Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Sr dec 07, 2005 8:22 am

Pa še ena podobna stvar: Malo poglejte kako vam svetijo žmigavci, ker je izredno veliko avtomobilov z belimi žmigavci in ne oranžnimi, tisti tudi motijo v prometu. Napaka je pa pomoje v žarnicah ker se odlušči tisti oranžni filter.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr dec 07, 2005 7:31 pm

nebivedu je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:matr no.. če vs tok mot da ma en meglenke pred vami pa se peljete v koloni po ozki cesti pa magar ustav na robu ceste pa spust ene 6 avtov naprej pa se pol vključ nazaj ane.. to, da greš pol 2m za rit mu pa mu svetit notr z vsem kar maš pa se pol hvalit kako bi s svojim bullbarom ga zabil če bi bremzal ipd. je pa pač preprosto glupo.. a če ti mene izsiliš na cesti, bom pa jst celo pot te prehitevou pa ti prednost izsiljevou da te naučim al kako? al pa za usak prekršk take svoje kazni si zmišljevat.. s tem da si mu šu 2 m za rit pa prižgal meglenke in dolge si odlično izboljšal varnost v prometu, čestitam :wiihuu :wiihuu :clapclap :clapclap :tomidelej:

lp

Na križišču v kamniku je tip ugasnil meglenko, ker se mu je le zazdelo, da mu odzadaj nekaj sveti. 30 kilometrov je pa pacientr vozil prvi v koloni z prižgano zadnjo meglenko. A to pa je varnost v prometu.
Zakaj bi se pa jaz umikal? Če ti vsi blendajo, ki ti vozijo nasproti(prižgane je imel tudi prve meglenke) in če ti vsi zadaj blendajo, pol mora bit neki s tabo narobe ne z ostalimi - očitno so še vedno taki, ko jim blendaš, da je nekaj narobe, ti mahajo nazaj ker mislijo, da jih poznaš.

pa si kdaj pomislu, da preprosto ne ve, da ma vžgano zadnjo meglenko? mogoče je mislu, da ma sam spredno.. nekaterim avtom se s stikalom za meglenke pržgejo oboje, pri kolegu v fabiji je pa stikalo narejeno tako, da se najprej prižgejo zadnje, potem pa še spredne (nasledn obrat gumba). tko da ni sprerdnjih brez zadnjih.. drgač za zadnjo se pa zgodi da pozabš ker majo eni avti na čist neumnih mestih.. v mikri sem meu zadnjo meglenko spodej nek pr kolenu pod volanom za pržgat in sm pol ponavad zmer pozabu.. sicer sem pol k sm v temi pršu dam vidu lučko svetit ampk useen.. med vožnjo pač ne veš..

sej nism reku, da tist je varnost v prometu, sam to kar ti delaš je nč ne zveča.. sam šerš nestrpnost.. un spredi je itak se začeu pizdit pol zarat tvoje vožnje ipd.

sicer pa nkjer nism reku, da to ni nadležno, da majo pržgan, mene motjo tut spredne, sam take reakcije na to mi niso glih všeč..

lp
Slika

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr dec 07, 2005 7:36 pm

Konc koncev...rajs vidm meglenke kokr da voz brez luci al pa z ful slabimi lucmi k mu ful slabo svetjo, da se ga komi vid
There is no time...

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Sr dec 07, 2005 9:53 pm

Danes se peljem po AC, pa me en prehiti, zapelje pred mano in prižge zadnjo meglenko. :twisted: OK, si mislm, ti bom pa jst dolge (meglenk spredi nimam). In tip (ne vem kaj mu je blo) prižge zavorne. Nisem mel občutka, da bi on kej zaviral. No, pol ga prehitim in opazim, da sp. meglenk ni imel prižganih. Mislim WTF???

Da ne bo pomote, vilivost cca 100-150 m, jst brez meglenke.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr dec 07, 2005 10:11 pm

eclipse_R je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:matr no.. če vs tok mot da ma en meglenke pred vami pa se peljete v koloni po ozki cesti pa magar ustav na robu ceste pa spust ene 6 avtov naprej pa se pol vključ nazaj ane.. to, da greš pol 2m za rit mu pa mu svetit notr z vsem kar maš pa se pol hvalit kako bi s svojim bullbarom ga zabil če bi bremzal ipd. je pa pač preprosto glupo.. a če ti mene izsiliš na cesti, bom pa jst celo pot te prehitevou pa ti prednost izsiljevou da te naučim al kako? al pa za usak prekršk take svoje kazni si zmišljevat.. s tem da si mu šu 2 m za rit pa prižgal meglenke in dolge si odlično izboljšal varnost v prometu, čestitam :wiihuu :wiihuu :clapclap :clapclap :tomidelej:

lp

Na križišču v kamniku je tip ugasnil meglenko, ker se mu je le zazdelo, da mu odzadaj nekaj sveti. 30 kilometrov je pa pacientr vozil prvi v koloni z prižgano zadnjo meglenko. A to pa je varnost v prometu.
Zakaj bi se pa jaz umikal? Če ti vsi blendajo, ki ti vozijo nasproti(prižgane je imel tudi prve meglenke) in če ti vsi zadaj blendajo, pol mora bit neki s tabo narobe ne z ostalimi - očitno so še vedno taki, ko jim blendaš, da je nekaj narobe, ti mahajo nazaj ker mislijo, da jih poznaš.

pa si kdaj pomislu, da preprosto ne ve, da ma vžgano zadnjo meglenko? mogoče je mislu, da ma sam spredno.. nekaterim avtom se s stikalom za meglenke pržgejo oboje, pri kolegu v fabiji je pa stikalo narejeno tako, da se najprej prižgejo zadnje, potem pa še spredne (nasledn obrat gumba). tko da ni sprerdnjih brez zadnjih.. drgač za zadnjo se pa zgodi da pozabš ker majo eni avti na čist neumnih mestih.. v mikri sem meu zadnjo meglenko spodej nek pr kolenu pod volanom za pržgat in sm pol ponavad zmer pozabu.. sicer sem pol k sm v temi pršu dam vidu lučko svetit ampk useen.. med vožnjo pač ne veš..

sej nism reku, da tist je varnost v prometu, sam to kar ti delaš je nč ne zveča.. sam šerš nestrpnost.. un spredi je itak se začeu pizdit pol zarat tvoje vožnje ipd.

sicer pa nkjer nism reku, da to ni nadležno, da majo pržgan, mene motjo tut spredne, sam take reakcije na to mi niso glih všeč..

lp

Vse lepo in prav, ampak če nekdo ne ve katere luči ima prižgane nima na cesti kaj iskati. Če ti nekdo poblenda od zadaj v tem letnem času, bo verjetno vsak normalen človek pogledal, če ima mogoče prižgane meglenke. Drugega razloga za blendanje najbrž ni, razen če se vlačiš 30km/h čez naselje (ne, nobenih con).

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Sr dec 07, 2005 10:14 pm

GapsoN je napisal/-a:Danes se peljem po AC, pa me en prehiti, zapelje pred mano in prižge zadnjo meglenko. :twisted: OK, si mislm, ti bom pa jst dolge (meglenk spredi nimam). In tip (ne vem kaj mu je blo) prižge zavorne. Nisem mel občutka, da bi on kej zaviral. No, pol ga prehitim in opazim, da sp. meglenk ni imel prižganih. Mislim WTF???

Da ne bo pomote, vilivost cca 100-150 m, jst brez meglenke.

Isto se mi je zgodilo zadnjič na obvoznici, rahla megla vidljivost dobra, tip zapelje na prehitevalnega, fura 50 normalno metrov, potem pa vžge obe zadnji meglenki - napol novoletni svetilnik. In ja, držal sem primerno varnostno razdaljo (da se ne bo kdo spomnil, da sem mu vozil 2m za ritjo in da jih je mogoče zaradi tega prižgal).

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Pe dec 09, 2005 12:42 pm

Včeraj zvečer sem spet našel nekega pacienta, nekje v zraku se pojavi majhen oblaček megle, on pa takoj vžge vse meglenke (zadaj je imel 2). Sem se že pripravljal, da mu poblendam in vidim, da je v avtu nek plešast ata s kapco ki se na easy pogovarja s svojo ženo. Nekak nism mel srca, da bi mu blendal, sem rekel napol slep no naj ti bo pa mej te svoje butaste meglenke. Ko smo prišli do križišča se prižge zelena luč, mineta dve sekundi, ata pogrunta da gori zelena, langsam prestavi v prvo in spelje. V naslednjem križišču se odloči zavijat levo in lepo počasi, počasi leze na svoj pas, ko je prišel do križišča je bil še vedno čez črto na pasu za naravnost in sem se komaj uštulil mimo njega. Ob 10h zvečer ko je malo prometa je zabavno tkole opazovat, če pa bi imeli ob rush hour v centru LJ polovico takih voznikov pa lahko kar ukinejo promet :lol:

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ Pe dec 09, 2005 12:52 pm

Marko_mx-3 je napisal/-a:Pa še ena podobna stvar: Malo poglejte kako vam svetijo žmigavci, ker je izredno veliko avtomobilov z belimi žmigavci in ne oranžnimi, tisti tudi motijo v prometu. Napaka je pa pomoje v žarnicah ker se odlušči tisti oranžni filter.

tako je jaz sem imel žarnico čist belo že ker je barva se dobesedno olipla dol. Sem menou.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe dec 09, 2005 1:05 pm

eclipse_R je napisal/-a:pa si kdaj pomislu, da preprosto ne ve, da ma vžgano zadnjo meglenko? mogoče je mislu, da ma sam spredno.. nekaterim avtom se s stikalom za meglenke pržgejo oboje, pri kolegu v fabiji je pa stikalo narejeno tako, da se najprej prižgejo zadnje, potem pa še spredne (nasledn obrat gumba). tko da ni sprerdnjih brez zadnjih.. drgač za zadnjo se pa zgodi da pozabš ker majo eni avti na čist neumnih mestih.. v mikri sem meu zadnjo meglenko spodej nek pr kolenu pod volanom za pržgat in sm pol ponavad zmer pozabu.. sicer sem pol k sm v temi pršu dam vidu lučko svetit ampk useen.. med vožnjo pač ne veš..

lp

Če ne veš, da ti gori meglenka in če ti nekdo za tabo blenda pol ure vožnje in v te pol ure je še marsikdo nasproti blendal istemu tipu, potem moraš bit totalen i****, da ne dojameš, da nekaj narobe delaš. In taki niso za na cesto.

To kar sam delam se tebi zdi zmanjševanje varnosti na cesti, vendar če človeka dobrodejno opozoriš, da ddela napako se meni ne zdi nevarno, kvečjemu pomaga v varnosti. Delal sem pa napako(to pa priznam) da sem ga dalj časa opozaral na njegovo napako, namesto da bi poklical policijo in prijavil človeka, da ogroža promet in vidljivost ponoči na ozki, mokri in ovinkasti cesti.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr dec 14, 2005 4:59 pm

AudiRSboy je napisal/-a:mene prve meglenke cist nc nemotjo in zarad mene bi se lahk cev cajt uporablale

Verjetno si ze vozil kdaj v dezju, po nekolikan ozji cesti, s polno ovniki. Ce ne, potem zastopim tvoj post. ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr dec 14, 2005 5:02 pm

Partyzan je napisal/-a:Zanimivo je da večino voznikov sploh ne ve kako moteča je zadnja meglenka. Mene osebno zelo moti, da ima nekdo pred mano prižgano meglenko. Nekaj časa portpim potem pa dolge luči.

Samo tudi te dolge luci ne zalezejo. Sem se vozil 5min z dolgimi za enim. Od zacetka sem se bledal pa ni slo :D Prehiteti nisem moral spustil sem ga dalec naprej, ker drugace ni slo. To je bil eden, ki mu pac ni potegnilo, vecinoma pa vejo za kaj se gre. Vsi so v minuti. :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
bord`
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana - šiška

Napisal/-a bord` Sr dec 14, 2005 5:09 pm

eclipse_R je napisal/-a: pri kolegu v fabiji je pa stikalo narejeno tako, da se najprej prižgejo zadnje, potem pa še spredne (nasledn obrat gumba). tko da ni sprerdnjih brez zadnjih..

amm
ubistvu je glih obratno
vklučš spredno pol pa zadnjo
seprav da ni zadnje brez spredne ;)

sicr se pa jst vozm z sprednjimi meglenkami ponoči če je bolj malo prometa sploh pa to velja za izven mesta kjer ni javne razsvetljave :P
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr dec 14, 2005 8:58 pm

nebivedu je napisal/-a:To kar sam delam se tebi zdi zmanjševanje varnosti na cesti, vendar če človeka dobrodejno opozoriš, da ddela napako se meni ne zdi nevarno, kvečjemu pomaga v varnosti. Delal sem pa napako(to pa priznam) da sem ga dalj časa opozaral na njegovo napako, namesto da bi poklical policijo in prijavil človeka, da ogroža promet in vidljivost ponoči na ozki, mokri in ovinkasti cesti.

evo, točno to sm ti hotu povedat :D raj mam da mi nekdo pokliče policijo pa da me pol dejansko ustavjo pa napišejo kazn, kot pa da me nekdo zadi z dolgimi lučmi pa meglenkami matra.. pa če bi za mano vozu, ne bi nkol pršlo tok daleč sploh, da bi mogu use to uporabt ampk useen.. pr men bi ene 2× blendnu (najprej ne bivedu a si blendu al ne, pol v drugo bi pa nejbrž že popravu :)) sam useen.. povedat vm hočm, da un spredi nima pržganih meglenk zato, da bi vs nerverou, ampk pač misl, da dela s tem neki dobrga.. sam hočm povedat, da ne bit tok nestrpni.. nočm se nč kregat apakej, sam izražam mnenje.. dobronamerno ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr dec 14, 2005 8:59 pm

bord` je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a: pri kolegu v fabiji je pa stikalo narejeno tako, da se najprej prižgejo zadnje, potem pa še spredne (nasledn obrat gumba). tko da ni sprerdnjih brez zadnjih..

amm
ubistvu je glih obratno
vklučš spredno pol pa zadnjo
seprav da ni zadnje brez spredne ;)

sicr se pa jst vozm z sprednjimi meglenkami ponoči če je bolj malo prometa sploh pa to velja za izven mesta kjer ni javne razsvetljave :P

ja no, sj se mi je zdel, da sm se zmotu :D sm najprej že tko napisu k ti, pol sm pa "popravu" :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr dec 14, 2005 9:42 pm

Hja vidim da tle nism še nč napisal, pa bom povedal svoje mnenje o tem oz. mi ga ni treba ker so ostali pred mano že vse napisal. Pač js k vidim enga z meglenkami ob lepi vidljivosti al pa da dežuje in recimo ponoči mu lepo uklopim dolge luči. Pač če mene bleši nej še tebe. Sej ve, da ni ql sam kva čmo.

Uporabniški avatar
playa
Novinec

Napisal/-a playa Sr dec 14, 2005 10:12 pm

ali ma kdo tocno besedilo clena, v katerem pise v kaksnih pogojih je dovoljena uporaba meglenk ?
Calibra

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če dec 15, 2005 4:02 pm

eclipse_R je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:To kar sam delam se tebi zdi zmanjševanje varnosti na cesti, vendar če človeka dobrodejno opozoriš, da ddela napako se meni ne zdi nevarno, kvečjemu pomaga v varnosti. Delal sem pa napako(to pa priznam) da sem ga dalj časa opozaral na njegovo napako, namesto da bi poklical policijo in prijavil človeka, da ogroža promet in vidljivost ponoči na ozki, mokri in ovinkasti cesti.

evo, točno to sm ti hotu povedat :D raj mam da mi nekdo pokliče policijo pa da me pol dejansko ustavjo pa napišejo kazn, kot pa da me nekdo zadi z dolgimi lučmi pa meglenkami matra.. pa če bi za mano vozu, ne bi nkol pršlo tok daleč sploh, da bi mogu use to uporabt ampk useen.. pr men bi ene 2× blendnu (najprej ne bivedu a si blendu al ne, pol v drugo bi pa nejbrž že popravu :)) sam useen.. povedat vm hočm, da un spredi nima pržganih meglenk zato, da bi vs nerverou, ampk pač misl, da dela s tem neki dobrga.. sam hočm povedat, da ne bit tok nestrpni.. nočm se nč kregat apakej, sam izražam mnenje.. dobronamerno ;)

lp

Tale nestrpnost je spet ena jeba. Eni lepo, eno popizdijo. Heh se spomnim enkrat v LJ. Pred mano meglenkar pa ni blo kake hude megle. Ko po blendanju ni bilo nic, sem v kriziscu, ko smo stali lepo stopil iz avtomobila, odkorakal naprej, potrkal na sipo, zelel dober vecer in vprasal, ce mogoce rabi se moje dolge luci, da mi jih montiram zadaj. Mozakar nekako 45 -50 let me debelo pogleda in odvrne zakaj. Ker ocitno niste dovolj opazni. Ded ves jezen sipo gor in grem v avto. Spet prizge meglenko. Heh sem si rekel, sedaj se pa zajebavas in dolge. 10s pa jih je izklopil potem sem pa itak zavil levo.

Potem je nekdo omenil dez in meglenke. Niso zastonj meglenke, ker ce ne bi bile dezevnice fantje. Je ze res, da se vidi boljse sploh, ker ti da sirino. Samo za tistega, ko pripelje nasproti je pa daloc od tega kar mu lahko recemo dobra vidljivost. Kaj vam pomaga dobra vidljivost, ce vas na polno nabije eden, ko ga cisto oslepite :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Če dec 15, 2005 4:13 pm

največji đeki se vozjo s prižganimi meglenkami non stop.zakaj?zato k mu je kul k avto bolj strupen zgleda.pogledaš kdo je za volanom-vidš zelenga mulca k glisira po cest.(športn filtr obvezno pa ror da se te sliš,obrati v nobenem primeru ne smejo past pod 4-5k)
nujno je še navijanje gasa okoli peechk,avtobusnih postaj... :roll:

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Če dec 15, 2005 10:11 pm

zadnjič sem v razmaku 100m vidu 3 meglenkarje :roll: (nikjer megle :roll: )

in vsi so vozil bmw-je novejših letnikov.

verjetno niso dovolj opazni brez meglenk :/:o:/ :cry

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Pe dec 16, 2005 2:16 am

Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:zadnjič sem v razmaku 100m vidu 3 meglenkarje :roll: (nikjer megle :roll: )

in vsi so vozil bmw-je novejših letnikov.

verjetno niso dovolj opazni brez meglenk :/:o:/ :cry

res čudn :lol: jest tud vozm novejši model bimerja in meglenke pržgem 2x na leto za 5 minut ....... vsak dan pa po mestu vidm avte izpod 4m ki jim tista lampa stalno sveti v zgoščeni in počasni koloni .... pa še megle ni nikjer :bonk

in kaj naj pol rečem .... manjvrednostni komplex .... rajš ne bom k bo spet kreg :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov