Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Tweety
Novinec

Kraj: Ivančna gorica

Napisal/-a Tweety Če sep 01, 2005 11:44 am

Ja itak, kaj naj ti rečem. Strah in groza me je pred krožnim.Ti si pa kot novi Danny :?

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Če sep 01, 2005 11:48 am

Tweety je napisal/-a:Mah Vet se mi ne da pregovarjat s tabo.............. Konec. :P
hvala enako :P

albin je napisal/-a:
Tweety je napisal/-a:Največja fora pa je da mislijo to križišče spremenit v krožno :roll: ... Potem bodo šele crashi. :?

ponavad se število nesreč zmanjša, mogoč je pa tebe strah vožnje skozi krožnega da govoriš take neumnost. :twisted:

boš mogla spet v šolo!!

jo bom jest enkrat pelu na kavo u minija pa bova ponovila CPP .... pa še ta križšče bova imela čist bliz :D

Uporabniški avatar
albin
Novinec

Kraj: stajerska

Napisal/-a albin Če sep 01, 2005 11:56 am

albin je napisal/-a:
Tweety je napisal/-a:Največja fora pa je da mislijo to križišče spremenit v krožno :roll: ... Potem bodo šele crashi. :?

ponavad se število nesreč zmanjša, mogoč je pa tebe strah vožnje skozi krožnega da govoriš take neumnost. :twisted:

boš mogla spet v šolo!!

VET je napisal/-a: jo bom jest enkrat pelu na kavo u minija pa bova ponovila CPP .... pa še ta križšče bova imela čist bliz :D

bravo VET :clapclap dobro delo boš opravu. pol pa poroči če se je kaj naučila :rofl

Uporabniški avatar
Tweety
Novinec

Napisal/-a Tweety Če sep 01, 2005 12:00 pm

Vet drži... samo me je malo strah kako boš speljal čez to križišče, ko ga pa table in grmovje tako zakrivajo. Pa Bineta bomo sabo vezela, da nama bo šlogal iz kave :twisted:

Boysi uživejte, pa ne bit tok pametni nooooo ;)

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Če sep 01, 2005 12:03 pm

BiMMER je napisal/-a:Ti ti se čudiš, zakaj prisilna sredstva? Če ti tip beži po cesti, divja in ogroža sebe in druge, po vrhu vsega pa je še pijan, zna bit da bo agresiven tudi naprej. Prisilna sredstva so tukaj uporabljena 100% pravilno, glede razbite arkade pa, sej vemo kaj pride iz gostilniške zgodbice. Voith, čudim se samo to, da ga po tvojem niso še obrcali pred očmi vseh 20 očevidcev :lol:

:roll: :shock: Ce se clovek ni upiral??? Vse si dokazal Bimmer. Mal zakonček u rokce uzet kavboj. :D

@Tweety: hvalabogu da vem kje se dost vozis, ker ce se ti zdi krozni promet slaba stvar, ze vidim v kiro kategorijo spadas...

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Če sep 01, 2005 12:09 pm

Tweety je napisal/-a:Vet drži... samo me je malo strah kako boš speljal čez to križišče, ko ga pa table in grmovje tako zakrivajo. Pa Bineta bomo sabo vezela, da nama bo šlogal iz kave :twisted:

Boysi uživejte, pa ne bit tok pametni nooooo ;)

kar dogovorita se z Binetom kdaj utegneta in mi sporočita .... :pivo

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Če sep 01, 2005 12:10 pm

BiMMER je napisal/-a:Seveda velja da je treba prilagoditi hitrost razmeram, ampak glede na to, da iz slik vidim, da gre za policijsko oktavijo ki ima vgrajene stroboskopske lučke ter še samodejno "blendanje" dolgih luči me prav čudi, kako ga je ata spregledal? V tej nesreči sigurno policist ni kriv.
Drugo pa je če bi policijskoo vozilo pripeljalo iz neprednostne ceste ali npr. kot si rekel čez rdečo luč. Takrat mora kljub temu da uporablja mordo luč in sireno počakati, da lahko varno prečka križišče. V premeru povzročitve nesreče bi bilo v tem primeru krivo službeno vozilo, ki je na nujni vožnji.

Hm pol si sigurno slisal za nesreco kible na peruzzijevi na rudniku, ko so cez rdeco nardili en 20 metrski bocni slide, ker so zleteli cez sprednji del avta moje znanke... Pol na koncu se je celo izkazalo, da je bila sicer ona kriva ampak, da ne bodo delali problemov :lol:

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ Če sep 01, 2005 12:15 pm

Vuso je napisal/-a:Se spominim tega pri K300, ker živim čez cesto in preklet žalostno je da vas razbita glava policaja zabava :roll:

ni blo mišlen da ns je zabaval amak a si gledu od zacetka? mogoče nisi. . . . kako je voznik (nism zihr ce ni bla clo voznica) prletela vn iz avta pa zacela na modela upit kaj se gre pa če je normaln...... proti fer pa korektnim polcajm tud nimam nč, mam pa proti bizgecom k se ne znajo obnašat, k misljo da k majo uno uniformo pa da boga za dens j**c drzijo.......

se enkrat sorry ce je kdo mislu da uzivam v bolečinah drugih!!!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če sep 01, 2005 12:26 pm

Sem imel dobro mnenje o policiji še pred kratkim, sam se je to spremenil. Danes je tko, da ne moreš nobenemu policistu verjet nič na besedo - dost kriza ker gre za tako osebo, ki včasih odloča tudi o življenju in smrti... in takoj ko pride do kakšne situacije v kateri bom po krivem obtožen bo taka p****** ratala da res nau...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Če sep 01, 2005 1:06 pm

policaj je le človek, vsak od nas je tudi človek, razlika je le v tem, da uniforma policaju da avoriteto...problem je v tem, da nakateri izkoriščajo uniformo, spet drugi so prijazni in ti pomignejo, češ pojdi, pa uredi in se nasmeji.Takih rabmo več...

Tu v celju velikokrat vidim, kako policaj pride do križišča, da lučke in sireno, gre skozi in pol ugasne oboje...pa sigurn ni na nujni, kr pol so lučke prižgane ves čas, kajne?To je pa navadna pra***a in takih si ne želim met poleg mojga avta, ko me bo ustavu, kr me bo zajebavu, kolk se bo le dal...Taki lahk crknejo, oni prvi pa bodo vzor le-tem

Kar se nesreče tiče...starček je najbrž imel probleme pri vožnji, pri teh letih te počasi že matra sluh, vid, zaznavanje prostora, policaji pa bi mogl predvidet, da je v križišču treba pazit.
Živim ob Celjski obvoznici, s pogledom na eno izmed glavnih CE križišč, ko gre rešilc čez križišče, vedno in res vedno pred križiščem mal zabremza, da se prepriča da je kul, pa pol polni gas naprej

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 01, 2005 1:12 pm

Voith je napisal/-a:
Borko je napisal/-a::rofl :rofl :har :ppppp

si mamile jedu?

drgac pa sve se vrati, sve se plati. mislm da je biu lih ta policaj zanc hudo pametn pred toplerjem in je pol prklicu se 5 avtomobilov in kiblo, tko da smo se pol mogl nehat upirat, ker so nas hotl kr vse prefukat. 20 ljudi.

prekleti cigani policijski grosupeljski, upam da bo naslednic kksn od njih skripnu.

Kva pa u toplarja hodš - toplar dila drogo pa dela za polcaje(vsaj tko se že več let govori o njem v zagradcu - pa še večina strank je pobegnila iz njegovga lokala(predvsem domačini)).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če sep 01, 2005 1:40 pm

nebivedu je napisal/-a:Kva pa u toplarja hodš - toplar dila drogo pa dela za polcaje(vsaj tko se že več let govori o njem v zagradcu - pa še večina strank je pobegnila iz njegovga lokala(predvsem domačini)).

:cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry

huda, tle sm se pa do solz skor nasmeju :)

ce kj dila nevem, je njegova stvar, sam s policaji pa zihr ne sodeluje ker so ga zanc skor prefukal. tja u bistvu sploh ne hodm, grem sam ucasih po pico, ker majo se kr dobre in pocen pice, pa se pecejo jih do 11h. sam pol pa zmer k sm tm je kksna taka ali drugacna epizoda.

Uporabniški avatar
Tweety
Novinec

Napisal/-a Tweety Če sep 01, 2005 1:45 pm

Itak dokler se polovice voznikov in voznic ne nauči voziti skozi tako križišče, potem mi pa povej kako bo zadeva delovala pri krožnem. Dejstvo je da Slovenci ne znamo/jo voziti skozi krožišča.

HajdukS, pozorno preberi zgornji citat in mi napiši, kje si prebral da sem napisala da je krožišče slaba zadeva. Moje mnenje je tako, da pač če še pri tem navadnem križišču ne znajo se pravilno razvrstit in zapeljat, kaj bo šele pri krožišču. Če se pa motim pa aleluja :P

Moti me pa tvoje mnenje, da ker sem pač punca itak ne znam vozit in je avto domena pravih moških :x

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če sep 01, 2005 1:54 pm

BiMMER je napisal/-a:1.
Voith je napisal/-a:...fora je bla v tem da so enga lovil k ni ustavu in je biu pijn,...

Ti ti se čudiš, zakaj prisilna sredstva? Če ti tip beži po cesti, divja in ogroža sebe in druge, po vrhu vsega pa je še pijan, zna bit da bo agresiven tudi naprej. Prisilna sredstva so tukaj uporabljena 100% pravilno, glede razbite arkade pa, sej vemo kaj pride iz gostilniške zgodbice. Voith, čudim se samo to, da ga po tvojem niso še obrcali pred očmi vseh 20 očevidcev :lol:

lej, nerad ucim policaje njihove stroke, sam teb ocitno neki ni jasn.

policaj lahko silo uporabi ce je bila ta uporabljena proti njemu, oz komu drugmu.
postopek je da se osumljenec vklene. ne zbije na tla in z glavo ob asfalt prbije.
dokler je osumljenec, ni kriv nicesar in kot takega ga nimas pravice metat po tleh ce po tem ni potrebe s pravno podlago.
drugo je pa ce prevec gledas cops na tvju, pol se ti pa zdi kok si kapo di banda ce mas uniformo.

en moj kolega je pravi pavliha kar se tice policije, in se vozi skos pijan brez izpita, tablc ipd, pa ga majo policaji zadne case ze tok povn falus, da ga sploh ne ustavlajo vec, ker se jim sploh neda vec ukvarjat z njim. sm biu ze veckrat zravn, ko so mu prepovedal voznjo in se je odpelu naprej in ko so ga drugic ustavl so ga kulturno vklenil in odpelal na povsetovo na streznitev. noben ga ni po tleh metu ce se ni upiral.

skratka ti nimas privilegijev metat ljudi po tleh ce se ne upirajo, to se cimprej nauc, da nebos komu glavo razbil za brezveze.

nevem kva vas v tacnu zadne cajte ucijo :roll:
samo zadevanje in pijanice, pol pa bot dobr policaj ne?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če sep 01, 2005 2:12 pm

albin je napisal/-a:

:ue

boš mogla spet v šolo!!

Tweety, ko bo krozno krizisce bo stvar tekla bolj tekoce in ne bo nesrec. Tukaj majo ostali prav. ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če sep 01, 2005 2:26 pm

tale topic je šel čisto v drugo smer :evil:
samo off-topici! :evil:
bi blo dobro zaklenit, ker se itak samo vsi kregajo! :?
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če sep 01, 2005 2:37 pm

Fabrizio je napisal/-a:tale topic je šel čisto v drugo smer :evil:

stfu ffs :!: men se zdi tole cist uredu debata. pac ce se neves so stvari povezane med sabo in zlo tezko se razpravlja samo o eni stvari, brez vseh ostalih ki so neposredno povezane z njo.
pa se tvojo definicijo kreganja mi povej. namrec ce bi mel vsi ista mnenja, pol sploh nebi blo razloga da bi take klepetalnice kot je tole obstajale.
se najbol offtopic se mi zdi tvoj prispevek.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če sep 01, 2005 2:49 pm

Voith je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:tale topic je šel čisto v drugo smer :evil:

stfu ffs :!: men se zdi tole cist uredu debata. pac ce se neves so stvari povezane med sabo in zlo tezko se razpravlja samo o eni stvari, brez vseh ostalih ki so neposredno povezane z njo.
pa se tvojo definicijo kreganja mi povej. namrec ce bi mel vsi ista mnenja, pol sploh nebi blo razloga da bi take klepetalnice kot je tole obstajale.
se najbol offtopic se mi zdi tvoj prispevek.

hvala ti lepa, kaj naj rečem! :P
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če sep 01, 2005 2:54 pm

Res se nebi rad prepiral, ker pač nisem tak, da bi zadeve urejal preko forumov almpak to bom še povedal:

@Voith:
1. policist lahko uporabi prisilna sredstva z zakonom določenih primerih ne ne takrat ko si ti rekel. To kar si ti rekel, je silobran in v silobranu lahko vsak uporabli "prisilna sredstva"

2. Postopek ni tak kot si ti napisal. Predpisano je samo to, da se vedno uporabi najmilejše prisilno sredstvo. Če je možno pričakovati, da milejše sredstvo ne bo dalo učinkovalo v dani situaciji se takoj poseže po hujšem - očitno je policist tukaj ocenil da bo to strokovni met, kar je po lestvici 4 najblažje prisilno sredstvo.

3.Ker nisem bil zraven ne bom več komentiral te zadeve z zbijanjem na tla. Vseeno bova razjasnila nekaj nejasnosti. Upiranje v policijskem postopku pomeni tudi neizpolnjevanje zakonitega ukaza policista. Če te policist na cesti s predpisanim znakom ustavlja in ti ne ustavljaš se po definiciji aktivno upiraš policistovim ukazom. Ko je tip ustavil na parkirišču, kjer je bila množica ljudi je policist lahko upravičeno pričakoval aktivno upiranje v primeru blažjega ukrepa. Kar se tiče strokovnih metov naprej ne bom več komentiral, ker nevem kaj se je dejansko dogajalo in kakšno je bilo dejansko stanje.
Dejstvo je tudi da je policist uporabil drugo najmilejše prisilno sredstvo, ki jih ima in sicer fizično silo (strokovni prijem s strokovnim metom), najbrž z razlogom, da ni mogel drugače učinkovito izpolniti zakonite naloge Policije.

Da ne boš spet narobe razumel, da brezpogojno zagovarjam uporabo prisilnih sredstev oz. policijske represije. Žal si napisal premalo podatkov, da bi lahko podal popolno oceno o pravilnosti uporabe fizične sile ampak glede nato, da je oseba prej bežala z vozilom, potem pa se je ustavila pred skupino ljudi, menim da so bila prisilna sredstva uporabljena pravilno. Če napišeš malo več, kaj se je dogajalo po tem, ko je tip ustavil vozilo (ali je upošteval ukaze policista ali se je delal naprej pametnega,...) bi se dalo kej bolj pametnega povedat. Tukaj je vrsta vprašanj, ki so precej pomembna za uporabo prisilnih sredstev. Druga stvar je tudi ta, da ljudje vedno vidijo samo nasilje policije, ko pa je policist napaden pa to vidijo v blažji obliki ali sploh ne. Če kdo študira psihologijo ve, da gre za pojav selektivne percepcije.

Še enkrat poudarjam, da se ne mislim z nikomur tu kregat. Sicer pa je tale čist izven konteksta.

PS: Bi zaklenil to temo, ampak da ne bo rekel, da se bojim "konstruktivnih" replik, puščam odločitev o zaklepu drugim moderatorjem!
Zadnjič spremenil BiMMER, dne Če sep 01, 2005 3:06 pm, skupaj popravljeno 4 krat.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Če sep 01, 2005 2:54 pm

:cry
Vozi hitro in reskiraj
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov