kljukec je napisal/-a:Gricko je napisal/-a:kljukec !!Na šobi še zdaleč ni 7 barov!!!
Če si natančno bral, črpalka vstvari 1650 barov!!! (CR motor), medtem ko PD od wv vstvari še nekaj barov več (cca 2000 barov če se ne motim, nisem siguren), kar pa le ni tako mala razlika!!!
Zakaj je pritisk toliko večji, pa je bilo že rečeno!
evolucija": povečana prostornina na 2ooo ccm in glavna razlika: ima 16 venilov. Kar pomeni lažje oz. hitrejše zavrtenje motorja. Tud ta ma tlačilka-šoba sistem le da je seveda malo izpopolnjen. V tanku je ena pumpa, še ena je pri motorju, ta daje pritisk 7 barov.Vsaj tako je pri Audiju A3. Konec leta pride bolj navita različica z 170 KM, če se ne motm o tej številki. Pri A3 Sportback bo mel serijsko Quattro, če so informacije točne.
tole sm prebral
mogoče je že v osnovi narobe ne vem
al gre pa za drug pritisk
se mi zdi pa vseen ful velikl
sam razlika je kot ti pravš ni tako mala- se strinjam, in mislm če bi pritisk izenačl- kar bo s tehnologijo vrjetno mogoče, bo cr še močnejši
ti si narobe zastopu!!
To glede evolucije in 2000ccm je neki druzga kot pritisk!!!
Pač so motorju povečal prostornino in ima drugo glavo (16 ventilov)!
Jaz ti pa govorim o pritisku, ki še zdaleč ni "samo" 7 barov!!!
comon rail (ima nižji pritisk) in kot je blo napisano ga ima 1650 BARov!!!
črpalka-šoba pa ima večji pritisk kot CR!!! če se ne motim tam nekje 2000BARov!!
glede te cifre nisem siguren (sem nekje zasledil) ampak pritisk je sigurno kar nekaj večji kot 1650 Barov!!! In ja to je ZELO VELIK pritisk, zato pa je napredek tako težak!!! (nej nekdo pove pravo cifro pritiska črpalka-šoba!!)
7 barov pa ni skor nič!!! saj že bencinska pumpa (bencinski motor)vstvari od 3 do 5 barov!!!, medtem ko avto potrebuje cca 1 bar za delovanje, ostalo je rezerva!!