Napisal/-a hamster Pe feb 24, 2006 11:54 pm
Uf, veliko ste že napisali!
Glede teh reform ipd. je tako, da so verjetno potrebne, jaz pa ravno nimam prav določenega mnenja o EDS. Bolj kot ne sem sicer proti, čeprav so nekateri argumenti ZA dobri.
Je pa nekaj stvari, ki bi jih izpostavil: država bo vedno dobila tisto, kar bo hotela; sistem je že v osnovi tak.
Druga stvar: država je ena neznansko požrešna stvar in dela z denarjem kot svinja z mehom, j**e se ji za in nima odnosa do dnarja.
Nadalje v Sloveniji ni razvito načelo odgovornosti; a ste že kdaj slišali, da bi kdo za kaj odgovarjal? Npr. 1x sem slišal, da je računsko sodišče glede poslovanja v neki javni ustanovi (ali nekaj podobnega) izdalo negativno mnenje. In kaj se je zgodilo. NIČ. Nihče ni odstopil, nobenga niso dal v zapor ali mu odsekali prstov, skratka nič. Če ti pa pride inšpektor v firmo in na eni fakturi odkrije narobe napisan naslov firne, si pa naj**** in lahko firmo zapreš. Aja še to glede inšpektorjev: se mi zdi, da delajo na podoben način kot prometna policija: pri šefu dobijo naročilo, za kolko morajo nabrat in potem toliko časa rijejo, da naberejo vsaj za to kvoto.
Še naprej: imam občutek, da smo slovenceljni ene navadne ovce, vse se zdi sprejemljivo in ni prave akcije proti kretenizmom, ki se dogajajo. No pa saj to je že iz zgodovine znano.
Dalje, dostikrat se omenja korupcija, jaz bi temu dodal še veze in poznanstva, kar je še dosti bolj prisotno pri nas. No mogoče pomeni to eno in isto, ne vem?
Se popolnoma strinjam, da je avto danes nujnost in ne nek luksuz. Mislim, lahko je tudi luksuz, če si privoščiš takšnega, ampak predvsem je nujnost, da lahko kam prideš. V naši ljubi deželici je toliko od sveta odmaknjenih rovt brez javnega prevoza, da drugače enostavno ne gre. No saj o javnem prevozu bi se dalu tudi kaj napisati, sploh o progah LPP, ki se niso spremenile že od leta nevem 1950 in o (ne)točnosti in (ne)prilagodljivosti SŽ --->ja, živim v bližini LJ kjer celo obstaja nekaj javnega prevoza. Torej po novem: avto kot luksuz in naj plačujemo vse sorte, umetnine so pa socialna kategorija in so neobdavčene?
Pa še to: a kamioni ipd. bi bili neobdavčeni al kako, ker to bi bilo zelo zelo nepravično? Verjetno bo tako, ker kamionarski lobij zna vedno poskrbeti zase, če ne drugače zagrozijo z zaporo cest in vsi se jim začnejo klanjati, naj***mo pa povprečni uporabniki cest - - - > vem kaj govorim ker ceste v naših kraji so zdelane do amena, same luknje guma fuč. No od kamionarjev bi se lahko kaj naučili, kajne? Ne bodmo no take ovce vendar!
Dost nakladanja, grem mal Need For Speed Porsche igrat, mojih dvainštiridesetih virtualnih poršev ne bodo obdavčil, čeprav so čisti luksuz!