Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po maj 23, 2005 7:56 am

Čez vikend sem prevozil čez 1000km, se je res poznalo da je polna luna, ker kaj je to folk delal na cesti... sem šel po dolgem času spet po stari cesti z morja - motoristi... nemški lepo peljal normalno, tko da sem jih skoz ovinke tut par prehitu, tisti s KR pa LJ tablicam pa katastrofa(!), so sli najmanj 5x skoz ovinek v škarjice - se čudim da jih ni vsak dan 5 mrtvih...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Po maj 23, 2005 8:15 am

Manjka več igrišč, pa še pol se ne bi glih velik spremenil. Če narediš progo v LJ, se bo redko komu ljubilo vozit iz KP, MS, MB dol za to, da se bo mal igral, pa še plačat je treba, s tem da ljudje ki jim je to všeč so večinoma mladi, ki jim že po definiciji primankuje denarja.

Poleg tega morš upoštevat tut to, da velika večina ljudi, ki prehitro pelje po cesti to ela zarad filinga ne pa ker se mu mudi. Razmišlja:'' Zakaj bi počas pelju, če lahko gonim.'' In to bi ostalo, tut če bi mel 100 dirkališč v SLO. Spremenit je treba potrebo po občutku pri hitrosti. Da bodo ljudje rekl: ''Zakaj bi gonu če se lahko počas peljem.''

Miselnost je pa izredno težko spremenit in noben zakon tega ne bo spremenil.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po maj 23, 2005 8:19 am

Tomaz40 je napisal/-a: ''Zakaj bi gonu če se lahko počas peljem.''

No jst odkar imam terenca delam točno to. Lepo počasi vozim, nikamor se mi ne mudi in si raje mal ogledam okolico in naravo. Vozim po avtocesti 100km/h. po navadnih cestah pa po omejitvi. Raje grem zjutraj 20 minut prej od doma in se lepo počasi vozim v službo, kot da bi zamujal in norel proti službi. S tem prišparam tudi kr nekaj denarja pri bencinu, ki ni poceni.
Old subarus never die, they just get faster!

syncmaster
Nov uporabnik

Napisal/-a syncmaster To maj 24, 2005 12:03 am

Stripi (Sebatjan) je bil moj bivši sošolc. Človk je nesu glavo naprodaj, preživel že nekaj nesreč, med drugim eno, v kateri je umrl sosed. Njegovi interesi (DJ) so ga gnal v smrt, kajti naokol se je vozu po teh zaj****** kao-diskačih pr nas, ni mel izpita, vozil so ga drugi, praviloma pijani oz zadeti in to v poznih jutranjih urah (kdaj se konča diskač??).
Tut zdej so nstradal tko, po fešti v Kršekm so pelal eno punco v Lj (upamda je zdej nadvse vesela) in se vračal domov. Torej za njimi ornk žur, pol pa še 200km vožnje! Idiota sta ta stara dva, ke sta tamaumu to pustila (pr 22 nimas tok izkusenj da bos ornk zmatran vozu). No, umrl so vsi trije... A ni čas da se nekaj na Poljanah nardi (zmanjsanje hitrosti tam je nujno, najbols dat une velke stozce po sredin, sej se itak skoz 80 vozmo tam. Pa kkšna konkretna tabla da prestraši in predrami mal človeka za volanom da je bliz nevarnemu odseku. Če jih majo lahko fradbišča na AC, zakaj tuki ne? 15 mrtvih na mesec na istem ovinku ni zadost, gospodje v direkciji??)

Uporabniški avatar
frutko
Novinec

Napisal/-a frutko To maj 24, 2005 12:50 am

ne vem, če je kul da je to tle, ampak ok...

voznik, ki je naredu prometno nesrečo in edini v avtomobilu prežvel (kritično stanje) je umrl 25.5.2005 :(

http://www.glasujzame.com/index.php?act ... e&id=17906 that's him...

R.I.P.
Zadnjič spremenil frutko, dne Sr maj 25, 2005 5:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Wrummmmmmmm!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To maj 24, 2005 6:27 am

@nebivedu: Točno tko. In ko bodo tudi drugi vozniki imel to miselnost, bodo nesreče s smrtnim izidom samo še redkost, ki se bo zgodila parkat letno dejansko zaradi smole ne pa preganjanja.

@syncmaster:
1. Če si ti normaln pol 99% svetovne populacije ni. A misliš da je zdej treba obtoževat punco za nesrečo, če voznik tega avta ni vedel da je nesposoben za vožnjo? A misliš da se punca že tko al tko ne sekira preveč? BUTL SI!

2. Tist odsek ceste ni popolnoma nič nevarnejši,od drugi delov ceste LJ-Krško, zadnji mesec je blo pač veliko smole na tistem odseku.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To maj 24, 2005 7:55 am

nebivedu: zakaj pol omejitev na AC 130 ? Če se ti pelješ 100 na uro to je za moje pojme oviranje prometa, itak pa me boli, vozi kako hočeš ....

drugače pa RIP, končalo se je zelo zelo tragično...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To maj 24, 2005 8:15 am

Courage™ je napisal/-a:nebivedu: zakaj pol omejitev na AC 130 ? Če se ti pelješ 100 na uro to je za moje pojme oviranje prometa, itak pa me boli, vozi kako hočeš ....

Vožnja s 100km/h po avtocesti ni oviranje prometa. Najnižja možna hitrost na avtocesti je 60km/h, 130km/h pa je zgornja omejitev, torej po avtocesti lahko voziš v razponu med 60 in 130km/h. Večina jih pa vozi 100km/h po voznem pasu, vsaj kar se tiče dolenjske avtoceste, tako tudi sam vozim tok. Večinoma pa zapeljem za kak šleper, pa vozim z njegovo hitrostjo v zavetrju. Če grem v slovensko primorje pa se vozim po stari cesti, ker mi do norenja ni.

Courage zaradi mene lahko ljudje vozijo tut 240, tudi sam sem včasih, priznam, tok gonu, pa če mal za nazaj pomislim - to je bila bedarija, zapravljanje denarja za bencin - itak sem samo par minut prej prišel na cilj, koker bi, če bi vozil po omejitvah. Mene njihova hitrost ne moti - vozim se stalno po voznem pasu in na prehitevalnega res zapeljem samo kadar gre kak kamion prepočasi za mojo hitrost, pa še takrat pazim, da koga ne izsilim.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To maj 24, 2005 8:40 am

kul.

jaz vem da se 100 po AC ne morem vozit, mi je pa nekje normalna meja 140 dalje. Poraba je solidna, vožnja tudi.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki To maj 24, 2005 2:32 pm

Najbolj žalostno pri takih nesrečah pa je to, da nikomur niso v poduk, zato bomo kaj takega še večkrat videli v poročilih... Čisto možno, da bodo udeleženi celo tisti, ki se najbolj zgražajo nad tem.
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
frutko
Novinec

Napisal/-a frutko To maj 24, 2005 3:20 pm

nebivedu je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:nebivedu: zakaj pol omejitev na AC 130 ? Če se ti pelješ 100 na uro to je za moje pojme oviranje prometa, itak pa me boli, vozi kako hočeš ....

Vožnja s 100km/h po avtocesti ni oviranje prometa. Najnižja možna hitrost na avtocesti je 60km/h, 130km/h pa je zgornja omejitev, torej po avtocesti lahko voziš v razponu med 60 in 130km/h. Večina jih pa vozi 100km/h po voznem pasu, vsaj kar se tiče dolenjske avtoceste, tako tudi sam vozim tok. Večinoma pa zapeljem za kak šleper, pa vozim z njegovo hitrostjo v zavetrju. Če grem v slovensko primorje pa se vozim po stari cesti, ker mi do norenja ni.

Courage zaradi mene lahko ljudje vozijo tut 240, tudi sam sem včasih, priznam, tok gonu, pa če mal za nazaj pomislim - to je bila bedarija, zapravljanje denarja za bencin - itak sem samo par minut prej prišel na cilj, koker bi, če bi vozil po omejitvah. Mene njihova hitrost ne moti - vozim se stalno po voznem pasu in na prehitevalnega res zapeljem samo kadar gre kak kamion prepočasi za mojo hitrost, pa še takrat pazim, da koga ne izsilim.

ahahahahaha 60km/h... OMFG stari ne prbiji, k to pomen da bi se s skuterji lahko vozu po avtocesti, kar je pa po zakonu prepovedan... kdo je teb izpit dal res ne vem ej?
Wrummmmmmmm!

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo To maj 24, 2005 3:57 pm

Jaz priznam da je moja hitrost na avtocesti tko tm okol 160 :oops:
....

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 To maj 24, 2005 4:22 pm

Na vsaki cesti je minimalna omejtiev -50% najvišje dovoljene hitrosti, karpomeni na avtocesti 65km/h. Kar je manj, moraš vklopit vse štiri smernike in se peljat po odstavnem pasu.
LP

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko To maj 24, 2005 4:26 pm

frutko je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

ahahahahaha 60km/h... OMFG stari ne prbiji, k to pomen da bi se s skuterji lahko vozu po avtocesti, kar je pa po zakonu prepovedan... kdo je teb izpit dal res ne vem ej?
nebivedu ma čist prav, tko da ne vem kdo je teb dal izpit? :roll:

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm To maj 24, 2005 4:31 pm

No preden se boste ob odkrivanju tople vode stepli, vam lahko povem, da v ZVCP-1 piše sledeče:

(1) Na avtocesto ali cesto, rezervirano za motorna vozila, lahko zapeljejo in vozijo po njej le vozniki motornih vozil in skupin vozil, ki po deklaraciji proizvajalca dosegajo hitrost, večjo od 60 km/h.

Jaz bi vseeno zmanjšal najmanjšo dovoljeno hitrost na avtocesti na 80km/h. 60km/h je že ogrožanje varnosti drugih IMO.
Itak je to samo zato, da lahko policaji pred cestninskimi merijo kjer redkokdo pripelje 60km/h pri tabli.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To maj 24, 2005 5:14 pm

Ja 60 po Ac je res kr mal huda.če se pa lepo voziš 100 pa ni nikakršno oviranje prometa ampak lepa potovalna hitrost.raje se vozim 100 kot 160 in sem ves prešvican kdaj bo kdo z 90 zapelu na prehitevaln pas.sama omejitev 130 je pa itak neuporabna.tovvornjakarji vozijo 100 po prehitevalnem pasu se pa vozi 150+ oz. toliko da si čimprej mimo tiatih, ki jih prehitevaš.no vsaj jst tko vozim.
žalostne so te naše ceste, ampak tisti, ki se pritožujete da bi namesto tako strogih zakonov mogli porihtat ceste in vam je to izgovor za toliko mrtvih ste kr mal smešni.spet je država kriva a? :?

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc To maj 24, 2005 5:21 pm

frutko je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

ne vem kdo je tebi izpit dal!!! prepricaj se preden nabijas!! ok??!!

sicer se tut men zdi 60km/h mal premal, vsaj 80 bi bla ql spodnja omejitev!!

Uporabniški avatar
frutko
Novinec

Napisal/-a frutko To maj 24, 2005 6:02 pm

preberte si kaj je fiat007 napisu, pol pa bodte pametni...
Wrummmmmmmm!

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To maj 24, 2005 6:07 pm

60 km/h na AC je res premal, ampak ce nebivedu vozi 100km/h za sleparjem je njegova stvar in nikoga na ogroza. Zame je to super je saj na prehitevalnem pasu vec prostora, da grem lahko lepih 140km/h.

Upam pa da ne vozite v naselju 20km/h :D
Slika Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr maj 25, 2005 6:57 am

frutko je napisal/-a:preberte si kaj je fiat007 napisu, pol pa bodte pametni...

Mulo pejt jest potičke k ti jih sestrca dela u peskovniku, al pa si še enkrat preber ZVCP, kjer ti lepo piše:

(1) Na avtocesto ali cesto, rezervirano za motorna vozila, lahko zapeljejo in vozijo po njej le vozniki motornih vozil in skupin vozil, ki po deklaraciji proizvajalca dosegajo hitrost, večjo od 60 km/h.

Pa preden pišeš se drugič pozanimaj raje o teh stvareh. Če ti je fotr avto kupu, to še ne pomen da znaš vozit!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov