Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr jan 12, 2005 12:06 am

Dark, a ti to resno al kaj?????? :o
Upam da se zajebavaš ;)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Sr jan 12, 2005 12:08 am

monster_d je napisal/-a:Ne zamer, sam ti se sam neves kaj hoces.. :roll: :roll:
Premisli najprej, ce se bos res lahko locil od cliota, pol najprej poglej kolk so finance zmozne, pol pa idi iskat avto po dolocenih kriterijih.
Z a8 na 318 :?

Ma monster tole sm dans vidu in še iz velenja je pa sm reku da vprašam a bi se tole splačalo?
Kar se A8 tiče si pa ta auto js definitivno nemorem zdele privoščit,ker še nimam službe,sam ko služba bo in ta upam da bo kmalu,pol lahk začnem resno razmilšljat.

Ne res tegale sm pa dans vidu in ker spodaj piše da bi menjal recimo za R5,me je mal pritegnu oglas.
Stroški kot z recimo A8 že niso ane,bom pa šel si tole ogledat,ker na sliki zgleda lep,sam kolk prevoženihma me zanima,ker nepiše.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Sr jan 12, 2005 12:09 am

dejan84 je napisal/-a:Dark, a ti to resno al kaj?????? :o
Upam da se zajebavaš ;)

Zakaj,kaj je tole j***a?

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Sr jan 12, 2005 12:14 am

Tega BMW sem nekaj casa nazaj zasledil na www.avto.net Avto mi je takoj padel v oci,res je lep,videl sem ga tudi ze v Velenju!Meni so sploh BMW E36 vsec,ampak me mal 318is ne privlaci ker ni 6 cilindrov!Nekaj taksnega imam namen kupiti jeseni...
AIRBAG-a pa nima zato ker ga imajo sele od 93.letnika naprej!
Zadnjič spremenil s_mande, dne Sr jan 12, 2005 12:18 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Sr jan 12, 2005 12:18 am

Em, kaj pa A4 avant, prejšnji model? 1,9 TDI? Za 1,5 mio ga že dobiš...A8 ni glih družinski avto, kokr si se izrazu...frend ga je meu, avto je sicer letu k kladu, ampak stroški popravil so bli pa astronomski - neka elektrika mu je šla - 100 čukov lažji je bil, k je odpelu iz delavnce... :roll:¸

Moj predlog:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=234054#

Al pa 1.8T

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=247738#
Zadnjič spremenil Shatzy, dne Sr jan 12, 2005 12:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr jan 12, 2005 12:20 am

Čaki mal to pa zdej že spet ni nek avto za familijo. Sej je ql samo tole je čist ena druga pesem kot sedmica. Trojka pa še starejša je. Pol tut jz pravm da zaenkrat še kr na cliotu ostan. Ko bo pa dnar za sedmico al pa vsaj petko (e39 se mi zdi, vglavnem predzadnji model) pol pa v nabavo.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr jan 12, 2005 12:27 am

voz cliota dokler ti lepo gre,počak umes še na pavo službo,da bo več keša,če te umes clio neki ne bo zabavou ga nikar ne prodej,kr če boš menou za enga starga benflna ti bo še žou cliota...jst neb nč druzga kupvou dokler neb dubu real job,kukr pravš,pol pa zberat,pa kupt A8,7-mico al pa A6 pa za moje pojme najbl pamtno dizla...A6 2.5 TDI,A8 glih tko,derkou itq ne boš,pa maš še zmer dost moči,pr benflnu pa 730d,pa ti zihr ne bo žou...pa je res kr škoda cliota,sm use se 1x konča,odrekanje prhaja ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr jan 12, 2005 12:42 am

Glede sedmice ti lahko povem iz izkušenj da je izjemno kvalitetno narejena, dosti bolj kakor nova serija. Tudi notranjost se sploh ne stara - res špica gosposki avto. Če ga voziš kulturno boš imel cca 11-12 litrov porabe. Je pa kot tank, znotraj neslišen in resnično udoben, sploh če je model z EDC podvozjem. Servisi tudi niso tako dragi kakor bi si mislil, jaz sem se izredno pozitivno presenetil glede tega. Je pa tako, če ti bo odpovedal kak večji mehanski dela ali če ga boš razbil, boš prodal punco in bajto da ga popraviš, pač to je avto najvišje klase in zahteva globok žep v takšnih primerih. Kasko te bo pa stal veliko, veliko, razen če imaš kak 50% bonus itd.
Še par nasvetov - vzemi avtomatik, ker je tako ladjo na klancih speljevat in obračat z ročnim res težava, še posebej ker nimajo "ročne" ampak nožno pedalko, ki jo lahko le od enkrat odpustiš, pol pa 2 toni in velik navor zahtevata kar umetnost na stopalki glede speljevanja, preveri tudi stanje menjalnika in motorja da kje olje ne kaplja, če je vse OK ga kupi, ampak raje krepko premisli če potrebuješ takšen avto.

LP
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Sr jan 12, 2005 12:53 am

@Darkdog: med Jerryjevo 730 in tole 318is sploh ni debate. Tale 3-jka je notri čista žalost. Pa če že primerjamo cene kakšne pločevine, ne pozabite, da je tole 3-jka coupe in so deli precej dražji (boki, havba je daljša,...)

Pa če se ne motim, ti Jerry da enoletno garancijo. ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jan 12, 2005 1:28 am

der_Alte je napisal/-a:@Darkdog: med Jerryjevo 730 in tole 318is sploh ni debate. Tale 3-jka je notri čista žalost. Pa če že primerjamo cene kakšne pločevine, ne pozabite, da je tole 3-jka coupe in so deli precej dražji (boki, havba je daljša,...)

Pa če se ne motim, ti Jerry da enoletno garancijo. ;)

se nebi strinju tle.

deli so res da dokaj redki, sam niso pa dragi. kolega je trikrat razbiu cist isti avto sam bordo rdecga. prsu ga je pa blatnik 7 - 15k po kosu, pa havba 20k.

ce misls res tole trojko kupvt, glej da ni razhojena prevec, pa mors se zavedat da tocno teh 318is v slo prakticno ni takih k v svoji zgodovini se nebi bli sesuti.

kolega je tak avto kupil rahlo razbit, ga popravil, pol ga je pa se sam 3x razbil, 2x popravil, tretjic je bla pa mal kriza ker ga je ornk zakajlu pod cestno ograjo, in je pocla glava, pa ceu spredn konc je biu hudo zamaknjen. prodau ga je za 30.000sit. pol ga pa po pol leta vid v ljubljani tocno tega bivsega njegovga pred enim lokalom v lj.
in pol je razlagu, da mu ni dal miru in je su na drink, pa upu da pride lastnik, da ga mal pobara kako in kaj pa to. pol ga je docaku in lastnik je biu en cca 18-20 letnik, ki je biu sveto preprican da ta avto sploh se nikol ni biu zaleten in tko. ko mu je kolega razlozu zgodovino tega avta je un tip sam :shock: no pol sta se neki not gledala kako je kj zrihtan, in baje so ga res lepo popravl da se prakticno skor ni vidl kok je ta avto dau ze cez.

aja pa kilometrov itak pol manj kot jih je blo cca leto nazaj :)

drgac pa lustn avto, ce nebi biu tok pozresn.

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Sr jan 12, 2005 1:45 am

men neki ni jasn: kako to da vedno ko upedenate avto tko kot je treba, ga prodate :? najprej swifty, zdej nameravaš še ti, kdo je naslednji :)
EJ6

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr jan 12, 2005 2:24 am

če si se tk odloču, zakaj pa ne? cliota dj pa kr ženki, da ga bomo lahk še kje v velenju vidl. :D za kj drugega ne bi pametoval, sam lahk ti povem, da če boš kdaj kupoval kak A6 nimaš kj zgrešit, ker je ogromnooo prostora za potnike kjerkoli, če je pa karavan pa še za prtljago. ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jan 12, 2005 9:06 am

darkdog24 je napisal/-a:Yo fantje a tole bi se splačalo menjat za mojga Cliota?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=235972

Na vzven zgleda lep,kolk prevoženih ma pa nevem.Čudno mi je tudi to, da nima airbaga.
A ve kdo kej več o teh BMW-jih?

hvala

Sem si točno ta avto ogledal par mesecev nazaj. Sem bil glih v Velenju in je stal ob cesti in sem ustavil da sem si ga ogledal. Govoril sem tudi z lastnikom. Takrat je avto imel poškodovan zadnji odbijač in rahlo zvitega enega od auspuhov, če se ne motim. Je nekam zahaklu ko je rikvercal. Avto je videt kar vredu, res po je, da sem ga gledal ponoćči in dokaj na hitro. Notri ima tudi tisti prenosni DVDplayer z ekranom, tak ki zgleda kot en mini laptop. Pač taka bolj cheap varjanta on-board entertainmenta.

Kaj več ti ne znam povedat, ma ga pa en "mulc" (bi reku Jerry).
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr jan 12, 2005 9:32 am

Hja, tukaj bom en zanimiv jerry-jev post prilimal, upam da jerry ne zameri. Je pa post z bmw-jevega foruma... Sicer se je tukaj šlo za 325 in ne rečem da isto velja za tole 318iS ampak post je pa zanimiv... Aja, pa to da je clio noter omenjen je čisto naključje :oops: :oops:

Hja, ko bos imel za sabo 500-600 prodanih avtomobilov (in jih poleg tega sel pogledat se kaksnih 3-4000, bos razumel in bos iz besede "izkusenci" umaknil tiste narekovaje

Bi se mi dalo, samo zate

E36 325 je ze v osnovi "nepremicnina", ker ta avto vozi oz. kupuje mularija, ki pa NITI SLUCAJNO nima denarja za registracijo (tisti, ki ga imajo, se ne kvalificirajo za mularijo, da ne bo kaksnih ugovorov ). To je psiholoski profil povprecnega kupca E36 325, vse ostalo so izjeme in teh ni veliko Taksni avtomobili na koncu svoje zivljenjske dobe prehajajo iz rok v roke (tisti, ki jih spremljam, vcasih tudi po 4x na mesec zamenjajo lastnika ), servisira jih NIHCE, dokler kaj stran ne pade, vsi samo tiscijo, ce se pa ze najde kaksen, ki se vrze v stroske, potem avto dobi podaljsek spojlerja ali 16, olje v motorju, menjalniku, servo volanu, itd. pa ostane staro... Naslednja tipicna lastnost taksnih avtomobilov je, da so VSI ze preziveli kaksno totalko (ali njih 16) in ker jih NIHCE noce kupit, potem mularija zamenja po sistemu "jaz tebi Cliota (pustim 6x 1800W ozvocenje firme SuperDuperMegaTheBestUltraHardExtremeSuperbassSipevenmeceSound, skuter, mobitel in Ray Ban spegle, ti meni BMW Poleg omenjene opreme imajo ti avtomobili se: sportni filter in avspuh, crne sipe in zmigavce, plastikfantastik "styling", tapete ali dodatke v notranjosti "CiganStyleTM", sportni volan, rezane fedre (z nalepko Apex), cheap-tuning, racing blendo na pokrovu rezervarja, 45 col ALU, skratka so vsekakor ZELO ATRAKTIVNI No, ta oprema gre vcasih pri prodaji dol in ostane to, kar je na sliki v oglasu -kup pokitane plocevine, motor s 500-600.000 km, luknja namesto avtoradia, zimske gume na zeleznih feltnah (skrivljene od driftanja), zadaj luci z rumenimi zmigavci (bele je prodal, da je imel za bencin), se najraje pa bi prodal tudi odbijace, ampak nima kaj gor dat, ker je originalne ze zdavnaj razbil ali pa zapil Avto je seveda rumene barve, ceprav je bil v originalu crn ali kodrlajsast -ob 10. totalki je bil itak cel za prebarvat tako da je bilo vseeno, v kaksno barvo ga bodo prepenzlali Sem se kaj pozabil? Verjetno se marsikaj, ampak za prvi vtis bo dovolj...

Cena: taksen avto se seveda mulcku, ki je vceraj naredil izpit in se nikoli ni videl avta od blizu, lahko proda tudi za 1.700.000 (zato k je popedenan), ampak vreden je se vedno le toliko, kot so vredni deli (ce bi ga hotel normalno spravit cez tehnicnega, bi te vsa popravila stala cez 500.000, pa se potem bi vozil kanto), zivljenjska doba se je takim avtom ze itak iztekla ze zdavnaj No, vse to (vkljucno z vsakodnevnim tiscanjem mrzlega motorja) je prezivel samo zato, ker je kvaliteten avto (BMW, Honda, Toyota), cene bi bil ze zdavnaj pod zemljo Vreden je torej 300.000 SIT in NITI TOLARJA vec

Alternativa: Za 600-700.000 moras dobiti 325 od prvega (zelo tezko, ne pa nemogoce) ali drugega lastnika, ali pa vsaj od nekoga, ki je imel avto dalj casa, OBVEZNO z VSO servisno dokumentacijo, nekaraboliran ali zelo dobro popravljen (lastnik ti mora sam povedat, kje je bil poskodovan, ne pa da rece: pri meni ni bil, vrata pa strlijo za centimeter , v ORIGINALNEM stanju in s klimo, jasno Taksni avtomobili imajo na zacetku ceno cez 1.000.000, ce pa prides tja z gotovino, se da zmenit za popust. Ce ti zmanjka 50-100.000 mu pustis lite feltne in razliko odstejs od cene. Kako prepoznati oglas kulturnega cloveka? Za to obstaja 1001 indikacija, nastel bom nekaj najbolj pogostih: V oglasu je navedena cena, mobitel, ki se zacne z 041 ali eventuelno 031, v oglasu pise da je avto nekaramboliran, da ima servisno knjigo, ne pise neumnosti in neresnic, avto je na sliki opran in slikan v domacem okolju (pred garazo, hiso -oglejte si okolico), na avtu NI nobenih neoriginalnih dodatkov, ponavadi je registriran, ce se vidijo tablice, je najbolje da so LJ, KP, GO ali (pogojno) KR. Ostalo izjemoma, ce je avto res lep. Lahko je prodajalec tudi firma, ampak nikakor ne iz KK, NM, MB, MS, CE. Ko govoris s prodajalcem po telefonu, mora biti ta prijazen, nikakor ne zivcen ali celo aroganten. Zadaj se ne smejo slisati zvoki bifeja ali ropot kleparske delavnice , ko gres avto gledat, se zmeni na njegovem domu, da si ogledas, kje (in kako) zivi Seveda mora biti lastnik oz. mora imeti od notarja overjeno kupoprodajno pogodbo. Tudi dejstvo, kaksen avto je kupil zdaj (ali ga se bo) marsikaj pove. No, o tem bi se dalo se neskoncno ...

Link do celotne teme je pa:
http://forum.bmwslo.com/viewtopic.php?t=5879&start=15

In, darkdog, če resno razmišlajš o BMW-ju, vsekakor pobaraj Jerry-ja... Ker tip obvlada... V vsakem primeru pa se oglasi še na BMW forumu...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr jan 12, 2005 9:55 am

Ah, Jerry včasih v poskusu da bi bil slikovit malo pretirava. :roll: Vsaj nekatere stvari. Ve pa veliko, to sigurno.
Slika

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Sr jan 12, 2005 9:57 am

f*** ej tole zgoraj je pa lepo povedano.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr jan 12, 2005 10:23 am

Nixxon je napisal/-a:Ah, Jerry včasih v poskusu da bi bil slikovit malo pretirava. :roll: Vsaj nekatere stvari. Ve pa veliko, to sigurno.

Točno to. Sigurno se spozna na zadevo ampak katerega telefonskega operaterja ima lastnik avta pa res ni pomembno.

Pa sej veliko zveš o avtu če samo lastnika spoznaš.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr jan 12, 2005 10:41 am

Če pogledaš na link je kasneje obrazložil telefonske operaterje takole:

Fora pri stevilkah je v tem, da imajo resni (po moznosti starejsi oz. srednjih let) praviloma 041, drugi pa vse ostalo Ce nimas 041, si mobitel kupil zelo pozno (recimo mladina, ki takrat ko so se izdajale stevilke 041, se ni imela telefona), ali si ga vmes izgubil, ali pa si iz kakrsnegakoli razloga zamenjal stevilko (najslabsa sorta ljudi -saj veste, kaj mislim ). Svoja kategorija so recimo uporabniki 0609 (zdaj 050), ki pa so praviloma razni avtoprevozniki ipd. skratka taksni, ki so ze od samega zacetka rabili telefon za posel, zdaj pa imajo ponavadi po 2-3 telefone (profesionalni sverc-komerc ). 070 imas torej ce si telefon nabavil sele pred kratkim (ponavadi kaksni upokojenci ali pa mularija), ali pa ce si starega izgubil. Iz psiholoskega vidika torej nimas ravno dobrih predispozicij za resen posel, sorry... Resni ljudje imajo ISTO stevilko ze 10 let in vec

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Napisal/-a Avalon Sr jan 12, 2005 10:41 am

Dec zdej se pa ti odloč kaj hočeš met.. avto s katerim boš bil "frajer" torej A8, BMW7,... ali pa družinski avto ki tedva nista, razen če si kak posebnež. Za družinski avto je komot ena Škoda Octavia karavan, Audi A4 avant (nnotr se sedi isto k v A6, pa mam 186cm) ali pa VW Passat variant. To so družinski avtomobili pa še lahki na denarnico stanejo pa isto k une ladje k jih ti hočeš. Sicer pa na začetku prve 3 leta otrokovega življenja maš komot Cliota ker tok placa pa spet ne zasede, današnji vozički so že tko kompatki da so v Baby centru me skor oživljala, sem ga mislu kr v žep dat, avto sedeži majo pa itak tok možnosti pritrditve, da če maš 15 let str avto al pa Phaetona ga notr daš. Pa roko na srce prostor v eni navadni Octaviji je večji kot v BMW7 govorim za prtljažnik, kaj šele kravan. Sicer je pa še ena resnica... pri kupovanju družinskega avtomobila ima dekle VEDNO zadnjo besedo, vrjem, praši mene al pa kerga druzga fotra pa boš vidu.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr jan 12, 2005 11:09 am

Mrcina je napisal/-a:Če pogledaš na link je kasneje obrazložil telefonske operaterje takole:

Fora pri stevilkah je v tem, da imajo resni (po moznosti starejsi oz. srednjih let) praviloma 041, drugi pa vse ostalo Ce nimas 041, si mobitel kupil zelo pozno (recimo mladina, ki takrat ko so se izdajale stevilke 041, se ni imela telefona), ali si ga vmes izgubil, ali pa si iz kakrsnegakoli razloga zamenjal stevilko (najslabsa sorta ljudi -saj veste, kaj mislim ). Svoja kategorija so recimo uporabniki 0609 (zdaj 050), ki pa so praviloma razni avtoprevozniki ipd. skratka taksni, ki so ze od samega zacetka rabili telefon za posel, zdaj pa imajo ponavadi po 2-3 telefone (profesionalni sverc-komerc ). 070 imas torej ce si telefon nabavil sele pred kratkim (ponavadi kaksni upokojenci ali pa mularija), ali pa ce si starega izgubil. Iz psiholoskega vidika torej nimas ravno dobrih predispozicij za resen posel, sorry... Resni ljudje imajo ISTO stevilko ze 10 let in vec

Lp Mrcina

Sej sem prebral tole še predno sem napisal prvi post pa se še zmer ne strinjam. Večina ljudi, ki zamenja telefonsko ostane pri istem operaterju samo ima pač drugo številko. Ostane pa zato, ker je izračunal da se mu to bolj splača. Tako takrat ko je kupil 1. telefon kot tudi ko je kupil 5 številko.

Drugo kar je, je to da 041 tut zdej dajejo številke pri mobitelu, ker so ostale cifre od prejšnjih naročnikov, torej če ima nekdo številko 041 ga je lahko kupil med prvimi ali pa pred 1 tednom.

Glede drugih reči pa moram rečt da se kar strinjam. Samo teh par lovskih mi je šlo v nos. :)
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov