kljukec je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a:Goggy je napisal/-a:Hehe fantje, priznam, da sm drgač bl mal spremlu avtomobilizem, sam to temo sm pa mogu prebrat. In ugotovu sm sledeče: Na začetku teme ste se kregal čemu tok konjev in da jih nikjer ne moreš izkoristet, res je, vseh res ne moreš nikol izkoristet, sam jih pa velika večina včasih prav pride. Pol ste se pa začel kregat o superšportnikih, ki niso spet čist nič druzga kot le pretirana konjenica z obilo neudobja. Tko da se dejte sedaj še mal uprašat čemu pa Ferrariju tolk konjev, al pa kaj boš z terencem, ki ima blokado na 250km/h.
No, tuki se pa noben ne upraša zakaj jim tolk konjev, ker so pač športni avti že ko sam ime slišiš, ko pa Mercedes nardi zverino, kateremu pristaja oznaka udobja in prestiža, se pa vsi sprašujete zakaj.
Včasih mi pa delujete kot v vrtcu, k hočte met vsi prav
Besede športni avtomobil in Mercedes ne gredo skupaj. Mercedes izdeluje dvotonske limuzine, ki so namenjene hitri vožnji po ravnih cestah, medtem ko so športni avtomobili namenjeni hitri vožnji skozi ovinke. Zakaj toliko konj? Če tega avta ne kupuješ se tega pomojem ni smiselno spraševat. Primerjava SUV s športnimi vozili se mi zdi popolnoma neumestna, za povrh pa naj ti še dodam, da Porschejevi SUV nimajo elektronske omejitve končne hitrosti (SUV, ne terenec, obstaja razlika).
tud merc dela super športnike
mislim pa da porsche nikdar in nikoli ne bo ferari
men osebno med obično 911ko in ostalimi bolj strupenimi modli ni vizualne razlike (spojlerji pa to), sam 911 je v osnovi ista
preformanci so za povprečnega človeka isti k..., pr obe dveh firmah je preveč, sam ko se peleš v ferariju te vsak pogleda v porsheju pa ne in to je pomembno pr avtu za XXX mio
lp
aja mel bi pa oba tri
Vidiš, tukaj se razlikujeva. Ti bi tak avto kupil zaradi pritegovanja pozornosti, jaz ga kupim zaradi zmogljivosti. Kar se mene tiče mi je veliko bolj všeč, da se noben pretirano ne zanima za 911, ker imam precej raje understated vozilo, kot kričečega Italijana. 911 je model z dolgo zgodovino in mi ustreza, da je vsaka 911, ne glede na različico še vedno prepoznavna kot 911. Je pa tako, da so razlike med različnimi modeli 911 zelo dobro opazne, vendar večina ljudi ni zanesenjakov in jih bolj zanima ekskluzivnost kot karkoli drugega. Kot sem že rekel Voithu: Porsche nikoli ne bo Ferrari in Ferrari nikoli ne bo Porsche. Porsche predstavlja vrhunec zmogljivosti v vsakem segmentu v katerem nastopa, medtem ko je Ferrari umetniško delo na štirih kolesih. Sicer izjemno hitra in okretna umetnina, vendar je večini kot si že sam omenil vseeno.
preformanci so za povprečnega človeka isti k..., pr obe dveh firmah je preveč, sam ko se peleš v ferariju te vsak pogleda v porsheju pa ne in to je pomembno pr avtu za XXX mio
Povprečen človek tudi celo življenje dela za tekočim trakom ali v tesni pisarni in varčuje za pokoj, se boji vsakršnega tveganja in ga sploh preveč skrbi kaj si drugi mislijo o njem. Dvomim, da se prištevaš mednje. Je pa tako, da kdor kupi avtomobil zato, da z njim priteguje pozornost, potrebuje psihologa. Če bom kupil Ferrarija, bo to samo za vikend vožnje po samotnih cestah, kjer bom užival v avtomobilu samemu in ne za užitek (in precejšnjo zavist) drugih skozi središče mesta.
Lp