Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Koliko te slepijo meglenke?

samo sprednje - skoraj vedno
6
4%
samo zadnje - skoraj vedno
26
19%
sprednje in zadnje - skoraj vedno
44
32%
samo sprednje in samo v dežju
10
7%
samo zadnje in samo v dežju
1
1%
sprednje in zadnje in samo v dežju
28
20%
redko
16
12%
nikoli
8
6%

Skupaj glasov : 139

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To jan 19, 2010 2:11 pm

Ze ko smerokaz vklopi, sem opazil da se jim prizge meglenka =)
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 19, 2010 2:16 pm

MatejW je napisal/-a:Ze ko smerokaz vklopi, sem opazil da se jim prizge meglenka =)

Smerne meglenke. Vendar se da nastavit, da delujejo samo ponoči, podnevi je itak brezveze.
So pa zelo koristne skozi naselja, pa če se voziš po serpantinah :twisted:

Primer:
Smerne luči+smerne meglenke:
http://www.youtube.com/watch?v=7ID59l-B ... re=related

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jan 19, 2010 3:36 pm

Pri fiatu se prižge meglenka tudi takrat ko ne daš smerokaza ampak pogoj je da greš 40km/h ali manj

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Če jan 21, 2010 3:01 pm

K so se začel pojavljat avti s temi smernimi meglenkami sm najprej mislu da jim je ena crknla:D :lol:
Zna bit pa zlo uporabn ponoči na cestah ki niso osvetljene.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če jan 21, 2010 3:14 pm

ce ma avto xenon itak neopazis tiste meglenke k jo nazge. cista bedaria
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če jan 21, 2010 3:54 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:ce ma avto xenon itak neopazis tiste meglenke k jo nazge. cista bedaria

si že vozil avto z original xenonom in meglenkami ? Če se nebi opazla je nebi bilo. Svetloba meglenke se še kak opazi na cesti
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če jan 21, 2010 4:12 pm

Meglenka se opazi, če jo poleg xenona prižgeš, ampak ne tak fejst, kot pri halogenkah.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Starscream
Nov uporabnik

Napisal/-a Starscream Če jan 21, 2010 4:25 pm

v avstriji opažam veliko ljudi da ima vklopljene meglenke kot dnevne luči...beda...
Navadnih luči sploh nimajo prižganih.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Če jan 21, 2010 4:37 pm

Smerne meglenke imajo Fiat, Mercedes, VW, Seat... In verjemite, ko enkrat vozite tak avto ponoči po neosvetljeni cesti ali parkirišču pride zelo prav. Prav tako pri zavijanju osvetli pešča na prehodu ko ste v križišču. In ni moteče do drugih voznikov, razen če jim s tem raniš ego. Raje imam to funkcijo kot pa avtomatsko klimo. Moje skromno mnenje.
Druga stvar. Meglenke da vas slepijo? Mene še neben avto ni oslepel z meglenkami. (razen tovorna vozila in terenci) Nekateri se preveč obremenjujete z malenkostmi. Je pa res da vožnja po cesti v koloni za drugimi avtomobili nima smisla z prižganimi meglenkami. Funkcija meglenk je da osvetljo cesto tik pred avtomobilom levo in desno, se pravi da vidiš črte oz. bankino.
Sem pa tudi jaz opazil da je moderno kratke luči izklopit in prižgat meglenke. Avtošole in policijska vozila niso izjeme.
L.P.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 21, 2010 4:38 pm

jay je napisal/-a:
_B3yBo_ je napisal/-a:ce ma avto xenon itak neopazis tiste meglenke k jo nazge. cista bedaria

si že vozil avto z original xenonom in meglenkami ? Če se nebi opazla je nebi bilo. Svetloba meglenke se še kak opazi na cesti

ne opazi se nič; kot bi svečo prižgal..................če pa stopim 50m pred avto (sploh, če je cestišče mokro) pa ta meglenka dejansko "tepe" v cesto in nato v glavo....(neki hecen lom svetlobe)
PS. jaz se niti dotaknem ne stikala tako za prve kot zadnje; ena "navlaka" na avtu....

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Če jan 21, 2010 4:41 pm

jay je napisal/-a:

mogoce imam avto ki ima org. xenon in pa tudi meglenke. Tako da ja vozim vsak dan. Ko prizges meglenke postane samo malenkost bol rumena svetloba, osvetlen pa ni nic bolj!
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če jan 21, 2010 4:41 pm

ja saj meglenka ni xenon. Tud ni namenjena, da bo svetila 100m.
Govora je bilo, če se OPAZI. Pri meni se. Seveda 5m pred avtom in normal rumenkaste barve, da že "zasenči" xenon na cestišču...
Se pa strinjam, da imajo nekateri avtomobili meglenke za okras zmontirane.
Naćeloma me meglenke nikoli ne motijo in ne blendam folku. Če so pravilno zmontirane in nastavljene ne more preveč zaslepit.

Če pa prideš v Mb ti pokažem kak se "vidi" meglenka na "podu" ;)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če jan 21, 2010 4:47 pm

Največje sranje so meglenke, kadar je mokra cesta. Že itak se kratke luči odbijajo od asfalta in blešči, pol pa ti frajer še pripelje z meglenkami, maš pa občutek, da boš dobil sončarico. :lol:
Pa tisti, ki imajo meglenke narobe nastavljene, da mu ena izmed meglenk sveti dalje, kot pa kratka luč. :wiihuu

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če jan 21, 2010 4:50 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Največje sranje so meglenke, kadar je mokra cesta. Že itak se kratke luči odbijajo od asfalta in blešči, pol pa ti frajer še pripelje z meglenkami, maš pa občutek, da boš dobil sončarico. :lol:
Pa tisti, ki imajo meglenke narobe nastavljene, da mu ena izmed meglenk sveti dalje, kot pa kratka luč. :wiihuu

Jaz pa mislim da so meglenke dobre na avtocesti ob dežju, saj če je na cesti veliko vode se za vozili vse prši in se k*** kaj vidi. Zato v takem primeru prižgem meglenke... raje da malo blešči kot pa da me kdo spregleda... kar nebi bilo prvič :roll:

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če jan 21, 2010 4:58 pm

Imel sem v mislih lokalne ceste, kjer ti pripelje nasproti drug avto.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 21, 2010 5:01 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Imel sem v mislih lokalne ceste, kjer ti pripelje nasproti drug avto.

...predhodnik(NejcZ) pa verjetno zadnjo(rdečo), ki sploh ubija :-P

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Če jan 21, 2010 5:07 pm

Pravzaprav uporabljam obe.. nimam možnosti da bi prižgal posamezno zadnje, samo prednjo, ali pa obe skupaj :lol: Pa sem napisal v katerem primeru. Če si veliko na cesti, tako kot jaz, potem bi lahko vedel o čem govorim.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če jan 21, 2010 5:19 pm

Tiste smerne meglenke so pa ena taka bedarija kot "kandelabri" na formuli 1 nekaj let nazaj. Nekdo (verjento Ferrari) si jih je zmislil in vsi so jih veselo kopirali, 1 leto so bili aktualni potem pozabljeni oziroma prepovedani. Enaka šutarija so tudi te meglenke. Vsak, ki normalno vidi jih NE POTREBUJE, če pa si slep si pač slep in ti tudi to ne pomaga. Pra nekako rahitičen mi zgleda avto, ko v dobro osvetljenem križišču pri 3 km/h prižiga tisto reč ...
Zadnjič spremenil Strokovnjak, dne Če jan 21, 2010 5:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Če jan 21, 2010 5:19 pm

NejcZ je napisal/-a:Pravzaprav uporabljam obe.. nimam možnosti da bi prižgal posamezno zadnje, samo prednjo, ali pa obe skupaj :lol: Pa sem napisal v katerem primeru. Če si veliko na cesti, tako kot jaz, potem bi lahko vedel o čem govorim.

in pomoznosti bos mel zadnjo prizgano tudi ko kdo vozi za tabo.... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Če jan 21, 2010 5:22 pm

Seveda, v primeru ki sem ga napisal zgoraj sigurno ;)
Ko pa vozim v normalnih razmerah (oz je megla) mam pa prižgano zadnjo tako dolgo dokler se mi nekdo ne približa, potem pa vedno izklopim ko enkrat vidim da me je videl.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov