BiMMER je napisal/-a:Eeeeee, to je to, kar sem jaz vedno govoril. Ni važno kakšne so omejitve, važni so ljudje... In pri nas ni kulture. To je edini vzrok za kaj je pri nas tako, dejstvo je da smo še vedno balkanci. Npr. v ZDA večina ljudi precej bolje spoštuje CPP, čeprav človek bistveno lažje (in predvsem hitreje) opravi vozniški izpit. Pri nas je samo zaradi slabe oz. boljerečeno katastrofalne vozniške kulture, toliko nadzora z radarji, kamerami,...
Jst se že dolgo sprašujem zakaj človek pri nas ni tako stigmatiziran, kot si ti rekel PureTNT. Pri nas je dejansko obratno in se večino ljudi hvali, kako dobro in bolje vozijo v alkoholiziranem stanju.
Ja je že tako, da bomo vsaj v tem pogledu še nekaj časa za "razvito" evropo
@Samotar: glede tega, kar Žlender govori so bile dejansko opravljene resne, strokovn raziskave in tudi jaz nisem verjel tega, dokler nisem videl rezultatov. Če koga zanima, lahko nekaj ugotovitev teh raziskav prinesem na kako srečanje
BiMMER je napisal/-a:Eeeeee, to je to, kar sem jaz vedno govoril. Ni važno kakšne so omejitve, važni so ljudje... In pri nas ni kulture. To je edini vzrok za kaj je pri nas tako, dejstvo je da smo še vedno balkanci. Npr. v ZDA večina ljudi precej bolje spoštuje CPP, čeprav človek bistveno lažje (in predvsem hitreje) opravi vozniški izpit. Pri nas je samo zaradi slabe oz. boljerečeno katastrofalne vozniške kulture, toliko nadzora z radarji, kamerami,...
Jst se že dolgo sprašujem zakaj človek pri nas ni tako stigmatiziran, kot si ti rekel PureTNT. Pri nas je dejansko obratno in se večino ljudi hvali, kako dobro in bolje vozijo v alkoholiziranem stanju.
Ja je že tako, da bomo vsaj v tem pogledu še nekaj časa za "razvito" evropo
@Samotar: glede tega, kar Žlender govori so bile dejansko opravljene resne, strokovn raziskave in tudi jaz nisem verjel tega, dokler nisem videl rezultatov. Če koga zanima, lahko nekaj ugotovitev teh raziskav prinesem na kako srečanje
X-Hair je napisal/-a:Infiniti je tudi lepo povedal. Kdaj bos videl kakega plavega looserja da bo meril hitrost avtomobilov ko grejo otroc v solo ali iz sole. Ma nisem se videl takrat kje kakega radarja. vemo da ni donosno. Ampak ne, merili bodo ob 3 ponoci, prazna cesta, ni zive duse da bi koga ogrozal. Takrat pa dejmo, ker dobro vemo da se najlazje kasira. Pa Bimmer ne mi sedaj da pa ni tako, bla bla bla. Ker eni so res fenomeni, kje se ti postavijo za merjenje. Ker se TOCNO vidi zakaj se gre. To pa dobro veva oba. Ne sedaj, da ti to delas, da ne bos mislil, da tebe obtozujem.![]()
AIRbrush je napisal/-a:Uppppppppppsssss... dej moderatorji prosim če mi lahko odvečne poste zbrišete ker me neki močno ta k.... ADSL zaje..... in mi pol take kozlarije dela.
Hvala.
RegY je napisal/-a:AIRbrush je napisal/-a:Uppppppppppsssss... dej moderatorji prosim če mi lahko odvečne poste zbrišete ker me neki močno ta k.... ADSL zaje..... in mi pol take kozlarije dela.
Hvala.
ni frke, si mi malo dela nardil, ampak verjetno te zafrkava zaradi kakega tvojega uploada /uporabe p2p programa in s tem povezanimi uploadi
mene nekaj zanima, pa mi je pravzaprav vseeno od koga dobim odgovor:
si policisti lahko izbirajo delo sami ali imajo ukazano kje/kdaj postaviti radar, kje/kdaj opravljati kontrolo prometa itd... ali se za to odločajo sami?
namreč če jim je ukazano kje in kdaj opravljati vse to, potem niso oni krivi za slabo opravljeno delo, ampak dispoziterji v centru, ki jim to delo določajo
andrej777 je napisal/-a:Pa recimo 200 miljonov nahitr vem kako bi prsparal. Poleg vseh socialnih pomoci in dokladov ki jih dobijo cigani gre vsako leto 200 miljonov obcinam v katerih so romi za ureditev infrastrukture.... Gre ze nekaj let in je planirano se za nekaj let naprej !!!!!! Samo to je pa ze druga zgodba.
nebivedu je napisal/-a:PureTNT rad bi vidu policaja, ki mi bo dal kazen, ker se po avtocesti vozim 100 namesto 130. 130km/h je zgornja omejitev, vozim pa lahko od 60km/h navzgor po njej, ravno tako lahko s polovično hitrostjo maksimalne omejitve vozim po ostalih cestah.
Nič ni narobe s tem, če jst počasneje vozim - očitno je narobe nekaj s tistim, ki hoče noret. Jst vozim po avtocesti vedno po desnem pasu in ponavadi se postavim za kak tovornjak in vozim z njegovo hitrostjo brez nenadnih bremzanj in brez hitrih pospeškov. Na ta način privarčujem na bencinu, živcih in na denarju, ki bi ga moral plačati ob morebitnem trku z idiotom, ki bi me izsilil in bi mu jst pol vse kosti polomil.
Omejitev pa bi tudi sam dvignil na 150 ali 160, kar bi bilo bolj življensko. Pa tudi na cestah rezerviranih za motorna vozila bi dal hitrost 130km/h. V naseljih kjer je večja gostota poseljenosti, ni pa pločnikov ob cestišču bi pa omejil hitrost na 40km/h.
Kazni za do 10km/h preveč bi ukinil, kazni za več kot 10km/h čez omejitev pa podeseteril - tako bi za 20km/h čez omejitev v naselju že plačal 200.000 sit(v to bi bila vključena tudi cena ogroženosti ljudi v naselju) - mislim, da bi potem v naseljih čist lepo po omejitvi vozili. Slovenca najbolj prizadane, če mu razbiješ njegov avto(s tem mu zbiješ ego), pa če ga udariš po denarnici.
Tisti, ki niso zmožni plačat kazni se jim pa avto zapleni počaka en mesec za plačilo in če ni plačila se avto proda na javni dražbi. Tudi če je bil s sosedovim avtom, se ta lahko zapleni - bo pa lastnik plačal, da mu ne bo šel avto.
Seveda je pa potrebno še marsikaj drugega poštimat
1.) vzgoja v prometu se mora začeti že v vrtcih in nadaljevati preko šolanja do takrat ko oseba naredi vozniški izpit, pa še potem bi prvih par let preverjali njihove sposobnosti.
2.) več kamer in radarjev, ki bi na ključnih delih snemali bedarije voznikov in jih štrafal.
3.) policajem na cestah prepovedat nabirat denar za proračun in naj delajo delo za katero so izobraženi - skrbijo za varnost v prometu na delih cest, kjer so nevarnosti za nastanek nesreče večji.
Vuso je napisal/-a:Mah ne vem, če se strinjam z vami glede dviganja omejitev na 150 in oh in sploh o tem kako so prevozna sredstva napredovala.večina prevoznih sredstev je res napredovala ampak še zmeraj je na cesti ogromno avtomobilov, kjer je 150 je maximum in lega vozila niti približno ni dorasla taki hitrosti še posebaj ne na naših krasnih avtocestah.jaz imam velikokrat že pri 130 neprijeten občutek da mi bo avto razpadel zaradi razritosti naših krasnih avtocest(pa nimam tako zanič avta :P ).Nekatera vozila in predvsem vozniki so dorasli tudi omejitvi 180+ ampak ne smete pričakovati da se bo to uzakonilo.zakon naj bi zajemal vse udeležence in velikim že 130 predstavlja velik problem.
težava ni ne v policajih, ne v zakonu ampak predvsem pri nas samih in v veliki meri tudi v naših krasnih cestah.(poglejte na primer še ne en mesec staro večno pot v ljubljani---se že gremo švaba jaše crnog konja :P ).problem so tudi neprimerne označbe na cestah(omejitev je 90 in se naenkrat nariše ovinek in ti že postane rahlo toplo).ja ni čudno da se folk cjazi po lokalnih cestah ki jih ne pozna, ker ni nobenga zaupanja v prometno signalizacijo.
Tnt in ostali, ki zagovarjate višjo omejitev po naših dvopasovnih ac.če se boš ti peljal 150 in ti bomo ostali skakali pred avto boš hitro dobil koga na zadnje sedeže.folk bo še bolj gonil(predvidevam da se jih vsaj nekaj boji provid) še več bo mrtvih in kdo bo kriv?zakon pa policija seveda.nekdo pač more bit odgovoren.mrtvih je preveč in to zaradi naše nesposobnosti.če ta butast zakon prišpara 1 življenje na leto je v redu.nekateri pač ne razumete da noben zakon ne more preprečiti nesreč.nesreče lahko preprečujemo samo sami.Dejmo najprej pri sebi razčistit potem pa pljuvat čez policijo in vse ostale nesposobneže.
Jaz po pravici povedano ne vidim nobene kratkoročne in poceni rešitve.dokler bomo mi tako neobzirni((kakršnokoli oviranje drugih) in taka infrastruktura bo na cestah sranje.po avtocestah se že zdej praktično ne da vozit.jeben tovornjak se pelje po svojem pasu 90,po prehitevalnem se vozi kolikor pač se.tudi več kot 150 in to s tem da se moraš tistemu, ki je pred tabo in vozi manj kot želiš vozit ti, obvezno zalepiš za rit in se začneš obnašat kot novoletna jelka, kljubtemu da se zaradi gostote prometa nima nikamor za umaknit.in če imaš srečo dobiš koga s šibkim karakterjem in ga uspeš sprovucirat da s 130 zapelje med šleparje in ostale počasnele, ki šparajo živce.da un zleti v kake planke te seveda ne zanima, ker si najjači![]()
Vožnja se mi zdi da je najboljši odraz našega karakterjain očitno imamo slovencelni krasne karakterje
X-Hair je napisal/-a:Imas cisto prav. Ampak nekje je treba zacet, ker vidis da je folk za cist zaj**** na cest. Tukaj se spremeniti neda nic, sta Bimmer in AIRbrush ze povedala. Zato je pa treba zaceti nekej graditi, da bo v prihodnosti bolje, ce ne od tega nebo nic, ampak AMA popolnoma nic. Glavno da Zlender nabija tiste kvazi statistike, ki so grdo receno za poscat.
PureTNT je napisal/-a:Kot sem zaključil sam, je dober voznik tisti, ki je sposoben voziti izjemno hitro, hkrati pa se tudi kontrolirati in voziti počasneje, če bi s tiščanjem ogrožal ostale udeležence, voznik, ki upošteva predpise kar se tiče nakazovanja smeri in dajanja prednosti - žal so takšni vozniki demonizirani kot divjaki, medtem ko je za to, da te imajo za "dobrega" voznika dovolj to, da se cijaziš v polžjem tempu, medtem ko poznavanje predpisov ni potrebno. Ne bi verjeli koliko ljudi mi je ob takšni primerjavi za boljšega voznika izbralo drugi tip...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov