Debate, ki niso vezane na ostala področja...

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ Če feb 16, 2006 8:37 am

Celo sredno šolo sem delal zraven poleg šole. Nabralo se je nakaj denarja, tako da sem si sam plačal izpit + avto VW Polo letnik 1998. Zdaj sem zaposlen in si sam plačujem izredni študij, sem pa na avto zmetal že preveč denarja. Tudi sam se sprašujem ali je pametno toliko vložiti v avto in pa kdaj se bo to končalo. Najverjetneje nikoli ;)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če feb 16, 2006 8:39 am

@sonček

najbolše da vsi prodajo avte pa si kupijo golfa 2 dizl, ker je neverjetno poceni za vzrdževanje in ker maš na odpadu delov kolko hočeš.

:roll:
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če feb 16, 2006 8:42 am

Courage™ je napisal/-a:@sonček

najbolše da vsi prodajo avte pa si kupijo golfa 2 dizl, ker je neverjetno poceni za vzrdževanje in ker maš na odpadu delov kolko hočeš.

Ja najbolje.....kaj mu pa manjka......lp

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Če feb 16, 2006 8:50 am

Drugače pa meni se brezveze zdi razlagat od kje denar, ker cetudi je bil pridobljen na nelegalen nacin ti tega oseba ziher ne bo povedala.

Jaz sem zacel z Mazdo Demio. Dobil sem jo za 18 rojstni dan od starsev, ker je takrat mama kupovala nov avto. Avto sem vozo 1 leto, v tem casu malo postimal muziko in to je blo to. Potem me je nekaj primlo in sem se zapeljal na sejem ter ga v dveh urah prodal za 1 mio SIT. Pol sem bil stiri mesece brez avta, obcasno vozo mamin avto, obcasno hodo na busa, delal solo ter zraven tega kelnaro v kaficu. Od kafica ni blo kaj dosti zasluzkaker sem vse sproti zapravo. S fotrom sma se domenla da bi si kupo nek novi avto, zato sem vzel svoj dnar od prejsnjega avta ter kaj sem v teh 4 mesecih zasluzo, foter je vrgo se ostalo zraven in k hisi se je pripelala Vectra C. Po skoraj enem letu sem se redno zaposlil in si po 23 dneh rednega sihta zrihtal lizing, Vectro dal v racun ter domov pripeljal A4. Po nekaj mesecih sem vido da me mesecni lizing obrok plus obrocno odplacevanje registracije ubija, saj mi na mesec ostane 20.000 SIT za sebe, zato sem vectro zacel obzalovat tak da me glava boli.

Star sem 22 let. Kupit avto je lahko, ce mas redno zaposlitev in ce ne zivis na samem. Problemi nastanejo sele potem. Ko vidis kako je vzdrzevanje. Z lahkoto lahko recem da na mesec SAMO za avto gre 130k SIT. Too much za moj žep, zato razmišljam (bolk kot razmišlam iščem nekoga) da bi avto prodal in si kupo en bolj poceni avto.

Ne razumem pa ljudi ki govorijo da avto ki si ga sami kupijo BOLJ spoštujejo. To je kozlarija. Če bi mene foter ponudbo bmw 6 bi ga z veseljem vzel (btw porabi manj kot moja 4ka) in ga čuval kot svoje dete. Res da maš bolši občutek da si ga sam kupo, ampak da podarjenega ne znaš spoštpvat pa je bullshit.
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Če feb 16, 2006 8:52 am

sonček je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:@sonček

Ja najbolje.....kaj mu pa manjka......lp

Za tebe ne vem, ti pa lahko povem kaj mu manjka iz mojega vidika. Obcutek varnosti. Sem mel priloznost videt golfa 2 v celnem trku pri 60 kilometrov na uro. V njem so sedele 4 osebe, 3 so umrle takoj ob udarcu. Armatura avta je bila na zadnjih sedezih, zato ne hvala. Sam se mam prevec rad in stisnem kak tolar vec za vzrzevanje, samo imam vsaj malo vecji obcutek varnosti v avtu.

Pa da ne bos mislo da sem kaki razvajeni pubec. V srbiji ma bratranec golfa 2 GTI, pa mi je zakon se vozit z avtom. Samo vedno je polek se strah, ker je avto le star 15 let in takrat se varnost ni bla na nivoju kot je zdaj.
Slika

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Če feb 16, 2006 8:59 am

svoj prvi avto sem v 8/10 kupil sam, ostalo pa je dal fotr. Ta denar nimam pojma kako sem zaslužil, pač se je nabral ker (preveč) šparam- takrat je bla še žepnina, rojstni dnevi, polet delal v fotrovi firmi.... Sedaj ko bom spomladi kupil drugega, mislim dat 3/4 svojega denarja, ostalo bo pa fotr posodil in mu bom potem odplačeval. Ker sedaj delam prek študentca in še vedno kronično šparam, mi ne bo problem kupit 2x dražjega avta kot je bil prvi.

drugače pa vzdržujem avto sam (benz, servisi, rezervni deli, kreši), za styling se pa tud najde denar. Pač punca mal potrpi in mi mora plačevat pijačke pa vstopnine ko greva vn :twisted:
EJ6

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Če feb 16, 2006 9:03 am

Vzel sem kredit. Kot študent lahko vzameš do 1mio. Zdaj pa odplačujem, tankam, redno jem pašteto in se imam fajn :)
Pa seveda delam preko študenta, sicer bi bolj težko odplačeval vse skupaj.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če feb 16, 2006 9:23 am

Jaz sm svoj prvi avto kupu tako da sm delu čez poletje in pol sm si lahko kupu svoj prvi avto mazdo 626 sicer neki malega so mi dal še starši zraven :D pol čez 3 leta sm jo pordav pa iz denarjem od prodaje + še mojim dodatkom kokr sm našparov umes neki so mi pa še starši POSODIL in jim zdaj vsak mesc neki vrnem. Pač sem si želel ta avto in vsak mesec sem dav neki na stran in sem si ga lahko potem tud prvošču in mi ni žov denarja. Sj ne moreš kr kupt avta jaz sem skor en let intenzivno šparu nism nč hodu vn če sm pa že šov sm meu pa zlo mal dnarja sabo pač moraš bit škrt drugač ne gre :oops:
....

Uporabniški avatar
RedWind
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a RedWind Če feb 16, 2006 9:30 am

1. avto:
GOLF 1 dizl :twisted: sem dobil v dar od dedka, ko sem naredil izpit

2. avto:
DAEWOO RACER: kupil sam, vendar je bil v moji lasti manj kot mesec dni (totalka)

3. avto
MEGANE COUPE: skoraj v celoti kupil sam, delal sem med pocitnicami.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če feb 16, 2006 9:59 am

Pri nas doma se avti kupujejo tako, da gredo zadaj vsaj 7 kišt po 12 litrov vina. In da ima vsaj 4 vrata. Torej praktičnost, ker drugače ne velja kaj nič. In seveda, da bo laufal vsaj 10 let. Tako sva z očetom po 7 mesecih iskanja našla Volvota s40. Jaz sem prispeval 30% cene, preostalo pa dedek. Vzdržujem in tankam ga pa sedaj po večini sam. In kadar je mogoče, se vozi z njim še oče, razen če za karkoli rabi kombija. Seveda sem jim za vse to ful hvaležen, avto spoštujem in res pazim. V mojem interesu je vsekakor bilo, da bi si ga v celoti sam zaslužil, vendar je pri nas problem, ker med študijski sezoni itak ni časa za kako delo (se raje posvečam faxu ki mi gre kr dobro) Čez poletje pa sem po cele dneve doma v vinogradu, ki ga je kar dosti. Sem glavni strojnik in traktorist v njem. Tako da tudi tisti denar od starega očeta nisem dobil brez razloga :D
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
RasTa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a RasTa Če feb 16, 2006 10:08 am

torej od kje si naj zaslužim 3,5 mil za avto čisto sam???? s tem da sm redni študent, izredni pa tak za šolnino dela, pa za kaki avto te??? govorim za mojo fakulteto,medicinsko,veterino,farmacijo...pa še mogoče kiro!
Lp!

Bol se nebi mogu strinjat z napisanim. Sem izredni študent, in že za fax komi zberem keš, kaj šele za kšn bolš avto. Trenutno mi je izobrazba velik pomembnejša kukr to, da bom šminkeru v enem avtu, za katerega vzdrževanje bom delu cele dneve. Anyways prvi avto je bil Suzuki Swift, ki je prehajal od fotra, do mt in na koncu do mene, ko je bil star 15 let. Furu sm ga 2 leti in naredil z njim totalko. Od zavarovalnice sem dobil polovico keša za Subaruja, ostalo je primaknil foter. Bencin in servise si plačujem sam, registracijo dobim od mat za roj. dan vsak let. :D
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 16, 2006 10:19 am

torej od kje si naj zaslužim 3,5 mil za avto čisto sam???? s tem da sm redni študent, izredni pa tak za šolnino dela, pa za kaki avto te??? govorim za mojo fakulteto,medicinsko,veterino,farmacijo...pa še mogoče kiro!
Lp!

Moja sestra dela redno medicinsko fakulteto in že od prvega letnika faxa dela v kliničnem na travmi preko študenta. Ves fax zdeluje z 8,9 in 10 ocenami + vsak drug dan 12 ur dela na travmi, tko da za učenje ostane bolj malo, pa ji ne gre slabo. Edino kar je najslabše je to da je samo 550sit na uro plačana s tem da skrbi za ponesrečene ljudi, neka kelnarca ima pa 1000 sit na uro, pa se ji še riti ne da premaknit, da bi te postregla normalno.

Tko da ne govori, da ne moreš še kaj zraven delat ob faxu. Tut sam delam redno, ob tem delam izredno fax in še mnogo stvari, med drugim tut tekmujem v državnem prvenstvu v offroadu.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če feb 16, 2006 10:19 am

Jest nic ne dobim, vse financiram sama...izpit, avto, registracijo, benz, servisi...vse. Z aprilom me caka pa se prispevek za bivanje... :cry: Kaksen nov avto neki! Poznam pa familijo, k je z denacionalizacijo dobila toliko nazaj, da ne ve, kaj s kesom...100 mio za bajto gotovina in podobno... Vcasih se tudi jest vprasam, matr, kaj takle mulo pocne v bemflu...po drugi strani sem pa s svojim prvim avtom tako zadovoljna, da bolj ne bi mogla biti...mi je eden najlepsih avtov, tece kot urca kljub castljivim 15 letom...mogoce si cez leta omislim kaj novejsega, da tega ohranim kot oldtimerja...ce bo dano. Nima smisla se obremenjvati s tem, kokiko majo eni. Saj so dnevi, ko se ti ful frzmaga, ko garas ko zivina, potem te pa ne izplacajo, pa se vprasas, ce bo vedno tako...Verjetno bo, sam skoda je iti skoz izivljenje zagrenjen samo zato, ker ima nekdo na nekem podrocju vec od tebe...

Aja, denar sluzim s honornim delom...redne zaposlitve za "umetnike" pac ni, med studijem z udelezbo raznih natecajev, kjer je tu pa tam padla kaka nagrada, obstudijskim delom v birojih (predvsem v poletnem casu), delo na SOU (kjer sm spoznala, kje se valijo pokvarjeni bodoci politicni kadri...)...pa stipendija, ki sem jo imela cez studijska leta.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W Če feb 16, 2006 10:27 am

1)Imel Suzuki Swifta 1.3GS dobil od brata
2)BMW 325i kupil sam in ga mam še sedaj
3)Fiat Uno je pa od očeta in mene
8) 8) :D
Zadnjič spremenil B_M_W, dne Če feb 16, 2006 10:30 am, skupaj popravljeno 2 krat.
325i Coupe

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Če feb 16, 2006 10:27 am

Courage™ je napisal/-a:Drugače pa meni se brezveze zdi razlagat od kje denar, ker cetudi je bil pridobljen na nelegalen nacin ti tega oseba ziher ne bo povedala.

Jaz sem zacel z Mazdo Demio. Dobil sem jo za 18 rojstni dan od starsev, ker je takrat mama kupovala nov avto. Avto sem vozo 1 leto, v tem casu malo postimal muziko in to je blo to. Potem me je nekaj primlo in sem se zapeljal na sejem ter ga v dveh urah prodal za 1 mio SIT. Pol sem bil stiri mesece brez avta, obcasno vozo mamin avto, obcasno hodo na busa, delal solo ter zraven tega kelnaro v kaficu. Od kafica ni blo kaj dosti zasluzkaker sem vse sproti zapravo. S fotrom sma se domenla da bi si kupo nek novi avto, zato sem vzel svoj dnar od prejsnjega avta ter kaj sem v teh 4 mesecih zasluzo, foter je vrgo se ostalo zraven in k hisi se je pripelala Vectra C. Po skoraj enem letu sem se redno zaposlil in si po 23 dneh rednega sihta zrihtal lizing, Vectro dal v racun ter domov pripeljal A4. Po nekaj mesecih sem vido da me mesecni lizing obrok plus obrocno odplacevanje registracije ubija, saj mi na mesec ostane 20.000 SIT za sebe, zato sem vectro zacel obzalovat tak da me glava boli.

Star sem 22 let. Kupit avto je lahko, ce mas redno zaposlitev in ce ne zivis na samem. Problemi nastanejo sele potem. Ko vidis kako je vzdrzevanje. Z lahkoto lahko recem da na mesec SAMO za avto gre 130k SIT. Too much za moj žep, zato razmišljam (bolk kot razmišlam iščem nekoga) da bi avto prodal in si kupo en bolj poceni avto.

Ne razumem pa ljudi ki govorijo da avto ki si ga sami kupijo BOLJ spoštujejo. To je kozlarija. Če bi mene foter ponudbo bmw 6 bi ga z veseljem vzel (btw porabi manj kot moja 4ka) in ga čuval kot svoje dete. Res da maš bolši občutek da si ga sam kupo, ampak da podarjenega ne znaš spoštpvat pa je bullshit.

si se mi skor zasmilu ko sm tole prebral :lol: res kr solzne oči mam :twisted: hec da ne boš kej zameru.

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Če feb 16, 2006 10:27 am

Roko na srce... Delam redni študij in poleti kar se da izkoristim za poletno delo. Da bi pa delu recimo ko mam študij, no-way. Vsaj jst tega ne zmorem. Prvo študijsko leto sm prakticiru delo, zraven rednega študija in se ni izšlo. Naredu 2 izpita od 8. Ni šans.. Po študiju 14.00 - 16.00 takoj delat v kovinarstvo (težja fizična dela), kjer se je kdaj zavleklo tudi do 02.00 zjutro. Naslednji dan pa vsta in študirat ob 07.00??

Tako da sem sedaj dokaj reven študentek ki imam 12 let star osebni avto, podedovan od mame po opravi izpita. In prav nič mu ne manjka... No zraven mam še lado za offroad, ki pa se financira iz mojega poletnega dela...

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Če feb 16, 2006 10:32 am

Kupil avto od staršev po normalni ceni, s tem da ga odplačujem na obroke. Vsi stroški vzdrževanja pa so na mojih plečih! :( Posledica tega je, da delam kot študent, da si lahko to sponzoriram. Živim normalen life....morje, skijanje,vikendi žurka....itd. Pa gre! Pa še študiram in mislim da sem pri tem tudi dober. Ne gre vse tekoče, vendar pa bo! Počasi se daleč pride!
Upam, da mi bo ta avto ostal večen. Nimam neke želje, da bi ga prdal saj gre kot urca in je lepo ohranjen. Če bo Bog dal sreče mi z njim, bo ostal do smrti z mano. Bo pač enkrat oldtimer! :lol: Ko pa bo redna služba pa si bom omislo en novejši avto, pa ga bom postavil v garažo.

Lp
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 16, 2006 10:33 am

SlaYeR je napisal/-a:Roko na srce... Delam redni študij in poleti kar se da izkoristim za poletno delo. Da bi pa delu recimo ko mam študij, no-way. Vsaj jst tega ne zmorem. Prvo študijsko leto sm prakticiru delo, zraven rednega študija in se ni izšlo. Naredu 2 izpita od 8. Ni šans.. Po študiju 14.00 - 16.00 takoj delat v kovinarstvo (težja fizična dela), kjer se je kdaj zavleklo tudi do 02.00 zjutro. Naslednji dan pa vsta in študirat ob 07.00??

Tako da sem sedaj dokaj reven študentek ki imam 12 let star osebni avto, podedovan od mame po opravi izpita. In prav nič mu ne manjka... No zraven mam še lado za offroad, ki pa se financira iz mojega poletnega dela...

A ti študiraš u mariboru?
Če rabiš prevoz, jst se vsak četrtek, petek in soboto vozim gor, pa imam še frej sedež, tko da te lahko zategnem gor, al pa nazaj.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če feb 16, 2006 10:56 am

vse avtomobile do zdaj sem si kupil z, na lahek način pridobljenim denarjem. :lol:
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Če feb 16, 2006 11:20 am

nebivedu je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:Roko na srce... Delam redni študij in poleti kar se da izkoristim za poletno delo. Da bi pa delu recimo ko mam študij, no-way. Vsaj jst tega ne zmorem. Prvo študijsko leto sm prakticiru delo, zraven rednega študija in se ni izšlo. Naredu 2 izpita od 8. Ni šans.. Po študiju 14.00 - 16.00 takoj delat v kovinarstvo (težja fizična dela), kjer se je kdaj zavleklo tudi do 02.00 zjutro. Naslednji dan pa vsta in študirat ob 07.00??

A ti študiraš u mariboru?
Če rabiš prevoz, jst se vsak četrtek, petek in soboto vozim gor, pa imam še frej sedež, tko da te lahko zategnem gor, al pa nazaj.

Komplet druga stran kokoške... V gorici študiram.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov