Mick Jerry je napisal/-a:Torej obvezno branje za tiste ki jim še ni vse jasno;
Mislm, pamet nekaterih je na nivoju opic.Zelo razločno sem napisal kakšen bo postopek, vi pa še zmeraj naprej tupite o tem da se bo nekdo pri 17 vsedel za volan brez ene ure pri inštruktorju.
Za nekatere, ki imajo lajtngo dolgo od kopra do lj še enkrat lepo počasi: mulc se z 16,5 leti sprav v avtošolo.Naredi cpp in ostalo šaro in začne vozit z INŠTRUKTORJEM V AVTOŠOLI.Je dovloj razločno?Z INŠTRUKTORJEM.Ne kričim, samo poudarjam.
Teoretično potem do 17 leta opravi vse vaje in predpisane ure.Če inštruktor v avtošoli oceni da je sposoben vožnje, potem mu dajo neko dokazilo da je in nato taisti mulec vozi do 18 leta v spremstvu starša itd.Je zdaj razločno?
Še enkrat poanta zakona ker nekateri res niste dojemljivi: mulec ima pri 17 za sabo vse ure v AVTOŠOLI, enako kot pri starem zakonu šele pri 18 recimo, nato eno leto vozi v spremstvu in prri recimo 18 opravlja izpit na upravni enoti in šele takrat mu je dovoljeno da vozi sam in čisto sam brez spremstva.Torej, ko se on prvič usede sam v avto in odpelje ima za sabo teoretično 1 leto izkušenj.
Tisti ki bojo nesposobni in bojo po enmeu letu dobili preveč grdih navad v prometu, se teh navad ne bodo mogli rešit za izpitno uro in tako se bo delala selekcija. Preprosto ne?
Sedaj pa veliko nagradno vprašanje za tiste z dolgo lajtngo: kaj pridobi on proti vam ki ste starejši in ste naredili izpit pri 18, ter se FRIŠNI iz avtošole usedli za volan in vozili brez spremstva?Bo šlo?
Seveda ima vsak zadeva pomankljivosti: najdl se bojo tud primeri ki ste jih opisali in bojo mulci vozili kot bojo sami hotel in ne po navodilih starcev.
Recimo v mojem primeru pa bi to bilo super, kajti ko sem naredil izpit nisem dobil avta kar takoj v roke, nekajkrat je oče vozil z mano, da je videl če lahko zaupa.
GEISTERFAHRER je napisal/-a:Paradox! Zakaj pa zakon pol vstraja, da mladoletna oseba potrebuje spremstvo mentorja, ko pa praviš, da dobi v avtošoli dovolj izkušenj?! Kako bo mentor v kritični situaciji rešil zadevo!?!? Z zaušnico in kričanjem, al kako si to vaš zakon predstavlja!? Ma ne ga srat no!
Mick Jerry je napisal/-a:Torej obvezno branje za tiste ki jim še ni vse jasno;
Mislm, pamet nekaterih je na nivoju opic.Zelo razločno sem napisal kakšen bo postopek, vi pa še zmeraj naprej tupite o tem da se bo nekdo pri 17 vsedel za volan brez ene ure pri inštruktorju.
Za nekatere, ki imajo lajtngo dolgo od kopra do lj še enkrat lepo počasi: mulc se z 16,5 leti sprav v avtošolo.Naredi cpp in ostalo šaro in začne vozit z INŠTRUKTORJEM V AVTOŠOLI.Je dovloj razločno?Z INŠTRUKTORJEM.Ne kričim, samo poudarjam.
Teoretično potem do 17 leta opravi vse vaje in predpisane ure.Če inštruktor v avtošoli oceni da je sposoben vožnje, potem mu dajo neko dokazilo da je in nato taisti mulec vozi do 18 leta v spremstvu starša itd.Je zdaj razločno?
Še enkrat poanta zakona ker nekateri res niste dojemljivi: mulec ima pri 17 za sabo vse ure v AVTOŠOLI, enako kot pri starem zakonu šele pri 18 recimo, nato eno leto vozi v spremstvu in prri recimo 18 opravlja izpit na upravni enoti in šele takrat mu je dovoljeno da vozi sam in čisto sam brez spremstva.Torej, ko se on prvič usede sam v avto in odpelje ima za sabo teoretično 1 leto izkušenj.
Tisti ki bojo nesposobni in bojo po enmeu letu dobili preveč grdih navad v prometu, se teh navad ne bodo mogli rešit za izpitno uro in tako se bo delala selekcija. Preprosto ne?
Sedaj pa veliko nagradno vprašanje za tiste z dolgo lajtngo: kaj pridobi on proti vam ki ste starejši in ste naredili izpit pri 18, ter se FRIŠNI iz avtošole usedli za volan in vozili brez spremstva?Bo šlo?
Seveda ima vsak zadeva pomankljivosti: najdl se bojo tud primeri ki ste jih opisali in bojo mulci vozili kot bojo sami hotel in ne po navodilih starcev.
Recimo v mojem primeru pa bi to bilo super, kajti ko sem naredil izpit nisem dobil avta kar takoj v roke, nekajkrat je oče vozil z mano, da je videl če lahko zaupa.
esem je napisal/-a:Način branja in pisanja bi lahko bil boljši. Čisto nihče v tej temi ni rekel, da dobiš v avtošoli dovolj izkušenj - kje si torej to prebral? Mentorstvo ni namenjeno reševanju kritičnih situacij ampak da preko nasvetov in vpliva (nekateri bodo tudi kričali?) doseže, da do kritičnih situacij ne pride (vsaj po krivdi voznika-začetnika ne). S tako nadzorovano vožnjo bo začetnik dobil nekaj prepotrebnih izkušenj, morda tudi zavedanja, da sedi v 1,5 tonski potencialni krsti. Taka intenca zakona, če bo uspešna (in vsaj malo gotovo bo), je hvalevredna in bi jo lahko podprl ali vsaj kritiziral z ustreznimi argumenti. Takih v tvojem postu pač ni.
Ne pravim,da sam sedaj ko imam izpit 8 let ne delam napak ampak vem,da bi se moja hčerka lahk precej teh mojih napak navadla od mene in s5 smo tam.
Mick Jerry je napisal/-a:Ahm seat.
kaj pa 18 letni mulc ki se SAM usede v avto in dobi pred sabo spolzko cesto.Boš rekel da on odreagira bolje kot 17 letniik, čeprav imata oba za sabo samo učne ure v avtošoli? Edina razlika je, da ima 17 letnik zraven fotra(ali kogarkoli pač že in s tem neko avtoriteto in strah-vsaj v normalni familiji), 18 letnik pa ima možnost se sam podati takoj za opravljenimi urami v avtošoli.
In medtem ko je taisti 17letnik čez eno leto že nekaj sto ali pa tisoč kilometrov na cesti, ter dobi nekaj realnih izkušenj, 18 letnik ki je izpit opravljal direktno nima NIČ.
Še vedno trmoglaviš.
Glede slabih navad pa sem napisal: če bo pridobil grde navade ga bo to grdo stalo na pravem izpitu.poleg tega so vmes v sosledju nekaj mesecev še ''vožnje odličnosti'' v avtošoli.
Sistem je dober, kakšna pa bo izvedba, no, prepustimo se presenetit...
IcEm4n je napisal/-a:Kolk ur je potrebno met prej v avtošoli, da greš pol loh npr. s spremljevalcem na cesto? Ne vem, a sm prov slišu, d najmanj 2 in se mi zdi, d je to premal. Ne vem, kko te loh inštruktor v teh 2 urah use to nauči (če nimaš od prej nbenih izkušenj in da bi hotu najcnej čez pridt)!?
Tud sam, k sm dobu izpit, nism šu kuj kr sam na cesto, ampak sm najprej tud s tastarimi šu na mal daljšo turo, d sta se prepričala, kko vozm.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov