Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po jan 03, 2005 8:47 pm

tomaz40 je napisal/-a:Hotel sem te samo popravit o razliki v času. Sicer ne vem na kakšni relaciji si tole gledal ampak jest sem testiral na 12 kilometrih in sicer od Trzina do LJ Moste. Rezultat: Počasna vožnja (skoraj po omejitvah) sem rabil 18 minut, ko sem pa mal bolj po gasu stopil pa sem rabil 7 minut.

ne da bi te žalu...
ampak recimo to je skor 3x manj časa...
se prawi da si mogu it 3x hitrej...
u naselju 150, drgač pa 270km/h..
s werjamem da se pozna.. sam tolk pa spet ne...
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM Po jan 03, 2005 8:49 pm

Alonso je napisal/-a:Vsi, ki imate proti temu zakonu - vse vas lepo vabim, da pridete k meni. Živim ob cesti Medvode-Tacen(Ljubljana). In boste vidl zakaj nekateri podpiramo tak zakon. Ko ti zjutraj od 6.30 do 8.00 mim bajte vozijo avtomobili 80-90 km/h, omejitev je pa 50, potem lahko rečeš: HVALA BOGU ZA NOV ZAKON. DANES ZJUTRAJ JE BILO PRAV LEPO VIDET, KO SO VSI MIMO HIŠE ČEZ VAS PELJALI 50, MAX 60. SEDAJ VSAJ VIDIŠ AVTO IN REGISTRSKO TABLICO-K OBIČAJNO JE TO SAM ŠVIGAL MEM HIŠE.

BRAVO ZA NOVI ZAKON!!! :pivo :bow =I :woohoo :wiihuu :clapclap

O.K., tuki se pa jaz podpišem!
Imam podoben primer kot ti. Ampak pri nas je problem, da je taka konfiguracija cestišča, da se policaji nikoli ne morejo spravit merit na tisti odsek cete :? Sej bi samo ene dvakrat ali trikrat naredili akcijo ob konici pa bi bilo, sam ne vem kam bi se postavili :(
Upam, da bo še kdo premislil če se mu splača peljati čez rdečo, ker jaz moram :shock: v ogledalo, da lahko pridem varno ven na glavno cesto, ampak kaj ko vidim, da je semafor rdeč, O.K. zapeljem z nosom ven, pa mem pripiči kakšen z ene 80 not, potem mi pa fakiče pa osle kaže. :evil:

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po jan 03, 2005 8:54 pm

BiMMER je napisal/-a::lol: :lol: :lol:
Kok je smešn brat komentarje, glede varnosti cestnega prometa...Vsak, ki ima 2 minute cajta se ful spozna na to področje in govori o reštivah tega problema tako dolgo kolikor ga je folk pripravljen poslušat.

se strinjam, seveda; prometna pravila in zakoni imajo svojo logiko, omejitve so postavljene s strokovnim premislekom (vsaj v veliki večini primerov), kaznovalna politika - stroga - ima tudi svoje prednosti, zato ne gre, da bo vsak po svoje tolmačil in upošteval - ali pa ne - splošno sprejetih pravil.
Res pa je, da v nerazumnem strahu pred novim zakonom zdaj folk nekaj časa ne bo znal voziti več kot 30 na uro. voziti 50 pri omejitvi 90 je lahko prav tako nevarno početje kot divjati s 140.
tolaži nas lahko dejstvo, da bo čez mesec dni vse spet po starem, tako kot prejšnjič.

Aja, morda še to:
Ampak žal ni vse tko lahko, kot se sliši in vidi. Varnost prometa je Znanost enakovredna matematiki, fiziki, biologiji,...

no ja, matematika, fizika, filozofija... so za razliko od Varnosti prometa znanost, ker imajo ves potreben znanstveni aparat, predmet proučevanja, metodologijo in ostalo navlako, ki neko vedo dvigne na nivo znanstvene discipline; je pa prometna varnost vsekakor kot veda široka interdisciplinarna stroka, o kateri se ne da utemeljeno debatirati kar tako.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Lini
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Napisal/-a Lini Po jan 03, 2005 9:12 pm

Js ne mor več skušam se vzdržat komentarjev v takih debatah sam ne morm več:

Zakon je dobr pa naj reče kdor če kar če. Meritve na 1km/h ne me je.... Pol mi razlaga nek policaj tamle o povezavah ki jih majo pa mevemkajše tiste povezave si vtaknite nekam ker jih ne uporabite takrat ko se nekomu zgodi škoda in rabi škife dejansko tam. Vedno po vsakih volitvah al pa ob kriznih situacijah nam naša vlada vrže kost da se mi čist počas davimo klele z njo in morm rečt da jim lepo uspeva. Pa raje nazaj k našim vrlim policistom ki majo sistem jebanja. Po naselju js podpiram da se omejitve še poostrijo in tut kazni se naj povečajo sam ko me bo pa en serator ujel na avtocesti da sm se pelu 140km/h pol bom pa popenu. A kdo ve da kombiji do 3,5t nimajo več omejitve 80 oz 100. In da bo po tej logiki en s tamičem lohk pelju po avtocesti glih tolk k js s svojim avtom. Pa en policaj mi bo reku da so v zakon napisal da mora pač voznik vedet da lohk pelje tok hitr da lohk varn ustav pred oviro. Take norije nam dajejo tile naši državniki da je men osebno močno slabo. Se pa v eni točki strinjam s policaji v strnjenem naselju pa na občutljivih mestih je treba počas pelat. Sam pokvarjenci svetovni dokler nas boste lovil po avtocestah pa po nekih ravninah ko se bomo peljal 92 al pa 95 bo to še vedno polnjenje državne blagajne ne pa preventiva.

Hvala za pozornost!

PS nkol še nism plaču v naselju ker tile naši vrli policisti ne marajo gneče ampak me stalno dobijo na nekem ravnem odseku ko se peljem svojih 110. Prosm da policaj ne odgovarja na moj komentar ker bom bruhu tolk me je razburu!!!!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Po jan 03, 2005 9:16 pm

Nejko87 je napisal/-a:
tomaz40 je napisal/-a:Hotel sem te samo popravit o razliki v času. Sicer ne vem na kakšni relaciji si tole gledal ampak jest sem testiral na 12 kilometrih in sicer od Trzina do LJ Moste. Rezultat: Počasna vožnja (skoraj po omejitvah) sem rabil 18 minut, ko sem pa mal bolj po gasu stopil pa sem rabil 7 minut.

ne da bi te žalu...
ampak recimo to je skor 3x manj časa...
se prawi da si mogu it 3x hitrej...
u naselju 150, drgač pa 270km/h..
s werjamem da se pozna.. sam tolk pa spet ne...
lp

Prvo kot prvo dej nehi s temi w. Mater polovici foruma gre na jetra ti pa še kr pišeš.

Drugač pa ni tko zlo hitr. Bi se dal tut hitrej prit ker nisem teral kolikor gre pa še en semafor sem imel rdeč tko da sem moral čakat. Zdej sem izračunal, da je povprečna hitrost 103 kmh, velik del te ceste pa je ali trzinska dvopasovnica ali pa ljubljanska obvoznica tko da ni neke hude panike, pa tko al tko se je to dogajal okoli 2 zjutraj, ko je cesta prazna.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Po jan 03, 2005 9:29 pm

Pilgrim: Tist strokovni premislek s katerim so postavljene omejitve naredi človek z imenom Ibrahim Mulaomerović s končanim 5. ali 6. razredom osnovne šole. Nekateri vidijo razliko v vožnji, nekateri pa sploh ne. Tko kot je bilo do zdej, bo še naprej. Kakšna dva mesca bodo ljudje mogoče mal počasnej vozil, pol pa lepo naprej po starem.

@gregorgti: Očitno nisi glih razgledan kar se politike tiče, drugač bi vedel, da so ta zakon predlagali in sprejeli še v prejšnji vladi.
Glede tega, da se lahko en s tamčkom pelje glih tolko kot ti po AC: Na žalost je tko, da se ti tamčki glih tolk hitro ustavijo kot večina jugotov, tko da pol lahko rečeš tut kako da se lahko 130 peljejo tut MB sprinterji al pa Renault Traffici al pa cel kup novih kombijev.

Drugač se pa strinjam s tabo. Še ostrejše bi mogl merit in colat po naseljih, po AC pa omejitev zvišat, ker nekdo z recimo Ferrarijem 430 je pri 250 dosti varnejši kot nekdo z jugecom pri 130.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jan 03, 2005 9:34 pm

uff ste se razpisal...še nism utegnu vsega prebrat...sm kolkr vidm da se vsi neki pritožujete...

men osebno se zdi zakon čist ok

sam primer: zdj ste še mladi pa to...pol ko boste mel otroke pa recimo da bo vašega otroka zbil nekdo ki bo prehitro pripeljal po možnosti še vinjen...si boste pa lahko spraševali ZAKAJ,KAKO ampak mogoče bo takrat že prepozno!!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Lini
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Napisal/-a Lini Po jan 03, 2005 9:40 pm

@gregorgti: Očitno nisi glih razgledan kar se politike tiče, drugač bi vedel, da so ta zakon predlagali in sprejeli še v prejšnji vladi.
Glede tega, da se lahko en s tamčkom pelje glih tolko kot ti po AC: Na žalost je tko, da se ti tamčki glih tolk hitro ustavijo kot večina jugotov, tko da pol lahko rečeš tut kako da se lahko 130 peljejo tut MB sprinterji al pa Renault Traffici al pa cel kup novih kombijev.

Drugač se pa strinjam s tabo. Še ostrejše bi mogl merit in colat po naseljih, po AC pa omejitev zvišat, ker nekdo z recimo Ferrarijem 430 je pri 250 dosti varnejši kot nekdo z jugecom pri 130.

hehe sej mi je enkrat en stric reku s kom er si tak si!!!!
Sej so vsi isti pa nima veze kako se jim reče. Vedit morš da hodjo skup po gostilnah pa na malco!!!!

A si kdaj probu tamiča ustavt iz 120 na nulo (več kot 120 ne gre) js sm ga dost dolg vozu da vem kako se ustavla. Vglavnem omejitve v naseljih še poostrit na avtocesti me pa ne je.... z nekih 130. Mislm da se kle vsi strinjamo.

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Po jan 03, 2005 10:21 pm

BiMMER je napisal/-a:Vrjemi veliko takih divjakov se dobi, sploh če se to zgodi v kakšnem mestu. Ne pozabite da patrulja ni samo ena, in da policija uporablja zveze za medsebojno komunikacijo. Drugače pa se da vse izvedet kdo je bil, kdo je vozil itd. Tisto kar vi vidite na cesti je začetek postopka o prekršku. Potem nadaljnega dela policije pa nobeden več ne vidi.

Do tele izjave sem imel neko spoštovanje do tebe kot osebe, objektivno seveda. Ampak tole si pa zadel v polno. Ej ti lahko tukaj govoriš, da se lahko izve kdo je kje bil itd. Res je, še več kot vi ve OVS. Samo bi raje imel njih za policiste kot osebe ki so trenutno na tem položaju. ... Potem nadaljnega dela Policije pa noben več ne vidi, si napisal, res je noben več. Tudi vi ne ker ste tako zabasani z birokracijo, da me srt tiši, pa ne govorim na pamet. Za vsako stvar rabite potrdilo, včasih je malo manjkalo, pa bi mogle mel uradno odobreno, da greste na WC. Prosim, ne imej nas za bedake in prihrani nam take izjave, ker si s tem dal klofuto v obraz vsem nam na forumu in vem, da premoremo včasih res zanimive kresničke ampak neumni pa nismo. Kot sem že enkrat napisu, če ma oseba na obleki napisano Policija in ima nekaj našitkov na tej obleki, ji to tudi ponesreči ne da pravice srat ljudem po glavi in jim govorit kaj je dobro za njih. Res lepo da se trudiš, dajati svojo stroko v lepo luč, saj bi jo vsak ampak daj priznaj včasih pa le ni vse tako "teoretično" pravilno.

Glede zakona, kot ste napisali se tudi meni dviguje pritisk zaradi prepočasne vožnje in se tudi jaz tolažim s tem, da bo čez mesec ali dva vse po starem. Pač bo treba mal stisnit zobe pa bo. Ima pa novi zakon res nekaj izjemnih kresničk.. lep primer je AC. Jaz ne vidim potem niti enega razloga z izjemo udobja da si kupujem avto ki stane 10mio. sit in doseže končno hitrost 250km/h. Lahko imam 10 ali pa 15 let starega Yugota ali pa Renault 4 ali 5, ki doseežejo tistih 130. pa je mir, samo notr bom dal pa sedeže od Audija A8 pa klimo, xenon,... Mah. BV. Se strinjam glede naselji, tam naj bodo kazni, se tudi ne bom pritoževal če me ustavijo tam. Drugače pa še tole kdo piše te zakone... Bimmer kolikor si mi požru živcev s tole izjavo bi veliko raje videl da bi TI pisal tale zakon (predvidevam da si v prometni policiji) kot pa en sveže pečeni drek iz faksa ali pa en senilen dedek ki se pele po neki lokalni cesti na šiht in domov.. v glavnem ne prvi in še manj drugi imata pravo idejo kaj in kako naj tole naredita, ampak pametna sta pa za tri, tko kot vsi ljudjev tej državi ki pridejo na vodilni položaj. Naj vsaj 2x premislijo preden kaj naredijo pa bo veliko bolje. Še glede politike isto Janša kot Rop oba nalagata o nekih dalnoročnih načrtih oba pa ne vidita za 3 mesece naprej in ne en kot drugi ne upoštevata faktorja neznank oz. realnosti. Zato pa mamo tak zakon... mišljen je bil kot hitra zaostritev trenutne situacije niti enkrat ni bil mišljen kot dolgoročni plan, in to so naši vrli policaji oz. njihovi predstavniki tudi potrdili, vprašam vas zakaj bi pisali zakon za leto ali manj???? Ima država preveč denarja... dvomim, ker potem ne bi dajal takih kazni in obdavčil študentskih prihodkov. Se opravičujem za iztirjenje od bistva teme ampak mi srce ni dalo, da bi bil tiho.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jan 03, 2005 10:30 pm

avalon: samo nekaj bi pripomnil...glede avtoceste pa hitrosti...pač vozi se po njej kolikor te je volja...saj te nihče ne drži nazaj...če boš pa plačal pa boš...pač en red mora bit!

ne pa pol ko 1x al pa večkrat plačate kazen...se pa že jokajo po forumu....s provido so me posnel,na radar sm naletu ipd.

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Po jan 03, 2005 10:34 pm

šmeks vrjemi da bom. Drugače glede reda se strinjam ampak kot je ljudstvo napisalo in kot bi marsikater policaj rade volje priznal pa se boji potem takega ali drugačnega linčanja, da znotraj policije tudi slučajno ni vse z rožcam postlano, naj se oni spravijo v red potem pa nas, pa bom čisto tiho. No hard fellings.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jan 03, 2005 10:39 pm

naj se oni spravijo v red potem pa nas, pa bom čisto tiho.

saj je povsod tako...pač zavedaj se da vrana vrani ne izkljuje oči...tako je pa tako bo ostalo.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po jan 03, 2005 10:46 pm

bom še js svoje dodal...kot jih je ze milion povedalo pa naši vrli policaji in politiki tega nikol ne bojo dojel ni problem v hitrosti ampak v nekulturi in bom rekel kr v neznanju voznikov. kot sem ze napisal 1.1. ni nihče vozil prehitro pa so od kranja do Kr gore nastale vsaj 3 nevarne situacije, ki so bile posledica čiste neumnosti voznikov. ( ne bom rekel voznic). nimam se za nekega dobrega voznika ampak sem v svojih 6 letih prevozu več kilometrov kot jih marsikdo v 15 letih ali še več. pa vozim zelo hitro, priznam da tudi prehitro pa sem mel sam eno nesrečo pa še to brez hujših posledic ( sam felgo sem zvil). ne vem mogoče imam srečo ali ne vem kaj toda večkrat sem bil blizu smrti ko sem vozil cisto normalno po svojem pasu pa mi nasprot po mojem pasu izza ovinka pride kak pacient, ali pa kot se je tudi že zgodilo policijska marica- seveda brez lučk. kdo bi takrat odgovarjal ce bi se zaleteli v mene? oni seveda ne ker bi bili na "nujni" vožnji. veliko večkrat nevarnost povzroči objestnost ( o tem bi lahk roman napisal kaj nekateri delajo med vožnjo...tudi poskusajo zrinit s ceste ipd) in neznanje kot hitrost. seveda je pa tu se alkohol, tega pa na cesti ne bi smelo nikakor biti, tu bi moral dati drasticne kazni in podobne kazni ker sem več kot enega prijatelja zgubil ker se je nekdo pijan zaletel u njega...pa kao mladi pijejo.. pa divjajo pa ne vem kaj...po mojih izkusnjah največ pijejo tisti v srednjih letih ( nad 30) pa mulci 18, 19 stari..ti so poleg dedkov z refleksi mrtvega konja najnevarnejši. če sem koga užalil se opravičujem, post ni namenjen kreganju, je le moje lastno mnenje. v glavnem ..nič se ne bo izboljšalo.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Po jan 03, 2005 10:57 pm

BiMMER je napisal/-a::lol: :lol: :lol:
Kok je smešn brat komentarje, glede varnosti cestnega prometa...Vsak, ki ima 2 minute cajta se ful spozna na to področje in govori o reštivah tega problema tako dolgo kolikor ga je folk pripravljen poslušat.
Ampak žal ni vse tko lahko, kot se sliši in vidi. Varnost prometa je Znanost enakovredna matematiki, fiziki, biologiji,... Je pa ta znanost specifična ker se tiče vsakega človenka, ki se giblje okoli, ali kot pešec, motorist ali voznik,... Tko da v ta nov zakon je bilo vloženih ogromno ur študij in tujih izkušen, vendar noben zakon ne učinkuje brez določenih dejavnikov. Pri nas je problem le v tem, da na tem področju intenzivno deluje samo MNZ oz. policija in nobeno drugo ministrstvo. Zato zgleda kot da ima policija od tega koristi, ko ustavlja folk. Pri varnosti cestnega prometa bi moralo sodelovati vsaj še Ministrstvo za zdravje, okolje in prostor, promet in zveze ter druge službe.

Bimmer a mi ti lahko mogoče poveš od kod policiji zdej ideja da bodo uvedli posebne poilicijske enote,ki se bodo ukvarjale samo s temi prekrškarji ipd.?
Vidim da si napisu da je blo v zakon vloženega ogromno truda,tujih izkušenj itd... pa me zanima od kod ta ideja?
Če seveda veš o tem kej več.

Hvala.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jan 03, 2005 11:07 pm

ZAkon je u pizdi :twisted: :twisted:
Ze po mestu se namesto 50 pela folk 40, ok izvenmesta se nisem se vozo tak da nevem.
Pol srecam enga butla ko se z nekim prepotegnjenim avdijem tira po neki stranski ulici do blokade...
halo se slabse bo.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po jan 03, 2005 11:22 pm

BiMMER je napisal/-a:Tko da v ta nov zakon je bilo vloženih ogromno ur študij in tujih izkušen,

Sedaj ne vem a sem prav citiral. Ce se motim me popravi, sedaj si pa glede tega stavka mislim samo :har :cry :har Od kje ti ta infomracija da je bilo vlozenega veliko truda, ur, bla, bla, bla, bla. Bullshit! ;)

Pa ni treba ( ne misli, da te napadam ) sedaj zadevo lepsati se slepi pa tudi nismo kaj se dogaja na cesti. Pa porka madona ja. In JA, tudi je res da vi niste nic krivi ( kar se vecini folka ne da dopovedat ), ampak samo izvajate kar vam je naroceno.

KDO vam naroci kam in kdaj morate it streljat ?

Bilo je zelo veliko dobrih komentarjev, samo kaj ko so le komentarji, jebali jeza bomo pa mi za tistih 5km/h. Ah jebat ga. Tudi sam se strinjam, da bi bilo treba pri alkoholu nabit se kazni. Ker veliko je odsekov, ko se da prehitevat ampak je recimo polna crta. Vidis naprej, nobenega ne ogrozas, ampak ravno tam bodo nasi "asi" ( ta izraz sem si kar sposodil, mi je zelo vsec :D ) Primer recimo naselja, ko se peljes 55km/h, kar znese ne vem koliko tolarckov, ampak ( se se strinjam red mora biti ) da te gre jebat za tole malenkost :roll: . A ja se res zavorna pot se podaljsa za 20m, na mokerm za 74m na snegu se pa sploh ne ustavis vec.

Nekdo je srecen za tale zakon, ko mu mimo hise KONCNO spet vozijo normalno in ob vkljucevanju na glavno cesto ni vec ogrozen. Huh, sem vesel zate. :woohoo Se mi pa poraja vprasanje, zakaj ne tam dati radarja porkamadona, zakaj ne tam meriti voznike, zakaj..... :?

In Bimmer ce se drzis vsega tako kot treba, kapo dol ampak verjemi, da povsod ni tako. Kot gospodu policaju iz trenj, ko je mocno trdil da zlorab NI. Vemo pa, da se mu je smejalo pol slovenije. Hja, zlorab res ni na njegovem podrocju in se je zato narobe izrazil. Ce bi rekel, da jih na njegovi policijski postaji ni za ostale pa ne ve kako je, ker na 10.000 krajih hkrati ne more biti. No to bi pa ze bilo realno.

Da se spet vrnem na tistih 5km/h, ko bom glavni kriminalec v mestu, ko me bodo ulovili. Ko sem se pa za novo leto vracal domov s polnim avtomobilom oseb in za malo zgresil osebni avto, ki je pripeljal po moji strani z samo eno levo delujoco spredjo lucjo. Taki se cudezno zmazejo, ampak glavno, da bom jaz kriminalec bil ustavljen s 55km/h :har

Ta zakon je bil sprejet na HITRO in pol nabijajo tisti teoretiki od ministrov kolk je dober in uspesen, ker ga uporabljajo tudi drugje. Ce ga ze uporabljajo drugje, naj kopirajo CELEGA ne pa sam tisto kar se tem teoretikom zdi dobro.

In prosim, da mi en policaj na tem forumu ne omenja vec, da ni jebanja v glavo, ker ce ti gre stet sponke v prvi pomoci pol vemo kje smo. Ker ce ti ena manjka vemo, da bi z njo lahko resil eno zivljenje :cry Morem kar se enkrat uporabit dober izraz - ja res ste asi.

No sedaj grem pa prefarbat svojga zlatkota pa original odbijac gor dat, da bodo zaman iskal zlatkota na cesti :P
SlikaSlika

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po jan 03, 2005 11:28 pm

x hair ( zlatko) :lol: , ti se pa hecaš...kje v naši državi si pa videl zlorabe pooblastil? te besede sploh ni v SSKJ...( slovar slovenskega knjižnega jezika za učence Tacen fakultete: :lol: )..

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Po jan 03, 2005 11:31 pm

A ve mogoče kdo kako je z novo prvo pomočjo v avtu ? Baje po novem manjka ena stvar in hitro bo spet en mastno zaslužil. Komplet je enkrat večji ? :?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jan 03, 2005 11:32 pm

maniaxxx je napisal/-a:bom še js svoje dodal...kot jih je ze milion povedalo pa naši vrli policaji in politiki tega nikol ne bojo dojel ni problem v hitrosti ampak v nekulturi in bom rekel kr v neznanju voznikov. kot sem ze napisal 1.1. ni nihče vozil prehitro pa so od kranja do Kr gore nastale vsaj 3 nevarne situacije, ki so bile posledica čiste neumnosti voznikov. ( ne bom rekel voznic). nimam se za nekega dobrega voznika ampak sem v svojih 6 letih prevozu več kilometrov kot jih marsikdo v 15 letih ali še več. pa vozim zelo hitro, priznam da tudi prehitro pa sem mel sam eno nesrečo pa še to brez hujših posledic ( sam felgo sem zvil). ne vem mogoče imam srečo ali ne vem kaj toda večkrat sem bil blizu smrti ko sem vozil cisto normalno po svojem pasu pa mi nasprot po mojem pasu izza ovinka pride kak pacient, ali pa kot se je tudi že zgodilo policijska marica- seveda brez lučk. kdo bi takrat odgovarjal ce bi se zaleteli v mene? oni seveda ne ker bi bili na "nujni" vožnji. veliko večkrat nevarnost povzroči objestnost ( o tem bi lahk roman napisal kaj nekateri delajo med vožnjo...tudi poskusajo zrinit s ceste ipd) in neznanje kot hitrost. seveda je pa tu se alkohol, tega pa na cesti ne bi smelo nikakor biti, tu bi moral dati drasticne kazni in podobne kazni ker sem več kot enega prijatelja zgubil ker se je nekdo pijan zaletel u njega...pa kao mladi pijejo.. pa divjajo pa ne vem kaj...po mojih izkusnjah največ pijejo tisti v srednjih letih ( nad 30) pa mulci 18, 19 stari..ti so poleg dedkov z refleksi mrtvega konja najnevarnejši. če sem koga užalil se opravičujem, post ni namenjen kreganju, je le moje lastno mnenje. v glavnem ..nič se ne bo izboljšalo.

Tole se pa popolnoma strinjam..... ko se furam po moji relaciji ( Mb-Ožbalt ali pa ( MB-Sl. bistrca) in če se furam lepo počas.... naletim na dost več kriznih situacij...kot pa če vozim malček prehitr....Ker enostavno voziš počasnej.... folk ki zavija na cesto te vidi.... mal počaka da u prvo in si misli:" eh sej tko počas pripelje bo že zabremzu...." Ja sam hitr se zgodi da ga pa le ta moja počasnost prevara... in sem mu u trenutko pred nosom. Ravn tko je s prehitevanjem..... je ravnina.... me vidi.... ne on gre prehitevat u mišljenju:" sej tko počas fura bom že prilezu prej mim avta prej ko bo on pred mano"...... velikokrat se ne izzide brez mojga zaviranja....
Če pa vozim mičken hitrej pa vsi kr hitr vidjo da se jim približujem z veliko hitrostjo.... me počakajo padejo kaki fakiči pa trobla..... ampak se ne sekiram vsaj VARNO sem prišu mimo brez da bi me kdo izsilu....

Bimmer: si ziher da take ki norijo dobijo?!? Jaz sem bil do nedavnega.... potem pa presodil na lastni izkušnji....
Ob treh zjutri..... dve patrulji druga za drugo u razmaku 3km. Prva patrulja stala za ovinkom (itak spali v avtu) Jaz mimo 140..... omejitev 50 ( križišče.... vsi pa ki veste za mojo relacijo vožnje pa veste da lahk kamot tam 90-100 pelješ pa NE OGROŽAŠ nobenga.... (res da sem jaz pretiravu se posujem s pepelom... ) No in prej ko se je ta G. policaj primrdu iz avta sem jaz bil že 1km dalje od njega.... Ko sem pripelu do domače vasi kjer je omejitev 50... sem lepo zbremzu na 50 (u vaseh sem tudi sam za strožje kazni) in lej ga zlomka..... patrulja na drugi strani ceste na moji strani pa čaku G. policist z radarjem u roki..... rezultat? Smeju sem se mu u faco..... Ne govort bedarij da dobijo tiste ki hočejo in "lahko" norijo....

Ono da bi pa froca povozlo kao en b**** ki bo prehitr pelu.... je pa spet tko.... froci tud znajo mislit.... in če se vrnemo na prejšno teorijo... da kao mi prehitev u škarje eden ker misli da sem tko jaz tko počasen.....Če bo otrok vidu enga ki počas pele.... bo dost prej stopu na cesto u mišljenju :" tko počas pelje pa bo lahk ustavu.... " če bo pa mal hitrejš se bo pa mal zamislu.... ok mogoč bluženje ampak mal pa je ziher na tem.
Itak pa u mestu bolš da ne razlagam.... peleš 30 mim OŠ kaj nardi mularija? Ko si 2m pred prehodom ti skoč na cesto.... kao ker tko počas peleš..... ja tud če pelem 30 se u pol metra ne morm ustavt..... če pa pripeljem 50.... pa vsi stojijo na pločniku pa mi kažejo da sem nor..... ampak spet smo tam ko sem VARNO in brez kriznih situacij prišel mimo.... ok pustmo tle fatkor predvidevanja da bo mogoč pa res takrat en priletu na cesto.... riziko je vedn in vedn bo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

erick
Nov uporabnik

Napisal/-a erick Po jan 03, 2005 11:36 pm

Prav je da je zakon, prav je da so kazni....samo naj bodo smiselne!!!
Prav je da so omejitve, pravila, CPP,.....SAMO NAJ BODO SMISELNA!!!!

Omejitve hitrosti so na veliko odsekih prav nesmiselna in ravno tam "modri" najraši merijo hitrost. Se drugače kot da so "inkasati" skoraj ne moreš izrazit.
Policija naj bi skrbela za red in mir ne pa za polnenje proračuna.
Na nevarnih odsekih naj se postavijo stacionarni radarji, pa lepo prosim avtoceste pustite na miru....mislim...halo, če so pa na AC nevarni odseki pol pa skinte DARS ki jih gradi. Nadvozi in tuneli so izuzeti ;) Obveščajte javnost o teh radarjih, postavite opozorilo za radar, saj kot pravijo razni komandirji "Mi ne polnimo proračuna in namen je zmanjšati hitrost na določenem delu ceste". :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov