Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek So dec 16, 2006 9:39 am

al pa če je nekaterim užitek hitra vožnja.... nisem zato kupil malo močnješega avta da bi se počasi cjazil ampak da uživam v hitri vožnji, nikako pa ne pretiravam z norenjem kar se mi zdi pa velika razlika........ me ne motijo nekateri ki vozijo počasi ker mi ni problem prehitevat, motijo me predvsem vozniki na avtocesti ki se z 100 km/h spravijo prehitevat kamion , pa ne da bi potegnil ampak lepo čisto počasi prehiteva tako dolgo da bi lahko vmeš še kofe spil, pa tisti ki ne gladajo v stranska ogledala, če vidiš da se ti nekdo približuje z veliko hitrostjo, a ni bolš počakat tiste par sekund da gre mim pa potem it prehitevat, glih včeri mi je ena ženska na avtocesti vn skočila z ene 90km/h ne morš verjet kaj se to dogaja......
Slika

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So dec 16, 2006 9:48 am

cossy;
napisal sem, da predvidevam, da imaš tako službo.

Napisal sem tudi, da nisem angelček.

Napisal sem tudi, da ga userjem na cesti. Toda največkrat nevede. Ko ga(če) kršim, ga pa pri omejitvah na cestah izven naselij (kar seveda ne sme biti izgovor za moje početje). Vsekakor pa ne pretiravam, tako, kot ti - omejitev 60km/h, ti pa, ker imaš prisilno hlajene zavore 158km/h.

Tako, kot ima vsaka stvar mejo (tudi hitra vožnja), mislim, da jo ima tudi pretiravanje nekaterih s svojimi večvrednostimi kompleksi.

Vsekakor je razmišljanje enega 40 letnika, drugačno od razmišljanja enega 23 letnika, ki (še) misli, da vse zna.

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So dec 16, 2006 10:40 am

Nasty je napisal/-a:cossy;
napisal sem, da predvidevam, da imaš tako službo.

Napisal sem tudi, da nisem angelček.

Napisal sem tudi, da ga userjem na cesti. Toda največkrat nevede. Ko ga(če) kršim, ga pa pri omejitvah na cestah izven naselij (kar seveda ne sme biti izgovor za moje početje). Vsekakor pa ne pretiravam, tako, kot ti - omejitev 60km/h, ti pa, ker imaš prisilno hlajene zavore 158km/h.

Tako, kot ima vsaka stvar mejo (tudi hitra vožnja), mislim, da jo ima tudi pretiravanje nekaterih s svojimi večvrednostimi kompleksi.

Vsekakor je razmišljanje enega 40 letnika, drugačno od razmišljanja enega 23 letnika, ki (še) misli, da vse zna.

sej tud jest vozim v naseljih 50km/h, traparije pa počnem po odprtih cestah kadar jih seveda, to ne pomen da jih vsak dan ali tedn ampak parkrat letno k ti mal zapaše

tole z mojo hitrostjo se je pa nardil na rezervirani cesti kjer je omejitev hitrosti 100km/h in so zarad nekega dela ob cesti imeli omejitev hitrosti 60km/h in tam sm naletel na radar

glede razmišlanja se strinjam stabo

pa zaklučva debato k itak nikamor ne pelje

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So dec 16, 2006 1:11 pm

No da še jest povem neki,ko so začele veljati nove kazni na cest sem jest lepo vozu 50 km/h ker sem se bal da bom dobil kazen na kar sem ugotovil, da sem delal po več kot 20 avto kolono to seveda ni nikamor pelal zato sem vozil in se tudi odločil, da bo reskiral 10k ali 5k če bom peljal 60 km/h nekako je bilo spetz premal sedaj pa kr leo če vidm, da delam kolono vozim kaj pa vem različno tud po 70km/h toda prov vem je včasih stojijo policaji.

Da sem pa tam ko je bila omejitev iz 90 na 70 peljal 155 km/h je bla pa to ravnina,pregledna cesta,cesta v dobrem stanju.
Včasih je treba mal se izživet,adrenalin da se malce strezniš. Sam večina folka se ubije ponoč.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX So dec 16, 2006 1:29 pm

Problem ni v policiji, zakonodaji... ampak v voznikih. Vsakega b*****, ki bi ga dobili pri "morilskem" prekršku bi morali poslati v ustanove katere skrbijo za invalide, ki so se poškodovali v prometnih nesrečah, kjer bi pomagal skrbeti za njih. Mislim, da bi to (skoraj) vsakega b***** spravilo k pameti.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So dec 16, 2006 1:31 pm

kremenček je napisal/-a:Halo!
Službeno sem velik na cesti. Prišel sem do spoznanja da smo Slovenci:
-BALKANCI
-KRETENI
-FALIRANCI
-ALKOHOLIKI
-NARKOMANI
-NEOBZIRNI
PREPOTENTNI
Dokler tega ne bomo sami pri sebi poštimali, bo črna kronika polna. Ne glede na kazni, policijo in Žlendra. Precej sem se vozil po Nemčiji in Nizozemskem. Pejte pogledat kako tam vozijo.Lp

Ja a se čudž k je tle v Slo. tok teh južnjakov to bi jih mogu ????drugač pa jih kr velik živi cca 500 t ljudi to je kr velik. Sej drugač so čisto ok sam samo nekateri imam kolegata k je iz S. bosne in je kot naš.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So dec 16, 2006 1:32 pm

NoFX je napisal/-a:Problem ni v policiji, zakonodaji... ampak v voznikih. Vsakega b*****, ki bi ga dobili pri "morilskem" prekršku bi morali poslati v ustanove katere skrbijo za invalide, ki so se poškodovali v prometnih nesrečah, kjer bi pomagal skrbeti za njih. Mislim, da bi to (skoraj) vsakega b***** spravilo k pameti.

mene ne !!!!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So dec 16, 2006 1:38 pm

sonček je napisal/-a:
NoFX je napisal/-a:Problem ni v policiji, zakonodaji... ampak v voznikih. Vsakega b*****, ki bi ga dobili pri "morilskem" prekršku bi morali poslati v ustanove katere skrbijo za invalide, ki so se poškodovali v prometnih nesrečah, kjer bi pomagal skrbeti za njih. Mislim, da bi to (skoraj) vsakega b***** spravilo k pameti.

mene ne !!!!

ti si in boš... :lol:
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So dec 16, 2006 1:41 pm

RedBull™ je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

mene ne !!!!

ti si in boš... :lol:

kot sem že rekel, to sem delal še prej nazaj zdej k mam drug avto delam precej drugače z njim. Pa sem že rekel da gonim samo takrat ko je cesta suha,ni nobenga na cest, sem sam,toda ravno zadnjič se je eden v tisti ravnini zaletu v hišo z BMW x5 in ga je stolku do konca,človek je brez prask. Šel pa je 150km/h na ceden pijan

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider So dec 16, 2006 2:26 pm

Tle berem, kako je folk ves brihten kao kako je folk nor itd. Medtem pa sami niso bili oziroma še vedno niso nič boljši. To kar se je dogajalo prejšni teden so ekstremi, zaradi katerih nabijejo kazni in s tem ne naredijo nič. Vsak izmed vas naj se samo enkrat pelje striktno po pravilih v službo in naj potem na forumu tumi o varni vožnji. Treba je pametno vozit in ne po pravilih!
Svaki čedo svoga konja hvali!

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So dec 16, 2006 2:56 pm

ghostrider je napisal/-a:Tle berem, kako je folk ves brihten kao kako je folk nor itd. Medtem pa sami niso bili oziroma še vedno niso nič boljši. To kar se je dogajalo prejšni teden so ekstremi, zaradi katerih nabijejo kazni in s tem ne naredijo nič. Vsak izmed vas naj se samo enkrat pelje striktno po pravilih v službo in naj potem na forumu tumi o varni vožnji. Treba je pametno vozit in ne po pravilih!

AMEN :!:

poslušajte pametne besede ghostriderja! 8) :D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So dec 16, 2006 3:12 pm

Včasih je po pameti celo nižje od omejitev.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So dec 16, 2006 3:34 pm

cossy;
OK. Velja.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So dec 16, 2006 4:28 pm

ghostrider je napisal/-a:Tle berem, kako je folk ves brihten kao kako je folk nor itd. Medtem pa sami niso bili oziroma še vedno niso nič boljši. To kar se je dogajalo prejšni teden so ekstremi, zaradi katerih nabijejo kazni in s tem ne naredijo nič. Vsak izmed vas naj se samo enkrat pelje striktno po pravilih v službo in naj potem na forumu tumi o varni vožnji. Treba je pametno vozit in ne po pravilih!

Čakte mal k mam pa fotra pa mat not vozm pa po omejitvah na regiponalki nikol več kot 80km/h,ker je pač odgovornost. Pa sej drugač kr večinoma vozm po omejitvah včasih me malce zanese to je pa to.
lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 16, 2006 4:34 pm

cossy je napisal/-a:zakaj 158km/h dobro vprašanje kr sm si za voljo svojega živlenja vložil veliko denarja v podvozje in zavore beri na vseh štirih kolesih dvojni prisilno hlajeni diski kar posledično pomeni da se jaz iz 160km/h ustavim v isti razdalji kot voznik nekega povprecnega avtomobila pri hitrosti 60km/h ;)

cossy
Preden se odklopiš, odgovori še na to, prosim.

Cossy, zamočil si! To o poti ustavljanja pri 60 in 160 je znanje matematike iz nižjih razredov osnovne šole. In ti si tu pogrnil. Verjamem, da imaš lahko najboljše zavore na planetu in da si boljši kot MS (ali FA), prosim pa te, da verjameš tudi nam ostalim na cesti, ki smo malce zaskrbljeni zaradi tebi podobnih voznikov s tvojemu podobnim znanjem matematike. Nismo angelčki (lahko nehaš s ponavljanjem, verjemi), imamo izkušnje s hitro vožnjo in ravno zato smo še bolj zaskrbljeni. Reakcije se ne nanašajo na hitrost in dvojne diske, ampak izključno na tvoje prepričanje o lastnem znanju matematike. Ki ga verjetno uporabljaš tudi na cesti.

En od razlogov, da še nisem povzročil nesreče, niti bil vpleten v hujšo, je tudi ta, da dobro opazujem ostale in predvidim njihovo ravnanje. Verjetno je, da ima nekdo, ki vozi bistveno hitreje, tudi nekaj več znanj in izkušenj. Toda kako naj predvidim tvoje ravnanje, če na cesti uporabljaš tako znanje matematike (si ti eden tistih, ki priletijo v rit, čeprav je prostora dovolj, spredaj pa kolona?)
Boš priznal to, da je enačenje zavorne poti 60 in 160 ena velika napaka, povzročena zaradi pretirane želje po hvaljenju lastnih zavor? Da nas bo manj strah? Tudi za nedolžne?

PS Pa oprosti, če ob takih napakah malce podvomim še o ostalih znanjih.
lp,
Zadnjič spremenil esem, dne So dec 16, 2006 4:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 16, 2006 4:38 pm

sonček je napisal/-a:
Čakte mal k mam pa fotra pa mat not vozm pa po omejitvah na regiponalki nikol več kot 80km/h,ker je pač odgovornost. Pa sej drugač kr večinoma vozm po omejitvah včasih me malce zanese to je pa to.
lp

Njuna bolečina, ko te bosta (morda) v zemljo devala, pa ne pomeni odgovornosti?

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So dec 16, 2006 5:30 pm

esem je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:
lp

Njuna bolečina, ko te bosta (morda) v zemljo devala, pa ne pomeni odgovornosti?

Pa človek božji jest se 100% al pa 100000000000% zavedam kaj delam na cesti in mi ne bluzit s takimi čudnimi odgovori.

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So dec 16, 2006 6:10 pm

esem je napisal/-a:
cossy je napisal/-a:zakaj 158km/h dobro vprašanje kr sm si za voljo svojega živlenja vložil veliko denarja v podvozje in zavore beri na vseh štirih kolesih dvojni prisilno hlajeni diski kar posledično pomeni da se jaz iz 160km/h ustavim v isti razdalji kot voznik nekega povprecnega avtomobila pri hitrosti 60km/h ;)

cossy
Preden se odklopiš, odgovori še na to, prosim.

Cossy, zamočil si! To o poti ustavljanja pri 60 in 160 je znanje matematike iz nižjih razredov osnovne šole. In ti si tu pogrnil. Verjamem, da imaš lahko najboljše zavore na planetu in da si boljši kot MS (ali FA), prosim pa te, da verjameš tudi nam ostalim na cesti, ki smo malce zaskrbljeni zaradi tebi podobnih voznikov s tvojemu podobnim znanjem matematike. Nismo angelčki (lahko nehaš s ponavljanjem, verjemi), imamo izkušnje s hitro vožnjo in ravno zato smo še bolj zaskrbljeni. Reakcije se ne nanašajo na hitrost in dvojne diske, ampak izključno na tvoje prepričanje o lastnem znanju matematike. Ki ga verjetno uporabljaš tudi na cesti.

En od razlogov, da še nisem povzročil nesreče, niti bil vpleten v hujšo, je tudi ta, da dobro opazujem ostale in predvidim njihovo ravnanje. Verjetno je, da ima nekdo, ki vozi bistveno hitreje, tudi nekaj več znanj in izkušenj. Toda kako naj predvidim tvoje ravnanje, če na cesti uporabljaš tako znanje matematike (si ti eden tistih, ki priletijo v rit, čeprav je prostora dovolj, spredaj pa kolona?)
Boš priznal to, da je enačenje zavorne poti 60 in 160 ena velika napaka, povzročena zaradi pretirane želje po hvaljenju lastnih zavor? Da nas bo manj strah? Tudi za nedolžne?

PS Pa oprosti, če ob takih napakah malce podvomim še o ostalih znanjih.
lp,

sej ne gre sam za zavore tuki je še velik drugih dejavnikov večja varnostna razdalja odprta cesta, pregledanost nad cestami itd......

ja itak da se ne ustavim v isti razdalji, ta stavek sm na hitrco napisu ja in priznam napako, glede na to da bi komu priletu v rit se mi za enkrat še ni zgodilo, zarad velike varnostne razdalje ki jo zmeri mam pred sabo "trkam na les"

ne gre za hvaljenje ampak za to da vem v kaj sm vlagov in od tega tud nekaj pričakujem ker v nasprotnem primeru bi si kupu enga marutija pa se vozu

in še to moral bi vidt moj stil vožne in odcepe slo cest po katerih se vozim pol bi lažje komentiral tkole preko spleta je težko govort s tem pa ne mislm da bi bil presenečen nad vožno, mogoče bi se še bol zgražov ampak preko spleta se mal nerodno izrazm pa se takoj stvar lahko drugače sliši

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So dec 16, 2006 8:10 pm

Pozdrav!

Da še jaz povem svoje;

1.Splošno je znano, da večinoma nasanka mladina do 25. leta, se ve, prevelika potreba po adrenalinu. Zakaj ne uredijo zakon podobno kot pri motorjih, po razredih (125, 350 in neomejeno kubikov) ?! Voznik začetnik lahko vozi največ avto do 1200 ccm, po 2,3 letih do 2000 ccm, potem naslednjih 2 letih pa neomejeno! Nobeden me ne more prepričat, da je 18 letnik(ca) sposobn/a vozit avto z 150 KM z zadnjim pogonom! :ne

2.Razlika pri registraciji 60KM in 130KM je cca 50 jurjev! Naj 60 KM razred spustijo za 20 tisoč, 130 KM pa za 20 gor, potem bodo vsaj mulci, ki si kupujejo 20 let stare jajce z veliko konji mal težje nabral tisto razliko!

3. Mogoče bi bilo dobro razmisliti tudi o poučevanju (kaznovati se tak ne da) ljudi, da ko se prižge zelena luč, je treba SPELJAT, ne takrat šele odložit telefon, prestavit v prvo in spustit ročno!! :roll:

4. Pri začetku opravljanja izpitov,obvezno 1 tedensko celodnevno pomoč ljudem poškodovanim v prometnih nesrečah!! OBVEZNO! Ko vidiš, kaj vse se ti lahko pripeti in kako srečen si lahko, da si "lahko sam obrišeš svojo rit", se tudi mišljenje popolnoma spremeni!

5. Aja pa še to....prav jezi me to vsesplošno označevanje vzrokov nesreč! V 80% je za nesrečo kriva neprilagojena hitrost!? :roll: Sam policajem se ne da zabavat z iskanjem pravih vzrokov(ali jih ne vidijo?!) in je najbolj enostavno napisat N.H.!
Samo za primer: Ženska se je zvečer v temi peljala po cesti po omejitvah, in je podrla pešča, ki je hodil po sredini voznega pasu(!!!) in bil seveda močno alkoholiziran! Vzrok nesreče? Neprilagojena hitrost!!! :roll: To je za mene absurd!

6. Glede 0,00 promila se žal ne morem popolnoma strinjam, kot je nekdo zgoraj predlagal. Sam sem nasprotnih alkohola in ne maram pijancev na cesti, ampak da pa zdj prav nikol ne bi smel spiti dobesedno(!!) enega Ice-ja al pa Smile-ja, se mi pa tut zdi pretirano. Ampak tistim z 1,0 promila alkota v krvi ali celo več, bi jim pa z veseljem odvzel izpite in ga tudi nikoli več nebi mogli iti delat!! Za pjačo zapravit 20,30 tisočakov ni težko, za taksi dat tisočaka al pa dva, je pa pretežko? :roll:

No, to je mišljenje z moje strani, po pameti in srečno vožnjo!
LP

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin So dec 16, 2006 8:24 pm

Jz pa opazam, da bomo pocas postal skor edini narod na svetu, kater pri zeleni luci na semaforju stojimo, cez rdece pa peljemo :D

(ja ne leti na use, vem ;) )
There is no time...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov