Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če nov 02, 2006 5:21 pm

Black Jack je napisal/-a:
Junior_46 je napisal/-a:Zej mam pa eno bol of topic vprašanje če sem že glih pr scooterjih. a lahka gre 125ccm scooter na avtocesto? kok je s tem

Načeloma če tovarniško doseže hitrost 130km/h potem bi lahko šeu... :D

Nisem vedel, da scooter spada med tezke motorje...nc nocm slabga, ampak je treba prej prebrat kaj smeti in ne ( kaj lahk na cesto in kaj ne).

Jz naceloma velikokrat opazim cjazenje in to med prehitevanjem. Ponavadi pi.zdimo ko se kamiona prehitevata in en fura 72, drugi pa 79, no zadnje case opazam, da tud vozniki prehitevajo kot us.rane riti (usaj nekateri); pac cjazenje in skor rab celo vecnost da nekoga prehiti.
Aja, da ne pozabim...ozka cesta (npr. Jamnikarjeva ali pa bliz Trnovske cerkve in une ozke ulice), kolesar se pelje, ga prehiteva avto oz. ga zeli obiti...rezultat: vzame tako "lajtungo", tko da bi sleper parkiru, cez celo cesto si more prostor vzet za enga bogega kolesarja (ok kapiram, da more pazt na kolesarja, ampak vseeno) in še rabi skoraj da pol ure, da gre mim kolesarja in ja ne manjka da v nasproti vozeci avto prleti.
There is no time...

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Če nov 02, 2006 5:49 pm

Polo78 je napisal/-a:Jaz pa zadnje čase opažam nekaj, kar počasi že prerašča v "nacionalni šport". Namreč vožnja v rdečo. Ni ga dneva, da ne bi videl vsaj tri debile, ki zavestno peljejo čez rdečo. Največkrat se to zgodi, ko semafor preide iz rumene na rdečo. Zgodil se je že, da sem bil recimo oddaljen od semaforja cca. 20-30 metrov, ko se je prižgala rumena luč, kar bi pomenilo da bi prevozil rdečo v kolikor bi nadaljeval z vožnjo. Seveda se ob taki situaciji ustavim, ampak ničkolikokrat se je že našel i****, ki te gre prehitevat (ker vidi, da boš ustavil) in gre potem globoko čez rdečo luč. In to se najpogosteje dogaja v Ljubljani. Včasih bi si res želel, da bi bila na vsakem semaforju kamera in da bi tiste, ki to izvajajo orenk po žepu udarli pa še kaka družbenokoristna dela bi jim naložil. :evil:

To prepotentnost pripisujem predvsem splošnemu stanju v družbi, ki od nas zahteva, da smo vedno najboljši, najuspešnejši, najhitrejši ter predvsem strogi individualisti, ko vsak gleda le še na svojo lastno rit in se ne ozira na druge. Turbokapitalizem.press :roll:

Se popolnom strinjam z vsem napisanim. Imaš pa tudi "kontraextreme", t.j. voznike, ki na polno zavirajo, ko se jim prežge rumena 5-10 metrov stran od semaforja. Zadnjič me je na Zaloški pri Jurmanu na vsak način želel nekdo prehiteti, ko sva bila "vštric" (vozila sva približno 55 km/h) cca. 7-8 metrov od semaforja se je prižgala rumena luč, jaz sem "potegnil" čez, on je pa na polno zaviral in se ustavil praktično v sredini križišča, kaj je bilo potem ne vem, ker nisem toliko gledal v retrovizor. Ampak tako pač je, imamo na cestah extreme. Takšne in drugačne. :?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če nov 02, 2006 6:10 pm

Ma ja,to jih moreš tak pazit ene, da te ne povozi ko prleti čez rdečo skozi. Zadnjič sem se ponoči peljal proti domu čez Tezno (Mb), pa je en talent pred mano na vseh 6 al 7 semaforjih hladnokrvno pelal čez rdeče luči. :evil: Sem si mislo, ki so zdaj pof.ukani policaji, ko pa se pelam 5 km/h prehitro, me pa je.bejo v živi mozeg. :evil: :/:o:/
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Kraj: Prevalje (Brazil)

Napisal/-a simke Če nov 02, 2006 6:25 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Ker je v zvezi z to temo, poglejte kje je meni i**** vn skoču. Pr 90 na levga budala :D

http://www.youtube.com/watch?v=7Be9xvNOAXY

samo punca pa se je se kr ustrasla......
sice nimam posnetka, ampak meni je isto to naredu tak manjsi kamion, iz 170 takoj dol na ene 70 ali 80...ko sem se peljal pol mimo njega sem mu izreku vse mogoce kletvice ki obstajajo in ne obstajajo :shock:
na avtocesti so eni res talenti.........pa tudi moja punca se je se kr ustrasla
NEVER GO TO WAR WITH A COUNTRY WHOSE NATIONAL HOLIDAY CELEBRATES A DEFEAT IN 1389

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če nov 02, 2006 6:50 pm

simke je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:Ker je v zvezi z to temo, poglejte kje je meni i**** vn skoču. Pr 90 na levga budala :D

http://www.youtube.com/watch?v=7Be9xvNOAXY

samo punca pa se je se kr ustrasla......
sice nimam posnetka, ampak meni je isto to naredu tak manjsi kamion, iz 170 takoj dol na ene 70 ali 80...ko sem se peljal pol mimo njega sem mu izreku vse mogoce kletvice ki obstajajo in ne obstajajo :shock:
na avtocesti so eni res talenti.........pa tudi moja punca se je se kr ustrasla

podobno sm js doživel, sam da sm meu pribišn 180 na števcu pred mene pa tovornjak pa še navzdol je blo(pred drugim izhodom za bistrco iz mb smeri) povrh usega pa z astro f in občutek je res adrenalinski ko ti šleper brez smernika pred tebe skoči ti pa na polno po bremzi. No z isto hitrostjo sm se pelau pa komi ko je bla moja glava vštric s prednjo gumo na prikolci. ko je blo use mim so se mi pa koleni tresl ko pr norcih in povrh usega je biu pa še petek 13.
No par dni poznej je pa en 23letnik umru ker je poču iz neznanih razlogov :evil: v zadek tovornjaka :(
LP Rok

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če nov 02, 2006 7:41 pm

za take zadeve pa mam jaz troblo pa razmišljam že dalj časa o šibedahu... fakič.press :)

no pa da ne pozabimo na dobre bremze

se pa moram strinjat, da je treba ohranit v takih situacijah trezno glavo in dobro odreagirat, seveda elektronska pomagala v avtu tudi malo pomagajo

da še ogovorim nekaj drugih stvari, ki ste jih omenili:
- meglenke v dežju
za to sem nabavil dodatne (k originalnim 55W) še ene meglenke, ki so v kombinaciji z daljinkami (2 fokusa). v oba fokusa gre 90/100W žarnica, tako da bom mel zdravilo za flasherje, kot jim jaz rečem

- dolge luči za ritjo:
ko se to dogaja na AC, parkrat stopim po bremzi in poblendam z meglenko, pa skapirajo da mi ne paše (govorim o tistih, ki so daleč za mano, a so še vedno motljivi, ter bremze se dotaknem čisto narahlo, samo toliko, da se prižgejo luči), drugo je seveda ko ti nekdo blenda zaradi napake ali ker hoče prehitevat.

- skakanje na prehitevalni pas
to so ponavadi debili, ki ne vedo zakaj uporabljati ogledala razen za to da majo na avtu kaj od bling bling za čistit

mene osebno motijo ljudje, ki ne uporabljajo žmigavcev. nacionalni šport, ali še ne vedo da so jih začeli serijsko vgrajevat na avte? ne vem...

v glavnem slovenska prometna kultura še mora pridobit zelo dosti preden bomo prišli na raven brez pizdenja v avtih. jaz skorajda ne pridem iz kraja a v b, pa četudi je samo razdalja 10km, brez da bi kazal ljudem - posnetek lahko vidite TUKAJ (slaba kvaliteta, webcam), kasneje pa se smejim, ker vedno najdem nekaj da si zmislim štorijo zakaj se tako pelje.
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če nov 02, 2006 8:03 pm

... :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P ... fantje menjajte si zavore ... :P :P :P ali pa pejte po predpisih ... 240 - 100 v 100 m po dežju brez cik cak ;) a ne Bešo ? :P :P :P :shock: ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Če nov 02, 2006 8:16 pm

Ej če kerga moti da mora zaradi tovornjaka, ki zapelje z 80km/h na prehitevalni pas, zavirati iz 200km/h na 80km/h mu še zmerej preostane skrajno desni pas za prehitevanje...... :D sicer pa ne vem kaj tarnate da ste mogl tko na silo žlajfat...pelte se po omejitvi pa ne bo potrebno na silo.....(če ne gre pa po levem...gre pa po desnem.....)
Men se skor vsak dan dogajajo take stvari, ki jih tle opisujete, pa se ne sekiram za njih...sm tolk hitr voznik da se mi nobedn ne bo vozu za ritjo...js pa tud če se ker pelje 5km/h pod omejitvijo ga pa itak takoj prehitim...
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če nov 02, 2006 8:22 pm

sam ti si pa frajer...a sm lahk tvoj prjatu?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če nov 02, 2006 8:28 pm

Js pač povem kaj si mislim....mam eno mero potrplenja pa dovolj zmogljiv (včasih celo preveč) avto...da hitr opravim s takimi na cesti ki me ovirajo... :D
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če nov 02, 2006 8:32 pm

a s mejbi pomislu da ti tud koga motis/oviras/ ogrozas? Mejbi ma pa kdo celo bolj zmogljiv avto k ti in se ti enkrat ne bo izslo? A mejbi sploh razmisljas ti? ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če nov 02, 2006 8:33 pm

speedfreak je napisal/-a:sam ti si pa frajer...a sm lahk tvoj prjatu?

:lol: =I :bonk :pop:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če nov 02, 2006 8:43 pm

speedfreak je napisal/-a:a s mejbi pomislu da ti tud koga motis/oviras/ ogrozas? Mejbi ma pa kdo celo bolj zmogljiv avto k ti in se ti enkrat ne bo izslo? A mejbi sploh razmisljas ti? ;)

verjem da če se men kir za rit prlima pa da vidim da ma zmogljivejši avto mu čimprej omogočim da me prehiti....razmišljam js....dovolj...ogrožam druge glih tolk kot drugi mene.......če pa koga motim se mi pa lahko spelje izpred oči... :D
Zadovoljen na vprašanja motis/oviras/ ogrozas???

Če se mi pa kdaj ne bo izšlo..pa je.bi.ga.....js uživam za vsak dan posebej ne pa za celo živlenje....
Če me jutri pobere v prometni, bom vsaj srečen da sm se dans znoru z ročno po parkingu
Zadnjič spremenil Black Jack, dne Če nov 02, 2006 8:47 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če nov 02, 2006 8:45 pm

ja. Mir s tabo in tvojo druzino in upam da se cim manjkrat srecava na cesti. ;)

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če nov 02, 2006 8:47 pm

speedfreak je napisal/-a:ja. Mir s tabo in tvojo druzino in upam da se cim manjkrat srecava na cesti. ;)

Moja familija ni nikol ogrožena....norim samo kadar sm sam v avtu.....če je kdo zraven...strogi ps... :D

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če nov 02, 2006 8:49 pm

sva ze dva ki imata zavore na desnem sedežu. ;)

Uporabniški avatar
ŽVal
Nov uporabnik

Kraj: Marburg

Napisal/-a ŽVal Če nov 02, 2006 8:53 pm

Če mene kaj moti poleg limanja na rit, dolge luči, meglenke, itd., so wanna-be playerji v počasnih avtih. Sam sem si lastil 40 konjsko 5ko, ki ni šla nikamor v primerjavi z ostalimi, pa se nisem španal gor in dol po cestah pa izzival sem pa tja. Zdaj imam 5ko s 3x več konji kot prej pa se pravtako ne gonim po cesti da bi si nabildal ego. Avto imam zato ker se je z njim užitek vozit, dokazovat se ne rabim nobenemu. Skoraj vsakič ko gremo s kolegi ponoči domov, se najdejo kreteni nabiti na menjalnik, s skrivljenimi hrbtenicami in neverjetno sposobnostjo držanja volana z ENO ROKO :shock:. In potem nabijajo gas na semoforju, se vozijo vzporedno, blendajo, me zijajo kot teleta in hočejo drekat. Me ni bi motilo če bi meli neke hude avte in bili sposobni nečesa. Ne pa stari clioti/saxoji/axi/.../ z spojlerji, pa nalepkami na vratih in blendami čez luči.
Totalni ignore ali pa pedal to the metal, v vsakem primeru mam mir :P
Turbo whine is mighty fine !

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če nov 02, 2006 9:01 pm

detroit91 je napisal/-a:btw bass men osebno se blendanje ne zdi vljudno in če mi kdo prleti z 200 v rito medtem ko jst vozim 140 in da mi še poblenda bo fasu sm mojo haubo v čel. Ne me narobe razumet se umaknem ker gledam spegu redno sm kmetje od folka ti blendajo pa čeprou maš ti pred sabo enga, čeprou je situacija taka da bo en lih pred tebe pršou v glavnem obup. Fora večine blenderju : jači sam nego ti bjež s ceste. avto nadomesti njihov majhen penis ali manjek fuxxa ipd

mene tut mot, ko nekdo blenda že sploh predn se ti sploh prbliža.. gledam špegu pa ga vidm blendat že od kilometra zadi.. osebno blendam zelo redko, na rit se limam še bolj redko, trobil sem pa samo enkat v življenju, samo res ne bi rad opisval, kaj je počel..

če mi nekdo blenda že kilometr zadaj, se bom umaknil, vdenar počasneje, ko ponavadi, bmk, kaj si pa tok neučakan.. ko se mi hitrejši približa ,se bom itak umaknil, če ne bom ravno vzporedno z nekom seveda, al pa ne bo možnosti na desnem..

lp
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če nov 02, 2006 9:12 pm

... Vsi imamo svoj dober in tudi svoj slab dan o kakšni vesti ljudi pa ne nakladat ker : meni so 1997 na Markovcu - c.na Markovec na njegovem voznem (bratovem) pasu zbili brata do smrti - voznik skuterja, zbil ga je nekdo, ki je imel sledi droge v krvi in ni nikoli nič naj**** ... jebiga je pač prevelik zalogaj za naš pravni sistem ... pa še bil je v tujem avtu (SLO Mercedes)državljan tuje države (Italijan) zbil pa ga je 110 cm od črte, ki meji vozišča ... jebiga se ne pišem prav pa pač lahko gre mimo brez posledic - moj brat je bil označen kot krivec nesreče :P :P :P ... Pravna država pač, kjer je pravica samo še en prodajni artikel ... vozite vsi pač po svoji vesti ... upam vsaj da bo kakšen mene zgrešil ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
ŽVal
Nov uporabnik

Kraj: Marburg

Napisal/-a ŽVal Če nov 02, 2006 9:49 pm

Vem da forum ni pravi kraj za takšne stvari, ker ob tem se človeku pogleda v oči in v dno duše. Moje sožalje, Mad. Iskreno.
Turbo whine is mighty fine !
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov