Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr nov 30, 2005 8:12 pm

Ja in kje piše, da se ne smemo o temu pogovarjat? Pač mogoče je to zate nabijanje postov, za koga drugega pa pač ni.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr nov 30, 2005 8:40 pm

Ampak imate pa eni težko in komplicirano življenje, da sploh opazite, da vas take malenkosti živcirajo kot "kvazi" labirinti v Petrolu in prijaznost prodajalcev. Ne vem no, inteligentna oseba se na vprašanje, če še kaj želi, prijazno zahvali ne pa da se obnaša kot, da jo hoče prodajalec oropat. Upam, da imate toliko samokontrole, da če greste na pumpo samo po gorivo, pridete s pumpe tudi samo s polnim tankom ne glede da je tam lahko še ne vem koliko labirintov z dobrotami in prijaznih prodajalcev.

Me je pa tole javkanje enkrat nad neprijaznostjo, drugič nad prijaznostjo spomnilo na eno staro zgodbico:

gre družinica z oslom skozi mesto. Mož jaha osla, ostali hodijo peš. Mimoidoči se zgražajo kakšen prasec je moški, ki svoji ženi kavalirsko ne odstopi osla.

Družinica sliši pripombe in se zamenjajo tako, da zdaj jaha žena in zopet slišijo kritike, da kakšna egoistična mati, ki pusti, da mora njen ubogi otrok peš.

Pa spet zamenjajo tako, da posadijo otroka na osla. In spet kritike v stilu kakšen razvajen pamž, da se mu ne ljubi hoditi peš tako kot njegova utrujena starša.

Na zadnje kritike se odloči družinica, da bodo vsi trije jahli osla in zopet se oglasijo opazovalci, da kako matrajo ubogega osla in jih ozmerjajo z mučitelji živali.

Družinici je počasi dosti vsega in vsi razjahajo osla ter gredo peš poleg njega. Ljudje pa zopet komentirajoz besedami: "joj kako so neumni, osla imajo pa hodijo ob njem peš namesto, da bi ga jahali"

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Sr nov 30, 2005 9:18 pm

dobra :lol:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če dec 01, 2005 3:44 am

Mah sej je gnusno to spraševanje včasih, še posebej če prodajalc vid, da si skor prlaufu do blagajne k se ti tok mudi, pa vseen dreza. Če se mi ful mudi jst kr rečem :"Trojko pa nč druzga hvala lepa!" pa oddrvim naprej :P

Kar se tiče McDriske je pa čisto enostavno:
Če zaradi vsiljevanja prodajo en burger na dan več(recmo200sit al kok je - se pravi 1 dolar$) je to pomnoženo z več kot 30.000 restavracijami NA DAN 6 MILJONOV SIT!!!
Se pravi bi na leto zaslužili dve miljardi dvesto miljonov sit( 2.200.000.000 tolarjev), če bi prodali en burger več na dan. Čisto preprosta ekonomija. Dejansko pa s tem siljenjem prodajo veliko več kot en burger dnevno in so zaslužki nepredstavljivi. Zaradi :"A boste meni al sendvič?" pa zarad "A boste kej sladkega?" Smešno, ampak res.

Po drugi strani pa smo lahko veseli, da nas sprašuje kdo kej sploh.
Kolega recimo se je s tremi prjatli na robu Beograda stotalku v alfi na avtocesti s 120 obrnl so se na streho, se zakotalil ene parkrat...
In ko privlečejo vsi krvavi in potolčeni svojo težko robo par kilometrov do prve pumpe, jim zabije prodajalc : "Šta je Slovenci...(premor)....bre !?" pa se jim hinavsko smeje v faco - štirim povitim razbitim Slovencem. :evil:
Prjatu je reku, da če ga kdaj sreča izven Beograda ga bo zadavu.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Napisal/-a povzek Če dec 01, 2005 8:35 pm

Men se pa čist vredu zdi, da so prodajalci ustrežljivi, pa prijazni! Velik bol se mi zdi če je prijazn, pa da mi še kej ponud, kot pa da me sam gleda k d****, kot da mu je odveč me sploh postrežt, pa čeprov mam samo račun za plačat!

Tko da vs ta razburjanje glede "prijaznosti" se mi res zdi odveč in skrajno nepotrebn. Pa tista izjava, ko se gre en razburjat nad zastonj avtomobilistično revijo, se mi zdi pa bolna!

Očitno bi mogl od zdej naprej prodajalci namest "Želite še kaj?" rečt "Dej s*****, k te ne morm gledat kle u vrst!"! Ker nekatertm bi blo to kot kaže velik bl všeč, pa še noben se neb več pritoževal nad osladnostjo!
Slika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če dec 01, 2005 10:05 pm

Hehe...primer od danes...

Dan10-ka...
2500, mogoče še kaj?
Ne hvala...
Mogoče še vitrex al pa kej?
Ne hvala...
:roll:

Ne je ne...Posiljevanje press ;)
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Pe dec 02, 2005 8:31 am

Sam se pa res eni ful obremenjujete. Kot da bi vas zapiral v klet ko ste bli mali. A ko te v gostilni natakar po kosilu vpraša če ste za kavico mu rečeš s***** al kaj?
Kot že nekje omenjeno, vsi trgovci ne obstajajo zaradi tega, da bodo nas oskrbovali z dobrinami, ker pač radi skrbijo za nas, ampak zato, da zaslužijo. In kaj je tu narobe. Potem se pač peljite s kolesom.
No res je, da včasih kak prodajalec res nima stila pri ponujanju ampak čisto lepo in enostavno rečeš ne, hvala ali pa da hvala in to je to.
Mislim, da imajo Petrolovci med seboj tekmovanja vsak maesec za določen artikel, koliko ga bo kdo prodal. Torej na nekem določenem območju 3 poslovalnice medseboj tekmujejo, koliko kave bo katera prodala v enem mesecu. Čist kul.
Ja, tud men grejo na k*rac tisti labirinti ampak namen je znan in legitimen.

Če pa res nimate miru ko vam težijo ali boste Mozart kuglo. Ne. Ali boste vitrex? Ne. ... Ga vprašate: A boš bunke? Ne. A bi rad po pi*ki? Ne. A ti je*em mater? Ne. A te zbrcam k vola? Ne. A ti....... :twisted:

Srečno in ne obremenjujte se z malenkostmi ;)

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Pe dec 02, 2005 8:52 am

Še neki. Človek ki dela za blagajno na petrolu ima program in s tem ko vpraša če bi še kaj tud pomeni ali lahko zaključi račun ali še počaka. Poleg tega se je že velikrat nardil da sem stranko spomnu na kj kar more še kupt.

In pa še ena....tukaj vas moti prijaznost, kaj pa ko je potrebno bit enako prijazen ko greš pri -15 ven nekomu točit gorivo, ko mu greš napolnit gume, ko mu izmeriš hladilno tekočino, zamenjaš žarnico, rineš avto da vžge itd. tle pa ni nikol preveč prijaznosti ne? In ja tudi to zahtevajo od PRODAJALCEV vodilni. Nihče ne sme odklonit tega če ga stranka prosi. Pa čeprav se spomne 5min do konca službe da bi ji zamenju h7 na cliu (kdor je že menju ve) morš to nardit. Pa ja ko ima nekdo slab dan in ima 5 minut časa pa se spravi nate, zakaj je bencin tok drag, pa da ma v družini probleme, pa da se mu zdi, da števec na pumpi ne dela prav , pa da števec ni šel na 0, pa kok je vse drago.......tud takrat je treba bit tiho in se zadržat.

Seveda tega vi ne vidte vi vidte samo kako vam prodajalec reče če bi še kaj? kako vam ponudi vitrex, da bo mogoče dobil 10% večjo plačo če ga bo prodal največ.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback Pe dec 02, 2005 9:47 am

yurchek je napisal/-a:Še neki. Človek ki dela za blagajno na petrolu ima program in s tem ko vpraša če bi še kaj tud pomeni ali lahko zaključi račun ali še počaka. Poleg tega se je že velikrat nardil da sem stranko spomnu na kj kar more še kupt.

In pa še ena....tukaj vas moti prijaznost, kaj pa ko je potrebno bit enako prijazen ko greš pri -15 ven nekomu točit gorivo, ko mu greš napolnit gume, ko mu izmeriš hladilno tekočino, zamenjaš žarnico, rineš avto da vžge itd. tle pa ni nikol preveč prijaznosti ne? In ja tudi to zahtevajo od PRODAJALCEV vodilni. Nihče ne sme odklonit tega če ga stranka prosi. Pa čeprav se spomne 5min do konca službe da bi ji zamenju h7 na cliu (kdor je že menju ve) morš to nardit. Pa ja ko ima nekdo slab dan in ima 5 minut časa pa se spravi nate, zakaj je bencin tok drag, pa da ma v družini probleme, pa da se mu zdi, da števec na pumpi ne dela prav , pa da števec ni šel na 0, pa kok je vse drago.......tud takrat je treba bit tiho in se zadržat.

Seveda tega vi ne vidte vi vidte samo kako vam prodajalec reče če bi še kaj? kako vam ponudi vitrex, da bo mogoče dobil 10% večjo plačo če ga bo prodal največ.

ni fora v prodajalcih, da bo jasno...temveč v politiki podjetja-marketingu, prodaji , whatever..., ki s posiljevanjem na ta način veča kupček denarja...prodajalec je tako ali tako plačan isto...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W Pe dec 02, 2005 9:49 am

Ja skoraj pol te teme pa že razglabljamo o prodajalcih zdaj ne vem kdo je tukaj kaj zamešal?????? :?: :evil: :shock: :D :cry
325i Coupe

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback Pe dec 02, 2005 9:56 am

Borko je napisal/-a:Ja skoraj pol te teme pa že razglabljamo o prodajalcih zdaj ne vem kdo je tukaj kaj zamešal?????? :?: :evil: :shock: :D :cry

moj post je bil odgovor na yurchkovga...čez prodajalce pa nisem pljuval-tisti pa, ki ste(so) ne dojamete kje je problem...da če je odprto eno okence na banki, ni kriva tista ženska , ki dela za tem okencem-ko vsi nanjo stresajo jezo zakaj ni odprto še drugo okence...get it?
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe dec 02, 2005 11:13 am

Glejte kolikor jaz vem, vsaj za MOL so trgovci za kvaliteto plačani iz prometa vseh ostalih izdelkov razen bencina. In treba je razumet da če hočejo svoji plači doštukat še kak tolar morejo počet to top šop stvar.

Tako da jih naslednjič poskušajte razumet ker so ne boste verjeli ravno tako ljudje kot vi!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di Pe dec 02, 2005 11:56 am

.:BoMbAsTiC:. je napisal/-a:En sendvič stane ogromnih 350 sit...in kaj je noter?? dve rezini salame in sira pa še ena mini žemljica ...pa s pršutom okrog 500sit!!!

Ej, ampak priznaj, da tisti sendvic s prsutom je pa vreden tega dnarja ;)

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Pe dec 02, 2005 12:06 pm

vi kr kritizirajte labirinte pa še ne vem kaj. temu se reče poslovna taktika in je naperjena k temu da stranka kupi še kaj razen bencina. Zato pa je petrol uspešen kot je ;) Ko boste meli vi kako trgovino zihr ne boste vprašali če želi še kaj ane :roll: Tako se ustvari dober poslovni rezultat in mislim da je petrolovo poslovanje dober primer. Ne pa AGIP ki se da prit direkt do blagajne. Tako noben ne kupi nič zakaj pa bi. Ko pa se sprehajaš po labirintu pa podzavestno kupiš nekaj kar ne rabiš in to je skrivnost do uspeha-posiljevanje z artikli ;) Jst bi počel isto ;)

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Pe dec 02, 2005 12:23 pm

:cry :cry vedn se pritožujemo, pa naj bo prodajalec prijazen ali pa nevljuden. mene ne moti, če me vprašajo, če bi še kaj, ker lahk povem, da ne in imam raje osladno prijaznost, kot pa osornost :D
drgač pa ugotovitve, da so imeli sam renaulti probleme s petrolovo nafto ne držijo, ker sem mel tud sam težave, predvsem pa stroške :evil: js tankam izključno samo na omv-ju, ker so me prepričali ;)

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Pe dec 02, 2005 1:01 pm

Fullback je napisal/-a:
ni fora v prodajalcih, da bo jasno...temveč v politiki podjetja-marketingu, prodaji , whatever..., ki s posiljevanjem na ta način veča kupček denarja...prodajalec je tako ali tako plačan isto...

Bolj kot jim razlagaš, manj hočejo razumet in trobijo svoje kolk smo zakompleksani. Sicer je pa tvoj prvi post zlo lepo prikazal poanto te teme.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Pe dec 02, 2005 1:06 pm

perko84 je napisal/-a:vi kr kritizirajte labirinte pa še ne vem kaj. temu se reče poslovna taktika in je naperjena k temu da stranka kupi še kaj razen bencina. Zato pa je petrol uspešen kot je ;) Ko boste meli vi kako trgovino zihr ne boste vprašali če želi še kaj ane :roll: Tako se ustvari dober poslovni rezultat in mislim da je petrolovo poslovanje dober primer. Ne pa AGIP ki se da prit direkt do blagajne. Tako noben ne kupi nič zakaj pa bi. Ko pa se sprehajaš po labirintu pa podzavestno kupiš nekaj kar ne rabiš in to je skrivnost do uspeha-posiljevanje z artikli ;) Jst bi počel isto ;)

To bo to, vsa Petrolova "uspešnost" leži v labirintih :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne dec 04, 2005 12:37 am

Dobr da s kartico plačujem direkt na avtomatu na pumpi in nimam teh problemov. :P
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne dec 04, 2005 1:04 am

se mi te teme sploh ne da brat sm jo sam mal preletu
pa me neki zanima-
prodajalci vas posiljujejo z izdelki?
recimo grem kupovat v štacuno z oblekami- normalno se mi zdi da te prodajalec vpraša če lahko kako pomaga- to je tudi vsiljevanje, vendar se meni bol neumno zdi da sem sam v kakšnem butiku, prodajalc neumno zre v strop, jst pa iščem številke oz. velikost
men se zdi pravilno pa kjer koli si da te uslužbenec pozdravi, se nasmehne, vpraša če želite še kaj ter se zahvali za obisk
lahko vam povem da mi v lokalu, kjer me ne pozdravijo dejansko uniči dan- oz nekaj min. k robantim čez kelnarco :oops: - in lokal kjer so kelnarce pogosto hladne in se ti zdi da je pod prisilo za pultom, tak lokal me ne vidi še nekaj cajta
do neke mere sigurno posiljujejo, vendar se mi zdi da preko neke dovoljene meje pravgotovo niso šli
lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov