Joj joj, žalosten sm ... Ljudje žal skos bl postajajo tisti "Slovenceljni", to so tisti, ki se rajš požrejo, kot da bi komu drugemu kej dobrga prvošl, k umirajo od zavisti ko komu drugemu uspe, k zvečer molijo, naj sosedu krava crkne, k tistga, k jim kej (včasih celo z dobrim namenom) reče, rajš s kijem al pa kkšnim drugim (po možnosti doma narejenim) pripomočkom utišajo ...
Ej ljudje, umirte se! Še dva milijona nas ni, a med sabo bi se najrajš pobil. Namest da se hočte jt lokalne šerife, bodte rajš zgled tistim, za kere veste, da ne ravnajo prav ... bodte nasmejani, prjazni, namesto pesimizma in slabe volje, okoli sebe sejte optimizem in dobro voljo. Že Kekec je že davnega 51. leta prejšnjega stoletja rekel: "Jaz pa pojdem in zasejem dobro voljo pri ljudeh /.../ dobra volja je najbolja!" In verjemte mi, da boste na ta način največ dosegli!
S takšnim načinom razmišljanja, govorjenja in bognedaj celo ravnanja lahko, če ste vsaj malo iskreni do sebe, veste, da ne boste ničesar pozitivnega dosegli. Kvečemu slabo voljo in dodatno delo boste ljudem povzročali in v njih zbujali željo po maščevanju. Kar seješ, to žanješ; nasilje rodi nasilje ... Ja ja, sej verjamem, da ste eni tko močni, da bi se za vsak drek tepl in v boju apriorno zmagujete, sam kaj pa s tem dosežete? O ja, velik! Dokažate, da so še Slovenci, k tekom evolucije še niste pršli do take stopnje razvitosti, k večina ljudi.
Mah, sem mel še ene par replik, pa sem pozabu ... bom še pripisu, če se spomnim in če se mi bo zdel pomembno.
No, mim tega pa vseen nism mogu:
peter rutar je napisal/-a:... Se večkrat sprehajam po italianskih odpadih in tudi na 10 in več let starih avtih težko najdeš vdrtine, ki nastanejo pri nepazljivem odpiranju vrat na parkiriščih ...
Ja, odličen primer si najdu. Italija (pa severnega obmejnega dela ni treba dajati za primer, ker ti ni prava Italija), Francija, Španija ... očitno še nisi vidu kako poteka parkiranje v teh deželah. Človeka kr mal glava zaboli, kako grejo na bum bum bum v prazen boks, nato pa še bum bum, da zlezejo iz avta. Ampak tako je njihvovo življenje, nihče si tega ne jemlje k srcu (Francoz je videl, da smo mu popraskal avto, povabu ns je pa na pjačo). Tko, da zgledujmo se mal po Zahodu. Pa ne s tem, da se bomo še bolj zaletavali eden v drugega, amapk da se bomo imeli radi, da se ne bomo kregal in se skozi generacije tožarl za meter zemlje.
Licet volare si in tergo aquilae volat.