Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe jul 22, 2005 8:45 am

Ko se je pri nas odprla črpalka madžarskega MOL-a sem rekel isto, zakaj tankat tam, rajše tankam na petrolu in podpiram slovensko industrijo. Potem sem po sistemu baba čula-baba rekla tudi na tem forumu slišal o petrolovih mahinacijah z bencinom in sem sklenil probat MOL-ov bencin. In tokrat se je sistem baba čula-baba rekla obnesel. Z molovim bencinom mi avto pokuri manj. Sedaj so sami petrolovci priznali, da ej njihova nafta slaba, vsaj določene pošiljke. Isto potrjuje moj tast, ki vozi dizla (ja, renojevega), poleg tega je pa še mehanik in trdi da na petrol več ne gre... Najbrž ne zastonj.

Kaj je pa point. Podpiranje slovenskih podjetij ne bo pomagalo k njihovi rasti. Če se bodo podjetja začela obnašat tako kot je treba, tudi poslovni rezultati ne bodo izostali. Petrol je skoraj monopolist, mrežo črpalk ima izgrajeno v nulo, tehnološko so dovolj sodobne, saj so denarje iz velikih zaslužkov prejšnjih let vlagali v posodobitve. Kaj mu je sedaj treba kvačkat s kakovostjo in izgubljat stranke, če bi bilo vse v redu ne bi izgubili niti ene.

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Pe jul 22, 2005 11:32 am

Hja... jst sm vedno pisal kulk mi avto porabi. In dejansko sm opazu da sm z OMVjevim gorivom (govorim o 95-oktancu) naredu tut do 100km vec z enim tankom! To ko sm mel se twingota. Sumniki mi ne delajo, wtf?!?!!

Cliota sm tankou zaenkrat sm na petrolu, a ocitno bom tut to na OMVju zacel tankat.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe jul 22, 2005 12:31 pm

Pri 95oktancu jaz glede porabe nisem nevem kakšnih razlik opazil, res pa je, da niti nisem bil nevem kako pozoren na to. Sem pa to že od drugih slišal velikokrat, predvsem omenjajo to razliko če tankajo na AGIPu. Sem pa opazil nekaj... ponavadi tankam na OMV, zdaj sem 2x tankal 95 na petrolu in zadnje čase se mi je v prostem teku avto ful čudno tresel, pa tud tek je bil rahlo neenakomeren. Sem že mislil kaj je narobe, vmes sem šel pa tankat na OMV in od takrat naprej so simptomi vedno bolj izginjali. Po 350 prevoženih kilometrih sem šel še 1x tankat na OMV in zdej je prosti tek spet tak kot mora bit. Krneki v glavnem. Pol pa še tole prebereš glede Petrola kako nepazljivo shranjuje biodiesel. Če mene vprašate ma OMV najbolj prav da ga sploh ne dodajajo. A se sploh splača zarad tistih 5%?

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Pe jul 22, 2005 12:48 pm

Hmm
Kolega bil včeraj na servisu, in se je med tem pripeljal en hrvaški državljan z škodo
Češ da mu avto cuka???
Pomenjal kar nekaj zadevc in še vedno isto Wtf
Na konc je servisr rekel da bo jo ves goriv dal ven?
Tukaj je šlo za bencinarja, benz iz škode je bil skoraj beloprozoren :shock:
Nato mu je prinesel gorivo kako zgleda pri nas gorivo, in je bilo rumenkasto prozorno.
Tak da odsvetujem tankanje po hrvaški.
Lp

Ps: Nato je prenehal cukat, pa k sreč je imel račun od zadnjega tanjkanja.

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Pe jul 22, 2005 1:25 pm

Malo čudno se mi zdi, da govorijo o tem da je kriv biodizel in razraščanje mikroorganizmov v njem. Na koncu čist tko "mimogrede" omenijo, da je za razvoj mikroorganizmov pomembna voda. Ja wtf? :? Pomoje niso nč mikroorganizmi krivi pač pa voda v dizlu, ki povzrči zaribanje visokotlače črpalke. Mikroorganizme so izrabil kot izgovor in da je voda kriva samo za mikroorganizme, ne pa tudi za zaribanje.
Mal mi tole smrdi... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe jul 22, 2005 2:06 pm

Jah sej... smrdi tud men. Njim se zgleda ne da pazljivo ravnat z biodizlom (pazit na količino vode) ampak lepo zmešaj in tankaj?

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a peroa Pe jul 22, 2005 2:27 pm

Jah, vsak izgovor je dober, če se sliši znanstveno, pa še tolko boljš.

Pravi vzrok je nedvomno nepravilno skladiščenje (bio)dizla.
Zadolžen za skladiščenje je pa Petrol in ne mikroorganizmi, če se ne motim. ;)

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Pe jul 22, 2005 10:33 pm

Mikroorganizmi :P

Prevečkrat so šli gledat War of the Worlds v kino ;)

santos
Nov uporabnik

Napisal/-a santos So jul 23, 2005 7:38 am

Da ne odpiram na novo, zakaj hudiča so te "bosch pumpe" tako drage??? :?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jul 23, 2005 7:47 am

santos je napisal/-a:Da ne odpiram na novo, zakaj hudiča so te "bosch pumpe" tako drage??? :?

mal ste zasli iz teme ampak.. sej ti je ni treba nove kupovat
sej jo lahko obnovis za cca. 50 70k
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So jul 23, 2005 8:34 am

Že samo ime pove zakaj so drage. Bosch je edini ki jih dela.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So jul 23, 2005 9:07 am

Mate je napisal/-a:Kot zanimivost, mi je avto teden po zamenjavi filtra crknu, ker se je zamasil dotok nafte. Je pa res, da je bilo to ravno takrat, ko je bil hud mraz, nafta pa je bila agipova. Slaba nafta na agipu, smeti v tanku se iz petrola? Pa se tole, po tem sem dal se tank ocistiti, pa ni bilo smeti notr.

Ker kolikor mi je znano Agip že Tanka biodizel noter tako kot je v evropi že neki časa praksa ti je verjetno spucalo tank in dotoke ker biodizel topi usedlino navadnega dizla zato pravijo da ko prvič tankaš čisti biodizel v star avto se takoj odpelji na servis da ti menjajo filter.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov