Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To feb 15, 2005 5:11 pm

mene pa še neki zanima, na katerih tehničnih pregledih imajo valje za merjenje moči :roll:
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To feb 15, 2005 5:19 pm

blaz57: se sitrnjam in tud ne s tabo, da polcaji samo sledijo navodilom. Do dolocene mere ze res. Samo ce se bo pa on vtaknu vate zarad drugacnega al pa kaksne podobne bedarije in ti moril zanjo, se bo pa to on sam odlocu. Ce bo pa pogledu ce mam prvo pomoc, pa npr homologacijo za nizanje in kej podobnega, vredu, samo zaboga naj ne iscejo dlake v jajcu in, pretiravam, iscejo nehomologiran kamencek, k mi je padu iz cevlja na predpraznik :roll:
Slika

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S To feb 15, 2005 5:21 pm

kako lahko morijo za ledice na avtu, če jih nima prižgane.

Jst bi reku da so samo gor. Pa če težijo, je pol isto k če jst kupim UV žarnico za doma pa jo vozim na zicu pa mi model da 100k kazni ker ta žarnica ni homologirana!

Pa če oni lahko homologirajo modre rotacijske luči, k mene tud zlo motijo, pol bi mi tud lahko nekak modre neonke homologiral.

Uporabniški avatar
dr alessio
Novinec

Kraj: okolica kranja (zadraga)

Napisal/-a dr alessio To feb 15, 2005 5:22 pm

sory ampak jet tega ne WERJAMEM!!!!!! skenirej pa dej sliko moj bratranc ma zlo velik prevec ''rice'' alfo pa ga se nikol niso jebal sploh pa za ledice'nd stuff
Slika

blaz57
Nov uporabnik

Napisal/-a blaz57 To feb 15, 2005 5:27 pm

Mate, Kolkr jaz poznam policajev in jih ne malo, jih večina ne išče kamenčka sam če se pa nekdo začne binit pa vrjamem da bo tud kamenček razlog da mu bo napisu 100K kazni. Če bi bil pa lepo tiho bi pa z opozorilom skoz pršu. Saj jaz sem že večkrat. Sam jih pa ne učim in ne pametujem, ker vem kaj mam narobe na avtu.

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S To feb 15, 2005 5:28 pm

Če so republiški, čist vrjamem. Oz zej so enota za odstranjevanje tehnično neizpravnih avtomobilov iz prometa (al neki tazga)
Sej je blo isto v Lj.

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura To feb 15, 2005 5:36 pm

Zakaj posvečajo toliko pozornosti na homologacije... Zato ker je to zlata jama.
Če boš imel vse homologirano( yeah, right :roll: ), se zmeraj najde nekaj na kar se lahko spotakne...
Kot je Base napisal, naj raje posvečajo malo več pozornosti na vse kripe, ki se vozijo po naših cestah brez zavor, z luknjastim podvozjem itd...

Recimo glede alu tepihov.. me prav zanima če so gumjasti tepihi, ki jih ima on u avtu homologirani...
Potem stopalke..., hm čudno da nobenega ne motijo čevlji v katerih se vozi, ki pravtako kot stoplake vplivajo na upravljanje vozila... Ima kdo TUV potrjene čevlje ? ;)

Rad bi pa tudi enkrat vidu statistiko koliko % nesreč se zgodi zaradi nehomologirane opreme, verjetno ogromno, ker nas "zakon" (ne policija ;) ) ??? tako ščiti pred to nevarnostjo.
Na drugi strani, pa sedaj omenjam primer Ilirske Bistrice, kjer so možakarja ustavili zaradi ogrožanja prometa z led diodami, OK, na tole pa v vsej vnemi pozabljajo, saj ne prinaša $$$.. (iz današnje izdaje Primorskih Novic)

ILIRSKA BISTRICA Vlomi se vrstijo, ljudje trepetajo za lastnino

Vlomom ni videti konca

Bistriška javnost se v zadnjih tednih zgraža nad stanjem, ki vlada v mestu. Neznani vlomilci že od lanske jeseni nemoteno vlamljajo v poslovne prostore, trgovine in hiše, policija pa storilca(ev) še ni našla. Samo v soboto so nepridipravi v provizoriju nagrabili za milijon tolarjev plena, v nedeljo pa vlomili v dve trgovini.

Kot smo poročali v včerajšnji številki PN, so neznani storilci v noči na soboto vlomili v provizorij za bistriško občino in temeljito premetali nekaj pisarn. Iz njih so ukradli šest računalniških zaslonov in nekaj gotovine ter si tako nabrali in povzročili za približno milijon tolarjev škode. V nedeljo so bili bistriški tatovi spet na delu. Tokrat je neznanec iz ene trgovine odnesel kar registrsko blagajno z manjšo vsoto denarja, iz druge pa ni odnesel ničesar. Policisti so poškodovano blagajno našli sredi mesta, kljub temu pa so zmikavti lastniku trgovine povzročili za 120.000 tolarjev škode.

Več v tiskani izdaji PN

Na koncu se opravičujem, če sem koga užalil, vendar mi gre že počasi na bruhanje vse skupaj :(

Damjan
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe To feb 15, 2005 5:46 pm

BRAVO bravura :clapclap dam ti 1000000% prav

NAJ nekaj vprašam:

PRVO Vrpašanje:
KOLKIM so vlomili v AVTO (ugibam: DOSTIM) in kolkim so vrnili avtoradijo, ker je POLICIJA odkrila vlomilca (ugibam: SKORO NOBENEMU)

DRUGO Vprašanje:
KOLKIM je policija odkrila nehomologirane stopalke za avto oz. nehomologirane ALU TEPIHE (naj ugibam: DOSTIM)!!!!!!!!!

Žalostno, iz tega se vidi, kje je žakelj denarja brez dna :( :(

zadnjič mi HVALA BOGU niso napisali kazni, ker mam v hologacijskem kartonu napisano dimenzijo gum 175/60/14, jaz pa mam gor 185/60/14 :? :? Zato se opravičujem vsem udeležencem v prometu KER JIH OGROŽAM :( :(

LP

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo To feb 15, 2005 6:02 pm

Bravura: :bow :clapclap
Takega v Bistrci nismo bili nikoli vajeni.
Slika

GWDC
Nov uporabnik

Kraj: bistrc

Napisal/-a GWDC To feb 15, 2005 6:03 pm

to kar se dogaja zadnje cajte, je višk ush višku

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc To feb 15, 2005 6:03 pm

kolk so rekli na rti-ju se da home made varjante homologirat, sam je neki postopek pri njih, pa dragoooo,...
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To feb 15, 2005 7:48 pm

neyc je napisal/-a:kolk so rekli na rti-ju se da home made varjante homologirat, sam je neki postopek pri njih, pa dragoooo,...

Ne vpraš........... jaz sem hotu motor tko homologirat........... sem raj obupo nad bencinci :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

bad_olio
Nov uporabnik

Kraj: OBLA ZEMELSKA

Napisal/-a bad_olio To feb 15, 2005 8:00 pm

Bravura škoda živcu in besed za kretene policajske. :/:o:/
Če se dogaja pobiranje prometnih po LJ, lahko veš da ti bodo, če te bodo hoteli še pred pragom vzeli tablce in te na tehničnega vlekli. Tak način dela ima mafija policajcka, in nč drgugače ne znajo delat.
V Bistrci, ki je ceter za varovanje Šengejna (beri: južne meje), je pa itak polovica policajev :?: :?: . Ko bo policija začela delat in lovit kriminalce, mafijaše oziroma kokor se zdaj ta vrsta ljudi imenuje, bi blo tudi nekaj novga. :? :? Sem doma 30km iz Bistrca pa vem kateri so potencialni kandidati, ki ropajo in so ""strah in trepet Bistrčanov", policija pa nič. :roll: :roll: Potem pa bogi sromaki, ku mislijo da so jebači z plavmi poziciskimi, najeb***. Policaji morjo kasirat oziroma si nabit točke, drgač ni plače.

Ma škoda besed

Bravura :pivo do konca, ko homologiraš bravota
!!!NESO LHKE!!!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To feb 15, 2005 8:03 pm

Dugi7 je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Če si skapiral zakaj si pa pol litke omenjal ?
Mene motijo te lučke.

Še enkrat preberi! Rekel sem da je to isto kot da bi jaz rekel naj prepovejo npr. lite felge ker mi niso všeč :roll:

Če si že opazil z lučmi lahko svetiš in s tem motiš promet ponoči.
Lahko z litkami tud ?
Bedasta primerjava.
Slika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo To feb 15, 2005 8:14 pm

AndrejD je napisal/-a:
Dugi7 je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Če si skapiral zakaj si pa pol litke omenjal ?
Mene motijo te lučke.

Še enkrat preberi! Rekel sem da je to isto kot da bi jaz rekel naj prepovejo npr. lite felge ker mi niso všeč :roll:

Če si že opazil z lučmi lahko svetiš in s tem motiš promet ponoči.
Lahko z litkami tud ?
Bedasta primerjava.

A navadne luči pa ne svetijo :? ??

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo To feb 15, 2005 8:39 pm

killah bee je napisal/-a:mene pa še neki zanima, na katerih tehničnih pregledih imajo valje za merjenje moči :roll:

Zdi se mi da so med prvimi v slo mel to zadevo na MPI-ju (Mehanika Peljhan Idrija)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To feb 15, 2005 8:41 pm

Dejte nehat srt s temi valji, ker je že smešno. Tega ni, nikol ni blo in tud ni neke inštitucije, ki bo moč motorja lahko natančno merila, ker so itak odstopanja prevelika...
Slika

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR To feb 15, 2005 8:53 pm

Sploh mi ne gre v glavo :ue kako ti lahko policaj mori za ALU tepihe, bunkico menjalnika, stopalke, ipd. A so res tolk......nimam besed

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim To feb 15, 2005 9:00 pm

Dr_S je napisal/-a:kako lahko morijo za ledice na avtu, če jih nima prižgane.

Jst bi reku da so samo gor. Pa če težijo, je pol isto k če jst kupim UV žarnico za doma pa jo vozim na zicu pa mi model da 100k kazni ker ta žarnica ni homologirana!

o super; po tej logiki lahko torej hodim naokrog s kalašnikovim brez orožnega lista - če z njim ne streljam :P
lp pilgrim

PiNkZ PoWeR
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a PiNkZ PoWeR To feb 15, 2005 9:01 pm

_VeNoM_ je napisal/-a:folk se vedno ne kapira oz ne razumete, da POLICIJA opravlja svoje delo!!! Gdo je pa jelkam kriv da so si nalimal led diode.Kok je bilo prijav na policiji glede teh diod,namrec kolega ki je policaj je rekel kok je budal pr nas da se vozijo z izklopjenimi lucmi, pa samo led diode ma vklopjene!(eni se igrajo z smrtjo,naj grejo v irak se zaletavat ne pa da nas ogrozajo).No malo sm off topic zavil,ampak se vedno bom menil in sevede BEDNO bom rekel da POLICIJA opravlja svoje delo!!

aja pa dejte se sprijaznt z tem ze enkrat!

strinjam stem... pač avto ni novoletna jekla... jaz priznam sem se palu na neonke pa vse ma ko j**e vse skup raje stock luči pa mir...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov