Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To maj 10, 2005 10:56 am

Jah, se najdejo tud taki lepi dnevi...ampak hudičevo redko! :evil:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To maj 10, 2005 11:09 am

X-Hair je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
Stane H. je napisal/-a:Ne morem vrjet!!! Hm? Kake kozlarije! Obnašate se kot da je pravilo da se na cesti samo prehiteva pa divja! :roll:

a se ne?
hec
jst pravm tako tisk k vozi hitro nej vozi hitro- so zato tuki policaji
če vidm da me hoče nekdo izsilt, na to odreagiram- pametno oz ne ogrožam z tem nobenega
lp

Ne vem, ce prav zastopim ta tvoj pametno odreagiranje. Se pravi ce te nekdo izsili naredis kaj ? Pa recimo recva midva takole :) Pred mano en majhen kamioncek pa se dva avtmobila. Tale kamioncek si ti, ki vozis direktno za tem avtomobilom, jaz ti pa dopovedujem, da mi naredi prostora za en avtomobil,da te bom prehitel, ker se po Zali ne bom vozil 40km/h. Potem pa cupci dopizdi, ko si butnskala in te izsilim. Kako ti potem pametno odreagiras :?

če ni avta nasprot prehit use al se pa voz uzad
če si se pa zakalkuliru in nisi uspel te bom pa valda spustu- ker bi drugač ogrožal sebe in tudi ostale
tisto o izsiljevanjusm mislu predvsem na take kot sem napisal nekaj postov višje- k me je mosel hotu prehitet čez križišče in avtobusno- pr takih idiotih pa men film poč in pol je še en i**** več na cesti :oops:
gre predvsem za to da skušam ne ogrožat nikogar
aja večkrat prehitevam kot sm prehitevan- tud z kombijem :lol: tko da bi tud tist kamjonček šel prehitevat če bi bil plac seveda :lol:

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To maj 10, 2005 11:13 am

Jaz tudi spustim naprej, če imam namen počasi vozit, ali pa če imam prikolico in zaradi teže tovora na prikolici raje peljem počasneje in se zaradi tega nabere kolona, potem tudi zapeljem na stran in pustim kolono naprej, kakor je tudi prav. Ne maram, da je nekdo živčen zadaj zaradi mene, ker vem kako je, če nekdo počasi vozi in ne morem prehitet, sploh kakšen kamion s kakšnim peskom, če je širok in ravno toliko hitro pelje, da ga na kakšni ožji cesti ni mogoče varno in lepo prehitet, še posebej če z kasona stalno padajo kamenčki, v takem primeru ostanem raje zadaj in pustim druge da prehitevajo če jim paše.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr maj 11, 2005 5:19 am

Nekateri se zgleda požvižgajo na težo tovora ko se s prikolico furajo po AC 140km/h :bonk :bonk

V glavnem iz komentarjev me kar malo preseneča, koliko so take situacije pogoste. Včeri sem se zgovarju s frendom in mi je reku, da se mu je nekaj časa nazaj ful podobna situacija zgodila in je tud že mislu, da bo mogu tipa zrint s ceste, s to razliko, da mu je nasproti pripeljal tovornjak namesto osebni avtomobil... :huh: Čeprav pa ne vem, če je pri takih hitrostih sploh še kakšna razlika.
Ne preostane nam drugega kot samo pamet v roke -> če se dva trmasta najdeta skupaj, pol nastane cel hudič. :g:

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Sr maj 11, 2005 10:04 am

Zzooommm je napisal/-a:Nekateri se zgleda požvižgajo na težo tovora ko se s prikolico furajo po AC 140km/h :bonk :bonk

Se spomnim ko sem pred leti videl avtomobil s prikolico na Dolenjskem koncu kako je zletel s ceste in po travniku raztresel vsebino prikolice - na srečo je šlo le za materialno škodo.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe maj 13, 2005 12:52 pm

alesy je napisal/-a:Vidim da ste napisal velik dogodivščin.
Ena al pa dve moji.
Ko sem mel še yugota 45. sem hotu enkrat prehitet enga Audij, ki je pač počasi vozu in ko sem hotu prehitevat, je dal po gasu. In pol se tek ve kak je blo, ene 4 sem ga hotu, on se pa smeju. Kaj boš. Pol sma se na enmu križišču razšla.
Tudi se mi je enkrat zgodil, ko sem še enga yugota prehiteval.
Pred mano je bil en Hyundai accent in sma res lepo vozila izven naselja, nakar dohitiva enga yugota, ki je res počas vozu. Nakar Accent dobi priložnost in ga začne prehitevat in ko ga je začel prehitevat, sem pr onmu yugotu vidu črn oblak iz izpušne cevi in je pač pospešu, tak da sem vidu, da jaz nimam šans, Pač accent ga je brez težav prehitu, sam jaz sem mel 45 in še dober sem poznal cesto, ker sem se vsak dan v šolo vozu. Nato sem se oddaljil od njega in vozil daleč za njim. Vedu sem pa za en nepregledni ovinek, dokaj oster in tam sem jaz začel pospeševati, tako da me ni vidu, kdaj sem se mu začel prebliževati. Ko je ovinek zavijal v desno, me ni vidu in jaz sem ful pridivjal, nakar se ovinek obrne v levo in se cesta odpre za prehitevanje. Na srečo je blo prazno in seveda sem lahko začel prehitevati, drugače bi pač moral zavirat, nakar me opazi v ogledalu in sem spet zagledal črn dim iz njegove izpušne cevi, nakar sem ga glih komaj prehitel. Ampak potem bi moral videt kaj se je dogajal v vzvratnem ogledalu.
Na srečo preden bi se kaj resnega pripetilo, je on na križišču zapeljal drugam.

Pa to ni vse. Z yugotom sem mel vedno probleme vsakdo se je spravil name.
Odkar mam pa drug avto pa še nisem mel kakega extremnega primera.
Mal se čez nekaj časa tudi zresniš in te tudi počasna vožnja za nekim zabušantom ne moti več toliko,. Ampak vseeno je dost ljudi, ki niso dovol zreli za vozniški izpit.

mam tudi podobne izkušnje ko sem še mel jugota 45 (max 110) so me tud stalno pa povsod prehitevali. Zdaj ko mam polota še mam največ težav s temi ki mislijo da majo bolše avte ker začnejo pospeševat in se ne pustijo prehitet.
Je pa res da sem že jih tudi eni 2 izsilo zaradi napačno nastavljenih špeglov :oops:
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe maj 13, 2005 1:09 pm

Lih danes me je en tip na avtocesti hotel prehiteti po desni(preko odstavnega pasu), ampak slučajno mi je avto ušel na desno in zgodilo se je - tip bi skoraj zapel v ograjo - jo je malo podrajsal, ampak nič hudega. Nekako mi ni do tega, da me ljudje prehitevajo po desni, če je prehitevalni pas frej. Aja - vozil sem 100 pri omejitvi 60, ker nekaj delajo na tistem odseku, tko da sem že jaz 40 čez omejitev vozil.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe maj 13, 2005 1:57 pm

Kakor jaz tebe poznam iz prebiranja tvojih postov imam dvome glede tiste slučajnosti :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Pe maj 13, 2005 2:25 pm

nebivedu je napisal/-a:Lih danes me je en tip na avtocesti hotel prehiteti po desni(preko odstavnega pasu), ampak slučajno mi je avto ušel na desno in zgodilo se je - tip bi skoraj zapel v ograjo - jo je malo podrajsal, ampak nič hudega. Nekako mi ni do tega, da me ljudje prehitevajo po desni, če je prehitevalni pas frej. Aja - vozil sem 100 pri omejitvi 60, ker nekaj delajo na tistem odseku, tko da sem že jaz 40 čez omejitev vozil.

Nice move! :twisted:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe maj 13, 2005 2:43 pm

Speedfighter je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Lih danes me je en tip na avtocesti hotel prehiteti po desni(preko odstavnega pasu), ampak slučajno mi je avto ušel na desno in zgodilo se je - tip bi skoraj zapel v ograjo - jo je malo podrajsal, ampak nič hudega. Nekako mi ni do tega, da me ljudje prehitevajo po desni, če je prehitevalni pas frej. Aja - vozil sem 100 pri omejitvi 60, ker nekaj delajo na tistem odseku, tko da sem že jaz 40 čez omejitev vozil.

po eni strani jamrate kako nekateri ne vozjo pametno, pa pizdite zarad tega
pol pa preberaš take idiotske izjave- nice move- a človk bi se lohka ubov
jao

Uporabniški avatar
petra
Nov uporabnik

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a petra Pe maj 13, 2005 3:10 pm

in kje so policaji takrat? pa naj tam pokasirajo in pustijo enga reveža, ki pelje 10 preveč izven naselja
ta, ki pelje deset preveč zaradi tega verjetno ne bo vedno vozil po omejitvah, ta ki bo pa plačal zaradi take bedarije na avtocesti, pa verjetn ne bo več pospeševal takrat, ko ni treba
zvok (vsaj) šestvaljnika je orgazmičen

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Pe maj 13, 2005 3:14 pm

kljukec je napisal/-a:

jao

Idiotska izjava? Mogoče če jo i**** bere(š), pol res! Sicer mi pa po pravic povedan takih, ki prehitevajo po odstavnem pasu, sploh ni žal - en norc manj na cesti! :twisted:

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe maj 13, 2005 3:14 pm

kljukec je napisal/-a:

jao

Človk se nebi nč ubov če bi normalno pelu.

No da napišem še jst mal, rad vozim hitro in sem imel že par izletov iz ceste ampak vedno samo v svojo škodo (po različnih stranskih cestah) nikakor pa ne toleriram prehitevanja po desni (razen če je dovoljeno) in pa menjavanja pasov brez smernika in uporabe ogledal ker se zaradi takih neumnosti največkrat zgodijo nesreče z hudimi posledicami.
Sem pa že enkrat prehiteval po desni na avtocesti ko se je spravil avtobus prehitevati kamion jaz pa sem bil na prehitevalnem pasu par metrov za njima (vozil sem 140 po števcu) avtobusar mi skoči ven z slabih 80km/h jz pa sem na srečo odreagiral tako da sem zmotal na desno in po odstavnem mimo, ker ne vem če bi v parih metrih zbremzal na 80.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe maj 13, 2005 7:24 pm

Jz sem dons naredu ene 500km. sem bil mal v portorožu pa po ene froce sem šel ker jih je blo prveč za bus. Dol sem bil prazen, nazaj pa sem šele skos lepo 100 za avtobusom ker sem mel poln kombi otrok.

Zdej pa nevem al sem bil jz tako dobre volje da me ni nč motilo al so se ljudje kr lepo pelali. Ajde mel sam enga heroja na razcepu za morje v Lj ki je neki izislejval in vse živo samo se je spokal naprej in je bil mir. Dol sem šel skos lepo 140kmh po števcu, polovica časa na prhitevalnem pasu. Skor noben me ni oviral pri prehitevanju, kogaz sem zagledal v ogledalu in je bil hitrejši sem se takoj odmaknu. Če sem se bližal tovornjaku in je bla na prehitevalnem pasu gužva se je zmeraj našel nekdo ki me je spustil na prehitevalni pas in niso skoraj nič zmanjšal hitrosti. (poblendal ali pa kako drugače pokazal) Vglavnem taparva idila. 8) 8) 8) 8)

Tako lepo in brez skrbi se nisem že dolgo časa ne peljal. Nazaj sem se pa lepo 110 po števcu od kombija skos domov peljal 100-200m za busom. Za nazaj že ni blo tako lepo. Z busom je bil polovica časa na prehitevalnem pasu. To je pa žalost da mora bus v črni kal prehitevat avtomobile. :? :? :? res je blo nekaj čist nedeljskih voznikov. Tut fotr z busom je 2x ali 3x mal uprašljivo zapeljal na prehitevalni pas ker mu je zmakovalo prostora a ni blo nobenga živca tako da je počakal tistih 10 s in šel naprej. Ni blo res taka kriza da so gume cvilile in dost hitr je nakazal. Se je pa našel eden ki je ob tem ko je dal fotr žmigovc pohodu gas prou iz principa da bi mu pokazal da je hitrejši. Jz ki sem bil mal zadi na voznem pasu sem pru lepo vidu. Dost je blo prostora in vidu je da gre na prehitevaln pas, a on po gasu do konca in pol čist za pi**o avtobusa bremzal na moč. 5s za tem se je bus že odmaknil in on gasa naprej. Vseno ej bla tut pot domov čist OK.

Končna misel: KO BI BILO VSAKIČ TAKO. :roll: :roll: :roll: BI BLO LEPŠ NA TEM SVETU :lol: :lol:
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe maj 13, 2005 7:51 pm

kljukec je napisal/-a:

jao

Idiotska izjava? Mogoče če jo i**** bere(š), pol res! Sicer mi pa po pravic povedan takih, ki prehitevajo po odstavnem pasu, sploh ni žal - en norc manj na cesti! :twisted:

če je tako tvoje mišlenje- da lahko vzameš življenje zarad tega ker te prehiteva po desni in ker vozi prehitro potem ok
sam da nau pomote
to ne leti na ''nebivedu'', je napisal da je bil slučaj, oz njegova napaka
aja ko je napisal če bi vozil pravilno se nebi ubil- wtf a če je bil prehitr je pa vredu?!?
preberte si mal moje izjave nazaj- tud jst nism toleranten do voznikov k delajo hude prekrške- pa s tem ne mislim prehitre vožnje na avtocesti, sam take provokativne izjave pa tud niso za nikamor
povaše kot kaže, če vidte človeka k gre čez cesto- pa ni prehoda- a pol ga lohka povozš
jst zase vem da če bi kdo umrl zarad mene- pa sm jst kriv al pa ne, ne vem kako bi zadevo prenesel- bi mogu kr dolg hodt k psihiatru
lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe maj 13, 2005 8:33 pm

noja sam je pa dejstvo da ta nebo vec po desni prehiteval, ze sam zarad tega ker bo mogu po tamalem ene 100k za licarja odstet.

zanc je su en ata iz avtoceste dol pac po uni strani k se gre gor na ac. in to lepo obrnu je na ac in gas, pa poln avto enih penzionerjev, js pa kolega pa po prikljucku na ac in se on kontra prpele. sva sla nanga in kao dejmo se zalett sam sva se pol ustavla, sam mi je kr mal zal da ga nisva celno ruknla tok da bi dau kuponcek pa se policijo bi poklicala. koji falus se bo po ac v kontra smer vozu.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Pe maj 13, 2005 9:33 pm

kljukec je napisal/-a:če je tako tvoje mišlenje- da lahko vzameš življenje zarad tega ker te prehiteva po desni in ker vozi prehitro potem ok

Hm...roko na srce, taki si itak sami hočjo vzet življenje, sicer ne vem kaj bi iskal na odstavnem pasu!
Je bil pa moj komentar tud pod vtisom dogodka na slovenskih cestah že kar nekaj let nazaj, ko je prav tako frajerček prehiteval tovornjaka po odstavnem pasu in ob tem ubil celo družino,kateri se je pokvaril avto...pa zdej razmisl kdo je naredu bolj nepremišljeno potezo?? Odtod tud komentar "nice move"-če ne gre folku zlepa v glavo vtepst,je treba pač zgrda-tko je to.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe maj 13, 2005 9:37 pm

kljukec je napisal/-a:če je tako tvoje mišlenje- da lahko vzameš življenje zarad tega ker te prehiteva po desni in ker vozi prehitro potem ok

Hm...roko na srce, taki si itak sami hočjo vzet življenje, sicer ne vem kaj bi iskal na odstavnem pasu!
Je bil pa moj komentar tud pod vtisom dogodka na slovenskih cestah že kar nekaj let nazaj, ko je prav tako frajerček prehiteval tovornjaka po odstavnem pasu in ob tem ubil celo družino,kateri se je pokvaril avto...pa zdej razmisl kdo je naredu bolj nepremišljeno potezo?? Odtod tud komentar "nice move"-če ne gre folku zlepa v glavo vtepst,je treba pač zgrda-tko je to.

ja sam nismo mi na cesti da bomo delal red- oz lahko ga le če nikogar ne ogrožamo
NISMO VEČ V SREDNJEM VEKU

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Pe maj 13, 2005 9:44 pm

X-hair, daj mi zaupaj, a ti sploh opazis, da je kdo zacel pospesevati, ko ga prehitevas? Meni to ne uspeva prav dobro :oops:

/jan

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Pe maj 13, 2005 10:11 pm

kljukec je napisal/-a:ja sam nismo mi na cesti da bomo delal red- oz lahko ga le če nikogar ne ogrožamo
NISMO VEČ V SREDNJEM VEKU

Ti rečeš, da ga jst ogrožam, jst pravm da on sam sebe ogroža...
No, pa da nau pomote-itak se jst ne igram takih stvari pr takih hitrostih-nikol!Dost da je že en norc k prehiteva po odstavnem-če bi se pr taki hitrosti spustil na njegov nivo, bi ga kvečjem oba nastradala - to pa ni v mojem interesu! :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov