Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne mar 05, 2006 11:48 am

A je včeraj kdo gledal 24 ur? Za izklop utripajoče zelene so porabili 24 milijonov tolarjev!! :evil: Spet so eni veselo kasirali! :roll:
Torej, kdo bi znal spisati peticijo? Se prvi javim, da bom pobiral podpise!
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross Ne mar 05, 2006 1:53 pm

morm rečt da sm bil dvomljivc v to da je neutripajoča zelena dobra stvar, ampak zdej k je se mi zdi pa prov bolš kokr utripajoča. glede tistih miljonov se mi zdi še celo mal dnarja glede na to kok miljonov dajo da "sam wc papir zamenajo v parlamentu". itak je pa treba vedet da kerkol biznis se obrne z več k 5 miljoni al pa še celo manj je zravn ena ali več lopovščina. parkrat sm se tut uprašu kako to da ne vržemo celga parlamenta v čuzo, glede na to da vsi vemo kok so in kok ga še kradejo, pa to so še vsi ljudje še iz 5ih režimov nazaj, kaj to iščejo v parlamentu?! :?
Supression!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne mar 05, 2006 2:18 pm

in kot da še to ne bi bilo dosti, evropski ministri se neke dogovarjajo o novih enotnih vozniških dovoljenjih - v obliki kreditnih kartic :shock: (vir: 24ur)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne mar 05, 2006 5:01 pm

sebaveh je napisal/-a:in kot da še to ne bi bilo dosti, evropski ministri se neke dogovarjajo o novih enotnih vozniških dovoljenjih - v obliki kreditnih kartic :shock: (vir: 24ur)

Ja in ironija je, da so jih pri nas ravno zamenjali... Še zadnjič se mi je en bahal, da ima evropsko dovoljenje.... V glavnem sem pa za nove vozniške v obliki kreditnih. Teh navadnih ne morem dati lepo v denarnico (sem jo imel pa je čisto zmečkana) in moram imeti posebej eno listnico samo za dovoljenje... :roll:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Po mar 06, 2006 12:04 pm

Upam, da jih čimprej uvedejo nazaj. Odkar so jih skenslali velikokrat ali prebremzam skoraj na žlajf, ali pa prevozim rdečo luč. Saj pa to ni normalno, da ti kar naenkrat posveti rumena luč. Kaj naj stopim z vso močjo na bremzo (in s tem tvegam da se mi bo ovi zadaj zabil v rit), da se bom lahko v tistem trenutku ustavil? Bedarija, da večje ni.

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po mar 06, 2006 12:33 pm

Čakte mal, mene pa neutripajoča luč ne moti več in ne vem zakaj nekateri delate big deal iz tega in čvekate o enem bremzanju na žlajf...za take namreč predvidevam da še vozit ne znajo, si pač pozoren če si preblizu prevoziš oranžno če ne se lepo ustaviš - ne vem zakaj je to tako težko. Največ ima tu pomena hitrost vozila in varnostna razdalja za varno zapeljevanje v križišče v primeru oranžne itd...
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po mar 06, 2006 2:22 pm

subi92 je napisal/-a:Čakte mal, mene pa neutripajoča luč ne moti več in ne vem zakaj nekateri delate big deal iz tega in čvekate o enem bremzanju na žlajf...za take namreč predvidevam da še vozit ne znajo

:bow Se popolnoma strinjam! Saj lahko opazuješ naprimer semafor pri prehodu za pešce, ponoči vidiš, kaj se dogaja na sosednjem semaforju....
Ampak gre se za to, da so naši politiki (ja, ki smo jih mi zvolili) totalni idioti, ki si zmišljujejo kot se jim sprdne in zapravljajo davkoplačevalski denar. Zato, ker je enmu politiku ob ideji na neutripajočo zeleno k***c vstal! :evil: Čist po domače povedano.

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Po mar 06, 2006 2:46 pm

subi92 je napisal/-a:Čakte mal, mene pa neutripajoča luč ne moti več in ne vem zakaj nekateri delate big deal iz tega in čvekate o enem bremzanju na žlajf...za take namreč predvidevam da še vozit ne znajo, si pač pozoren če si preblizu prevoziš oranžno če ne se lepo ustaviš - ne vem zakaj je to tako težko. Največ ima tu pomena hitrost vozila in varnostna razdalja za varno zapeljevanje v križišče v primeru oranžne itd...

In kako boš dokazal policistu, da si zapeljal v križišče skozi rumeno luč zaradi tega, ker nisi mogu varno ustaviti? Če te bo videl, ti bo v vsakem primeru stisnu kazen. Kar se pa tiče hitrosti, lahko se pelješ 50km/h, pa če se ti vklopi 10-15m pred tabo rumena luč, kaj boš storil?

Utripajoča zelena te je vsaj opozorila, da se bo vklopila rumena in šele nato rdeča luč. In si imel dovolj časa da si ocenil kaj storiti (ali peljati čez, ali ustaviti).

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po mar 06, 2006 2:53 pm

sevnican je napisal/-a:
subi92 je napisal/-a:Čakte mal, mene pa neutripajoča luč ne moti več in ne vem zakaj nekateri delate big deal iz tega in čvekate o enem bremzanju na žlajf...za take namreč predvidevam da še vozit ne znajo, si pač pozoren če si preblizu prevoziš oranžno če ne se lepo ustaviš - ne vem zakaj je to tako težko. Največ ima tu pomena hitrost vozila in varnostna razdalja za varno zapeljevanje v križišče v primeru oranžne itd...

In kako boš dokazal policistu, da si zapeljal v križišče skozi rumeno luč zaradi tega, ker nisi mogu varno ustaviti? Če te bo videl, ti bo v vsakem primeru stisnu kazen. Kar se pa tiče hitrosti, lahko se pelješ 50km/h, pa če se ti vklopi 10-15m pred tabo rumena luč, kaj boš storil?

Utripajoča zelena te je vsaj opozorila, da se bo vklopila rumena in šele nato rdeča luč. In si imel dovolj časa da si ocenil kaj storiti (ali peljati čez, ali ustaviti).

glej če ne morš varno ustavt lahko zapelješ v rumeno
rumena gori ene 3 sekunde

če si blizu potegneš čez
če si mau dalj prbremzaš

s tem da si lahk pomagaš s semaforji za pešce
podpis

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po mar 06, 2006 2:53 pm

sevnican je napisal/-a:

Če nisi opazil te policaji ne čakajo kar pred vsakim križiščem.Mal poglej okoli na ostale semaforje če gori za pešce rdeča luč - to je najboljši pokazatelj, če pa voziš 50 in se 10m pred tabo prižge rumena luč, ti lepo pelješ skozi križišče in ti noben ne bo piskal, tut policaji ne.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To mar 07, 2006 10:07 pm

nebivedu je napisal/-a:
sevnican je napisal/-a:

Če nisi opazil te policaji ne čakajo kar pred vsakim križiščem.Mal poglej okoli na ostale semaforje če gori za pešce rdeča luč - to je najboljši pokazatelj, če pa voziš 50 in se 10m pred tabo prižge rumena luč, ti lepo pelješ skozi križišče in ti noben ne bo piskal, tut policaji ne.

In ko zagledaš rdečo na semaforju za pešce je to znak, da moraš močno po gasu stopit, da boš ja še semafor "ujel". ;)

OK tole je bilo mal sarkastično bi pa vseeno rad vprašal tiste, ki propagirajo opazovanje semaforjev za pešce, kako jim to pomaga? Ko se prižge rdeča za pešce lahko sklepaš edino, da se bo v bližnji prihodnosti prižgala (tako ali tako se itak bo :D ) tudi rumena za vozila. Kdaj pa se to zgodi je pa odvisno od režima delovanja semaforja in lahko pri nekaterih semaforjih traja nekaj sekund pri drugih pa lahko tudi po par deset sekund kasneje (odvisno od spuščanja in odpiranja določenih smeri oz. širine ceste, ki jo zapira določen semafor).

In vozniki? A se bomo na pamet učili raznorazne semaforje in bodo nekateri reagirali kot sem napisal v prvem stavku, drugi bodo reagirali kontra in bodo zmanjševali hitrost ter čakali spremembo luči na semaforju. Osebno mislim, da zijanje v semafor za pešce dejansko pobija enega od glavnih argumentov (pospeševanje in s tem lovlenje semaforjev), ki so ga navajali pri umikanju utripajoče zelene. Z drugimi besedami ste si nekateri našli zgolj slab nadomestek za utripajočo zeleno, za katero čedalje bolj trdim, da je bila dobra zadeva - veliko manj stresna (vsaj za večino) kot je trenutno in defenitivno je bilo takrat mnogo manj prevoženih rdečih luči.

Zdaj pa samo še čakam na kakšnega zagovornika sedanjega režima delovanja semaforjev, da bo izjavil kako lahko utripajoča zelena sproži epileptični napad. :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov