Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe avg 05, 2005 3:18 pm

Sam se vedno držim popolnoma vseh predpisov z izjemo hitrostnih omejitev. Izven naselja in po avtocestah grem ob manjši gostoti prometa in primernih cestnih pogojih (preglednost, stanje vozišča, itd.) tudi krepko čez omejitev, medtem ko se v mestu držim omejitev s prekoračitvijo do 10 km/h po števcu, lahko pa tudi manj kot je omejitev, če se mi razmere zdijo neprimerne. Pozdravljam poziv nebivedu, vendar imam občutek, da bo bolj kot hitrostne omejitve za večino voznikov težje spoštovati ostale predpise, kot je neuporaba mobitelov, konstantno pregledovanje vzvratnega ogledala, sprotna in pravočasna uporaba smernikov (to, da smernik vžgeš med menjavo pasu je enako, kot da ga ne bi), nepravilna uporaba pospeševalnih pasov, neustavljanje pešcem na prehodih, nepravilno PARKIRANJE - prehodi za pešce in preglednostne cone tri metre pred prehodom niso za okras, in še in še...). Luči sploh ne bom omenjal, ker po mojem blendanju zgolj 30% voznikov luči prižge, ostalih 70% pa me samo neumno gleda. Sam se pridružujem izzivu in, saj, z izjemo hitrejše vožnje, ne bom moral popolnoma ničesar drugega početi drugače.

Lp

Uporabniški avatar
Major9
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a Major9 Pe avg 12, 2005 7:40 pm

jaz bom vozil po predpisih, ko se bo men zdel in ne takrat ko mi bo en rekel, naj vozim po predpisih!!! Drugače so pa to lahko le sanje, da bi vsi vozili po predpisih. Bolje bi bilo reči naj vsak vozi po svojih zmožnostih, da se ne bo zaletu in ne naj vsi vozimo po predpisih!!!!! :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a DognerDJ So avg 13, 2005 8:10 am

:D
Renault Megan 2 Ai Edition

Uporabniški avatar
karel
Novinec

Kraj: zg. Savinjska dolina

Napisal/-a karel Ne avg 14, 2005 10:44 am

Vsa čast pobudniku te akcije dobro zamišljeno :idea:
Vendar pa vidim,da vas večina nima namena upoštevati le tega.
Zato predlagam,da bi se en mesec(ali več)STRPNO obnašali do drugih
udeležencev v prometu.Kar pomeni brez drznih prehitevanj v škarjice,
brez izsiljevanj,kazanja sredinca vsakemu,ki ne vozi ali hodi po naših
pričakovanjih,brez preklinjanja za volanom...
Poskušajmo kdaj komu dati prednost,prekrškarjem pa se raje
nasmejimo ali jim pomahajmo saj bodo itak vedeli,da so storili neumnost.
Mogoče pa se na ta način naučimo voziti po predpisih :?:

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne avg 14, 2005 10:46 am

Major9 je napisal/-a:jaz bom vozil po predpisih, ko se bo men zdel in ne takrat ko mi bo en rekel, naj vozim po predpisih!!! Drugače so pa to lahko le sanje, da bi vsi vozili po predpisih. Bolje bi bilo reči naj vsak vozi po svojih zmožnostih, da se ne bo zaletu in ne naj vsi vozimo po predpisih!!!!! :twisted: :twisted:

jst se tud strinjam s stem zgoraj.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne avg 14, 2005 10:52 am

zdj bo kmal šola....jst oblubm da bom na prehodu vsaki dobri ženskici počaku :D kj več pa že ne obljubim :)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Ne avg 14, 2005 10:59 am

splash je napisal/-a:
Major9 je napisal/-a:jaz bom vozil po predpisih, ko se bo men zdel in ne takrat ko mi bo en rekel, naj vozim po predpisih!!! Drugače so pa to lahko le sanje, da bi vsi vozili po predpisih. Bolje bi bilo reči naj vsak vozi po svojih zmožnostih, da se ne bo zaletu in ne naj vsi vozimo po predpisih!!!!! :twisted: :twisted:

jst se tud strinjam s stem zgoraj.

A vama je kdo reku da vozta po predpisih? Sej vaju ni noben silu v akcijo! Če hočta super, če nočta pa tut noben ne bo šel na drevo pa v jok!

Nebivedu ni nobenmu reku kako nej vozi. On je samo predlagal akcijo, nekateri pa smo se je udeležil. Če bo EN SAM po preteku tega meseca, vozu 10kmh počasneje, kot pred akcijo, so rezultati že zadovoljivi in se je akcija splačala.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Ne avg 14, 2005 12:31 pm

karel je napisal/-a:Vsa čast pobudniku te akcije dobro zamišljeno :idea:
Vendar pa vidim,da vas večina nima namena upoštevati le tega.
Zato predlagam,da bi se en mesec(ali več)STRPNO obnašali do drugih
udeležencev v prometu.Kar pomeni brez drznih prehitevanj v škarjice,
brez izsiljevanj,kazanja sredinca vsakemu,ki ne vozi ali hodi po naših
pričakovanjih,brez preklinjanja za volanom...
Poskušajmo kdaj komu dati prednost,prekrškarjem pa se raje
nasmejimo ali jim pomahajmo saj bodo itak vedeli,da so storili neumnost.
Mogoče pa se na ta način naučimo voziti po predpisih :?:

čak mal, to (z izjemo zadnjega stavka)pa jst tko al tko počnem že kr nekaj časa, tko da me boste moral dohitet :P
to je dosti bolj pomembno kot vožnja "by the book".

lp

Uporabniški avatar
diablo_
Novinec

Kraj: www.vozimvolvo.si

Napisal/-a diablo_ Sr avg 31, 2005 11:58 am

Ker je 31. avgust lahko recem, da je akcije ze prakticno konec ;)
Za sebe lahko recem, da mi je dokaj uspelo. Razen nekaj hitrostnih prekrskov in kaksne crte na prazni cesti tu pa tam sem vozil skoraj cisto po CPP.
In kaksen je obcutek?
Super je. Od jutri naprej bom spet vozil malo hitreje, a voznja mi je postala pravi uzitek, ker ohranjam zivce in mir v glavi. V tem mesecu sem dozivel nekaj hujsih bedarij na cesti in nekatere so me tudi neposredno ogrozale, a ne sekiram se vec, grem naprej in mirno se mi osebek smili, da je tako "ignoranten".
Penil sem ze prej redko, a zdaj se zivcen ne postanem.

Dobra akcija je bila nebivedu, pocasi a vztrajno bomo naredili voznjo na nasih cestah kot lepso izkusnjo :tomidelej:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr avg 31, 2005 12:00 pm

Lahko se podaljša še za en mesec :EE
Slika

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr avg 31, 2005 12:38 pm

Jest se bom pokesal :cry:

Nism se drzov Akcije meseca, šu sm na morje in podru vse moje osebne rekorde.
Če ste se že peljali na mali Lošinj, veste kakšna cesta je. Obviv sm pešca na cesti pri 180km/h. Kva mu je to mogl narest :lol:
Slika Slika

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr avg 31, 2005 12:58 pm

diablo_ je napisal/-a:Ker je 31. avgust lahko recem, da je akcije ze prakticno konec ;)
Za sebe lahko recem, da mi je dokaj uspelo. Razen nekaj hitrostnih prekrskov in kaksne crte na prazni cesti tu pa tam sem vozil skoraj cisto po CPP.
In kaksen je obcutek?
Super je. Od jutri naprej bom spet vozil malo hitreje, a voznja mi je postala pravi uzitek, ker ohranjam zivce in mir v glavi. V tem mesecu sem dozivel nekaj hujsih bedarij na cesti in nekatere so me tudi neposredno ogrozale, a ne sekiram se vec, grem naprej in mirno se mi osebek smili, da je tako "ignoranten".
Penil sem ze prej redko, a zdaj se zivcen ne postanem.

Dobra akcija je bila nebivedu, pocasi a vztrajno bomo naredili voznjo na nasih cestah kot lepso izkusnjo :tomidelej:

In kje je point, da tuki hvališ kk ti je blo super in gor in dol a zraven napišeš, da boš od juter naprej spet vozil hitreje. Torej pri tebi akcija ni bila uspešna.

Uporabniški avatar
diablo_
Novinec

Napisal/-a diablo_ Sr avg 31, 2005 2:01 pm

bor

Poglej, takole je.Razlika je v glavnem to, da se bom na avtocesti namesto 130 vozil 140-150 in na urejenih regionalkah namesto 90 100.
Je svobodna drzava in kdor se ne strinja s tem me naj prijavi policiji, sebi se zdim dovolj sposoben in avti, ki jih vozim, dovolj dobri, da lahko varno vozim s taksnimi hitrostmi.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr avg 31, 2005 2:12 pm

Ne sej men je vseen kk ti voziš al pa kdo drug( dokler ne dela sranje :) )
Hotu sem sam reč da pol si se šel brez veze akcijo, če si pa že v štartu vedu, da boš 1. septembra vozu spet po starem načinu ( btw pazi mimo šol bo full policajev pa radarjev )
S tem si goljufal sam sebe. Jst recimo se nisem šel te akcije, ker sem isti kot ti in bi glih tako začel vozit po svoje. ( ne mislim divjanje) ( vozim v naselju vedno po omejitvi , izven pa mogoč mal več odvisno od ceste)

Uporabniški avatar
diablo_
Novinec

Napisal/-a diablo_ Sr avg 31, 2005 2:50 pm

Poskusil sem zato, da bi vidu ce bo slo.
In dobil sem velik, zivce znam ohranit. Ko na cesti postanes zivcen se ti zmanjsa zbranost in se sam zacnes delat neumnosti, zdaj tega ni vec.

gemelli_
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Napisal/-a gemelli_ Sr avg 31, 2005 8:59 pm

PureTNT! zj pa zate en uprašane al pa kšn več! a ti ko voziš avto, nimaš nikol telefona pr seb al pa kdaj na ušesu, če te kdo pokliče? to je bla bla bla......pa skor sigurn pogledaš 10x u ogledal ko se peleš 2x skoz križišče an???
nepravilno PARKIRANJE - prehodi za pešce in preglednostne cone tri metre pred prehodom niso za okras <--- pa tega se tut sigurn 100% držiš a???

dej sam ne mi s takim glupim, ker se sam neki lepga delaš,drgač pa bogve kašn luzr si
kdo je izumu P 206 :s :D

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr avg 31, 2005 11:03 pm

Da se ne boste še skregali.
1. obstaja prostoročno telefoniranje
2. za moje pojme je velika razlika med tem:
- če se oglasiš na telefon in če je kaj važnega rečeš nekaj v stilu "vozim, te pokličem kasneje", potem pa dokončaš pogovor, ko prispeš na cilj ali pa se vmes nekje ob cesti ustaviš
- če se po telefonu pogovarjaš 10 minut skupaj, vijugaš levo/desno in se režiš na vse pretege kot k****n, pri čemer je očitno, da razmišljaš na vse drugo razen o cesti

Sam tolk. Noben ni popoln. Je pa res, da nekateri ljudje tudi z desetimi telefoni v rokah niso sposobni delati takšnih neumnosti na cesti, kot jih nekateri brez.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe sep 02, 2005 6:50 am

No kako gre akcija - jst vozim lepo po predpisih in počasi, probam vedno peljat normalno brez trobljenja in izzivanja. Na to pa sem navadil še vsaj eno osebo - mojo boljšo polovico, tako da sva 2 ki to resnično počneva. Obema se pa potem tudi na bencinu pozna, ona je spravila 1.2 cliota na porabo 5 litrov na 100 kilometrov prevoženih - z enim cliotovim tankom, ki je 40 litrov sva prevozila 800 kilometrov in to po mestu(600km) in izven mesta(samo 200km).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe sep 02, 2005 12:50 pm

Jaz se sicer te akcije nikoli nisem poskusil držati, bom pa rekel samo to, da bo potrebno nekaj drugačnega, da se bo stanje na naših cestah izboljšalo. Itak se lahko obnašaš še tako strogo po predpisih, probleme bodo povzročali eni in isti neposobneži, ki se požvižgajo na to, ali se drugi udeleženci držijo raznih akcij ali ne in bodo še najmanj iskali vzor v takih ljudeh.
Včeraj popoldne je bila na cestah živa katastrofa, od senilnih počasnežev, ki povzročajo zastoje do slepcev. Že v KR sem izgubil vso upanje, prva stvar ki se mi zgodi na celovški je pa, da slepec veselo zavije na moj pas brez da bi se v špeglu prepričal kje sem in brez da bi dal smernik pri čemer sem se skoraj zaletel v robnik, ker sem se mu moral kljub zaviranju umikati. Ob takih dnevih brez trobljenja ne gre, želim si samo, da bi imel na avtu vsaj dve ladijski trobli.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov