Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
SuperFly
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SuperFly Če mar 17, 2005 10:07 pm

Janez Blond je napisal/-a:Ja pozitivno izkušnjo mam z porsche Verovškovo, dobil testnega A4, gospodična sprejemnica me je pa ko sem čakal, vprašala kaj bom pil.....

Na gorenjskem, sem mogu pa na kolena it, no nisem šel itako tam vozila nisem kupil...

Verovškova so res prjazni... Ka je blo za našga audija neki enodnevna zamuda, je moji mtki takoj dal prodajalc službenga, da se lahk okrog fura. Nobenga problema s testnimi, takoj vse pomagal... Čista desetka!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe mar 18, 2005 8:54 am

Torej lahko damo en splošen zaključek da je čisto odvisno kakšen dan ma prodajalec, če mu je včeri kera dala/če se je dobr najedu/če je po TV v njegovi najljubši mehiški nadaljevanki Hose Arnando položu uno črnolaso pras**o/dobil plačo.

So pač ljudje.

PS: Še vedno pa upam da se bodo poboljšal, vsi.
Slika

Uporabniški avatar
Jinxy
Novinec

Napisal/-a Jinxy Pe mar 18, 2005 12:22 pm

Sploh ne vem, zakaj se kurčite? Pogoj v Logatcu je pač bil 3 leta vozniškega izpita, jebiga. Če bi rad vozil bimmerja prej, greš lahko pa v vsak avtosalon vprašat, če ti ga dajo za vozit. Tud avtomobila ti ne bo noben prodal, pa tud če ti samo 20 jurjev fali!

Jest sem v Logatcu vozu tanovo trojko in sem se imel nasploh kr fajn...če bi imel 8 mio odveč, bi si ga verjetno omislil 8)

P.S. Na žalost sem dobil avtomatika, tko da mi ni mogu crknit pri speljevanju :P

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To mar 22, 2005 3:15 pm

Se mi na da še enkrat pisat zato bom kr iz BMW foruma še sem vrgu. Ugavnem mal sem se fural z novo trojkico.

Makoma NM ma cel teden testne vožnje. Sva šla z bratom pogledat mal in po 2-3 min pride žensak do naj in upraša če želiva na testno vožnjo. Mel so dizlna in bencinarja 320. Prost je bil samo bencinar zato sva vzela njega zraven dobila pa še eno lušno deklco. Se pravi dobila sva 320i advantage oprema cena cca 7.2 miljona. Temno moder barve. skoraj črne.

Vsi se naložimo v avto pa lepo čez NM na hitro cesto do Otočca naprej na AC in po novi AC skos do Ranča (odcep za Rako malo pred kk) Do tukaj je pelu brat nazaj pa jst. Ko sva avto dobila je mel 700km in povprečno 9.9l/100km. Po cca 60km (30km AC 150-190kmh, 20km hitre ceste 80-120kmh in 10km mesta 50-80kmh) je poraba pala na 9.6l/100km. Ko smo bli že skor nazaj je povedala da so drgač vsi tiščal do konca in je šlo mal čez 220kmh pa števcu. (dizl pa 230) Se pravi pr tiščanju je mel avto 10l/100km porabe, pri taki vožnji kot sma jz pa brat vozila pa bi bla cca 8l/100km. Pri konstatni hitrosti 180kmh je bil kazalec porabe med 7 in 8l/100km, ko si gas pohodu je prišel do 14-15l/100km.

Men se je zdel avto dost močan. Do 180-190 vleče zelo lepo več ga pa nisem prtisnu. Tut v šesti se iz 1.500rpm kr nekak pobira samo ni tiste moči. Res pa ga ne morem primerjat z e46 320 ker le tega še nisem vozil.

Avto se mi je že z to opremo zdej čisto vredu. 16 col lite feltne vsaj meni lepe oblike, avtomatska klima, športni multifunkcijski volan, dopade se mi tut BMW napis na pragovih. Tudi natranjost mi je vredu samo ko sem se pelajal kot sopotnik me je motil položaj stikala za šipo ki je "skrit" za ročko na vratih tako da ne moreš imeti roke naslonjene na polički na vratih in medtem odpreti šipe. Lahko, samo ne ravno udobno.

POVZETEK: Avto zlo vredu, solidno močan, že z advantage opremo solidno opremljen in ne predrag, dobra spremljevalka dobra relacija za preizkus avta. (vse od mesta do ovinkov do AC) gostoljubje v avtohiši tut vredu (brat 22let jz bom aprila 20) Povedal je da ma KIO sephijo 1994, ko ga je uprašala kdaj misl menjat avto je reku čimprej . Tut k sem reku da bi jz pelu ni blo problemov.

Samo žal mi je blo da ni prej povedala da so ga vsi do konca tiščal bi še jz mal probal kako se avto obnaša pri 220. Pri 180 je čist miren in sploh nimaš občutka da gre tako hitro. Tudi čez vse blage ovinke in pri menjanju pasov na AC (mal bol na nož) se je avto obnašal super.

OCENA: :tomidelej: :tomidelej: :tomidelej: :tomidelej:
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To mar 22, 2005 5:51 pm

Bmw 3jka 2.0 z normalno opremo za ta razred za 7,2 miljona se ti ne zdi drago??!! LOL
Enako mocno hondo accord dobis za 5mio...
ok.. pa da ne bom stalno z japonskimi avtomobili tezil... ZA 6.2MIO dobis 2.0FSI novega passata z highline opremo...

Kje ste zgubili objektivnost?

Uporabniški avatar
ALFA 166
Novinec

Kraj: LOGATEC

Re: Logatec (BMW 3 - razočaranje)

Napisal/-a ALFA 166 To mar 22, 2005 6:05 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:Nova trojka me je čist navdušla, zelo všeč mi je pač vse na tem avtu...
:D
Kar mi pa ni všeč je pa odnos te firme do morebitnih strank!! To soboto najbrž veste je bila v Logatcu uradna predstavitev nove trojke, kjer so organizirali tudi enourne testne vožnje..

No seveda so bili pogoji za pristop k le-tej, in sicer: Pri avtoaktivu in na dva dni prej na kongresnem trgu so mi organizatorji zagotovili da so pogoji naslednji: Starost 21 let in 2 leti izpita! Ta pogoja sm izpolnjeval in vs vesel v soboto zjutri zgodi vstal in se odpravu v logatec skupi s kolegi...Vse lepo in prav, dokler...

Pa pridem v dvorano kjer so sprejemal prijave in od ene sicer lušne a nesramne gospodične dobim listek ki ga izpolnm in oddam nato mi pa ta piččka glupa zabije v obraz kao da je pogoj 3 leta izpita... (jst mam izpit neki več k 2 let..) Valda se mal razburm in vprašam kaj si to dovoljo da me izigravajo k norca, ker so mi dal čist druge podatke... Ona pa čist ravnodušno reče da sm zgleda narobe slišu in me enostavno ignorira.. Pol sm šu s kolegi dol mal pogledat kakim ljudem sploh dajo vozt, pa vidš same stare mame in atije k so jim avti celo crkval - fak sm si mislu a zdj ma BMW tako taktiko do potencialnih kupcev al kaj?? Poleg tega so pri Avto aktivu eni najbol nesposobnih ljudi zaposlil k tm sedijo da jim gre cajt, nč se ti pa ne posvetjo..

Glede tega so pr Mercedesu (AC-Intercar) veliko bolj prijazni do strank (pa čeprav te ne poznajo) in omogočajo tut daljše testne voznje po celi sloveniji - skratka dajejo ti občutek da si bog ne pa ena smet k je pršla prosjačt za en avtek... Poleg tega te obravnavajo enako ne glede na tvojo starost, zato kr se zavedajo da majo dans tut mladi keš, BMW pa k da jim je vseen za ta mlade (a ni BMW simbol za mlade voznike??).

Glede na to da je pr men osebno zelo tenka meje med MB in BMW bi se trenutno raje odločil za Zvezdo na nosu.. Nobenmu se pač naum pustu met za norca oz. premladga!!

A JEBIGA STARI LOHKA BI SE PREJ KONTAKTIRALA PA BI SKUPI SLA JST SM POZNOU LASTNIKA DVORANE PA BI TI PREK NJEGA LAHKO ZA ĐABE ZRIHTU TESTNO VOZNO PA NE SAM ENO URO JST SM GA MEU OD 11:00 DO 21:30 NO IN V TEM CASU SVA MELA S PICKO DOST CAJTA DA SVA SLA MAU DOL DO PIRANA... NA BLED NA KREMŠNITO... IN JE BLO RES FAJN! EDINA STVAR K SM MORU NAREST JE BLO TANKANJE ZA USE OSTALO SO PA ONI POSKRBEL! ( aja pa voznisko mam od sele 14 mesecev:)
NE SE BAT NE GA SRAT!

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham To mar 22, 2005 6:10 pm

HajdukS je napisal/-a:Bmw 3jka 2.0 z normalno opremo za ta razred za 7,2 miljona se ti ne zdi drago??!! LOL
Enako mocno hondo accord dobis za 5mio...
ok.. pa da ne bom stalno z japonskimi avtomobili tezil... ZA 6.2MIO dobis 2.0FSI novega passata z highline opremo...

Kje ste zgubili objektivnost?

Js jo sigurno izgubim pr prednji znački, čustvih, podvozju, pogonu na zadnja kolesa in dirkaškem pedigreju k ga ma BMW.

P.S. S tem nism hotu povedat da je BMW uber alles....ampak sam subjektivno mnenje....Ker moj avtoček je se vedno Caterham...in zadnje čase ARIEL ATOM..(ne ni to pralni prašek.. ;) )
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To mar 22, 2005 6:16 pm

povdarek na SUBJEKTIVNO...
Honda nima pedigreja, mitsubishi, alfa...?
Podvozje? MA res bolse kot honda accord al pa novi passat?
Značka, čustva? ....
Zadnjič spremenil HajdukS, dne To mar 22, 2005 9:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham To mar 22, 2005 6:25 pm

HajdukS je napisal/-a:povdarek na SUBJEKTIVNO...
Honda nima pedigreja, mitsubishi, alfa...?
Podvozje? MA res bolse kot honda accord al pa novi passat?
Značka, čustva? slovenček bo slovenček....

Ja seveda...poudarek na SUBJEKTIVNO...sej zato sm pa napisal.... Glede tega kateri avto je pa boljši se pa ne bom spuščal ker je enostavno preveč tem in kreganj blo glede tega in js nism zarad tega tukej.
Drgač pa loh tut js napisem:
Passat, Clio, Peugeot, Golf, Punto....? Slovenček bo slovenček. Tko da take zbadljivke loh spustiš..... Aja, pa Renault, Chevrolet, porsche.... ma tut pedigre, tko da je čist odveč take stvari pisat....
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To mar 22, 2005 6:44 pm

ALFA 166 je napisal/-a:
BMW Motorsport je napisal/-a:Nova trojka me je čist navdušla, zelo všeč mi je pač vse na tem avtu...
:D
Kar mi pa ni všeč je pa odnos te firme do morebitnih strank!! To soboto najbrž veste je bila v Logatcu uradna predstavitev nove trojke, kjer so organizirali tudi enourne testne vožnje..

No seveda so bili pogoji za pristop k le-tej, in sicer: Pri avtoaktivu in na dva dni prej na kongresnem trgu so mi organizatorji zagotovili da so pogoji naslednji: Starost 21 let in 2 leti izpita! Ta pogoja sm izpolnjeval in vs vesel v soboto zjutri zgodi vstal in se odpravu v logatec skupi s kolegi...Vse lepo in prav, dokler...

Pa pridem v dvorano kjer so sprejemal prijave in od ene sicer lušne a nesramne gospodične dobim listek ki ga izpolnm in oddam nato mi pa ta piččka glupa zabije v obraz kao da je pogoj 3 leta izpita... (jst mam izpit neki več k 2 let..) Valda se mal razburm in vprašam kaj si to dovoljo da me izigravajo k norca, ker so mi dal čist druge podatke... Ona pa čist ravnodušno reče da sm zgleda narobe slišu in me enostavno ignorira.. Pol sm šu s kolegi dol mal pogledat kakim ljudem sploh dajo vozt, pa vidš same stare mame in atije k so jim avti celo crkval - fak sm si mislu a zdj ma BMW tako taktiko do potencialnih kupcev al kaj?? Poleg tega so pri Avto aktivu eni najbol nesposobnih ljudi zaposlil k tm sedijo da jim gre cajt, nč se ti pa ne posvetjo..

Glede tega so pr Mercedesu (AC-Intercar) veliko bolj prijazni do strank (pa čeprav te ne poznajo) in omogočajo tut daljše testne voznje po celi sloveniji - skratka dajejo ti občutek da si bog ne pa ena smet k je pršla prosjačt za en avtek... Poleg tega te obravnavajo enako ne glede na tvojo starost, zato kr se zavedajo da majo dans tut mladi keš, BMW pa k da jim je vseen za ta mlade (a ni BMW simbol za mlade voznike??).

Glede na to da je pr men osebno zelo tenka meje med MB in BMW bi se trenutno raje odločil za Zvezdo na nosu.. Nobenmu se pač naum pustu met za norca oz. premladga!!

A JEBIGA STARI LOHKA BI SE PREJ KONTAKTIRALA PA BI SKUPI SLA JST SM POZNOU LASTNIKA DVORANE PA BI TI PREK NJEGA LAHKO ZA ĐABE ZRIHTU TESTNO VOZNO PA NE SAM ENO URO JST SM GA MEU OD 11:00 DO 21:30 NO IN V TEM CASU SVA MELA S PICKO DOST CAJTA DA SVA SLA MAU DOL DO PIRANA... NA BLED NA KREMŠNITO... IN JE BLO RES FAJN! EDINA STVAR K SM MORU NAREST JE BLO TANKANJE ZA USE OSTALO SO PA ONI POSKRBEL! ( aja pa voznisko mam od sele 14 mesecev:)

Mogoče bo slišat kot bahanje samo ni. Če bi to hotu bi šel do Avtovala grosuplje kjer poznam šefa in bi dobi trojko za čez vikend. pa magari 330i. To soboto je bil z svojo 530d z skoraj vso opremo pri nas v zidanci pa mi je dal ključe da sem se šel mal zapelat. Na žalost je predaleč od kakšne AC da bi šel res probat avto tam za kjer je narjen ampak sem samo mal zakrožu pa regionalkah in je avto zakon. Samo to je že druga zgodba. Midva z bratom sva šla slučajno mimo in sva zadovaljna že z tem kar sva dobila. :D :D :D Zaenkrat ne nameravam kupit novga avta in zato tudi nočm razsajat neki po salonih za testne vožnje. Sem pač tak človek. Ko se bom pa enkrat odloču da si bi tak avto privoščil se bomo pa sigurno pogajali za testno vožnjo ki bo trajala dlje kot pol ure. Pa zdej ko je nov avto je vse težje. Čez en mesec boš prišel v salon in boš avto BP dobil na probo.

Ceno sem mislu v tem smislu da je avto NOV in z več opreme kot e46, prodajana cena pa je ista. Uradna je bila celo za e46 višje samo je blo pa več popustov.

Vem da tut passatu nč ne manka, samo če BMW-ja primerjaš z Audijem A4 2.0FSi ugotoviš da je cena zelo podobna. Pa verjemi da ima BMW bolše podvozje kot Audi. Ko daš v Audija quatro sta pa šele primerljiva tega pa v 2.0FSi NI!!! Da ne govorimo o menjalniku ki je pri Audiju 5stopenjski in o moči ki je spet 20Km razlike v prid BMW-ju.

Gremo recimo primerjat A4 2.0 T FSi in BMW 325. Oba sta cca 8 miljonov.
Audi 200KM ,BMW 218KM, podovozje ista zgodba kot pri 320. Brez qutrota se skrije. Če audija vzameš z quatrotom je že skor dost dnarja za 330i.

Avta sta pri opremi podobna. Avto ima glede na to katerim modelom konkurira ceno ravno pravo. Tudi podatek da je bilo že začetek meseca naročenih več kot 60 novih trojk je zgovoren podatek.

Ne rečem da je Passat kaj slabši da ne bo spet kreganja samo ravno zaradi značke in ugleda teh dveh avtomobilov ne moreš primerjat.

Pa še to 320i je 6.8 Miljona. 7.2 je bil z advantage opremo kar pomeni: zunanji deli v barvi vozila, 16 litke, avtomatska klima, športni multifunkcijski volan, meglenke.

Imaš pa še dynamics-advantage paket v katerem imaš poleg tega še športno podvozje, športne sedeže, 17 litke, xeonke ,pranje žarometov. Z tako opremo pride 320i 7.6 miljonov. Več od avta pa že ne rabiš.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To mar 22, 2005 9:17 pm

Napacna fraza nism najdu nobene bolse tisti trenutek. :oops: Sm ze popravu. :lol:

Ammm... nikol nism reku da je audi poceni al pa dobr nakup.. glede tega da je pa zarad znacke razumljivo, da je cena visja... ;) Nevem men znacke bol malo pomenijo; Vec mi pomenijo dejstva in stevilke :)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To mar 22, 2005 11:21 pm

andrej777 je napisal/-a:Glede primerjave z drugimi znamkami

Ma veš tako je to, ko vsak svojga konja hvali....ti si ljubitelj BMW-jev, to je očitno in boš najdu miljon argumentov, da boš pokazal njegove prednosti...o tem ni dvoma...ampak ti garantiram, da nekdo ki prisega na Audije najde ravno toliko argumentov...NITI ENEGA MANJ, v prid Audiju, HajdukS ti jih bo naštel pa za Micko :D...takšno primerjanje dveh premium znamk je ponavadi brezciljno in upam da se strinjava da imata oba svoje prednosti in slabosti in na koncu prevlada kvečjemu pripadnost znamki, ne pa dejansko in objektivno boljši avto, saj je med dvema tako dobrima znamkama, pa ne samo med tema dvema težko izluščiti kateri je OBJEKTIVNO boljši...tudi testi se vedno končajo enkrat enemu drugič drugemu v prid, razlike pa so resnično minimalne. Lahko ti tudi rečem, za lažje razumevanje, da bi imel tale moment raje trojko kot A4, kljub temu da mi je slednji mnogo lepši, pri BMW-ju pač prevladajo določene stvari, ki mi kot relativno mlademu človeku pomenijo nekaj več, čez 30 let pa bi se definitivno odločil za Audi quattro varianto, ker mi ziher ne bo več do pometanja z zadkom in razposajenosti, ampak bolj do "trotlziher" hitre brezskrbne vožnje...
Pa brez zamere, smo vsi ljudje in vsi subjektivni, kako bi pa bilo če ne bi bili....hvala bogu imam sam BMW-ja in Audija nekako enako rad, da sem lahko spisal dokaj objektiven post ;)
Aja...tle sploh ni namen spodbijanje tvojih argumentov, ker po večini ali pa kar vsi ki si jih naštel držijo...samo Audijevec ti jih bo našel glih tolk za Audija ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Sr mar 23, 2005 12:13 am

Ja to je pa razlika v tem čemu daje kdo prednost. Vsak avto je za določeno skupino ljudi boljši od drugega. Jz pa nisem reku da je Audi slabši samo da so podobni modeli podbnih cen in ne gre primerjat Trojke z Passatom čepraj ni mogoče nč slabši. Mal me je pol zaneslo. :D :D :D :D K sem mel glih zalet. Tut jz znam priznat da je Audi dobr avto samo pri povdarku na športnosti lahko pomoje dost objektivno rečem da je BMW boljši. No M3 , S4 in RS4 so razred zase in so razlike res minimalne. BMW ma pa že v osnovi zelo podoben pogon pri vseh avtomobilih kot pri M3 in je tudi pri nižjih modelih več poudarka na športnosti kot pri Audiju. Zato vsaj iz vidika šprtnosti BMW nese audija na prvi pogon. Malo me jezi tudi to da vsi govorijo kolk se audi bolš drži ceste ker je quatro pol se jih pa polovica z navadnimi audiji na prvi pogon fura. Samo da ve da ma audi tut quatro se bolje počutjo pa tut če ga nimajo. :? :? :?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr mar 23, 2005 2:24 am

js spostujem bmw zato ker se ni specal se z nobenim drugim koncernom, in ker so bmwji bmwji in jih nikjer na svetu ne prodajajo kot chevrolete, pa ker prisegajo na zadnji pogon. zarad tega si lahko privoscjo take cene, ker se niso prodal.

zanimiva se mi zdi tud tista zgodba ki pravi da je zenska ki je prakticno lastnica bmw koncerna sla delat v lastno tovarno kot studentka in pol zacela hodt z enim k je delu not in mu je sele po par letih in po tem ko sta se ze porocila povedala da je u bistvu cel koncern njena last :twisted: pomoje more bit kr dobr obcutek da ti zenska pove kksno tako novico kr tko na eno random jutro, k se zbudis :>

drgac pa prodam se devisko znacko od bmwja, k sm jo kupu novo za svojo bendzolo, sam je pol sla od bajte tko da sm to novo znacko obdrzu, ker je bla kr draga takrat.
ce kdo kup prodam za polovicno ceno nove :D

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr mar 23, 2005 10:34 am

Ja, baje da ma večino v lasti ena familija kjer so vglavnem samo ženske še žive al kako.

Me veseli da je tale debata ubrala pravo pot in vsaj enkrat prišla da pravilnih zaključkov. Danes slabih avtov na svetu ni, ker bi prehitro propadli. Ostane samo subjektivnost, nekaj pa tudi kaj človeku paše in kaj ne. So tudi razlike med znamkami (pogoni, motorji, udobje,...) ampak, resno, koliko ljudi dejansko opazi razliko, večina jih niti ne vozi tako na meji da bi vedeli. Tudi večina lastnikov quattra ga dejansko ne rabijo (morda jim pride prav 3x na leto), prav tako ne rabimo vsi lastniki BMWjev ali športnih avtov vozilo ki bi se tako dobro držalo ceste. Seveda smo veseli da je tam ko ga rabimo, magari samo enkrat v življenju. Ker če mi takrat lega avta reši življenje se je splačalo avto več plačat. In podobno velja za moč motorja. Raje imam 100 konjev preveč kot enega premalo.

Aja, BMW 4 ever. :P
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov