Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To nov 07, 2006 11:45 am

PureTNT je napisal/-a:
comfortably numb je napisal/-a:Se pravi da moram jaz voziti 90 km/h za kamioni, ker moj avto ne gre čez 160, ker se ne morem vključit v promet, ker po prehitevalnem vozijo 180 ????

wtf

Niti slučajno. Ko imaš prostor in za seboj ne opaziš nikogar, imaš pravico prehitevat s 130 km/h. Če se nato za teboj narišem jaz, četudi sem vozil 280 km/h, bom počakal, da končaš prehitevanje in se vrneš na svoj pas. Razna lepljenja na zadke s strani mulcev z očetovim avtomobilom ali prvim vozilom, ki si ga je kdaj vzel na leasing, je žal nekaj, kar je vse prepogosto in tega NE zagovarjam. Hitra vožnja je lahko tudi neagresivna, vendar je zato potrebno voznike izobraziti.

Sem vozu po obvoznici dobrih 160 km/h, gužva je bla v petek ob 16h mim kolone ko je vozila 80-90, ker mi je en z enim audijem težil pol metra za ritjo, in mi jebov mater, se nisem mogu umaknt ene 3 km, pol ko je šu mim mene mi je pa še grozil pa da me bo me nabov...
tko da men se ne da več zaj... s tem pa lepo vozm za tovornjaki 90km/h pa si dam dobro musko pa uživam ;)
lp

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To nov 07, 2006 11:48 am

ma idiotov je še vedno polno. Samo ne dovoli, da te spravijo iz tira. :)

Če je tisti v audiju k****n je pač k****n. :roll:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To nov 07, 2006 12:00 pm

Nekateri tukaj zelo veliko govorite o stvareh, ki jih ni ali pa so le plod domišljije. Vsi tisti, ki pa se veliko vozimo pa verjetno vidimo stvari, ki se dnevno dogajajo.

Večino časa vozim po AC s hitrostjo 140km/h po števcu (realno je to verjetno zelo blizu omejitve) in to po voznem pasu pa je avtomobilov, ki me prehiti zelo zelo malo pa še tisti z recimo hitrostjo, ki je mogoče za 20km/h večja od moje. Potemtakem je dokaz, da zelo velika večina vozi znotraj omejitev.

Kljub normalni hitrosti se pa izsiljevanj in skakanja na prehitevalni pas dogaja resnično ogromno (največkrat kamionarji). In to ljudje zapeljejo na prehitevalni pas tik pred tabo in za taka dejanja ni nobenih izgovorov tipa pikice v ogledalu in tumorjev v riti.

Kaj sem hotel povedati - situacijo, ki je zrela za karambol večkrat (in to občutno) povzročijo taki skakalci, ki imajo vzvratna ogledala zgolj za okras, kot pa tisti, ki vozijo recimo 180+ (pa še te, ki vozijo tako hitro lahko merimo v promilih).

Seveda je pa daleč najslabša kombinacija, če se srečata tak skakalec in dirkač vendar je nekaj drugega bolj pomembno, brez skakalca se karambol ne bo zgodil, brez dirkača pa je možnost za karambol zgolj in samo manjša.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To nov 07, 2006 12:00 pm

PureTNT je napisal/-a:Zelo civilizirana debata, tako zagovornikov kakor nasprotnikov.
Jorgeus, če me v vzvratnem ogledalu vidiš kot pikico, se ni za bati, da bi se ti v sekundi nalepil na zadnji odbijač. Poglej vzvratno ogledalo, prižgi levi smernik, poglej stransko ogledalo, slepi kot, ponovno hitro poglej stransko ogledalo ter mirno prehitevaj. Na zavoro sem namreč stopil že, ko si prižgala levi smernik. Stvar je ravno v tem, da nihče od nas ne zahteva praznega levega pasu za prakticiranje svoje od boga dane pravice do hitre vožnje. PredpisI CPP so zasnovani tako, da vožnja lahko poteka popolnoma varno, četudi se hitrostnih omejitev ne držimo. Če torej vozim 250 in se daleč pred menoj nekdo spravi prehitevat vozilo, to ne pomeni, da pritisnem na plin, pač pa pedal izpustim, po potrebi tudi zaviram ter lepo počakam, da je pas prost.
Kar pa ME moti so vozniki, ki imajo ogledala le za okras in ti nato pred avto zapeljejo, ko si praktično le še nekaj deset metrov za njimi - brez uporabe ogledal in smernikov ter ljudje, ki ne razumejo, da je levi pas namenjen le prehitevanju in se veselo vozijo po njem, četudi je kilometer ceste pred njimi popolnoma prost.
Kar se tiče infrastrukture, vsekakor podpiram nadgradnjo avtocest na tri vozne pasove, s takojšnjim pričetkom po dokončanju osnovnega avtocestnega križa. Dobro bi bilo tudi pregledati finančne izdatke, saj pri nas kilometer avtoceste ne stane nič manj kakor v Nemčiji, z njihovimi 70 cm podlage ter kvalitetnim betonom.

Lp

Če bi vsi tako vozili, bi nam bilo dosti prizanešeno...Žal veliko voznikov zbremza tik za ritjo, ker, ne vem, ti hočjo dat lekcijo?... Recimo banalen primer..peljem iz rondoja tomačevo smer trzin, sem na srednjem pasu (da se lahko po notranjem vključijo ostali) ob izvozu iz ovinka na hitro cesto pospešujem, imam v števcu 80 in mi uzad vedno tišijo v rit in na koncu prehitijo po desni.... Čemu? Ker moj avtek ne potegne 5,6 sek na 100? Itak se potem vedno srečamo na semaforju z brnčičevo. Zakaj je to treba? Varnostna razdalja? Omejitev hitrosti? Pravila prehitevanja? Tri kršitve na en mah vsak dan znova in znova....Ne razumem. Ponavadi vztrajam pri svojem in povem kar mislim, v prometu pa vseeno raje uberem pohlevnost. In si rečem za vsakega, ki z agresijo zdravi svoje manjvrednostne komplekse, pojdi, idi čim dlje stran od mene.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To nov 07, 2006 12:25 pm

jorgeus je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:Zelo civilizirana debata, tako zagovornikov kakor nasprotnikov.
Jorgeus, če me v vzvratnem ogledalu vidiš kot pikico, se ni za bati, da bi se ti v sekundi nalepil na zadnji odbijač. Poglej vzvratno ogledalo, prižgi levi smernik, poglej stransko ogledalo, slepi kot, ponovno hitro poglej stransko ogledalo ter mirno prehitevaj. Na zavoro sem namreč stopil že, ko si prižgala levi smernik. Stvar je ravno v tem, da nihče od nas ne zahteva praznega levega pasu za prakticiranje svoje od boga dane pravice do hitre vožnje. PredpisI CPP so zasnovani tako, da vožnja lahko poteka popolnoma varno, četudi se hitrostnih omejitev ne držimo. Če torej vozim 250 in se daleč pred menoj nekdo spravi prehitevat vozilo, to ne pomeni, da pritisnem na plin, pač pa pedal izpustim, po potrebi tudi zaviram ter lepo počakam, da je pas prost.
Kar pa ME moti so vozniki, ki imajo ogledala le za okras in ti nato pred avto zapeljejo, ko si praktično le še nekaj deset metrov za njimi - brez uporabe ogledal in smernikov ter ljudje, ki ne razumejo, da je levi pas namenjen le prehitevanju in se veselo vozijo po njem, četudi je kilometer ceste pred njimi popolnoma prost.
Kar se tiče infrastrukture, vsekakor podpiram nadgradnjo avtocest na tri vozne pasove, s takojšnjim pričetkom po dokončanju osnovnega avtocestnega križa. Dobro bi bilo tudi pregledati finančne izdatke, saj pri nas kilometer avtoceste ne stane nič manj kakor v Nemčiji, z njihovimi 70 cm podlage ter kvalitetnim betonom.

Lp

Če bi vsi tako vozili, bi nam bilo dosti prizanešeno...Žal veliko voznikov zbremza tik za ritjo, ker, ne vem, ti hočjo dat lekcijo?... Recimo banalen primer..peljem iz rondoja tomačevo smer trzin, sem na srednjem pasu (da se lahko po notranjem vključijo ostali) ob izvozu iz ovinka na hitro cesto pospešujem, imam v števcu 80 in mi uzad vedno tišijo v rit in na koncu prehitijo po desni.... Čemu? Ker moj avtek ne potegne 5,6 sek na 100? Itak se potem vedno srečamo na semaforju z brnčičevo. Zakaj je to treba? Varnostna razdalja? Omejitev hitrosti? Pravila prehitevanja? Tri kršitve na en mah vsak dan znova in znova....Ne razumem. Ponavadi vztrajam pri svojem in povem kar mislim, v prometu pa vseeno raje uberem pohlevnost. In si rečem za vsakega, ki z agresijo zdravi svoje manjvrednostne komplekse, pojdi, idi čim dlje stran od mene.

To so tisti ki majo več col velike feltne, kokr majo iq !!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To nov 07, 2006 12:42 pm

nitro1 je napisal/-a:Mislim kako taki sploh dajo izpit :roll: :roll: :roll:

Zadnjič sem se vozil z osebo ki je pred 14 dnevi naredila izpit. Ti nekaj povem? Dnar je sveta vladar. Samo, da dnar prinesejo, ko ima tlko ur je to to... Mislim, da ne ve v kateri brzini je avto, da se vozi v 4 prestavi 50 (bencinar), da je zmedeno pa še kaj mislim pol se vprašam kaki teleti se vsakidan mimo mene peljejo...

Mogoče nisem prav napisal. Speljeva na semaforju nakar da v 4 namesto v 2 prestavo, cel avto pajtla pa mene sprašuje kaj je narobe pa glede na palco od menjalnika v kateri brzini je... To sem mislil povedat...
Zadnjič spremenil xandrej, dne To nov 07, 2006 1:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To nov 07, 2006 12:57 pm

xandrej je napisal/-a: da se vozi v 4 prestavi 50 (bencinar)

kaj pa je to narobe :?: pri mojem avtu je to kakšnih 2000 obratov/min, kar je najbolj varčna vožnja.

Jaz sem nasprotno skoraj popizdil, ko je enkrat sestra peljala moj avto in je vozila v 3. 90, nasplošno pa menjala na začetku rdečega polja, pa ni ravno dirkala.
Zadnjič spremenil adamovc, dne To nov 07, 2006 12:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To nov 07, 2006 12:57 pm

jorgeus je napisal/-a:Če bi vsi tako vozili, bi nam bilo dosti prizanešeno...Žal veliko voznikov zbremza tik za ritjo, ker, ne vem, ti hočjo dat lekcijo?... Recimo banalen primer..peljem iz rondoja tomačevo smer trzin, sem na srednjem pasu (da se lahko po notranjem vključijo ostali) ob izvozu iz ovinka na hitro cesto pospešujem, imam v števcu 80 in mi uzad vedno tišijo v rit in na koncu prehitijo po desni.... Čemu? Ker moj avtek ne potegne 5,6 sek na 100? Itak se potem vedno srečamo na semaforju z brnčičevo. Zakaj je to treba? Varnostna razdalja? Omejitev hitrosti? Pravila prehitevanja? Tri kršitve na en mah vsak dan znova in znova....Ne razumem. Ponavadi vztrajam pri svojem in povem kar mislim, v prometu pa vseeno raje uberem pohlevnost. In si rečem za vsakega, ki z agresijo zdravi svoje manjvrednostne komplekse, pojdi, idi čim dlje stran od mene.

Ja to so pač egoisti, ki jim agresija zapolnjuje tiste bolj prijazne občutke, ki jih nimajo ali pa so jih izgubili tekom borbe in pehanja za denarjem in čimvišjim družbenim statusom. Je pa tako, da za vsako rit raste palica in slej ko prej jo bodo fasali.

Zmotilo me je pa nekaj drugega pri tvojem pisanju... kako to, da te je nekdo sploh uspel prehiteti po desnem pasu. Ne vem meni se to še ni zgodilo, ker se vedno vračam na vozni pas zato imam občutek, da ti je dvignil pritisk in si ga zato hotela še malce podjebavat in se mu nisi umaknila s prehitevalnega pasu. Glej, da ne boš narobe razumela, nikakor te ne obsojam samo za marsikatere situacije ni vedno krivda samo na strani enega, čeprav si je to težko samopriznati.

Je pa tako, da s svojimi dejanji ali ne dejanji tudi sami vspodbudimo neracionalna dejanja pri drugih osebah zato je pomembno, da se držimo pravil, vozimo defenzivno in nikakor ne poskušamo uveljavljati svoj prav še najmanj pa izzivati druge pa naj si bodo še taki kreteni.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To nov 07, 2006 1:02 pm

BBoss je napisal/-a:
jorgeus je napisal/-a:Če bi vsi tako vozili, bi nam bilo dosti prizanešeno...Žal veliko voznikov zbremza tik za ritjo, ker, ne vem, ti hočjo dat lekcijo?... Recimo banalen primer..peljem iz rondoja tomačevo smer trzin, sem na srednjem pasu (da se lahko po notranjem vključijo ostali) ob izvozu iz ovinka na hitro cesto pospešujem, imam v števcu 80 in mi uzad vedno tišijo v rit in na koncu prehitijo po desni.... Čemu? Ker moj avtek ne potegne 5,6 sek na 100? Itak se potem vedno srečamo na semaforju z brnčičevo. Zakaj je to treba? Varnostna razdalja? Omejitev hitrosti? Pravila prehitevanja? Tri kršitve na en mah vsak dan znova in znova....Ne razumem. Ponavadi vztrajam pri svojem in povem kar mislim, v prometu pa vseeno raje uberem pohlevnost. In si rečem za vsakega, ki z agresijo zdravi svoje manjvrednostne komplekse, pojdi, idi čim dlje stran od mene.

Ja to so pač egoisti, ki jim agresija zapolnjuje tiste bolj prijazne občutke, ki jih nimajo ali pa so jih izgubili tekom borbe in pehanja za denarjem in čimvišjim družbenim statusom. Je pa tako, da za vsako rit raste palica in slej ko prej jo bodo fasali.

Zmotilo me je pa nekaj drugega pri tvojem pisanju... kako to, da te je nekdo sploh uspel prehiteti po desnem pasu. Ne vem meni se to še ni zgodilo, ker se vedno vračam na vozni pas zato imam občutek, da ti je dvignil pritisk in si ga zato hotela še malce podjebavat in se mu nisi umaknila s prehitevalnega pasu. Glej, da ne boš narobe razumela, nikakor te ne obsojam samo za marsikatere situacije ni vedno krivda samo na strani enega, čeprav si je to težko samopriznati.

Je pa tako, da s svojimi dejanji ali ne dejanji tudi sami vspodbudimo neracionalna dejanja pri drugih osebah zato je pomembno, da se držimo pravil, vozimo defenzivno in nikakor ne poskušamo uveljavljati svoj prav še najmanj pa izzivati druge pa naj si bodo še taki kreteni.

V konkretnem primeru je mislim da še nekaj časa polna črta, ja pa tudi sama povedala, zakaj je bila sploh na levem pasu. To se je tudi meni že zgodilo na istem mestu, čeprav je stil vožnje na tistem odseku takoj po krožnem še zelo podoben vpadnici in je povsem vsakdanje, da je desni pas hitrejši od levega.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To nov 07, 2006 1:15 pm

adamovc je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a: da se vozi v 4 prestavi 50 (bencinar)

kaj pa je to narobe :?: pri mojem avtu je to kakšnih 2000 obratov/min, kar je najbolj varčna vožnja.

Jaz sem nasprotno skoraj popizdil, ko je enkrat sestra peljala moj avto in je vozila v 3. 90, nasplošno pa menjala na začetku rdečega polja, pa ni ravno dirkala.

Mogoče nisem prav napisal. Speljeva na semaforju nakar da v 4 namesto v 2 prestavo, cel avto pajtla pa mene sprašuje kaj je narobe pa glede na palco od menjalnika v kateri brzini je... To sem mislil povedat...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To nov 07, 2006 1:19 pm

ja, tako kot je PureTNT napisal....Da večina ne ve, da je ta odsek od rondoja do brnčičeve cesta rezervirana za hitri promet je pa itak poglavje zase....No, roko na srce, katerikoli prometni strokovnjak je projektiral te ceste (rondo, črnuško obvoznico, križišče brnčičeve in potem dvopasovno vozišče do trzina) je tud svojga dnarja vreden. No, sam zdej je to že precejšn OT :oops:
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo To nov 07, 2006 1:31 pm

No jest se vsako jutro peljem iz Grosuplja v Ljubljano. Situacija je taka, da smo na desnem pasu jest, pa še trije kamioni, ki veselo vozimo precej hitreje kot pol Dolenjske budal zdrenjanih na levem pasu nabitih na rit eden drugemu.
Tomačevski rondo je spet druga katastofa, ker noben ne ve, da obstaja tud tretji skrajno notranji pas, ki je zelo uporaben, seveda, če si sposoben poleg vožnje v ovinek še pas zamenjat in pomožnosti dat žmigovc. To so pa za večino jutranjih voznikov tri nemogoče hkratne operacije in se raje drenjajo na skrajno desnem pasu, za nameček nabiti na rit eden drugemu, da morš diplomirat, da se lahko vključiš vmes. No men to vsako jutro rata, sam brez blendanja za mano vozečega, ki se čuti izsiljenega ne gre. Če bi pa dotični bu**** pomislil, da je on kriv za to, ker vozi za odbijačem, kje pa, to pa ne gre.
Malo s teme, sam po mojem tud spada zraven.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 07, 2006 2:06 pm

Jst grem vsako jutro čez tomačevski rondo in tam je pogoj za normalno vožnjo velik, pobutan avto in potem nimaš problemov.

Velika večina jih sploh ne ve da gredo lahko na sredinski pas, če ne grejo prvi izhod ven in vozijo po čisto zunanjem, s tem pa ovirajo ostale, ki bi radi šli na prvem izhodu ven. Za tretjega pa nas je slišalo samo par procentov.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To nov 07, 2006 2:34 pm

Če se vrnemo malo nazaj na temo... Kako take ljudi, ki obračajo na avtocesti, vozijo v napačno smer itd. osveščati, da tega ne bi počeli?! Tistim potencialnim "kandidatom", ki bodo to nažalost še storili, izpita ne moreš kar pobrati, ker pač tega zaenkrat še niso storili. In glavni problem, ki ga jaz vidim v tem je, da tisti ki to počnejo, se jim to zdi nekaj povsem normalnega in še sami pri sebi ne vedo, da sploh delajo kaj narobe.

Sam menim da so mediji tisti, predvsem televizija, kjer bi se lahko veliko več osveščalo ljudi kot se jih. Pravzaprav se velikokrat dogaja ravno obratno, ko npr. gledamo naše vrle BAR-ovce, kako se naokoli vozijo nepripeti in se zafrkavajo med vožnjo. :roll: In to gleda mladina, kateri bi mogli dajat drugačen zgled. Ali pa npr. zakaj se pri nas ne vrti tista reklama za pripenjanje varnostnega pasu na zadnjih sedežih, ko deklico izstreli čez vetrobransko steklo, medtem ko jo pogosto predvajajo na tujih kanalih?!! Ah seveda, če bi to dali, bi se takoj našlo nekaj zaplankanih slovenceljnov, ki bi rekli, da take travmatične vsebine po TV niso primerne za otroke. :roll: :evil:

Vse to in še več je zagotovo eden izmed razlogov, da je pri nas taka prometna kultura, kakršna pač je. Mediji imajo veliko moč v smislu manipuliranja oz. vpliva na ljudi, le izkoristiti bi jo bilo potrebno za prave namene in na pravi način!
Antiznačkar po prepričanju

discovery
Nov uporabnik

Napisal/-a discovery To nov 07, 2006 2:44 pm

Bom se se jaz javil "divjak". Sam vozim po vecini po AC 150-160. Najbolj in zal se ne morem ohladit me znervirajo taki, ki zacnejo prehitevat s hitrostijo 100, kamijon ki pelje 90 najmanj kilometer prej, taki ki se peljejo po prehitevalnem pasu ce tudi ni na voznem pasu nobenega, pa ce tudi pripeljes za njega se ne umakne(kaj naj v takem primeru?....jaz zal vem samo za trobljo, blendanje, ali skrajna sila desni-vozni pas). in na koncu so se taki, ki so za vozilom na voznem pasu in ga hočejo prehitevat, po prehitevalnem pa recimo trije ze prehitevajo, in ta ne da bi pocakal zadnjega, ampak se kar urine recimo pred zadnje vozilo(ne to ni da ne zna uporabljat ogledala, ampak se namenoma urene vmes)....ali pa taki, ki v visnjegorski klanec prehiteva s hitrostijo vozila katerega prehiteva, tako da ce je sreca ga celo do vrha prehiti.

Toliko zenkrat, l.p.

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster To nov 07, 2006 3:06 pm

Mislm kk je človk sploh tku neumn da gre to delat na avtocesti :bonk :bonk :bonk

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 07, 2006 3:42 pm

PureTNT je napisal/-a:
bass: Zakonski del je končan, sedaj se dejansko sestavljajo ideje glede vpeljave novosti ter morebitnega financiranja. Če naj predlog sprejmejo, mora biti dobro zaokrožen, kar poveča možnost sprejema.

Je kakšna možnost, da ti (ta delni) predlog zakona posreduješ nekaterim tu na forumu, morda lahko damo kakšno koristno pripombo. Seveda na PS. lp

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry To nov 07, 2006 5:45 pm

PureTNT če je možno bi se tudi sam priporočil za tale osnutek zakona.

Hvala.
Slika

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport To nov 07, 2006 6:08 pm

Kje so policaji ko jih rabimo.

Dva dni nazaj se pelem od podutika proti BTC-ju nakar pri bežigradu en d****
uleti na avtocesto direkt pred moj avto, sem kr ornk mogu zabremzat tok da sem
zgubu kontrolo nad avtomobilom na srečo ni blo nobenga druzga udeleženca
v prometu ker sem približno 500 m vijugal od odstavnega do prehitevalnega pasa.

aja vozu sem pa po voznem pasu približno 120km/h.

L.P.
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov