protonika je napisal/-a:Tomačevskega krožišča je mene živa groza, razen iz smeri Črnuč, ko se lahko lepo vključiš. Ne vem, a je problem samo občutno prevelika hitrost tistih, ki so že v krožišču, zaradi česar se nihče drug ne more normalno vključiti vanj, ali je res tako zafrknjen.
Po mojem bi ga morali nujno popraviti.
PureTNT je napisal/-a:protonika je napisal/-a:Tomačevskega krožišča je mene živa groza, razen iz smeri Črnuč, ko se lahko lepo vključiš. Ne vem, a je problem samo občutno prevelika hitrost tistih, ki so že v krožišču, zaradi česar se nihče drug ne more normalno vključiti vanj, ali je res tako zafrknjen.
Ne vem, koliko je kriva hitrost, saj le redko vidim koga, ki vozi preko 60, v večini primerov manj. Preprosto stisneš plin do tistih 40 km/h, praznin med vozili je več kot dovolj.
nebivedu je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a:protonika je napisal/-a:Tomačevskega krožišča je mene živa groza, razen iz smeri Črnuč, ko se lahko lepo vključiš. Ne vem, a je problem samo občutno prevelika hitrost tistih, ki so že v krožišču, zaradi česar se nihče drug ne more normalno vključiti vanj, ali je res tako zafrknjen.
Ne vem, koliko je kriva hitrost, saj le redko vidim koga, ki vozi preko 60, v večini primerov manj. Preprosto stisneš plin do tistih 40 km/h, praznin med vozili je več kot dovolj.
Ni res, vsak dan se vozim po tem krožnem in 80% jih vozi nad 60, tko da se je vključit zelo težko če prideš iz strani jarš, ker vsi vozijo po skrajno desnem pasu in zelo hitro.
nebivedu je napisal/-a:Ni res, vsak dan se vozim po tem krožnem in 80% jih vozi nad 60, tko da se je vključit zelo težko če prideš iz strani jarš, ker vsi vozijo po skrajno desnem pasu in zelo hitro.
stench je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Ni res, vsak dan se vozim po tem krožnem in 80% jih vozi nad 60, tko da se je vključit zelo težko če prideš iz strani jarš, ker vsi vozijo po skrajno desnem pasu in zelo hitro.
Glede tega da se vsi vozijo po skrajnem pasu, tudi če ne gredo na prvem izhodu ven se čisto strinjam. In to je jedro problema. Glede hitrosti se pa ne strinjam toliko večina vozi tam okoli 50/60km/h če je lepo vreme, če je dež pa manj.
Blinder je napisal/-a:V Kopru delajo rondoje.
Uceri je pred mano vozila zenska, ki se je pred rondojem ustavila, a rondo prazen![]()
Danes sem se vključeval v dvopasovni rondo v prometni konici. Promet v rondoju je skoraj stal. En tip v nekem avtu mi je rekel, da naj grem ponovno v avtošolo, ker sem šel(sem se vrinil) na notranji pas. Ker kolikor jaz vem, je zunanji pas samo za it ven v naslednjem izhodu. Tam pa "vsi" nadaljujejo voznjo po rondoju tudi po zunanjem pasu.
A je dovoljeno krozenje po zunanjem pasu, če je tak gost promet? Kao posebne razmere v rondoju?
No upam da ne bom kdaj trčil in bil jaz kriv.
Blinder je napisal/-a:Uceri je pred mano vozila zenska, ki se je pred rondojem ustavila, a rondo prazen![]()
MacTron je napisal/-a:Blinder: Zanimivo, da so sele sedaj to zaceli uvajati v Kopru...
Btw na gorenjskem je zanimiv tale rondo... v Medvodah. In vcasih ko ga se ni bilo
so bili zjutraj problemi priti iz smeri Zbilje na glavno cesto...
Je pa se nekaj v Kranju smo vcasih imeli (tam pri Merkatorju) 2 pasova v rondoju
...sedaj je le se eden drugi je rdece crtkan, kar je prakticno samo 1 pas uporaben.
MacTron je napisal/-a:
.
cruiser1 je napisal/-a:Kaj pa naj bi bilo narobe s tem rondojem? Sem iz medvod in
ga velikokrat uporabljam in meni se zdi čist v redu.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov