Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Sr feb 16, 2005 12:52 am

tema je zaklenjena....

JOKE

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr feb 16, 2005 8:58 am

Slide, se popolnoma strinjam s teboj. Moja duša je glede tega nekako razdeljena. Moja leva noga in desna roka velokrat kar sama uideta in šaltata in dajeta cvišngas tudi ko ne bi bilo treba. Velikokrat pa si tudi zaželim, da bi zgolj dal v D in uživaško kruzal s cigaro v ustih in džezom v radiu.

Sem porajtal, da vkolikor se tukaj na tem forum začne malo debate, so eni ali takoj razpizdeni, drugi pa užaljeni. Ni treba reagirat na tak način, to je samo debata, temu je pač forum v prvi vrsti namenjen, ne pa samo kratkoumnim komentarjem.

LP
Joie de Vivre

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr feb 16, 2005 9:22 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Jaz sem si vedno želel imeti avtomatika in sem jih nekaj tudi sprobal in bil po teh izkušnjah še bolj odločen. Vsekakor pa bi ob mnogih trenutkih pogrešal kuplungo, šalthebl in pa cvišngas. Mogoče bodo kdaj naredili klasični menjalnik s kuplungo in vsem, a s tipko AUTO nekje zraven za udobno kruzanje.

Veliko udeležencev tega foruma ima bolj v spominu vonj mleka kot bencina, še večja skupina pa ne premore bolj umnega komentarja kot: 'Ful mi je všeč!', 'Mrcina!', 'To bi imel!', 'j***a!' ipd., tako da kakih zrelejših mnenj od njih ne moreš pričakovati.

LP
J. de Vivre

Ne mešaj mene zraven!!!!!
:D :D

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr feb 16, 2005 9:37 am

Veliko udeležencev tega foruma ima bolj v spominu vonj mleka kot bencina

Tole je pa najboljša izjava leta 2005. Ej svaka ti čast, bolše neb mogu poveat!! :P
Slika

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr feb 16, 2005 8:39 pm

Pugi je napisal/-a:
Veliko udeležencev tega foruma ima bolj v spominu vonj mleka kot bencina

Tole je pa najboljša izjava leta 2005. Ej svaka ti čast, bolše neb mogu poveat!! :P

True, true... :mrgreen:

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Sr feb 16, 2005 8:43 pm

Ročni definitivno!! :P :P :P

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr feb 16, 2005 8:51 pm

avtomatski + tiptronic = kombinacija ki ji ni para. sploh za večji avto. pri novih vw ta menjalnik zelo lepo menja prestave, tko da nimaš kej sfalit, pa itak ko maš enkrat avtomatic + tiptronic slednjega skoraj ne uporabljaš, saj imaš lahko D (normalna voznja) in pa S(sport) kateri tudi boljše prestavlja kot tiptronic in se tudi zavrti do rdečega polja. sam ne vem če majo audiji tudi dvojno sklopko, ker tanovi vw jo imajo in je res the best. poleg tega pa nisi med vožnjo nič obremenjen in uporabljaš lahko le desno roko in desno nogo. aja, pa še tole: pri speljevanji v hrib pač samo prestaviš v D (oziroma v prestavo) in spelješ, ni se ti treba obremenjevat z ročno. pa tudi to je zelo dobro ker imajo verzijo P(parking) tko da ročne sploh ni treba uporabljat, tudi če v hribu parkiraš ne.
no dost dolgovezenja... :roll:

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Sr feb 16, 2005 8:56 pm

splash je napisal/-a:avtomatski + tiptronic = kombinacija ki ji ni para. sploh za večji avto. pri novih vw ta menjalnik zelo lepo menja prestave, tko da nimaš kej sfalit, pa itak ko maš enkrat avtomatic + tiptronic slednjega skoraj ne uporabljaš, saj imaš lahko D (normalna voznja) in pa S(sport) kateri tudi boljše prestavlja kot tiptronic in se tudi zavrti do rdečega polja. sam ne vem če majo audiji tudi dvojno sklopko, ker tanovi vw jo imajo in je res the best. poleg tega pa nisi med vožnjo nič obremenjen in uporabljaš lahko le desno roko in desno nogo. aja, pa še tole: pri speljevanji v hrib pač samo prestaviš v D (oziroma v prestavo) in spelješ, ni se ti treba obremenjevat z ročno. pa tudi to je zelo dobro ker imajo verzijo P(parking) tko da ročne sploh ni treba uporabljat, tudi če v hribu parkiraš ne.
no dost dolgovezenja... :roll:

Ti si tuki mal pomešu tiptronic in t.i. DSG menjalnik. Tiptronic je avtomatski menjalnik z možnostjo ročnega prestavljanja, DSG je pa čist druga zgodba.

Jst sm še vedno za klasični ročni menjalnik. Zanj bi se odloču tudi pri A6ki. Avtomatik zahteva nežnejše ravnanje in tudi stroški vzdrževanja so dražji. V VW-Audi tiptronic gre čez 9l olja, ki stane 4000sit po litru...
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr feb 16, 2005 9:00 pm

se opravičujem ker sem pomešal. to da tak menjalnik žre olje je res. mi smo menjali olje na fejtonu pa ga je bolo za 50k. sicer pa mislm da če si a6 privoščiš je tistih 4000 po litru mali problem.
aja, točn: mal off topic: a ma kdo kakšno sliko te dvojne sklopke?

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Sr feb 16, 2005 9:08 pm

splash je napisal/-a:se opravičujem ker sem pomešal. to da tak menjalnik žre olje je res. mi smo menjali olje na fejtonu pa ga je bolo za 50k. sicer pa mislm da če si a6 privoščiš je tistih 4000 po litru mali problem. ;)

Že že...4000x10 je khm khm...
40.000sit za olje v menjalniku+35.000sit menjava olja in filtrov+180.000sit menjava zobatega jermena in šponarjev (vzdolžni motor)=cca 250.000sit za večji servis na pooblaščenem servisu.

Pri ročnem menjalniku je vse mehansko, ni senzorjev, ni porabe olja... Sodobni avtomatiki so polni senzorjev in ostale ''pameti'', ki zna zaštekat. Sej je blo na forumu že ene par debat o pokvarjenih avtomatikih. Sicer se to ne bi smel dogajat s pravilno uporabo in vzdrževanjem ampak vseen.
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr feb 16, 2005 9:13 pm

a on kupuje novga a6 al tastarega? na novem mu še ne bo treba zobatega jermena menjal, drgač pa nj phaetona kup pa mu ne bo treba zobatega jermena menjat, ker mislm da ga nima :P :P :P . je pa sigurno res glede cene, ko se kaj pokvari (če se). morač na servisu vedt da je to pa avdi in je cena servisa temu primerna.

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Sr feb 16, 2005 9:23 pm

splash je napisal/-a:a on kupuje novga a6 al tastarega? na novem mu še ne bo treba zobatega jermena menjal, drgač pa nj phaetona kup pa mu ne bo treba zobatega jermena menjat, ker mislm da ga nima :P :P :P . je pa sigurno res glede cene, ko se kaj pokvari (če se). morač na servisu vedt da je to pa avdi in je cena servisa temu primerna.

Sej za A6ko tut ne vem če nima ketne...primer velja za passata tiptronic.

Jst pa nikakor ne bi kombinral (turbo)dizla in avtomatski menjalnik. Vozu sm že passata TDI ročni in avtomatik, prav tako BMWja 530d ročni, potem pa še steptronic ter A6 2.5 TDI ročni in tiptronic... Nekako ni bilo pravega efekta (grabljenja turbine) pri avtomatku, vse skupi je delovalo nekako ''raztegnjeno''.
TJUNING PA TO...

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr feb 16, 2005 9:37 pm

splash je napisal/-a: to da tak menjalnik žre olje je res.

Noben pravilno delujoc menjalnik ne "zre" olja.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 17, 2005 10:42 am

Mislim, da obstaja nekje v Sloveniji špecializiran servis samo za avtomatske menjalnike. Popravijo jih ceneje in boljše kot na servisih, kjer s tem še vedno nimajo izkušenj.

Vsaka stvar, ako je pravilno vzdrževana, mora pravilno delati, tudi ročni menjalnik.

LP
J. de Vivre

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če feb 17, 2005 12:01 pm

Omenjeni servis je Marolt v (okolici) Horjula.

Imeti avtomatski menjalnik ali ne, je stvar posameznika. Jest bi ga vcasih imel - sploh dobi pomen v kombinaciji s tempomatom. Problem pa je, ker ne mores sam prestavljat (s tem mislim sklopko) in potem vsaka bolj dirkaska voznja veliko izgubi - pa ne mislim na hitrosti ampak na obcutku. Enako kot vsa elektronska pomagala - imam ASR, pa ga izklopim vedno, ko hocm dirkat skoz ksne ovinke - hitr speljat ipd. Je pa zelo koristen - tako kot avtomatski menjalnik pri vsakdanji voznji.

So nekateri, k ne dajo avtomatika, pa nekater k ga nocejo. Tuki se zaenkrat stejem med druge, ceprav so menjalniki z dvema sklopkama zelo zanimiva opcija.

Nekdo je spraseval nekaj o njih: DSG
Slika

Uporabniški avatar
ar35s
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a ar35s Če feb 17, 2005 12:26 pm

Avtomatika nikoli, je brezveze, ni filinga, se stalno kvari,itd... potem me je en dan udarila strela in sem nabavil točno to. Na začetku je bilo nekoliko nenavadno, toda zdaj bi me težko prepričali, da grem nazaj na ročnega (morda le pri avtomobilu z manj KM) . Mogoče bi si le v par odstotkih situacij zaželel sklopke, vendar pa drugih 98% to odtehta.
SlikaSlika
Nonsense in BASIC.

Uporabniški avatar
ar35s
Novinec

Kraj: KP

?

Napisal/-a ar35s Če feb 17, 2005 12:32 pm

ringeraj je napisal/-a:ja pa sj na mojem lohk saltas 5 brzin ma sekvencni menjalnik sam levo pa desno! pol mas pa se dvo stopenjskega ko ga pohodis do kraja! ( npr: presalta za dve brzini nizje) pa se gumb ma na koncu pedala tko da ni pene! toplo priporocam se sploh ce delas kaksne vecje kilometre!

To levo pa desno... sem slišal govoriti, da zna bit precej moteče ko roka počiva na prestavni ročici in lahko nehote menjaš. Je v tem kaj resnice?
SlikaSlika
Nonsense in BASIC.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 23 gostov