Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Če mar 10, 2005 7:42 am

nebivedu je napisal/-a:
Misak je napisal/-a:Torej danes, sem bil spet na obisku pri polcajih. So se mi zahvalil za sodelovanje (celo)... So dobil tipa. Nek voznik zacetnik, iz LJ-Vič.

@Voith, to se je zgodilo pri Miles centru v Grosuplju - Malo naprej od GROŠ-a...

Upam, d je tip vsaj tok, d ma neki malga vesti, da se bo zavedu d je ubil oceta 2-letne deklice...

Mišak, če si opazu se je tut policija u grosupljem mal spremenila odkar je direktor Ludvik, ki je pršu iz polcijske postaje moste(ljubljana). Mal je zadeve vzel v roke in tut s cigoti je manj problemov. Prej je blo pa razsulo pod prejšnjim direktorjem.
Kr nej gre tko naprej - sam še mal več nadzora nad njegovimi podrejenimi, pa bo pomoje ena izmed boljših polcijskih postaj ratala.

Nebi reku! Pr nas na Župančičevi je še zmeri kaos. Folk tišči mim kot utrgan, od avtobusarjev do policajev. Zadnjič sem mislu it za polcajem, ki je prgonu mim Pupe, pa ga vprašat, zakaj ne vozi 50, pa ni zavil k postaji.
V štirih letih od kar sem na Župančičevi je bil tam samo parkrat radar, pa še to za kratek čas. Gre pa za zelo nevaren del ceste. O ležečih polcajih noče župan nič slišat, ker kao avtobus pelje.
Uglavnem porazno.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če mar 10, 2005 8:16 am

jakaracman je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:Pobeg, ne glede na olajševalne okoliščine (šok) je neopravičljiv.

Ce bi vedel, kaj je sok (tisti pravi) ne bi takih pisal. A recimo ves, da lahko v soku krepko prstreljen hodis okoli (v zacetni fazi) kot da ti nic ni? Itd ... Mozgani se dobesedno izklopijo, delas samo se na avtomatiko (kar pa pomeni, da lahko tudi vozis, saj o tem itak ni treb razmisljat, ker telo mehnasko dela svoje - a kdaj razmisljas, kako saltat?), tako da se lahko odpeljes ...
Problem je v tem, kako locit nekoga, ki je bil res v soku in nekoga, ki je pobegnil namerno, da s eizogne posledicam. Tisti v soku dostikrat sami pridejo nazaj/kasneje na policijo ...

vsaj en, ki ve kaj je pravi šok.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če mar 10, 2005 10:46 am

Oh no Voith ... a ti moje poste ignoriraš :|...sem ti povedal da osebno poznam 2 osebi, ki so jih obravnaval tako kot je treba, seznanjen sem pa še z dvema primeroma + tisti ko je streljal in je tud šel. Pa mislim da se strinjava, da ne poznam vseh primerov v Sloveniji, tak da jih je sigurno še veliko več...
Pa še neki ti bom povedu...Enkrat smo mel debato in je kolega iz okolice Velenja govoril o tem fantu kok je vedno divjal&stuff(citiram : "živ norc")...pa seveda kot motorist sem si mislil svoje, v smislu: "kaj pa ti veš, folk itak skos govori da smo motoristi norci. verjetno je bil čist ql poba...folk nabija"...ampak čez neki časa sem slišal zgodbo na nekem m.zboru..kolega, motorist iz Velenja in je dobr poznal tega pobeca in mu je blo hudo za njim, pa je rekel da ni čudno da se mu je to nardil, ker je vedno žgal brez čelade na polno in da je bilo le vprašanje časa...če ti to reče kolega motorist in ne policaj, bi mu pa že mal bolj verjel, mar ne. Če kaj poznaš to sceno veš da motoristi stojijo en za drugim...in ne bi nabijal tko ko stare mame, ki jih je strah motorja že ko ga prižgeš...
P.S Preden me linčate...nism jaz reku da je norc...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če mar 10, 2005 10:53 am

kalbo je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
Misak je napisal/-a:Torej danes, sem bil spet na obisku pri polcajih. So se mi zahvalil za sodelovanje (celo)... So dobil tipa. Nek voznik zacetnik, iz LJ-Vič.

@Voith, to se je zgodilo pri Miles centru v Grosuplju - Malo naprej od GROŠ-a...

Upam, d je tip vsaj tok, d ma neki malga vesti, da se bo zavedu d je ubil oceta 2-letne deklice...

Mišak, če si opazu se je tut policija u grosupljem mal spremenila odkar je direktor Ludvik, ki je pršu iz polcijske postaje moste(ljubljana). Mal je zadeve vzel v roke in tut s cigoti je manj problemov. Prej je blo pa razsulo pod prejšnjim direktorjem.
Kr nej gre tko naprej - sam še mal več nadzora nad njegovimi podrejenimi, pa bo pomoje ena izmed boljših polcijskih postaj ratala.

Nebi reku! Pr nas na Župančičevi je še zmeri kaos. Folk tišči mim kot utrgan, od avtobusarjev do policajev. Zadnjič sem mislu it za polcajem, ki je prgonu mim Pupe, pa ga vprašat, zakaj ne vozi 50, pa ni zavil k postaji.
V štirih letih od kar sem na Župančičevi je bil tam samo parkrat radar, pa še to za kratek čas. Gre pa za zelo nevaren del ceste. O ležečih polcajih noče župan nič slišat, ker kao avtobus pelje.
Uglavnem porazno.

No ja okolica ivančne in tam je zdej kr poštiman - zgleda da je kovačeva kobila vedno bosa - okolice oplicijske postaje pa še niso poštimal - naokoli pa harajo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če mar 10, 2005 11:43 am

Slide je napisal/-a:Oh no Voith ... a ti moje poste ignoriraš :|...sem ti povedal da osebno poznam 2 osebi, ki so jih obravnaval tako kot je treba, seznanjen sem pa še z dvema primeroma + tisti ko je streljal in je tud šel. Pa mislim da se strinjava, da ne poznam vseh primerov v Sloveniji, tak da jih je sigurno še veliko več...
Pa še neki ti bom povedu...Enkrat smo mel debato in je kolega iz okolice Velenja govoril o tem fantu kok je vedno divjal&stuff(citiram : "živ norc")...pa seveda kot motorist sem si mislil svoje, v smislu: "kaj pa ti veš, folk itak skos govori da smo motoristi norci. verjetno je bil čist ql poba...folk nabija"...ampak čez neki časa sem slišal zgodbo na nekem m.zboru..kolega, motorist iz Velenja in je dobr poznal tega pobeca in mu je blo hudo za njim, pa je rekel da ni čudno da se mu je to nardil, ker je vedno žgal brez čelade na polno in da je bilo le vprašanje časa...če ti to reče kolega motorist in ne policaj, bi mu pa že mal bolj verjel, mar ne. Če kaj poznaš to sceno veš da motoristi stojijo en za drugim...in ne bi nabijal tko ko stare mame, ki jih je strah motorja že ko ga prižgeš...
P.S Preden me linčate...nism jaz reku da je norc...

ne ne sj je kul, razumem da je ta tipo sigurno usodo izivu, sam mislm pa tud da ga je ta policaj loviu in ga je hotu ustavt za vsako ceno ker se mu je zdel da ga en mulo na motorju pa ze nebo j. v glavo. itak razumem tud to, ker ce bi mene en drku cel dan z enim motorjem pa da ga nebi mogu dobit bi biu tud posteno razpizden ze.

hocm sam povedat, da si policaji nebi nikakor smel tega prvosct, oz ce si ze bi jih mogl strogo kaznovt, drugim za zgled.

sm pa tud js dost "norcev" poznal pa so zdj vec al mn vsi 6feet under. :cry:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če mar 10, 2005 11:49 am

Voith je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:blabla

ne ne sj je kul, razumem da je ta tipo sigurno usodo izivu, sam mislm pa tud da ga je ta policaj loviu in ga je hotu ustavt za vsako ceno ker se mu je zdel da ga en mulo na motorju pa ze nebo j. v glavo. itak razumem tud to, ker ce bi mene en drku cel dan z enim motorjem pa da ga nebi mogu dobit bi biu tud posteno razpizden ze.
hocm sam povedat, da si policaji nebi nikakor smel tega prvosct, oz ce si ze bi jih mogl strogo kaznovt, drugim za zgled.
sm pa tud js dost "norcev" poznal pa so zdj vec al mn vsi 6feet under. :cry:

Tud men se NE zdi prav da mu je zaprl pot...da ne bo kake pomote, ampak če je fante pripeljal recmo 150, kar je s takim motorjem stvar kakih 6-7 sekund, potem čist možno da je polcaj narobe precenu njegovo hitrost in je mislu da se bo poba ustavu, ampak tud motor ma pri taki hitrosti svojo zavorno pot...skratka oba se strinjava da ni prav naredu, ampak je treba kdaj stvari še z druge perspektive pogledat. Brez zamere.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Če mar 10, 2005 1:31 pm

"ampak je treba kdaj stvari še z druge perspektive pogledat. Brez zamere."

to je bistvo, vedno se je treba postavt tud mal v drugo kožo in še s te perpektive ocenit zadevo!
le tako dobiš malce bolj realno oceno.

lp

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Če mar 10, 2005 2:46 pm

Js delo policije ocenjujem pozitivno ker če nebi blo policije bi bil v državi kaos, sam včasih majo pa take lovske tud v svojih lastnih vrstah, da me kap zadane.
Primeri ki smo jih našteli so samo eni od tistih in bi blo fer v dobro družbe, da bi se tile primeri razrešili javno, da bi folk lahko vidu, da tudi v policiji ne tolerirajo takšnih dejanj in da jih tudi v prihodnje nebodo. Žal tega mnogokrat niso nardili, zato jim js nezaupam več in še kdo bi se našu.
Men se že iz moralnega vidika nezdi fer, da tist policaj, ki je zaprl pot unim dvema še kr dela in to v isti postaji, medtem ko pa fotr od Daliborja še vedno išče pravico na sodišču.Te pravice ziher nebo nikol dobu, ker so vsi skupaj povezani, naše sodstvo pa vsi vemo kakšno je in kaj dobiš če nekoga ustreliš, ubiješ.(primer Kamenik - sramota da ni večje za slovensko sodstvo) ampak jebat ga odvetnik jih je sfuku.

Poznam pa tudi odmeven primer iz Vinske Gore ko je en velenjčan ki je zelo poznan policiji :D takrat zbil nemškega motorista in sopotnico ko je hotu prehitet tovornjak. Oba sta umrla, velenjčan pa je preživu valda ker je bil v autu. Nikol ni sedu za dvojni umor, pa tudi tip iz sosednje ulice je ukradu starim auto iz garaže, brez izpita in šel se vozit po velenju in zbil starejšega gospoda pred hišo ko je seku živo mejo.Hišo so meli na ovinku.Seveda ga je ubil, sedu pa za ta umor ni nikoli.

Hočem povedat, da če osebe iz policije to nardijo, potem bi morali čimprej v takih primerih ukrepati, ker policaji naj bi vzdrževali red in mir v državi in bili vzor državljanom, tako da takih stvari da pijani vozijo in ubijejo 3 ljudi si nebi smeli privoščit.Taka oseba ni več zrela za delo v policiji, ker sramoti delo policije in celotno institucijo. V tem pa je problem, ker so očitno delavci v policiji zaščiteni kar se teh stvari tiče.

Tistga fanta ko je prerešetal Naserja sem omenil tako, ker vem da so ga potem ful vsi obtožli itd... sam nevem kaj je tedi razmišlju, da je spraznu celo pištolo na njem :D mogoče je mela tud kaj psiha vmes za povedat.

Na koncu bi pa še povedal 1 primer, ki se mi je zgodil prejšnji teden v Velenju.

S punco sem šel proti Interšparju peš od mojega bloka.To je približno 1km peš.Šel sem mimo OŠ Šalek, kjer je ležeči policaj na cesti, velik napis na nesti ŠOLA in omejitev 30km/h. Hodila sva po pločniku, ko sem za sabo slišal bobnenje mašine.Seveda sem se obrnil in na moje začudenje videl policijsko Opel Astro karavan, ki je drela mimo šole z veliko hitrostjo.Hitrost je bila mnogo večja od 30km/h.Pred ležečim je zmanjšal in zapeljal čez, tako da je oba policaja noter pretreslo, nato pa sunkovito odpeljal in šaltal do 4 prestave, ker domnevam da je mel v 2 ko je šel čez ležečega. Na nujni vožnji niso bili ker niso imeli luči vklopljenih niti sirene. Cesta po kateri sta dvijala je prometna ker so zraven veliki bloki, šola , privat hišein picerija Skalca.Če ti tam kdo skoči ven si fertik ga nabiješ na pokrov motorja in ga ni več. Ko sta prišla do križišča sta brez smernika zavila desno in nato odšla naravnost!
Sam nisem mogel verjet kaka hitrost je bla to brez razloga.Fotoaparata nisem imel sabo da bi lahk zadevo posnel priča pa je samo moja baba zraven. Kam je policijsko vozilo točno vem in kdo je bil v autu tudi vem, ker poznam tistega policista,ampak tega nebom povedal.
Hočem pa povedat stem, da tudi policisti kršijo predpise in ravno tisti kateri nas ustavljajo in nam pišejo kazni recimo za krom ročico na menjalniku itd.....
Tudi policist iz Velenja ki ima Hyundai Coupe se vozi spredaj brez luči z samo vklopljenimi meglenkami.To mi ni jasno kako lahko ima to zvezano in ali je to tovarniško tako narejeno, to bo lahko Infinity odgovoril.In ravno ta policaj je zagrizen prometnik.

Če je zakon za vse, potem bodimo vsi enakopravni pred njim, saj smo pravna država mar ne?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če mar 10, 2005 3:07 pm

sej pa moja mazda je tudi lahko samo meglenke mela vkloplene :) lahko pa samo pozicijo vklopiš ša ti delajo, pol pa še samo pozicijo vun vzameš pa je to to :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Če mar 10, 2005 3:25 pm

Courage™ je napisal/-a:sej pa moja mazda je tudi lahko samo meglenke mela vkloplene :) lahko pa samo pozicijo vklopiš ša ti delajo, pol pa še samo pozicijo vun vzameš pa je to to :)

Ja pa čaki mal če luči morajo delat in posebno še če si policaj prometnik, ki druge kaznuje za take reči!Meglenke se rabijo samo če je emgla in vidljivost pade pod 50m!

Uporabniški avatar
piagolo
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a piagolo Če mar 10, 2005 10:48 pm

Vsakomur se lahko zgodi da v nekem nesrečnem trenutku povzroči neko nesrečo. Danes sem se peljal mimo kraja nesreče in je po moji oceni cesta pregledna in dovolj široka. Če ga je zbil točno tam, kjer gorijo sveče je povzročitelj čisti kriminalec. Dnevno se večkrat vozim na tistem odseku. Zdi se mi skoraj nemogoče, da bi nekdo (ki je vsaj kolikor toliko pri pameti) tam pridirkal s tako hitrostjo in istočasno nacentriral pešca.
Sicer pa je še pred kratkim tam bil znak z omejitvijo 20 Km/h. Neke hitrosti nad 60 ali 70 pa so skoraj nemogoče zaradi premikov vozil iz ali na dvorišča vseh tistih firm, ki se tam nahajajo.
903cc

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Pe mar 11, 2005 10:09 am

Znaki z omejitvijo 20km/h ne stojijo na cestah, razen če je kako delo mogoče, ampak tudi v tem primeru mora biti znak 30km/h, to je najmanjša omejitev, znaki za 20km/h in manj pa so postavljeni v industrijskih delih-tovarnah.

Uporabniški avatar
Alfa-boxer
Novinec

Kraj: Ljubljana-Vič

Napisal/-a Alfa-boxer Pe mar 11, 2005 10:20 am

Ej Mišak, pa je res bil voznik iz Viča. Ker kolegi Grosupljčani so dobilim informacije, da je iz Ivančne Gorice :?
Prej znan kot Alfa
Slika Slika Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe mar 11, 2005 12:08 pm

V današnjem Delu je v rubriki kronika članek o tem.19 let star voznik golfa se je sam šel prijavit.pa tak začetek vožnje z avtom.
sožalje svojcem umrlega :cry:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe mar 11, 2005 1:23 pm

Vuso je napisal/-a:V današnjem Delu je v rubriki kronika članek o tem.19 let star voznik golfa se je sam šel prijavit.pa tak začetek vožnje z avtom.
sožalje svojcem umrlega :cry:

sm vedu, da mu vest nebo dala miru.

vest je bol zafukana kot vsi sodniki in zapori.

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht Pe mar 11, 2005 1:25 pm

vest je najhujs ja ... jst ce se ze moram zaletet, rajs sebe ubijem kot pa koga druzga ... k sm mel manjsi karambol, sm pol vsak dan cel tedn klicu unga udelezenca ce je vse ok z njim ... po mojem sm mu bil ze prov tecn ...

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Pe mar 11, 2005 6:58 pm

Torej... On ga je zbil en 10 metrov prej... Mesto kjer so svece je mesto pristanka. Ko sem prisel tja, je bil tipck na tistem kupu snega, njegova kapa vsaj 5-10 m prej, zavorna sledi pa so se zacele 2 metra prej. Kar se mulca tice - stoprocent je iz vica, so povedal na PP Grosuplje - prijavo je vlozil njgeov oce, k je z njim prsu na polcisko postajo. Mulo si je lepo zafuru lajf...

Btw, dans je bil pogreb... Sm kr mirno prrenasu dokler nism vidu njegove punce, k je prpelala njegov kolo, k je bil njegov zascitni znak. Pomagu sm mu ga sestavt... Tkrt me je pa zlomil... Zakaj hudica pankrtskega ni blo tm?!! Tkrt se sele zamisls kaj si naredu! Edin mal me je potolazil to, k sm su do njegovga brata, mu izreku sozalje, on me je pa objel pa reku hvala k sm pomagu... Bl plunk u morje ampak... malenkost k me je mal dvignla..

Volan je pizdarija...
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Pe mar 11, 2005 7:48 pm

Misak svaka čast!
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So mar 12, 2005 4:01 am

fak kok nemaram teh pogrebnih scen :( mene pa ponavad trobente in una tisina zjebejo cist.

ta prag dolenjske je prekleta zemlja. dejansko vec mojih vrstnikov pomre kot starih ljudi..

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI So mar 12, 2005 4:30 am

darkdog24 je napisal/-a:Tudi policist iz Velenja ki ima Hyundai Coupe se vozi spredaj brez luči z samo vklopljenimi meglenkami.To mi ni jasno kako lahko ima to zvezano in ali je to tovarniško tako narejeno, to bo lahko Infinity odgovoril.In ravno ta policaj je zagrizen prometnik.

Če je zakon za vse, potem bodimo vsi enakopravni pred njim, saj smo pravna država mar ne?

Dark jst se strinjam z vsem kar si napisal prijatelj. Glede coupeja pa je možno imet samo prižgane meglenke brez sprednjih luči(imajo pač ekstra stikalo; moraš pa imeti prižgane vsaj pozicijske da zadeva deluje; avtomatično se ko vžgeš pozicijske vžgejo tudi zadnje glavne luči) - enkrat sem se zezal na parkirišču da vidim kako zgleda, ampak za vožnjo ponoči pa definitivno odsvetujem; svetloba leti široko in nizko, v daljavo pa skoraj nič in če se tip dejansko fura ponoči na tak način in glumi kao ferrarija z nizkimi lučkami bo kaj kmalu zbil pešča ali kolesarja.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov