Debate, ki niso vezane na ostala področja...

masimo
Nov uporabnik

Napisal/-a masimo To jan 25, 2005 12:01 am

Samotar je napisal/-a:
masimo je napisal/-a:_Jerry_:
Omenil si, da si lahko zdomec ob trajni vrnitvi iz tujine domov pripelje avto brez placila carine. To se mi sicer zdi krasno (sem namrec en tak zdomec), ampak nisem najbolj preprican, da drzi. Kolikor jaz vem, lahko zdomec domov pripelje le za $8.000/osebo skupnega premozenja. Pohistva, tehnike, oblek, ... pa se kar hitro nabere za $8000, tako da bolj malo, ce sploh kaj, "ostane" za avto. Od kot ti navedeni podatek?

[/u]

Ja sej kej na obiske domov hodš ne ? Sej ne zvlečeš vse robe naenkrat nazaj.

Z leti si clovek v ZDA nakopici tolk robe, da je to kar gre v potovalke pravi pljunek v marje :lol: :oops:

LEXUS
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a LEXUS Sr jan 26, 2005 10:42 pm

Mene pa zanima nakup Sciona tC. Ubistvu je to toyota, k jo trzijo samo v USA. Stane pa okol 17000$. Opremljen je tko, da ce gledas, kaj dobis pr nas za standardno opremo, dol pades. :DDD Zdej pa nastane problem. Kako je z uvozom, davki, carino, homologacijo? Kolk pride davkov in carine na to ceno, glede na to, da ja avto narejen na japonskem? Za servisiranje bi verjetno ze pri toyoti poskrbeli. A ma kdo kksno izkusnjo, predlog, ...? :bow

masimo
Nov uporabnik

Napisal/-a masimo Če jan 27, 2005 8:03 pm

Nisem expert za te zadeve, mislim pa, da bi pomenilo naslednje:

1. Avto kupis (placas) pri dealerju v ZDA.
2. V ZDA ne placas davka, oz. ti ga ob izvozu iz ZDA kako povrnejo.
3. Organiziras izvoz, transport, zavarovanje, uvoz v EU (stane)
4. Ob uvozu v EU placas carino
5. Ko avto dostavis v Slovenijo placas dajatve, kot ce bi v Nemciji kupil nov BMW
(se pravi avto, ki ga ze prodajajo v Sloveniji)
6. Sledi homologacija; ti bodo drugi znali dosti povedati
Morda bos moral se kake dele zamenjati?!? Nimam pojma.

Vsaj tako to jaz razumem. Bi bilo pa krasno, ce me kdo popravi, da ne bom zivel v zmoti. :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov