Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: sneg

Napisal/-a BoneS Po mar 06, 2006 1:58 pm

bajt je napisal/-a:Z vsem se lahko strinjam,le to ne:
ne vem,od kod info o ZELOOOO dobri placi cestarjev.Morda je tako na pop tv-pri cestarjih zagotovo ne.Bi rad vidu tega,ki daje take izjave po 20 ali vecurnem buljenju iz stroja in voznji 10cm od ograj,ovir,robnikov itd,kako bi zgledal.Morda bi potem premislu, preden bi pametoval z predobrimi placami.LP Bajt.

edina pametna od treh strani nabijanja..pluzl+posipal se je na celjskem od 9ih dopoldne(5.3.2006) do danes do 7ih (6.3.2006).okol 15ih se gre ponovno pluzit! to, d pravte d so cestarji nesposobn, nj en pove to u obraz soferju, k je pluzu 24ur! tist k se spozna mal na zakonodajo, veste, kuk ur lah dnevno sofer voz!
d so bli ccestarji nepripravljen na sneg? madona, zka pa lh u avstriji pa svici pa nemciji ceste enostavno zaprejo? pr nas pa jokajo vsi takoj, ko je na cest 20cm snega.
verige nabavte al pa se posluzujte javnih prevoznih sredstev.
Slika

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Po mar 06, 2006 2:44 pm

Že veliko je bilo povedanega na to temo ;) Hja ne vem vreme je vreme. Vreme ima svoje muhe :-P :-P :-P
Pri nas je začelo snežiti okoli 12.00 in končalo okoli 18.30 uri. Ja v vasi je plužil okoli 16.00 in potem še enkrat okoli 19.30 ure. Kar se tiče stare ceste proti Kranju je bila popoldan zaprta kar sem slišal :twisted: :twisted: ....

Jest pa mislim da cestarji delajo kakor hitro morajo.....nevem zakaj so vsi tako živčni pa nervozni k ne morejo priti do minute nekam...pač tak je vreme in nič ne moreš....druga pesem pa je če si na nujni poti (žene rojeva otroka,si bolan,itd..) tukaj pa je stvar že malo bolj resna. :? Ne vem zakaj bi v takih razmerah hodil nekam ven pa se izpostavljal :?: ;) Imam zimske gume ampak če vidim da je resna stvar raje ostanem doma ;)

Ja no vsak ma svoj pogled tako da tudi cestarji so ljudje kakor mi tako da jih ni pošteno soditi....res pa bi rad videl da bi se kdo javil kle gor in bi povedal svojo zgodbo ;) ;) ;)

p.s. Če pa primerjam sneg in pesek pa raje vzamem sneg....ne maram peska :evil: pa tist ropotane kako to ne morem prenest :evil:

Brez zamere ;)

LP
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po mar 06, 2006 2:54 pm

No, super, sedaj se boste še novinarji spravljali na cestarje, namesto da bi okarali ljudi, ki hodijo po nenujnih opravkih po takem snegu, ali pa ljudi ki gredo po takem na cesto z letnimi ali slabimi zimskimi gumami.

Še moj opis:
Ob treh sem krenil iz podzemlja (Bela krajina) preko Črnomlja, Starega trga do Kočevja. Na najvišji točki je bilo cca 10 cm snega (sneg je začel padati nekje ob pol treh). Na koncu je bilo pri kočevju že nekje 20cm snega, vendar nisem videl nobenega ki bi imel kake probleme zaradi tega. Plug je šel po regionalki Kočevje-Stari trg nekaj čez štiri...

Pri starših sem avto zamenjal in se okoli pol petih s hondo odpravil iz Kočevja proti Kočevski Reki. Regionalka Kočevje Petrina je že bila enkrat splužena (pa vendar deset cm snega na njej), odcep proti Kočevski reki še ni bil plužen (cca 2uri po začetku sneženja). Vas (lokalna cesta ) je bila splužena šele okoli sedmih zvečer.

Kaj je pa point? Point je ta, da nisem imel nikjer najmanjšega problema. Tudi zadnjih 50m do hiše, kjer ni bilo niti kolesnic, torej sem šel popolnoma v celo, sem prišel brez problema. S hondo civic s savinimi zimskimi... In mislim da vsi jamrate brezveze. Če ne moreš peljat pač ostani doma...

Še v razmislek. V naši občini letno porabimo približno 70 miljonov za pluženje. Recimo tale predzadnji sneg na je koštal par miljonov. Sneg se je pa stopil v dveh dneh. Kaj ne bi bilo bolje, da bi vsi imeli zimske gume&ketne, pa bi občina prišparala par miljonov, ki gredo sedaj dobesedno v vodo?

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

ABT173
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ABT173 Po mar 06, 2006 2:54 pm

Ja sej ni panike,pač je vreme presegu njihove zmogljivosti,pa jim ni znesel,čeprov bi zadeve loh bolj potekale.Cestarji sami niso nič krivi,js krivim vodstvo.Men ne gre v glavo,ko začnejo plužt,zakaj zabašejo vsa križišča in dovoze.Js nemorm na Šmartinko,pa mi je 15m od parkinga,zato k so zabil dovoz do nje s snegom,pa cesta med bloki ni nč splužena,to mi gre najbl na k....,edin če potrgam vse plastike pa odbijače.Js enostavno nevidm logike pluženja,totalna nesposobnost in organizacija.Včer smo si sami stanovalci plačal da nam spucajo parking,pa kul ni panike,ampak tista cesta med parkingom pa Šmartinko je čist v p.....In bo verjetno čez kakšen teden en zapelu in na easy splužu.Zgleda da bo treba monster truck nabavt za zimo.Nevem no,js še zmer krivim cestarje(ne njih osebno) in ni mi jasn da se glede tega nič neda narest,očitno v Ljubljani vsem pašejo take razmere???

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po mar 06, 2006 2:59 pm

CERES je napisal/-a:Jest pa mislim da cestarji delajo kakor hitro morajo.....nevem zakaj so vsi tako živčni pa nervozni k ne morejo priti do minute nekam...pač tak je vreme in nič ne moreš....druga pesem pa je če si na nujni poti (žene rojeva otroka,si bolan,itd..) tukaj pa je stvar že malo bolj resna. :? Ne vem zakaj bi v takih razmerah hodil nekam ven pa se izpostavljal :?: ;) Imam zimske gume ampak če vidim da je resna stvar raje ostanem doma ;)

Me prov zanima kako bi se vozniki pr nas obnašal, če bi imel 80 kilometrske kolone tako kot v nemčiji?

Men osebno se mi zdi da sami delavci na cestnih podjetjih delajo res veliko, ampak delajo to kar se njihovi šefi odločijo, tko da mislim da bi tukaj moral zlivat žolč na direktorje in ne na navadne delavce, ki tut po 24 ur na dan vozijo plug pa morjo pazit na vaše avtomobile, da vas ne zadanejo, na drugi strani morjo ograjo pazit, pa v količke in podobno, dobijo pa za to delo 140k sit plače na mesec.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po mar 06, 2006 3:03 pm

ABT173 je napisal/-a:Ja sej ni panike,pač je vreme presegu njihove zmogljivosti,pa jim ni znesel,čeprov bi zadeve loh bolj potekale.Cestarji sami niso nič krivi,js krivim vodstvo.Men ne gre v glavo,ko začnejo plužt,zakaj zabašejo vsa križišča in dovoze.Js nemorm na Šmartinko,pa mi je 15m od parkinga,zato k so zabil dovoz do nje s snegom,pa cesta med bloki ni nč splužena,to mi gre najbl na k....,edin če potrgam vse plastike pa odbijače.Js enostavno nevidm logike pluženja,totalna nesposobnost in organizacija.Včer smo si sami stanovalci plačal da nam spucajo parking,pa kul ni panike,ampak tista cesta med parkingom pa Šmartinko je čist v p.....In bo verjetno čez kakšen teden en zapelu in na easy splužu.Zgleda da bo treba monster truck nabavt za zimo.Nevem no,js še zmer krivim cestarje(ne njih osebno) in ni mi jasn da se glede tega nič neda narest,očitno v Ljubljani vsem pašejo take razmere???

slaba organiziranost ja pa tud stanovalcev blokov
če ne morte zbran 300k - ene part blokov skupi za rolbo pa bi mel zrihtan
primte lopato v roko pa je
men se zdi logično da k skidam pol pa plužjo ulco da mam spet del k mi zasuje dovoz- ja halo kaj nej odčara sneg
lopato v roko pa mir
lp

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po mar 06, 2006 3:10 pm

phoebus je napisal/-a:Tako da malo bolj na easy... pa lopato v roko v takem sneženju pa boste vidli al boste kidali med ali po sneženju ;)

Jaz sem med. Večkrat. In ob 22.30 je bil parplac spucan ko da ni nikol snežilo. In vmes nikol ni blo več kot 10 cm snega na njem.
Če močno sneži, naj pač močneje plužijo.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po mar 06, 2006 3:11 pm

kljukec je napisal/-a:slaba organiziranost ja pa tud stanovalcev blokov
če ne morte zbran 300k - ene part blokov skupi za rolbo pa bi mel zrihtan
primte lopato v roko pa je
men se zdi logično da k skidam pol pa plužjo ulco da mam spet del k mi zasuje dovoz- ja halo kaj nej odčara sneg
lopato v roko pa mir
lp

Ljudje niso več sposobni lopate držat. Jst mam 500m od glavne ceste do hiše, pa je treba vedno na roko odmetat(zato ma zdej sosed tut tomo-vinkoviča, k se mu ne da več dost na roko metat snega iz ceste), pr punci je 50m dolga ulca po kateri plug ne vozi, pa je treba na roko vse odmetat, pa mi ni težko delat, samo večina ljudi pa sploh ne zna več lopate držat(al bi jim pa to vzel ponos).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po mar 06, 2006 3:12 pm

stench je napisal/-a:...
plužit pa ne morejo z hitrostjo, ki je večja kot 35 km/h
...

A ja? Kako lahko pa avtrici z 80 na uro plužijo? In kako majo lahkmo on plug na tleh, da iskre letijo, naši ga majo pa tolk vosoh, da za njimi par cm snega ostane na cest?
Ne buč prodajat, nimajo pojma ij neorganizirani so ...
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po mar 06, 2006 3:15 pm

jakaracman je napisal/-a:
stench je napisal/-a:...
plužit pa ne morejo z hitrostjo, ki je večja kot 35 km/h
...

A ja? Kako lahko pa avtrici z 80 na uro plužijo? In kako majo lahkmo on plug na tleh, da iskre letijo, naši ga majo pa tolk vosoh, da za njimi par cm snega ostane na cest?
Ne buč prodajat, nimajo pojma ij neorganizirani so ...

To se jaz nisem spomnu, je to reku človek iz Darsa, glede avstrijcev pa ne vem, že mogoče da imajo več dnarja.
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po mar 06, 2006 3:15 pm

Mrcina je napisal/-a:No, super, sedaj se boste še novinarji spravljali na cestarje,

Sveda, ker so nesposobni beboti. To se je v nedeljo dobro pokazalo. Niti najbolj glavnih cest in ulic (celoška, tržaška, kavtoceste) niso sposobni držat v kolikor toliko prevoznem stanju. Luzerji.
PS: in danes taiste glavne ulice še veno niso slplužene. če ne verjameš, se zapelji po LJ. 24 ur kasneje ...
Slika

ABT173
Nov uporabnik

Napisal/-a ABT173 Po mar 06, 2006 3:15 pm

Hehe Kljukec,ta je pa dobra,pol je pa najbol da gremo stanovalci z lopato v rok,pa šmartinko kidat,cestarji pa nej sedijo,pa dnar na kup dajejo.Aja pa glede plač,majo okol 200 čukov,vsaj moj frend k to dela,za druge pa nevem.Mi mamo zrihtan pred blokom,k si sami plačamo,al pa skidamo,to ni panike,amapk problem je k javna cesta med bloki,usaj mislam da je javna,po kateri prideš na Šmartinko ni niti dotaknjena,ampak čist zabasana,dovoz iz parkinga na njo je spucan,k sami spucamo,ampak iz te ceste na šmartinko,je čist zabasan in totalno neprevozno.To pa sklepam da ni naše delo,ampak podjetja katero je za to mastno plačano,tko da tvoje izjave nimajo nobene podlage,če si pa tok dobr človk,pa take situacije glede cest mirno sprejemaš,loh pridš mau k nam pucat:).Včasih tok zabašejo dovoze k splužjo,da neveš kam sneg dat,sej nazaj na cesto ga nesmeš,ker sledi kazen.Verjamem pa da folk noče brezveze plačevat za neki,kar je delo javnih služb...

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po mar 06, 2006 3:18 pm

nebivedu je napisal/-a:
CERES je napisal/-a:Jest pa mislim da cestarji delajo kakor hitro morajo.....nevem zakaj so vsi tako živčni pa nervozni k ne morejo priti do minute nekam...pač tak je vreme in nič ne moreš....druga pesem pa je če si na nujni poti (žene rojeva otroka,si bolan,itd..) tukaj pa je stvar že malo bolj resna. :? Ne vem zakaj bi v takih razmerah hodil nekam ven pa se izpostavljal :?: ;) Imam zimske gume ampak če vidim da je resna stvar raje ostanem doma ;)

Me prov zanima kako bi se vozniki pr nas obnašal, če bi imel 80 kilometrske kolone tako kot v nemčiji?

Men osebno se mi zdi da sami delavci na cestnih podjetjih delajo res veliko, ampak delajo to kar se njihovi šefi odločijo, tko da mislim da bi tukaj moral zlivat žolč na direktorje in ne na navadne delavce, ki tut po 24 ur na dan vozijo plug pa morjo pazit na vaše avtomobile, da vas ne zadanejo, na drugi strani morjo ograjo pazit, pa v količke in podobno, dobijo pa za to delo 140k sit plače na mesec.

Pa kdo piz'di na delavce (razen na nekatere kekce,m i se po zasneženi cesti vozijo z dvignjenim plugom)?
80 kilometrske kolone? Sem lani v njej v nemčiji stal (pa bla je 200+ kilometrska iz avstrije do minhna) - pa zanjo niso bli krivi cestarji ampak kamionarji ...
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po mar 06, 2006 3:20 pm

kljukec je napisal/-a:men se zdi logično da k skidam pol pa plužjo ulco da mam spet del k mi zasuje dovoz- ja halo kaj nej odčara sneg

Men pa ne. Nima prvice, da mi prepreči it od doma. Naj pač zadaj trije z lopato letajo pa odmetavajo. Mi je prav vseenoi kako, ampak pri meni tega ne bodo več počeki (lani sva s sosedom enostavno avta čez ulico postavla, da ni mogel plužit in je moral pes čez travnik ven. Se bodo že naučili.
Slika

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Po mar 06, 2006 3:41 pm

jakaracman

Ti si pa pametn, a si glih iz plenic zlezu, pa se ne morš jit na pesek igrat???

Oziroma a si že kdaj lopato u rok držu. Če bi jo učeri bi vedu da ni tko k za računalnikom sedet pa pametjačit!!!!!!!!!!!1

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po mar 06, 2006 3:47 pm

jakaracman je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:men se zdi logično da k skidam pol pa plužjo ulco da mam spet del k mi zasuje dovoz- ja halo kaj nej odčara sneg

Men pa ne. Nima prvice, da mi prepreči it od doma. Naj pač zadaj trije z lopato letajo pa odmetavajo. Mi je prav vseenoi kako, ampak pri meni tega ne bodo več počeki (lani sva s sosedom enostavno avta čez ulico postavla, da ni mogel plužit in je moral pes čez travnik ven. Se bodo že naučili.

Jaz ti dam čisto prav, pa ne samo da zaplužijo dovoz iz parkplaca na cesto, zaplužijo vsa križišča z več kot 10cm zbitega snega. Kaj naj se sred križišča ustavim in lopatam, da lahko zavijem levo ali desno v križišču, pol pa še kakemu policaju plačam kazen ker oviram promet :roll:

En citat od včeraj iz našega foruma:

Bojci je napisal/-a:ej, danes sem se od doma v maribor vozil nič manj kot 2,5 uri!!
Naredil 110km in še po avstriji večinoma peljal, ker so ceste vsaj normalno prevozne....pa pridem v šentilju na AC, pa sem se mogel 30km/h peljat...pa še 180SIT za cestnino?? Me je minilo se domov vozit... :eggface: :smt026

Toliko razlike med nami in avstrijci, kdo koga tu nateguje pol. Danes ob 12.30 polovice Šmartinske ceste v qurcu totalno. Dobr da je vsaj malo toplo da sonce čisti cesto namesto naših cestarjev :roll:

Pa še ena o avstrijcih: ko sem se decembra peljal v Dunaj, je bila samo snežna ploha, padavin ni bilo napovedanih sploh pa kakega obilnega snega ne. V snežni plohi je zapadlo v šusu ene 4cm snega in že si videl kako so se s plugi vozil ;)
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po mar 06, 2006 3:50 pm

Še to, sploh pa se očitno ne znajo organizirat in logistika jim je totalno v podnu.

Primer: kidam svoj parkplac a sneg mečen pred avto.Potem grem zmetani sneg izpred avta kidat in zmečem vse spet nazaj na avto in tako dalje :D Tako nekako kidajo naši cestarji.
Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Po mar 06, 2006 3:58 pm

Uglavnem smo/ste prišli do zaključka, da nemoreš računat na nobenega, lahko se zaneseš le na svoj avto in svoje sposobnosti in znanje. Delajte se kot da cestarji ne obstajajo in preklinjaje čez naravo.

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Po mar 06, 2006 4:10 pm

@jakaracman: ti me dons kr mal v smeh spravljaš! že na suxu sm prebiral tvoje blodnje. pa keri ku*ac si ti, da ti ne sme naplužit snega na dovoz? kam naj ga pa da? v luft? sej vem da nikomur ni prav če ga pač mal zasujejo, ampak poglej ti s strani tega k pluž. ne more on tko nardit da bo zmer vsak zadovoljen! sej sicer se da malo popazit, pa pogledat kam boš naplužu sneg, ampak zakaj... a je on plačan zato, da pazi, da slučajno ne bo treba tebi še malo za lopato prijet?! :roll:
s tole izjavo si pa zmagu: lani sva s sosedom enostavno avta čez ulico postavla, da ni mogel plužit in je moral pes čez travnik ven. Se bodo že naučili.
si te čist predstavljam. en navaden prepotentnež! pa brez zamere! :P

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po mar 06, 2006 4:21 pm

Aleš je napisal/-a:
jakaracman

Ti si pa pametn, a si glih iz plenic zlezu, pa se ne morš jit na pesek igrat???

Oziroma a si že kdaj lopato u rok držu. Če bi jo učeri bi vedu da ni tko k za računalnikom sedet pa pametjačit!!!!!!!!!!!1

Boli me, kaj si ti misliš. V info pa: včeraj sem kar dobro lopatal. Pa za to nisem plačan - oni pa so.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov