrolirat rondoje), tega pa ne...

Moja alternativa: vzemimo za osnutek stari zakon, norme za alkohol nanj prenesimo iz novega, povečajmo kazni za prekrške kot so izsiljevanje prednosti, neupoštevanje sistema zadrge, vožnjo po levem pasu, itd. in ga vložimo. Hkrati bi bilo seveda treba sprožiti oglaševalsko kampanjo s strani Policije, ki bi voznike poučila o osnovnih predpisih, vožnji v rondojih, pravilni menjavi pasov, pa tudi prikaz učinkov zaviranja pri zaviranju iz 50 ali iz 60 km/h. S tem bi naredili veliko več za prometno varnost, kot s preprostim navitjem kazni, ki bo koristilo le državni blagajni.

Težava z Evropo v celoti je v tem, da se trend vedno bolj nagiba proti strogi regulaciji prometa, namesto da bi se izboljšavala spretnost in osveščenost udeležencev v prometu. Vožnja nad omejitvijo ni nevarna kot taka, je pa nevarna zaradi ostalih udeležencev v prometu, ki s svojim ravnanjem še dosti bolj ogrožajo varnost ostalih, kot nekdo, ki vozi prek omejitve.

Primer: voziš 200 km/h po prehitevalnem pasu, ko ti naenkrat na levo zapelje vozilo, brez uporabe smernika, ne da bi se voznik prepričal o varnosti menjave pasu. Ker ne moreš pravočasno ustaviti, se zaletiš. Vzrok nesreče? Neprilagojena hitrost vožnje. Tega, da bi se kot vzrok nesreče navedla nepravilna menjava voznega pasu, pač ne gre pričakovati, sploh pa ne pri državi, ki prometno varnost izrablja kot izgovor za polnjenje proračuna (če me spomin ne vara so leta 2003 iz kazni iztržili skoraj 10 milijard SIT - se opravičujem če je podatek netočen) in pri velikem številu udeležencev v prometu, ki avtomobila ne smatrajo kot smrtno nevarne tone in pol jekla, kar roko na srce je, pač pa kot gospodinjski pripomoček.
Vožnja avtomobila se smatra za pravico, ko bi morala biti privilegij. V avtošoli se uči konstantna uporaba vzvratnih ogledal in smernikov (in to PREDEN se menja vozni pas), pa se tega ne drži niti polovica voznikov, medtem ko jih tudi vedno več podnevi vozi z ugasnjenimi lučmi. Seveda to nikakor ne prispeva k nesrečam, ampak so za to 100% krivi brezvestni divjaki, ki v svojih dragih (bogokletstvo) Audijih in Mercedesih vozijo preko 160 km/h.
Osebno mislim, da nekdo, ki med vožnjo ne zmore posvetiti 100% pozornosti prometu okoli sebe in PRAVILNO uporabljati signalizacije, nima kaj početi na vozniškem sedežu. Ko sem nazadnje preverjal, vožnja avtomobila ni bila uvrščena med osnovne človekove pravice, danes pa se očitno smatra za tako. Zato vedno ostrejše omejitve, kljub neverjetno izboljšanim zmogljivostim zavor in podvozja v zadnjih 30 letih. Ne zaradi nekega porasta hudih prekrškov, pač pa zaradi prilagajanja vozniškemu povprečju, ki z leti leze vedno niže.
Kar pa se tiče zgoraj navedenega primera, sam sicer vozim tudi z večjimi hitrostmi, a hvalabogu nikdar ne naletim na tak scenarij, ker v prisotnosti drugih avtomobilov hitrost primerno zmanjšam in to z dobrim razlogom. Zgoraj navedeni primer se je pripetil meni, a pod drugačnimi okoliščinami. Hitrost je bila ubogih 120 km/h, vozil sem mimo kolone vozil, ko je naenkrat, brez opozorila, 15 metrov pred mano, na levi vozni pas zapeljala gospodična s hitrostjo, ki ni mogla presegati 80 km/h. Ne da bi pogledala v ogledalo ali nakazala smer. Na moje trobljenje se je odzvala z žuganjem, češ, divjak.
Pa se je podoben scenarij odvil že večkrat, a sem prepričan da smo uporabniki tega foruma dovolj seznanjeni s stvarmi, ki se odvijajo na naših cestah. Opomba: zgoraj govorim o avtocesti.
Se opravičujem, če sem izbral napačen kraj za pisanje tega posta, ampak vsak dan na cestah vidim preveč neumnosti, da bi lahko mirno prenašal natolcevanja zagovornikov "varne" vožnje. Sploh tistih, ki potem na poti domov iz pisarne ne prižgejo luči, ne uporabljajo smernikov, ne upoštevajo sistema zadrge in še bi lahko našteval.

Samo par mojih misli na to temo, da ne pišem ponovno. Še vedno sem mnenja, da prevelika hitrost niti slučajno ni tako nevarna, kot nepazljivi ali celo huje, napihnjeni vozniki, ki celo zanalašč zapeljejo predte. Veste, zanimivo mi je, da v Nemčiji kljub velikokrat neomejeni hitrosti na avtocestah, ki niti slučajno niso v boljšem stanju kot naše, na njih praktično nimajo hujših nesreč. Razlog temu so vozniška osveščenost in tudi precej zahtevnejši proces delanja vozniškega izpita, kjer vožnji po Autobahnu namenijo kar nekaj ur in to tudi pri višjih hitrostih. Dejstvo je, da je najlaže kriviti preveliko hitrost, namesto da bi rekli bobu bob in priznali, da je velik del voznikov neprimeren za vožnjo v prometu.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov