Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna So sep 30, 2006 6:31 am

Sonček bo pa zdaj slišal... :D Par postov nazaj je nekdo napisal kako je hodit gledat avto čez pol slovenije in potem ugotovit, da je kupec navedel lažne podatke.

Ta je res kruta. Se voziš 200km, da se lahko obrneš. Vsaj prevoženi km bi morali biti realni navedeni. Hudič je takšen avto kupit, 150kkm na števcu, v resnici pa 300kkm.

Je možno kaj doseči proti temu policajčku, ki je pridno previjal kilometrčke? Vsi bi nekaj previjali.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So sep 30, 2006 11:48 am

kromfelna je napisal/-a:Sonček bo pa zdaj slišal... :D Par postov nazaj je nekdo napisal kako je hodit gledat avto čez pol slovenije in potem ugotovit, da je kupec navedel lažne podatke.

Ta je res kruta. Se voziš 200km, da se lahko obrneš. Vsaj prevoženi km bi morali biti realni navedeni. Hudič je takšen avto kupit, 150kkm na števcu, v resnici pa 300kkm.

Je možno kaj doseči proti temu policajčku, ki je pridno previjal kilometrčke? Vsi bi nekaj previjali.

Veš zato pa ni treba it 200 km na ogled avta izberi si avto v bližini pač ga iščeš malo dlje mogoče boš imel pa srečo pa ga bližnji sosed prodaj.

Sam sem šel enkrat na ogled avta več kot 300km prevozil in kaj je bilo avto sem v 2 min. pregledal in šel. Potem pa sem cca 10 km stran od mene šel gledat avto in glejga avto je bil res ohranjen.

Tak je pač folk in sam veš da za tako stare avte ne morš pričakovat ne vem kakšen avto.

p
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator So sep 30, 2006 12:10 pm

kromfelna je napisal/-a:Sonček bo pa zdaj slišal... :D Par postov nazaj je nekdo napisal kako je hodit gledat avto čez pol slovenije in potem ugotovit, da je kupec navedel lažne podatke.

Jap!
Been there, done that!
Po telefonu: avto je kot nov, nikoli barvan...bla, bla, bla.
Peljal sem se iz Nove Gorice v Maribor (250 km), da sem na lastne oči videl, da je bil avto CEL prebarvan. Pa nisem avtoličar, ampak je bilo tako očitno. In kaj je rekel lastnik?
''Kaj res? Nisem vedel.''
:evil:
Potem pa še 250 km v drugo stran.

Sonček:
ljudje, ki dajejo take oglase niso vredni, da dihajo!
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika So sep 30, 2006 12:45 pm

Eh jaz ne vem, kaj je pri nas s temi avti tak halo - po mojem zato, ker se večina družin krepko zakreditira in živi od suhega kruha in vode, da lahko odplača voz, večji od sosedovega, in ga potem seveda tudi po 200.000 km hoče prodati kot novega.... Avto se pri nas pač smatra za življenjski projekt, ne pa za nekoliko dražji pripomoček, ki se z uporabo pač obrabi.
Drugi šibki člen v tej verigi so mehanikarji, ki jim ljudje prav tako ne zaupajo pretirano in veliko ljudi ima še vedno predsodek, da ti tudi na pooblaščenem servisu avto popravijo "po domače" in ti uvalijo kakšen rabljen del tik pred izdihom.
Zadnjič sem na googlu iskala mnenja lastnikov hond shuttle in je nekdo kupil primerek, ki je imel na števcu 290.000 km, ne da bi trenil z očmi. Mislim, da pri nas to sploh ni izvedljivo, ker bi te vsak razglasil za kapitalnega norca, če bi kupil avto s takimi km. In avto je še naprej servisiral na pooblaščenih servisih (navedel je tudi ceno rednega servisa in ceno malo zahtevnejšega rednega servisa). V državah, kjer 200.000 prevozijo v nekaj letih, to ni številka, ob kateri kupcu zaledeni kri, pri nas toliko km nekateri ne naredijo v vsem svojem življenju.
Najhujše pri vsem tem se mi zdi, da je avto pač resna zadeva, ki te lahko stane življenja zaradi enega pokvarjenega človeka, ki ne more prenesti, da bi avto po osmih letih prodal za sto jurjev manj, kot si je zapičil v glavo, oziroma zaradi pokvarjenih preprodajalcev, ki nam samo olajšajo to delo in avto priredijo tako, da gre kljub vsemu v promet. In če teh sto jurjev razlike porazdelite na leta lastništva, je to pravzaprav manjši znesek, kot ga je lastnik prihranil, ker je avto servisiral bolj tako tako.
Ta primer, s katerim se je debata pravzaprav začela, se mi vseeno zdi svinjarija. Razbitino bo navsezadnje kupil neki mehanik, jo popravil in iz nje "naredil" navaden rabljen avto. Novi lastnik mu bo pa šel toliko na roke, da bo v pogodbo napisal normalno ceno za nerazbit avto, tako da iz nje ne bo razvidno, da je šlo za karambolirano vozilo.
Amen.
Seveda moram priznati, da sem jaz popolnoma ista - v oglasih je en avto, ki mi je zelo zelo všeč, ampak ima čez 200.000 km. In ustrezno nižjo ceno v primerjavi z drugimi. Ampak sem ga skenslala. A nisem smotana?

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So sep 30, 2006 3:26 pm

Sierrator je napisal/-a:

Jap!
Been there, done that!
Peljal sem se iz Nove Gorice v Maribor (250 km), da sem na lastne oči videl, da je bil avto CEL prebarvan. Pa nisem avtoličar, ampak je bilo tako očitno. In kaj je rekel lastnik?

Sonček:

No zdej pa že res pretiravaš z zadnjim stavkom. Lej ti si pač interesent nekekga oglasa na netu in se boš odločil, da boš avto šel na ogled tvoja naloga je da ga pač preizkusiš,testiraš,...itd.

Krivdo pa si sami pripišite če greste 250 km v eno stran sej se gre zaradi vas, če hočete pač imeti drug avto. Obstajajo mehaniki, obstajajo kleparji,ličarji in se pozanimajte tik pred nakupom pri njih ne pa se delat samo, da obvladate nakup avtomobila , ker to ni "una blesova stvar da greš kolu cinglat in ugotoviš da je avspuh zanič(avtor je ČARE)."

Pejt enkrat na sejem ljubljanski gledat kako preprodajajo tisti mulci po sejmu k vidš že na 50 m stran da je avto "kišta" k bo delal še nekaj kilometrov, vrjemite mi.
Se pa zna zgodit, da kupiš dober avto.

Drugač pa če tega ne veste nas ščitijo zakoni sam k je folk tako zamorjen in si noče mazat roke z tožbo in izgubo časa naj se un k to dela pokesa, ker tio je pa preveč.

Pravi oglas naj bo tak kot je avto v resnici.

Tist oglas k sem ga pa sam dal na avto.net sem se pa mal pošalil, ker menda je iskan avto kot ne vem kaj in res je bilo cca 50 emailov sem dobil v 2 dneh ljudje so me klicarli, celo napadal vse živo samo da bi avto prodal.

Še en moj oglas ki sem ga dal pred mesecom nazaj pa je bil tud podobn sem pa navedel resnične podatke in sem ga tud v treh dneh prodal bil pa je spet golf 2 d s 300 tkm.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So sep 30, 2006 3:29 pm

protonika je napisal/-a:Eh jaz ne vem, kaj je pri nas s temi avti tak halo - po mojem zato, ker se večina družin krepko zakreditira in živi od suhega kruha in vode, da lahko odplača voz, večji od sosedovega, in ga potem seveda tudi po 200.000 km hoče prodati kot novega.... Avto se pri nas pač smatra za življenjski projekt, ne pa za nekoliko dražji pripomoček, ki se z uporabo pač obrabi.
Drugi šibki člen v tej verigi so mehanikarji, ki jim ljudje prav tako ne zaupajo pretirano in veliko ljudi ima še vedno predsodek, da ti tudi na pooblaščenem servisu avto popravijo "po domače" in ti uvalijo kakšen rabljen del tik pred izdihom.
Zadnjič sem na googlu iskala mnenja lastnikov hond shuttle in je nekdo kupil primerek, ki je imel na števcu 290.000 km, ne da bi trenil z očmi. Mislim, da pri nas to sploh ni izvedljivo, ker bi te vsak razglasil za kapitalnega norca, če bi kupil avto s takimi km. In avto je še naprej servisiral na pooblaščenih servisih (navedel je tudi ceno rednega servisa in ceno malo zahtevnejšega rednega servisa). V državah, kjer 200.000 prevozijo v nekaj letih, to ni številka, ob kateri kupcu zaledeni kri, pri nas toliko km nekateri ne naredijo v vsem svojem življenju.
Najhujše pri vsem tem se mi zdi, da je avto pač resna zadeva, ki te lahko stane življenja zaradi enega pokvarjenega človeka, ki ne more prenesti, da bi avto po osmih letih prodal za sto jurjev manj, kot si je zapičil v glavo, oziroma zaradi pokvarjenih preprodajalcev, ki nam samo olajšajo to delo in avto priredijo tako, da gre kljub vsemu v promet. In če teh sto jurjev razlike porazdelite na leta lastništva, je to pravzaprav manjši znesek, kot ga je lastnik prihranil, ker je avto servisiral bolj tako tako.
Ta primer, s katerim se je debata pravzaprav začela, se mi vseeno zdi svinjarija. Razbitino bo navsezadnje kupil neki mehanik, jo popravil in iz nje "naredil" navaden rabljen avto. Novi lastnik mu bo pa šel toliko na roke, da bo v pogodbo napisal normalno ceno za nerazbit avto, tako da iz nje ne bo razvidno, da je šlo za karambolirano vozilo.
Amen.
Seveda moram priznati, da sem jaz popolnoma ista - v oglasih je en avto, ki mi je zelo zelo všeč, ampak ima čez 200.000 km. In ustrezno nižjo ceno v primerjavi z drugimi. Ampak sem ga skenslala. A nisem smotana?

Ja pa če vam niso všeč kilometri pa ne vem kaj še vse si pa potem kupite nov avto boste dobili avto z 10 km. Kerga pa silte da naj kupi rabljen avto če ga kupiš prevzemaš tudi tveganje.

P.S Pred mesecom sem kupil avto z 390 tkm pa me ne motijo kilometri temveč mene zanima ohranjenost avtomobila ne pa števc.
Potem pa kupite avto iz mesta pa boste vidl kakšne stroške boste imel.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So sep 30, 2006 3:39 pm

sonček je napisal/-a:NI se mi dalo vsega brat, kaj naj rečem. Definitivno je naš trg preveč zabit s temi avti, trgovci so že za vsakim vogalom in le čakajo, da bodo nate**ili mimojedočega kupca, ki je pripravljen kupit en avto in upa da bo delal dolga leta. Trgovci so prebrisani znajo vsako besedo obrnt pa samo, da ni resnična. Govorijo, da je avto kot nov, prvi lastnik, nekaramboliran,servisiran po nekaj mesecih pa se izkaže pri novmu lastniku, da je avto bil zaleten,prevrteni kilometri,neservisiran......

Tale tema se mi zdi nekam precej čudna, ker nima uvoda poleg tega pa ne vem kje vam odgovri kr z jasnega. Debata naj bi bila o posrednikih.

Kapitalizem je danes GNIL. Socializem pa smo imeli vsaj ljudje neko korist od države.

lp

nisem se mogu zadržat. :lol: :rofl

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So sep 30, 2006 5:04 pm

S|icKeR je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:NI se mi dalo vsega brat, kaj naj rečem. Definitivno je naš trg preveč zabit s temi avti, trgovci so že za vsakim vogalom in le čakajo, da bodo nate**ili mimojedočega kupca, ki je pripravljen kupit en avto in upa da bo delal dolga leta. Trgovci so prebrisani znajo vsako besedo obrnt pa samo, da ni resnična. Govorijo, da je avto kot nov, prvi lastnik, nekaramboliran,servisiran po nekaj mesecih pa se izkaže pri novmu lastniku, da je avto bil zaleten,prevrteni kilometri,neservisiran......

Tale tema se mi zdi nekam precej čudna, ker nima uvoda poleg tega pa ne vem kje vam odgovri kr z jasnega. Debata naj bi bila o posrednikih.

Kapitalizem je danes GNIL. Socializem pa smo imeli vsaj ljudje neko korist od države.

lp

nisem se mogu zadržat. :lol: :rofl

Tista beseda mimojedočega bi pa lahkjo spustil :oops:

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So sep 30, 2006 5:20 pm

protonika je napisal/-a:Eh jaz ne vem, kaj je pri nas s temi avti tak halo - po mojem zato, ker se večina družin krepko zakreditira in živi od suhega kruha in vode, da lahko odplača voz, večji od sosedovega, in ga potem seveda tudi po 200.000 km hoče prodati kot novega.... Avto se pri nas pač smatra za življenjski projekt, ne pa za nekoliko dražji pripomoček, ki se z uporabo pač obrabi.
Amen.

Glede teh 200.000 km - največja dilema je v realnosti - če je resničen in je avto na kratko OK (vzdrževan, nekaramboliran ... ) za boljše, zanesljivejše znamke ni noben problem še 100, 200.000 km naredit (HONDA - je ena izmed njih in lahko ji "slepo" zaupaš), če ni resničen in jih je v bistvu mnogo več znajo nastati večji stroški, ki pri starejšem vozilu pomenijo dodatne, nikakor zanemarljive stroške

Glede "nakupnih navad v SLO" - treba je upoštevati SLO "karakter" in dejstvo, da imamo razmeroma malo časa (gled na ostala, pomembnejša EU tržišča) razvito avtomobilsko tržišče - počasi se bomo že navadili, da avto ni noben luksuz ali predmet s katerim se postavljaš pred sosedi, ampak zgolj prevozno sredstvo, ki poleg vsega v najboljšem primeru in z stroški, ki se jim ni moč izogniti (registracija, servis ... ) povprečnemu SLO lastniku letno "požre" vsaj eno mesečno plačo. Na drugi strani imaš lastnike, ki v avtomobil zgolj z zgoraj omenjenimi "minimalnimi" stroški v avto "zmečejo" okrog milijon tolarjev. Ironija je v tem, da slednji omenjeni milijonček veliko lažje prebolijo kot navaden smrtnik dobrih 100 tisočakov

Glede mehanikov - strah je več kot upravičen in zato mnogi bolj zaupajo mehaniku, ki ga poznajo, kot pa pooblaščenemu servisu. Glede na odnos določenih serviserjev, ki imajo stranke zgolj za neumne molzne krave sploh ni čudno.

LP

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Napisal/-a Sierrator So sep 30, 2006 7:35 pm

sonček je napisal/-a:
Sierrator je napisal/-a:

Jap!
Been there, done that!

Sonček:

No zdej pa že res pretiravaš z zadnjim stavkom. Lej ti si pač interesent nekekga oglasa na netu in se boš odločil, da boš avto šel na ogled tvoja naloga je da ga pač preizkusiš,testiraš,...itd.

Krivdo pa si sami pripišite če greste 250 km v eno stran sej se gre zaradi vas, če hočete pač imeti drug avto. Obstajajo mehaniki, obstajajo kleparji,ličarji in se pozanimajte tik pred nakupom pri njih ne pa se delat samo, da obvladate nakup avtomobila , ker to ni "una blesova stvar da greš kolu cinglat in ugotoviš da je avspuh zanič(avtor je ČARE)."

Pejt enkrat na sejem ljubljanski gledat kako preprodajajo tisti mulci po sejmu k vidš že na 50 m stran da je avto "kišta" k bo delal še nekaj kilometrov, vrjemite mi.

Drugač pa če tega ne veste nas ščitijo zakoni sam k je folk tako zamorjen in si noče mazat roke z tožbo in izgubo časa naj se un k to dela pokesa, ker tio je pa preveč.

Tist oglas k sem ga pa sam dal na avto.net sem se pa mal pošalil, ker menda je iskan avto kot ne vem kaj in res je bilo cca 50 emailov sem dobil v 2 dneh ljudje so me klicarli, celo napadal vse živo samo da bi avto prodal.

Še en moj oglas ki sem ga dal pred mesecom nazaj pa je bil tud podobn sem pa navedel resnične podatke in sem ga tud v treh dneh prodal bil pa je spet golf 2 d s 300 tkm.

lp

Poslušaj ti mimojedoči kupec, pardon Sonček:
Ni mi problem pogledati, pregledati, voziti, testirati in ne vem kaj še avto, vse dokler mi prodajalec ne laže že po telefonu. Če bi mi tip takoj na začetku povedal, da je avto CEL prebarvan, bi si jaz prihranil 500 km poti in okrog 10.000 SIT stroškov, da o izgubljenem času niti ne govorim! In nihče ne bi bil na zgubi. Ne jaz, ne kolega, ki je šel z mano in ne prodajalec! A zdaj razumeš?!?
In ne govori mi, naj si tak avto najdem bližje, ker ga enostavno ni! Saj nisem kupoval golfa 2, da bi ga lahko za prvim vogalom našel, porcha puttana!!! :evil:
In za konec: kaj mi pomaga pogovor s kleparjem in/ali ličarjem, kaj mi pomaga takega človeka s seboj peljati, če mi pa prodajelec laže še preden sploh vidim njegov avto.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So sep 30, 2006 8:31 pm

Sierrator je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:
Sierrator je napisal/-a:

Jap!
Been there, done that!

Sonček:

lp

Poslušaj ti mimojedoči kupec, pardon Sonček:
Ni mi problem pogledati, pregledati, voziti, testirati in ne vem kaj še avto, vse dokler mi prodajalec ne laže že po telefonu. Če bi mi tip takoj na začetku povedal, da je avto CEL prebarvan, bi si jaz prihranil 500 km poti in okrog 10.000 SIT stroškov, da o izgubljenem času niti ne govorim! In nihče ne bi bil na zgubi. Ne jaz, ne kolega, ki je šel z mano in ne prodajalec! A zdaj razumeš?!?
In ne govori mi, naj si tak avto najdem bližje, ker ga enostavno ni! Saj nisem kupoval golfa 2, da bi ga lahko za prvim vogalom našel, porcha puttana!!! :evil:
In za konec: kaj mi pomaga pogovor s kleparjem in/ali ličarjem, kaj mi pomaga takega človeka s seboj peljati, če mi pa prodajelec laže še preden sploh vidim njegov avto.

Ja ljubi bog to moraš pa zastopt vse ti ne bo dano na pladan tako kot si misliš ti. Le kdo je tako prijazn da bo reku po telefonu da je avto v zelo slabem stanju.

Veš to je danes precej trapasto če s elažejo prek telefona in nočejo povedat. Tud sam sem imel take probleme in kaj avto sem šel pogledat pa ne samo zaradi avta ampak tako malo na izlet pa na kakšn pir, mal naokrog mimgrede greš pa še pogledat.

To pa morš dons pričakovat sej sem tud sam šel gledat golfa 2 GTD-ja pa je bil precej slab in akj šel sem na izlet.

P.S. A ko pa greš recimo na morje deleč kaj pa vem 1500 km pa ne boš nč reku ne dej mal zastop. Da ni vse tako kot mora bit v realnosti
lp

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Napisal/-a Sierrator Ne okt 01, 2006 1:03 pm

Ko jaz prodajam avto, napišem realen oglas. Ko sem prodajal avto z 290.000 km, sem tako tudi napisal. Ko me je potencialni kupec vprašal, če je bil barvan, sem povedal, da je bil udarjen.
Ko sem prodajal avto s 170.000 km, sem tudi to tako napisal...
Nimam potrebe po laganju. Mogoče je pa poštenje moja šibka točka.

P.S.
za prepotovati 1500 km do morja, grem na avion!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne okt 01, 2006 6:05 pm

Sierrator je napisal/-a:Ko jaz prodajam avto, napišem realen oglas. Ko sem prodajal avto z 290.000 km, sem tako tudi napisal. Ko me je potencialni kupec vprašal, če je bil barvan, sem povedal, da je bil udarjen.
Ko sem prodajal avto s 170.000 km, sem tudi to tako napisal...
Nimam potrebe po laganju. Mogoče je pa poštenje moja šibka točka.

P.S.
za prepotovati 1500 km do morja, grem na avion!

No vidš zdej pa to folku dopovedat je pa tud tazadnja.

P.S. Lahko pa da greš cca 1000 km.

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Ne okt 01, 2006 7:00 pm

Ja. Lahko samo tisoč.

Če je avto slab pa sendvič v roko in mimo.

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman Ne okt 01, 2006 8:41 pm

hja. al pa samo na sok:)
Dejstvo ostaja, da tisti ki se s prodajo rabljenih vozil ukvarjajo, posebej manjše firme (če jim tako lahko rečemo), bodo nardil vse da avto prodajo. Verjemite mi, da je velik folka naivnega in bodo avto kupl, tud če je bil 10x totalka. Nekdo pa ki se spozna na avtomobile bolj od povprečnega kupca, se mu pa to ne bo zdelo korektno ker bo vse te napake vidu. Neka mamica z nizkimi dohodki, al pa mulc k mu je važn samo da avto leti, taki ljudje bodo pa avto dejansko kupil. Strinjam se da tako dejanje ni etično, vendar v poslu je pač tako. Cilj marketinga je nategniti kupca. In da ne boste mislili da tega ne počnejo tudi najboljše firme... na žalost prav tako, le mogoče na bolj sufisticiran način.
Na trgu je več ponudnikov, na kupcu pa je, koga bo izbral (beri: kdo od prodajalcev ga bo najmanj nategnil). Zato naj vam ne bo žal se kdaj zapeljat "u prazno" k nekomu pa stran zmetat 10, 20k, izberte najboljšo rešitev, ker drugač boste še velik več keša stran za izredne servise dajal. Prodajalci bodo še naprej prodajal na tak način, edino kar lahko kupec naredi je, da vzame s seboj kakšnega ki se na zadeve spozna.

lp

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Napisal/-a Sierrator Ne okt 01, 2006 9:17 pm

kromfelna je napisal/-a:...

Ja pa še en persen za vsak slučaj.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne okt 01, 2006 10:54 pm

Sierrator je napisal/-a:
kromfelna je napisal/-a:...

Ja pa še en persen za vsak slučaj.

... Raje imam avto iz Banke Koper z 210 000 km na števcu kupljen in servisiran na Porsche servisu v Kopru in vsemi kilometri narejenimi večina po avtocestah kakor neznan avto z 60000 km isti letnik - (2003) in drugo ceno . A Ne, Andrej ? pol firm, ki prodaja avte iz uvoza ima na vozilih starih 2-3 leta cca 55 - 100 000 km na števcih ... zadnji preverjen in štempljan servis pri 40000 km po prvem letu uporabe ... imel sem avto kupljen na ta način in mehaniku ni šlo v račun kako smo menjavali dele, ki gredo pri 200 000 km na mojem avtu pri dejanskih 95 000 na števcu ... sedaj vem zakaj ... kolegu so npr. na Saabu 9-3 pri 25000 km menjavali turbino na avtu iz iste avtohiše ... mehanik v Trstu na Saab servisu se je samo smehljal in govoril (impossibile) - nemogoče ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr okt 04, 2006 11:06 pm

Mad je napisal/-a: ... Raje imam avto iz Banke Koper z 210 000 km na števcu kupljen in servisiran na Porsche servisu v Kopru in vsemi kilometri narejenimi večina po avtocestah kakor neznan avto z 60000 km isti letnik - (2003) in drugo ceno . A Ne, Andrej ? pol firm, ki prodaja avte iz uvoza ima na vozilih starih 2-3 leta cca 55 - 100 000 km na števcih ... zadnji preverjen in štempljan servis pri 40000 km po prvem letu uporabe ... imel sem avto kupljen na ta način in mehaniku ni šlo v račun kako smo menjavali dele, ki gredo pri 200 000 km na mojem avtu pri dejanskih 95 000 na števcu ... sedaj vem zakaj ... kolegu so npr. na Saabu 9-3 pri 25000 km menjavali turbino na avtu iz iste avtohiše ... mehanik v Trstu na Saab servisu se je samo smehljal in govoril (impossibile) - nemogoče ... L.p. Mad

No shit! :D :D

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če okt 05, 2006 1:21 am

Turbino se da hitro uničit, če si pacient.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
LaserJaMM
Novinec

Napisal/-a LaserJaMM Če okt 05, 2006 1:39 am

Amen.

Letos julija kupil Hondo Shuttla 2.3i ES Vtec letnik 1998, od prvega lastnika, potrjeno servisno knjižico od novega dalje, servisiran na pooblaščenem servisu od novega. Kupil ko je imela 203.000 KM, zdej ma 220.000 in avtek dela BP.
Cuore Sportivo
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov