Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Pe dec 01, 2006 8:31 pm

delno off-topic:

Na hrvaskem so neodvisni instituti dokazali da je pralni prasek Ariel razlicen za hrvaski trg in za trge zahodne evrope (apropo proxime). Zadevo so potrdili evropski instituti in na koncu sodisce. Podjetje Procter & Gamble (proizvajalec Ariela) je zgubilo tozbo in je zdej na hrvaskem trgu prisoten Ariel Made in Germany.

Takih primerov je ogromno in se lahko prenesejo tudi na avto industrijo.
Svicarski trg je en izmed najbolj zahtevnih na svetu. Fiat Punto kupljen v Svici je bolj kvaliteten kot je Passat na nasem trgu - grem stavit! Podatek ki to potrjuje je, da so toyote delane za ta trg rocno montirane (vecinoma).
Ce pa ni razlike (v kaj cisto dvomim) je sigurno, pa po izhodu avta iz tovarne testni vozniki naredijo veliko testov in glede na napake dolocajo na kateri trg kre kateri avto.
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe dec 01, 2006 10:54 pm

Kak je danes ne vem točno, vem pa da je to moralo biti res pred 15 leti. Takrat smo kupili novo Vectro, a ne pri nas ampak smo šli po njo v Belgijo. Pravzaprav smo takrat mislili kupit Passata, vendar nam ga trgovec ni mogel prodati, češ ker nismo bili v EU :? No, in ta Vectra sedaj po 340k km še ni imela generalke na mašini - samo vertajler je šel pri 120k km, robovi in pragi pa so bili menjani pri 230k km, pa še takrat niso imeli luknje skozi. Drugod ni rje, mogoče nekaj malenkosti na podnu, vendar nič resnega. Pa smo delali vse drugega kot pa šparali avto. Očetov kolega, ki je enak model, istega leta kupil pri nas, pa je bil rjav kot lisica že pri 140k km. O tem v kakšnem stanju, predvsem pločevina, so pa današnje Vectre prve generacije, pa že tak marsikdo ve.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne dec 03, 2006 7:12 pm

vse to o različnih kakovostih avtomobilov za tega ali onega ali tretjega, zveni precej lovsko, oz. za lase privlečenega, temelji na baba čula baba rekla, oz. je tipičen primer urbanega mita
lp pilgrim

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne dec 03, 2006 7:55 pm

Prepričan sem, da ni čisto nič za lase privlečeno.
Proizvajalci ne ločujejo med samim proizvodnim procesom. Ločujejo po končani izdelavi. Npr.. defenitivno ne bodo poslali avta, ki ima npr. popravljen blatnik (poškodba nastane na tovarniškem dvorišču) v Nemčijo.

Če se ločuje pri največjih EU proizvajalcih gospodinjskih aparatov in števcev, verjemi, da se ločuje tudi pri avtomobilskih proizvajalcih. Sem v taki službi, da sem priča takim pogovorom, ali pa sem celo sodelujoči v takih pogovorih, oziroma dogovorih.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov