Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po apr 18, 2005 10:21 pm

Rjuhar je napisal/-a:Pri tem, da imam 15 let izpit, mi pri Mercedesu niso dali niti novega Aja za sprobat cez popoldan, ampak sem se s prodajalcem zapeljal en krog okoli BSa. Morda bi pa moral potem rect za S-a

hja jaz pa poznam ljudi z veliko manj let vozniške kot ti, ki so dobili
merco S za 2 dni in to podalšana verzija lang :wink: pa C-ja na enodnevni test.

kaj pa vem lej, morda odvisno kako je prodajalec razpoložen :D
Slika

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up To apr 19, 2005 5:37 am

@ Rjuhar
ne šimfam aakcije, je vsekakor pohvalna, še več jih rabimo

gledam pač s svojega stališča, ko mi je za 300 km dovolj en dan, narediš lahko ravno pravšnji krog in vključiš malo AC, malo regionalke in malo mesta, potem pa že veš kako se avto obnaša

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To apr 19, 2005 6:24 am

Smo hoteli vzet Vectro na test kot morebitno službeno vozilo, pa so sporočili iz Kranja, da jih sploh nimajo, kaj ti bodo potem taki prodajalci? Baje ima tudi Opel velike težave z zanesljivostjo na cesti?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To apr 19, 2005 8:05 am

brisano
Zadnjič spremenil Rjuhar, dne To apr 19, 2005 8:06 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To apr 19, 2005 8:06 am

http://www.reliabilityindex.co.uk/top10 ... 9010848601

Vidiš kje Opla (Vauxhal)? Pa to so delali raziskave angleži, kjer ta znamka pomeni zelo malo in je med tistimi, ki najbolj izgublja vrednost.

Clueless
Nov uporabnik

Napisal/-a Clueless To apr 19, 2005 8:16 pm

Rjuhar je napisal/-a:Pokazite mi znamko, ki vam bo za 3 dni posodila avto vreden 6 mio SIT, da z njim brez nadzora divjate po cestah in namerno unicujete avto samo zato, ker ni vas. Passata, 407, BMWja, Merka, ... ne dobite niti za eno uro na samostojen test, tu pa simfate cez cisto vse, vkljucno z avtomobili pri tem, da noben od vas niti razmislja ne o nakupu novega avta.

Hmm... Takih, ki bi ti avto vreden 6mio+ posodili za tri dni res ni veliko. Se pa po mojih izkušnjah mednje uvrščata Citroen (C5 Break) in Renault (Vel Satis). Za kakšen dan ti ga pa brez večjih problemov posodijo praktično vsi (pa nisem nek biznismen niti star fotr).

Jaz pač od prodajalca pričakujem, da razume da ne vržem ravno vsak dan 6mio+ na mizo in da nisem zadovoljen z vsako stvarjo, ki bi mi jo oni hoteli podtakniti. Zato rabim avto vsaj en dan, da si ustvarim mnenje in tudi zato, da si ga ogleda še žena (ker gre pač za prvi avto pri hiši).

In zakaj sem tudi jaz malce pissed off?

Ker si pri Oplu tega še niso dobro razčistili. Želel sem imeti Signuma, ker sem včasih že imel Omego in bil z njo zadovoljen. Za odgovor so potrebovali en cel teden pa še potem je bil skrajno suhoparen: "Tega avta ni v akciji." WTF?!? Brez pojasnil ali opravičil. Pa zakaj ga potem lahko v obrazcu izbereš??? Pokličem na AT in se pozanimam kaj je zdaj to. Prodajalec butne ven, da tako pač je in po premisleku vpraša če bi mogoče raje Astro? Uau, a Astro pa lahko. Pogovora je bilo potem hitro konec. Rezultat? Čez kakšen mesec ali dva bom kupil avto. Opel vsekakor ni več v igri. Jeseni bo avto menjala tudi žena. V Oplov salon je sigurno ne bom napotil.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To apr 19, 2005 8:52 pm

jst sm se tut prjavu za CE, pa nism dobu še nobenga odgovora, ne ja, ne ne, sam mogoče sm sam kriv, ker v prijavo nisem napisal registrske oznake mojga avta (kaj jih pa briga?!?!?)....
se je kdo prjavu v celju...???
al pa v velenju...?!?!?!
Slika

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff To apr 19, 2005 9:06 pm

Clueless je napisal/-a:
Rjuhar je napisal/-a:Pokazite mi znamko, ki vam bo za 3 dni posodila avto vreden 6 mio SIT, da z njim brez nadzora divjate po cestah in namerno unicujete avto samo zato, ker ni vas. Passata, 407, BMWja, Merka, ... ne dobite niti za eno uro na samostojen test, tu pa simfate cez cisto vse, vkljucno z avtomobili pri tem, da noben od vas niti razmislja ne o nakupu novega avta.

Hmm... Takih, ki bi ti avto vreden 6mio+ posodili za tri dni res ni veliko. Se pa po mojih izkušnjah mednje uvrščata Citroen (C5 Break) in Renault (Vel Satis). Za kakšen dan ti ga pa brez večjih problemov posodijo praktično vsi (pa nisem nek biznismen niti star fotr).

Jaz pač od prodajalca pričakujem, da razume da ne vržem ravno vsak dan 6mio+ na mizo in da nisem zadovoljen z vsako stvarjo, ki bi mi jo oni hoteli podtakniti. Zato rabim avto vsaj en dan, da si ustvarim mnenje in tudi zato, da si ga ogleda še žena (ker gre pač za prvi avto pri hiši).

In zakaj sem tudi jaz malce pissed off?

Ker si pri Oplu tega še niso dobro razčistili. Želel sem imeti Signuma, ker sem včasih že imel Omego in bil z njo zadovoljen. Za odgovor so potrebovali en cel teden pa še potem je bil skrajno suhoparen: "Tega avta ni v akciji." WTF?!? Brez pojasnil ali opravičil. Pa zakaj ga potem lahko v obrazcu izbereš??? Pokličem na AT in se pozanimam kaj je zdaj to. Prodajalec butne ven, da tako pač je in po premisleku vpraša če bi mogoče raje Astro? Uau, a Astro pa lahko. Pogovora je bilo potem hitro konec. Rezultat? Čez kakšen mesec ali dva bom kupil avto. Opel vsekakor ni več v igri. Jeseni bo avto menjala tudi žena. V Oplov salon je sigurno ne bom napotil.

Jaz zbiram avtomobile po svojem okusu in svojem mnenju o določeni znamki. Ko pridem v salon najprej hočem pol ure mira, da si modele podrobno ogledam, šele nato se spuščam v pogovore z osebjem. Če sem z znamko oz. modelom zadovoljen prosim za testno vožnjo in grem avtomobil peljat. Ne moreš kar posplošiti in grdo govoriti čez neko znamko avtomobila, če si prišel na nekega človeka, ki je imel slab dan. Kratko boš potegni sam. Sprehodi se do salona in jih lepo nagovori kaj so tvoje želje. Jaz osebno zelo dosti hodim po salonih in je do zdaj bil sprejem v oplovem salonu vedno korekten, kar pa o nekaterih drugih ne bi mogel reči ;)

BTW: odgovora tudi sam nisem dobil, ko pa sem prišel v salon pa sem brez kakršnega koli problema dobil termin, sicer za mesec maj, je pa. Mi je pa prodajalec pokazal kaj imajo s tem dodatnega posla. Vsaki dan je po 2 uri dalj časa v službi, da zrihta te pogodbe, ki jih mora kasneje še enkrat izpisati in poslati v OPEL.
Če se bojiš brzine prelepi števec!

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro To apr 19, 2005 9:10 pm

Zaradi veliko nenaklonjenih prispevkov sumim, da se v debato o opel akciji oglašajo tudi lobisti, kakorkoli povezani s ponudniki drugih znamk, ki jih uspeh opla boli in jim 'krade ' kupce. Jaz bi želel povedati sledeče:
1. Za razliko od nas je na Hrvaškem opel ena najbolj priljubljenih znamk, astra je tam avto leta, meriva npr. je vodilna v svojem razredu.
2. Priznati je treba, da se opel, tudi zaradi nezavidnega finančnega položaja v katerem je, izredno trudi pridobiti čim več novih kupcev.
3. Trenutna vseevropska 3-dnevna testna akcija je bila oznanjena z željo, da bi se lahko tudi kupci prepričali v kakovost vozil, ki so jo potrdile zmage v številnih primerjanih testih v specializiranih revijah.
4. Predvsem pa želim pohvaliti opel zaradi januarske akcije 24ur, ki je resnično ponudila nekaj novega in marsikdo jo bo imel dolgo v spominu. Kdor jo je izkoristil je npr. za 'samo' 3.186.000 SIT prišel do nove vectre, vozila srednjega razreda z vso nujno opremo: električna sprednja stekla, centralno, 6 zračnih blazin, ABS, CD radio, klima.
Mi smo jo in tako bomo prvič v garažo zapeljali opla. Brez popusta v višini 1.4M ne bi nikoli segli v srednji razred, verjetno bi nabavili nekaj okoli 3M. Tako pa bomo po zaslugi opla uživali v udobju in se vozili tudi varneje.
Kateri proizvajalec vam je že kdaj ponujal nemški avto srednjega razreda za 3.2M ???

tk2398
Nov uporabnik

Napisal/-a tk2398 To apr 19, 2005 9:48 pm

Ocitno je akcija, kar se tice povprasevanja uspela. Koliko pa bodo zdaj prodali vec avtov pa je vprasanje, nekaj sigurno. Mene moti samo to, da niso napisali, da mores imet voznisko vec kot 5 let, jaz jo imam vec kot 3 in sem se prijavil, samo ocitno ne bo nic iz tega :roll:

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up Sr apr 20, 2005 2:36 am

woolff je napisal/-a: Vsaki dan je po 2 uri dalj časa v službi, da zrihta te pogodbe, ki jih mora kasneje še enkrat izpisati in poslati v OPEL.

ja in :roll:

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov