Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr jun 08, 2005 12:37 am

maestro je napisal/-a:Ma zakaj pa pol slovenci po italiji vozimo kot jagenjčki.

ker po tujini vglavnem ne vozijo mulčki, ki so vsi naduti + se važijo pred kolegi/kolegicami
ker je tujina in je vse skupaj malce bol nerodno če te dobijo
ker ne poznaš cest in ne veš kje stojijo radarji
...
....
...pa še bi lahko našteval!
drugače pa tudi po italiji sem videl že par slovencev (sploh obmejni) , ki se ne vozijo po omejitvah ampak krepko čez!
tudi sam se vozim hitreje po tujini, vendar si vedno zberem enega, da vozi pred mano, če sem prvi v koloni pa se raje držim omejitev, pa neglede na to ali je to italija ali hrvaška ali avstrija ali pa celo slovenija in odseka ne poznam preveč dobro!
Zadnjič spremenil Gricko, dne Sr jun 08, 2005 12:39 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ Sr jun 08, 2005 12:38 am

Folk se more najprej naučit vozit v prave smeri v krožnem prometu in avtocestah.In glih taki pacienti peljejo po omejitvah ponavadi ;)

Jst bi polovici pobrov izpite...še posebej pacientom, ki se jim niti sanja ne kako obvladati vozilo v kritičnih situacijah....mislu sm se ful razpisat ampak je škoda besede zgubljat...k bi enako napisu, kot v prvem postu v tej temi.

Kazni miljonske??? lohk sam rečm, da berte kaj pišete,sam tolk k to je pa :vc

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Sr jun 08, 2005 12:42 am

_BiStRi_ je napisal/-a:Pomoje je pa brezveze omejevat konje,ampak enostavno, ko narediš izpit moraš naredit še test, na katerem se preizkusijo tvoje sposobnosti reševanja kritičnih situacij ;)

S tem, da ga marsikdo, ampak res marsikdo nebi naredil, saj kakor jaz vidim levake, ki kruzajo po naših cestah, bi kar lepemu številu pobral izpit ;) Pa ne zaradi divjanja samega ampak zaradi tega, ker se spuščajo v cestne podvige, katerim niso in najbrž ne bojo nikoli dorasli ;)

L.p Bistri...

Evo, tolko, da se ponovim 8)
555

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr jun 08, 2005 12:48 am

Se mi je kar zdelo, da bodo podobni rezultati... oba pijana.
Prvi spregleda golfa / narobe oceni razdaljo, drugi pridrvi in zaradi zakasnelih refleksov ne more ustrezno reagirati -> pa mamo tole.
Nekaj druzga bi blo, če bi bila udeležena samo voznika in bi imeli zdaj kup skrivljene pločevine... tako pa...
Ne vem kdaj se bo folk nauču, da pijan nimaš kaj počet za volanom.

S tem da naj že uzakonijo , da pobček s manj kot 3 leta izkušnjami ne sme vozit avto nad 60 konj.

Dragi Ares, a ti misliš, da golf 1.4/60KM ne bi dosegel hitrosti 120km/h na celovški? Če ga vozi pijan cepec, sploh ni problema.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Sr jun 08, 2005 12:55 am

Zzooommm je napisal/-a:Se mi je kar zdelo, da bodo podobni rezultati... oba pijana.
Prvi spregleda golfa / narobe oceni razdaljo, drugi pridrvi in zaradi zakasnelih refleksov ne more ustrezno reagirati -> pa mamo tole.
Nekaj druzga bi blo, če bi bila udeležena samo voznika in bi imeli zdaj kup skrivljene pločevine... tako pa...
Ne vem kdaj se bo folk nauču, da pijan nimaš kaj počet za volanom.

S tem da naj že uzakonijo , da pobček s manj kot 3 leta izkušnjami ne sme vozit avto nad 60 konj.

Dragi Ares, a ti misliš, da golf 1.4/60KM ne bi dosegel hitrosti 120km/h na celovški? Če ga vozi pijan cepec, sploh ni problema.

Se strinjam!!! 60 konjev je več kot dovolj, da se pelješ zelo hitro, vmes so še kaki ovinki, kjer konji niso v izrazu...po ravnem pa avto z 60 konji doseže vsaj 160 km/h če ne še več ;)

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Sr jun 08, 2005 1:11 am

maestro je napisal/-a:Fantje, kazni.
Torej KAZNI, ........

Kazni je treba izvajati. Trenutno se jih skorajda ne izvaja. Zato je pa tud novi zakon neučinkovit. Kazni so dvignili, izvajajo jih pa nič več kot prej ali pa še manj.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 08, 2005 1:20 am

maestro je napisal/-a:Fantje, kazni.
Kazni bi bilo treba še dvigniti. Ne pa tako, kot je trenutno nek načrt, da bi jih znižali. Ne vem, zakaj se stalno razburjate, da policaji ne znajo delat nič drugega, kot pisat kazni. To je edina rešitev. Npr. če napihaš več kot 1 promil alkota, bi morala biti kazen NAJMANJ 1 mio SIT. Raje več. Ali, če v naselju pelješ 100% nad dovoljeno, enako, 1 do 2 mio kazni. Res me zanima, kdo bi se potem še duval po cestah z navitimi, spuščenimi, čipanimi avti.

Enkrat za vselej je treba narodu dopovedat, da nima pravice ogrožat življenj drugih. Če pa jih, naj bo ustrezno kaznovan. Kdor ne bi zmogel plačat kazni, se mu zapleni avto, če le-ta nima vrednosti, te čaka prisilno delo, da odslužiš kazen. Tako kot ti davkarija blokira račun ali še kaj hujšega, če ne plačaš davka.

Npr. če podjetnika dobijo, da ne izstavi računa, dela na črno, goljufa pri računovodstvu so kazni izredno visoke. Milijon ti ne uide. Kje je tukaj logika, npr, če ogoljufaš državo za npr. 100.000 SIT in te odkrijejo, je kazen gromozanska.
Če pa množično ogrožaš življenja nič krivih, pa simbolična. A sploh veste, koliko stane 1 dan na intenzivni, ali koliko ''je vredno'' eno življenje ?
Zakaj tako neskladje zakonodaje, davčni inšpektor te lahko kaznuje, da si leta ne opomoreš, za hud prekršek pa lahko plačaš le nekaj 10 KSIT, čeprav državi narediš neizmerno VEČJO škodo ???????????????????????????????????????????????????

Torej KAZNI, KAZNI, KAZNI,KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI, KAZNI !!!

omfg sam ti pa nisi normaln. a mas ti izpit za avto? al pa saj za kolo?
hudo dvomim.

kazni bi mogle bit normalne take kot so ble pred tem debilnim zakonom, mogla bi se zdignt samo kultura voznikov, in avtosola bi mogla polek klasicne avtosole met se solo varne voznje, da dejansko vids ko delas izpit ze kako se avto ustavi pr 150kmh na mokri podlagi ko je kriza. pa se dost takih malenkosti bi se dal ukrent k bi pomagale. kazni nebojo pripeljale nikamor, ti pa lahk kr men placas miljon za vse prekrske ki si jih do zdej naredu pa te niso dobil.

poznam pa neki ljubljanskih taxistov, ki so se par minut po tem peljal tm mim, in dva taksista ki sm se z njima pogovarju o tem ucer, sta rekla da se tud onadva dostkrat tm mim tud po 150 peljeta ko se mudi. ko so zelene sam dila gas so ble besede enga.

tko da predvsem je kriv ta v vectri k ni preveru kok hitr se vozilo ki mu seka pot premika. to je osnova ki bi jo mogl v avtosoli naucit, da ko gledas avto ocenis njegovo hitrost. ce tega ne znas pol nisi za izpit. nazalost.

mi pa tud ni jasn kako je un v golfu 10 dni po tem k je naredu izpit sel tiscat domnevno golfa vr6 po celi ljubljani in to ponekod kr posteno cez 150. :roll:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 08, 2005 1:25 am

Zzooommm je napisal/-a:Dragi Ares, a ti misliš, da golf 1.4/60KM ne bi dosegel hitrosti 120km/h na celovški? Če ga vozi pijan cepec, sploh ni problema.

malo morgen. dosegu bi 120 lih na konc celovske ce bi skos tiscu od sentvida pa do centra skor. definitivno sm tud js za omeitev na konje saj prvo leto. evo mulo je po 10 dneh ko ma izpit dobu vrko in kva je naredu? ustrahoval pol taksistov in skresal v ljudi. pa tud tale golf je ko je zbremzu mogoce mel 120, prej je mel krepko vec ker so ga ze prej videval ta vecer po ljubljani kako je tiscu s cist vrtoglavimi hitrostmi ki jih navadn 60 konjski avto ni nikol zmozn dt iz sebe. pa tud 200 konjski avto je uzitek tiscat, ce si izkusen al pa ne.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Sr jun 08, 2005 5:37 am

Voith je napisal/-a:pa tud tale golf je ko je zbremzu mogoce mel 120, prej je mel krepko vec ker so ga ze prej videval ta vecer po ljubljani kako je tiscu s cist vrtoglavimi hitrostmi ki jih navadn 60 konjski avto ni nikol zmozn dt iz sebe.

Skoz berem, da so ga že prej videval... počel je to in ono, celo noč je norel, vse taksiste je ustrahoval SlikaSlika, ipd., itn., itd.
KJE so bli pa pol naši vrli policisti? Žrl krofe pa pil kavo? Zgleda. Kdo bo pa policijo ovadil? Božiček mogoče.

Voith je napisal/-a:malo morgen. dosegu bi 120 lih na konc celovske ce bi skos tiscu od sentvida pa do centra skor. definitivno sm tud js za omeitev na konje saj prvo leto.

S 60KM prideš do 120km/h v 25 sekundah sigurno, če si pa ti sposoben v tem času s takim avtomobilom priti iz šentvida do centra si pa ali čarovnik ali pa je s fiziko nekaj narobe. ;) :jy
Seveda je v večji užitek voziti 120km/h z golfom VR6 :vrum , kot pa z navadnim 60KM, ampak če pa že prvega ne smeš met, bo mogu pa drugi zadovoljit za takšno početje :)
No in ko smo ravno pri tem -> nekaj časa nazaj mi je bivši sošolec razlagal, kako ga je ustavil policaj (ni ga dobil na radar ampak ga je samo videl, da nori), ko je golfa s 60 konji natišu 140km/h v naselju, pa še clo mal je blo klančka navzgor. Je mel pa na voljo 2 pasova, prometa ni blo, tam sploh ni hiš ob cesti in tud pešča razen čez dan ne boš srečal. Čez dan itak ne bi blo mogoče take brzine dosežt. Tko da ne vem zakaj bi rabil ravno VR6-tko za take podvige - dost je samo *klik*. :bonk

Glede omejitve konjev pa še nekaj. Za mlade voznike je že tko al tko poskrbljeno najprej z ne najcenejšimi urami v avtošoli za slovenski žep, potem pa še pri zavarovalnici. In zdaj si predstavljate nekoga, ki je naredil izpit in bi si rad kupil rabljen avto. Poleg tega, da je na trgu 1/2 dreka in te skoraj vsak hoče nategnit je že tko al tko težko pridt do nečesa pametnega, sploh za nekoga ki je neizkušen, za povrh maš pol še omejitev konjev. Recimo da ta mladi voznik išče svoj avto 3 mesece intenzivno in končno najde tisto pravo - nekaj, kar si lahko privošči, ni nateg, je res dobro ohranjen, ustreza vsem njegovim zahtevam... ima pa 80KM. In pol naj išče še pol leta med 1.2 mašinami nekaj primernega? Eh... Z norci v VR6tkah naj se ukvarja policija, nesmiselno je prisiliti ostale mlade voznike, da plačujejo njihove grehe do take mere. Če je res že treba omejevat, naj se vzame vsaj neka bolj racionalna številka, recimo max. 80kW...

Je pa tukaj še neki ane.
Če bi jaz imel zdaj v garaži Golfa 3 VR6 in bi do mene prišel nekdo, ki je recimo izpit naredil pred 1 mesecem in bi me žicu za en krog, bi mu reku: "lahko greva en krog pa da jaz vozim / sem zraven, al pa greš domov pa par let nabiraš izkušnje pa bova pol vidla naprej".
Res nevem kaj je tu zdaj tako težko dojemljivega: mlad neizkušen voznik pod vplivom alkohola + VR6 = accident waiting to happen.
Lastniku mora precej koles manjkat v glavi, da takemu izroči ključe. :bonk

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jun 08, 2005 6:32 am

Gricko je napisal/-a:
Rjuhar je napisal/-a:Krivi so cisto vsi, ki so bili udelezeni v obeh avtu - torej vseh 9 ljudi.
Kar se pa 120 po celovski ob pol petih tice sem skoraj preprican, da se je 90 % vseh nas kdaj peljalo - pa verjetno se kaj vec tudi.(pa ga ne zagovarjam, ker je ce drugega ne bu****, da se na prazni cesti in toliko prostora, kot ga tam je pelje po skrajno desnem pasu toliko prehitro). Je pa res splet nesrecnih okoliscin, ki se jih ne da vec povrnit v prvotno stanje.

mah ja 90 % pa mal pretiravaš!
sem se že vozil 100 ali celo malo več, ampak po prazni cesti in SUHI in PREDVSEM višje po celovški, ko je manj bajt okol + ravna cesta ne pa tu , ko je ovinek +gosto naselje+ mokra cesta! polno blokov okoli +šola v bližini...tako da je čez dan tam polno ljudi (otrok)

Priznam - moja največja zmerjena hitrost po Celovški je bila 163km/h - tok so namerili policaji, ki so me ulovili na radar. Bilo je pa to 3 mesece po tem, ko sem naredil izpit, bil sem čisto trezen, ker sem se peljal v službo in sva se z enim twingom lovila po celovški - moj avto je bil pa twingo 1.2 s 60KM, tko da omejitev konjev je brezvezna. Treba je met samo kej v glavi, da ne delaš tega - sam (priznam), da 3 mesece po narejenem izpitu nisem imel tok v glavi, da bi to videl.
Danes vozim po omejitvah in se ne sekiram dost za te stvari - pač bil sem mlad - na srečo nisem imel nesreče in zdej sm se umiril - večina nas mora skozi to - eni na grd, drugi pa na srečen način.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jun 08, 2005 6:44 am

Pa še na tiste, ki zagovarjate večje kazni.
Greš s punco na večerjo v kitajsko restavracijo, po obilni večerji spiješ 0,02 toplega slivovega vina(25% alkota) in se odpelješ. Na križišču stojiš na rdeči luči, vidiš, da se ti en od zadej nevarno hitro približuje in takoj ko je zelena potegneš, ker vidiš, da se tisti od zadaj(k****n) ne bo ustavil, ker gleda samo na semafor. Ker potegneš malo nad 50(kolikor je omejitev), te na radarju zmerijo da si peljal 55 in policaj te ustavi.
Piham in napiham 0.6, ker sem 3 minute nazaj spil toplo vino in 5km/h prevelika hitrost v naselju ter nepripasan - za vse skupaj 84.000 sit kazni. Nisem bil ne pijan, nisem bil ne norec na cesti, ki bi norel, samo umikal sem se kretenu zadaj, ki ga mimo grede niso mogli ustaviti, ker je prehitro vozil in jim je ušel. To je bilo še po prejšnjih zakonih. Kaj bi bilo po današnjem ne vem, kaj bi bilo pa po tem z milionskimi kaznimi, ki jih opisujete si pa sploh ne predstavljam - tukaj bi dobil najmanj 1.5 miliona kazni po vašem, tisti, ki je pa res ogrožal je pa ušel.

Po moje bi morali imeti evidenco kazni in vsaka naslednja kazen bi morala biti 50% dražja - s tem bi povratnike spravili iz cest in bi tisti, ki mirno vozimo in ki ne delamo več bedarij na cesti imeli majhne kazni, ker ne kršimo toliko predpisov. Tko bi ubili 2 muhi na en mah - majhne kazni za prve prekrške in vedno večje kazni za povratnike!!!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jun 08, 2005 7:31 am

Nebivedu: svaka čast, dobr napisal... sj ne rečem, k smo bli mulci smo z 1.2 60KM šli preko 160, pa ni važno al v mestu proti jutru ali na avtocesti :) tko da tist k je napisal da čez Celovško dobiš max. 120 očitno še ni nikoli sedel v avtu, 120 maš z 1.4 16V kvečjem k pripelješ NA Celovško... Predlog za omejit konje je tko čist brezpredmeten in neumen, če je konj za volanom :)

Se strinjam z nebivedu: kazni bi morale se evidentirat in večkratni prekršniki bi dobivali vedno večje kazni... kot pa sem že napovedal januarja, bo novi zakonom še pospešil nesreče, ker je folk začel dirkat skozi ovinke...

p.s. v Italiji vozim tudi do 50% hitreje in folk se bolje znajde na cesti kot bučki pri nas...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jun 08, 2005 7:54 am

Zzooommm je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:pa tud tale golf je ko je zbremzu mogoce mel 120, prej je mel krepko vec ker so ga ze prej videval ta vecer po ljubljani kako je tiscu s cist vrtoglavimi hitrostmi ki jih navadn 60 konjski avto ni nikol zmozn dt iz sebe.

Skoz berem, da so ga že prej videval... počel je to in ono, celo noč je norel, vse taksiste je ustrahoval SlikaSlika, ipd., itn., itd.
KJE so bli pa pol naši vrli policisti? Žrl krofe pa pil kavo? Zgleda. Kdo bo pa policijo ovadil? Božiček mogoče.

A zdej je pa že policija kriva da sta bla onadva b***** pijana...a s ti resen al kaj :jao: Mah, če dva pjanca nista kriva, nekdo mora bit mar ne :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jun 08, 2005 7:59 am

Pjan al ne pjan, objesten je lepa slovenska beseda... zame nista nič manj objestna tista k gresta dirkat od Jesenic do Kranjske Gore tam do 180km/h alpa eden, ki ima 2 promila in se zabije v taprvi nasproti vozeč avto...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Sr jun 08, 2005 8:01 am

@Slide: Kje pa. hotel sem samo reči, da če predpostavimo, da so tiste govorice resnične - celo noč je norel po LJ - kje so bli pol policaji. Samo to.

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Sr jun 08, 2005 8:06 am

Pomoje je obema voznikoma največja kazen, da sta ostala živa.

Ne želim tega nikomur in si sploh ne morem predstavljat kako bi sam s tem živel. Pomoje nightmareforever.

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jun 08, 2005 8:07 am

Zzooommm je napisal/-a:@Slide: Kje pa. hotel sem samo reči, da če predpostavimo, da so tiste govorice resnične - celo noč je norel po LJ - kje so bli pol policaji. Samo to.

Sej se strinjam, ampak žal imajo ponavadi takšni največjo srečo da v nekem trenutku prileti skoz križišče tok da semaforje za njim zapiga, čez 15 sekund se pa policaji pripeljejo mimo... :x
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Sr jun 08, 2005 8:10 am

Jah sej... pač nekaterih stvari se ne da preprečit, pa so lahko policaji za vsakim ovinkom, kazni pa vrtoglave.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jun 08, 2005 8:15 am

Zzooommm je napisal/-a:Jah sej... pač nekaterih stvari se ne da preprečit, pa so lahko policaji za vsakim ovinkom, kazni pa vrtoglave.

Res je, kazni ne bojo rešile nič...tisti ki so se jih že prej bali se jih zdej še bolj(posledica:počasnele na ravni magistralki ki vozijo 50) tisti ki pa že prej niso jebali 5 posto pa tudi zdaj ne bojo...najprej je treba pr mentaliteti kej naredit. Tukaj je bila ta očitno že na pragu genialnosti. 7 v en avto, alkohol, tadrugi pa 10 dni izpit, ustrahovanje taxistov in polna gas...ni čudno da useka potem :evil:

LP

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Sr jun 08, 2005 8:22 am

ena orto off topic:
moderatorji nevem zakaj zaperate teme na TO temo o nesreči.... naprimer tema ki je bila odprta na dan nesreče " Huda prometna ....... "
da pol moram človek če hoče še kej dodat al pa napisat odperat novo temo.
in pol ko išče kej itak na nič ne najde oz se mu neda iskat po 50 straneh kje je ta tema.....
moje mnenje da bi pustil uno originalno temo odprto vse podobne pa zaprite oz. izbrišite... pa komentarje prenesete nazaj..
sej mislm da je bla tut ta tema ponovo odprta zato ker je nekdo hotel dodati notri še en komentar pa ni mogu ker je bla zaklenjena tema...

no moj predlog da se mi ki beremo in vi ki urejate takšne stvari lažje znajdemo ;)

no zdej pa nazaj.....

najprej mi je blo žol za to nesrečo ko sem slišu posledice.... sam zdej mi pa ni več tok.... svojci če to berete... moje sožalje... sam tko je če gre nekdo vozt avto pijan pa ve da se to nesme pa da jih gre spravt v avto 6+1 pa ve da se to nesme... pol pa nevem :roll:

ne prvoščm absolutno nobenmu nikoli nobene nesreče samo če že tko brezglavo reagiraš pa delaš stvari te bo prej kot slej uničl....

pa en se zgovarjat na zmago pa nevem kaj še vse....
to ni opravičilo da greš pijan vozt :ne
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov