Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Po dec 11, 2006 9:13 pm

Polo78 je napisal/-a:Čist tako bom rekel: NE ceste, NE avti, NE policija,... v večini primerov pri takih nesrečah NISO neposredno odgovorni. Odgovorni smo mi sami s svojim nezrelim ravnanjem! Kot je že nekdo rekel, če je cesta mokra in razrukana, boš pač prilagodil hitrost. Če se že voziš 200 na uro v pogojih, ki tako vožnjo omogočajo, boš imel obe roki trdno na volanu in bil 100% skoncentriran na vožnjo, ne pa nonšalantno z eno roko na volanu in s celim telesom zvit na desno. Če se bo na semaforju prižgala rdeča, boš ustavil itd. itd.

Promet je eno samo PREDVIDEVANJE situacij. Če si jih sposoben predvideti vnaprej (tako kot poteze pri šahu), boš preživel ali pa imel vsaj večjo možnost za preživetje ob danih kritičnih situacijah. In dokler folk tega ne bo dojel, se bomo pač pobijali po cestah, žal. :cry:

se popolnoma strinjam :!: :!: :!:

inspiron
Nov uporabnik

Napisal/-a inspiron To dec 19, 2006 9:13 pm

Takole je pa izgledalo tisto, kar je ostalo (kranj-jeprca):

http://inspiron.blog.siol.net/2006/12/1 ... end-fotke/

:!:

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To dec 19, 2006 9:34 pm

inspiron, vidim da v večini svojih postov prilimaš link na ta tvoj blog.. ko da ne morš dat original članka.. :roll: važno, da si popularen, ko ljudje berejo tvoje blodnje ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To dec 19, 2006 9:48 pm

pravkar se je zgodila nesreča pred telkomom v mb :( en je prečkal pravokotno dvopasovnico preko dveh polnih črt.. nasproti si vozeči vozili sta vsekali brez bremzanja cca 70-80km/h čelno... 3 so rezali ven sovoznik v ibizi brez poškodb ostali nezavestni... ta ki je naredil prekršek pa pobegnil :shock: :shock: :shock:

sry za off topic :?

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To dec 19, 2006 9:51 pm

DaDek je napisal/-a:pravkar se je zgodila nesreča pred telkomom v mb :( en je prečkal pravokotno dvopasovnico preko dveh polnih črt.. nasproti si vozeči vozili sta vsekali brez bremzanja cca 70-80km/h čelno... 3 so rezali ven sovoznik v ibizi brez poškodb ostali nezavestni... ta ki je naredil prekršek pa pobegnil :shock: :shock: :shock:

vedno več je radarjev itd po mb in okolici v zadnjih dnevih ampak oni iščejo in lovijo folk, ki gre ob 6.00 na šiht pa jim pišejo kazni za 10km/h prekoračitve. V Limbušu pri marlesu vsak vikend en poleti na streho pogledat kak je stanje na njivi
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To dec 19, 2006 9:55 pm

jay je napisal/-a:vedno več je radarjev itd po mb in okolici v zadnjih dnevih ampak oni iščejo in lovijo folk, ki gre ob 6.00 na šiht pa jim pišejo kazni za 10km/h prekoračitve. V Limbušu pri marlesu vsak vikend en poleti na streho pogledat kak je stanje na njivi

ja ona šikana je kruta ja :) do kapelice se da zvozit kaj dalje pa ne :) kak že rušanari pravite tej šikani? dosti se jih tam spoka ja to je res.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To dec 19, 2006 10:03 pm

tak po ruško "S" ovinek je pa res dost rušanov tam letelo vun najmanj 5 :) s tem da so vsi preživeli ampak avtomobili so pač bli v totalki :?
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To dec 19, 2006 10:18 pm

Po delno preverjeni informaciji, naj bi bil ta BMW kupljen v Poljčanah pri enem dealerjum ki ga je uvozil kot karamboliranega in je bil dejansko iz dveh polovic na sredini skup švasan.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp To dec 19, 2006 10:45 pm

-----
Zadnjič spremenil blazp, dne Ne mar 18, 2012 7:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti To dec 19, 2006 11:20 pm

DaDek je napisal/-a:pravkar se je zgodila nesreča pred telkomom v mb :( en je prečkal pravokotno dvopasovnico preko dveh polnih črt.. nasproti si vozeči vozili sta vsekali brez bremzanja cca 70-80km/h čelno... 3 so rezali ven sovoznik v ibizi brez poškodb ostali nezavestni... ta ki je naredil prekršek pa pobegnil :shock: :shock: :shock:

Peljal mimo in videl da je cesta zaprta. Cesta se pa pri prometnih samo zapre, ko so hude telesne poškodbe oziroma mrtvi. Tako, da verjamem, da je moralo ful spokat! Oni ko pa je kriv, pa tak vedno ali pa vsaj v večini primerov vredi odnese. Upam, da ga bodo dobili, sicer sem vido, da so se ljudje ustavili in šli kot priče na kraj dogodka! Ko pa onega dobijo pa mu naj j***a beg odtrgajo frajeru!!! :x
Slika

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Sr dec 20, 2006 2:43 am

nevem če je blo že omenjeno šmrkavec v bmwju sploh ni mel izpita torej ni nic zgubil na cesti,
in če ga nebi bilo mogoče splohg prometne nebi blo

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr dec 20, 2006 2:55 am

Ja nekje je že bilo omenjeno o tem, da ni mel izpita pokavec. :evil:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr dec 20, 2006 1:57 pm

baje bi naj bil star 17 let...sem neki tak slišal... :? :?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če dec 21, 2006 12:18 pm

Templar je napisal/-a: TO NI IZGOVOR za take ko s sabo v smrt vozijo nedolžne ljudi.

Seveda ni izgovor. V tem primeru je bilo skoda oceta, ker ni bil cisto nic kriv. Skoda da ni posical drevo, da bi sam sebe pokopal. Tako kot nesreca na Idrskem. Mislem, ce je ta fant tam vozil trezen in naredil to kar je, mu enostavno ni pomoci. Potem pa dobri fantje gor al pa dol. V tem primeru spet skoda, da sta sla dva nedolzna, ko sta se zraven vsedla. To je letel brezglavo. Kaj vam ni jasno.

Je pa zanimivo. Vsako leto se je kdo ubil na enem nasem zahrbtnem asfaltu. Tudi ljudje iz tujine. In potem teli nesposobni policaji napisejo neprilagojeno hitrost. :cry Sej drugega itak ne znajo. Kaj sledi iz tega. Butaste statistike, ki jih zlender ponavlja ko papagaj. Sedaj gre tam v mokrem ravno da ne hitreje kot je slo prej po suhem. Pa se en zanimivi odsek ceste. Vsako leto je sel kdo na streho. Dva razlicna asfalta. Prisel na drugo podlago, hop cefizelj pa je slo po svoje v gric pa na streho. Dali novi asfalt in glej ga ZLOMKA kot po cudezu od takrat naprej tudi eden ni vec sel na streho. Cudno ne ?

Lumpy_ je napisal/-a:Ja nekje je že bilo omenjeno o tem, da ni mel izpita pokavec. :evil:

V tem primeru nimajo starsi kaj jokat. Ce je mulc spizdu avto. So dobili kar so iskali. Namesto, da bi ga mal nalomil pa bi blo reseno. Vzgoja na psu. Sam nisem pomislil, da bi vzel avto od oceta, ker sem vedel, da ga potem ne bom vec dobil. Zmeraj sem vprasal. Edino 2x sem ga vzel, ker ga nisem hotel buditi. Obakrat je bilo ponoci in obakrat sta kolega imela nesreco in sem jih sel iskat in sem to zjutraj tudi povedal takoj ko sem vstal. Enostavno je vedel, da je sel avto iz garaze pa ne vem kako. :? :D

Jah kaj naj recem. Cist zijo vseskupaj. To bi moral kazat po TV, pa se kako roko zraven, mlako krvi in zmesarjen trup cloveka. Mogoce bi koga pretreslo. Ne pa neka brezvezna reklama ko se ob vecanju hitrosti obrne smrt. :cry Ja ne me basat. To mene ne gane cisto nic. Da bi pa vrtel eno anglesko reklamo ko eden zadaj ni pripet. Ah neeeee to pa neeeee.

Raje bodo postavli se kaksen rada na AC, ko se jih toliko potrebuje. Kje je spet kaki pameten policaj, da bo zagovarjal tole postavljanje radarjev :cry TOCNO se vidi da je vsake toliko casa na tej cesti mesarija. DA bi pa TUKAJ postavili radar. Ah neeeee to ne bo donosno za blagajno. Vse za varnost. :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry

cordo je napisal/-a:
kalbo je napisal/-a:V soboto pozno popoldne smo se peljali iz Maribora proti LJ, pa vam lahko povem, da je blo že podnevi tisti dan 130 krepko preveč, ker je blo vode na cesti za znoret, vlage v zraku pa tudi. Vidljivost slaba. 200 je bila zelo pogumna hitrost.

Pr 200 pa ni čudno, da je zaplaval, volan malo narobe, gume primejo pa hop...trenutek...tragedija.

Jest bi uzakonil obvezen trening varne vožnje za vse mlade voznike. Tam te streznejo, tud mene so.

200km/h: pogumna ali NEUMNA (morilska) hitrost?

Zakaj ?

Je on lepo povedal, da je bilo vode da se ni dalo vozit tudi 130 ne. In se ni, ker je hitrost prilagodil. Imas pa paciente, ko majo ultra duper gume pa v glavi slamo. Huh se res, sedaj mam pa super duper gume lahko pa tiscim ko budalo. To je vzrok. Mam super duper gume, pa sem se poleti peljal iz Jesenic proti Radovljici po stari cesti ob hudem nalivu. No se pomoje sem se vozil skupaj z nevihto iz Italije proti Ljubljani. Ampak enostavno, ce sem se hotel voziti varno, vec kot 80km/h ni slo. Vode v kolesnicah od kamionarjev da ni res. Eni bi pa razmisljal. Mam super duper gume za dezno vreme, ni panike. GAASAAA, hja ne, potem pa poka.

ups moderatorji se opravicujem samo je res najlazje dati samo odgovor kot da se j***m s tem kopiranjem sem ter tja. Se enkrat sorry

evo uredil :-P
Zadnjič spremenil X-Hair, dne Če dec 21, 2006 12:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

robert1
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a robert1 So dec 23, 2006 6:49 pm

Dokler bo v tej slovenski družbi veljalo, da si frajer, če si upaš voziti čim hitreje, lahko dela država in policaji, kar hočejo.
Večini je mučno po naselju voziti 50, saj postanejo še bolj nervozni in prehitevajo v škarje in blinkajo....
Saj psiholoških težav ne bodo rešile kazni in ne policaji.

Problem je bolj kompleksen, začne se že z vzgojo.....

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX So dec 23, 2006 9:51 pm

Res je problem pri vozniku in ne na cesti saj te ja učijo da moreš prilagodit hitrost razmeram na cesti bo omejitev na cesti 90 in se boš ti sredi zime 5 cm snega 90 pelu. Če ti to kapne da ne boš mogu naredit ovinka pri 90 kilometrih z 5 cm snega ti more potem kapnat da na mokri in malo bolj slabši cesti tut ne bo uspelo zvozit.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne dec 24, 2006 10:05 am

Ce bo kdo kje nasel spet en zmazek od vceraj. :? Tale je hvalabogu posical kandelabr in ne nasproti vozeci avto.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 25, 2006 11:24 pm

No tu lih ni blo čist tak. Vem s prve roke, ker je bil kolega udeležen v nesreči.
Kolega se je pripeljal po tržaški proti mestu z Seat Ibizo, ko je pripeljal tisti voznik gor in mu vzel prednost. Zapeljal mu je direkt pred nos pa kar na levi pas dvopasovnice. Kolega pa je v tistem trenutku zabremzal pa da se nebi zaletel se mu hoto izognit levo, v tistem ga pa je obrnilo prek na drugo stran cest, ko je pripelal tretji avto in ga zadel bočno. Ibiza čist prepotegjena. Kolega (šofer Ibize) je bil v nezavesti,polomljena rebra, zjebano 4 in 5 vretence, njegov sopotnik pa ima zlomljeno medenico. V tistem avtu (Hyundai Accent), ki se je zaletel vanj, ko je kolega zasukalo, pa sta bila moški in ženska. Ženska mela zlomljeno ključnico, rebro in roko. Moški baje napihal.

Je pa tak na stvari, če je kdo videl nesrečo, bi ga prosil da pove še policajem glede tega, kak je oni vzel prednost in pobegnil. Al pa naj meni javi. Če ne najdemo priče in tistega voznika, bo kriv kolega. :evil: :roll:

Hvala

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 25, 2006 11:30 pm

Torti je napisal/-a:

Peljal mimo in videl da je cesta zaprta. Cesta se pa pri prometnih samo zapre, ko so hude telesne poškodbe oziroma mrtvi. Tako, da verjamem, da je moralo ful spokat! Oni ko pa je kriv, pa tak vedno ali pa vsaj v večini primerov vredi odnese. Upam, da ga bodo dobili, sicer sem vido, da so se ljudje ustavili in šli kot priče na kraj dogodka! Ko pa onega dobijo pa mu naj j***a beg odtrgajo frajeru!!! :x

Meni tu nekaj smrdi. Če so ljudje bli tam kot priče na kraju dogodka,koji k... more kolega zaj iskat pričo da dokaže da ni bil kriv in da mu je vzel oni prednost??
Bemti policaje :evil:

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM To dec 26, 2006 12:30 am

X-Hair je napisal/-a:Jah kaj naj recem. Cist zijo vseskupaj. To bi moral kazat po TV, pa se kako roko zraven, mlako krvi in zmesarjen trup cloveka. Mogoce bi koga pretreslo. Ne pa neka brezvezna reklama ko se ob vecanju hitrosti obrne smrt. :cry Ja ne me basat. To mene ne gane cisto nic. Da bi pa vrtel eno anglesko reklamo ko eden zadaj ni pripet. Ah neeeee to pa neeeee.

Tole pa v celoti podpiram, sam ne vem kdo bi dopustil, da je njegov sorodnik mrtev na jumbo plakatu, samo to je problem.

Drugače se bi pa dalo tudi kakšno kruto fotomontažo naredit pa malo npr. prikazat tako orodje, kot ga imamo gasilci za ven rezat ljudi iz razbitin.

Si želite, da vaše vozilo brezplačno preuredimo s takšnim orodjem? Edini pogoj je, da ste težko ranjeni v vozilu in ukleščeni.

Slika

Ali kaj podobnega na ta način ipd.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov