Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Gost

Napisal/-a Gost Sr dec 20, 2006 12:33 pm

hehe smehi :lol: :lol: :lol:

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Sr dec 20, 2006 12:48 pm

če se da se da dalinke go te majo en učinek da se ponoči več vidi

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr dec 20, 2006 1:16 pm

Jaz sploh nimam meglenke gor, ker če imaš xenon luči, sploh ni nobenega učinka in je totalna bedarija.
Drugače je bila na mojem avtomobilu zadnja meglenka samo ena, na levi strani, na desni pa je bila luknja zaprta, sem zvrtal luknjo z pormašino, da sem naredu meglenko še na desni strani. Ker kar me pa moti je pa to, ko ob prehitevanju nekateri ne znajo ugasnit dolgih luči, ali pa se s tem nekako pritožujejo, češ da ga nebi smel prehitet... V takih primerih zelo rad uporabim zadnjo meglenko, drugače pa meglenk ne uporabljam tudi v slabih vidnih razmerah ne, ker se mi zdi, da so čist dovolj luči, pa velik bolš se vidi v primeru če zaviraš in se mi zdi da vozilo za mano lahko lažje razloči kaj se dogaja z mojim vozilom, kar se mi zdi bol pomembno, kot pa da me vidi že na 500 metrov...
Drugače pri ostalih voznikih, bi reku tak, da dokler se uporabljajo v slabih vidnih pogojih, jih podpiram. Je moteče za nasrpoti vozeča se vozila, ampak če jih pa tak moti, naj si pa sami tudi kupijo meglenke, da bojo nehal tečnarit.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr dec 20, 2006 2:26 pm

Vedno, ko vidim nekoga z vkljucenimi meglenkami - navadno prednje - si mislim: lejga reveza k ne ve, da ima meglenke vklopljene :roll: Verjetno si je sele kupil avto in ne ve kaj pomenijo razne lucke na armaturki. :P

Seveda ta revez tudi ne ve, ce mu nekajkrat vklopim zadnjo meglenko, da nekaj ne stima?

Sicer pa dokaj pogosto uporabljam zadnjo meglenko, saj ob nehitri voznji po A-C in ob slabsi vidljivosti ne bi rad bil zrtev divjaka :twisted: Jih pa tudi redno izklapljam, ce se nekdo pribliza!

LP
Slika

BC
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a BC Po jan 15, 2007 10:42 pm

hvala TITan za stikalo, takoj jutri si 8 (od 10-ih) zadnjih žarnic zvežem gor.
to je pa res že preveč - od Ljubljane do Trbovelj in nazaj 95% avtomobilov z meglenkami veselo vozi 2 metra za ritjo.
popizdiš :evil:
I drive recklessly, I take a lot of chances, I never repair my vehicles and I don't believe in traffic laws.

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Po jan 15, 2007 10:46 pm

ma ja, prižgane meglenke so bojda nadvse kul, pa tudi avto je potem hitrejši, zato jih majo pa vsi frajerji kar naprej pržgane :D
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po jan 15, 2007 10:49 pm

Kako stikalo maš to? Pa kake žarnice? Daj slikice da vidim :twisted: Če pa vedno več jih vozi z meglenkami 24 ur dnevno. Kaj te majo tako veselje nevem. 8) :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po jan 15, 2007 10:50 pm

HeP][MeN je napisal/-a:ma ja, prižgane meglenke so bojda nadvse kul, pa tudi avto je potem hitrejši, zato jih majo pa vsi frajerji kar naprej pržgane :D

Iju pozabo :jao: čist pozabo da je to 5 konjov več če maš prednje meglenke. Kaj pa zadnje? :twisted: :bonk :pop: :cry
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po jan 15, 2007 10:50 pm

kaj ti čjo meglenke. v ljubljani je zdle itak taka megla da je vseen qrc če maš sploh luči pržgane....itak se nč ne vid....

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Po jan 15, 2007 11:00 pm

Jas imam ponoči meglenke vedno prižgane,nimam xenona zaenkrt še zaenkrt (u kratkem bo :twisted: ),zato pa ponoči uporabljam meglenke večina zarad divjadi,ker kratke in dolge luči mi svetijo bolj ko ne naravnost,meglenke pa imajo ful kota svetilnosti...
Tako da prižgane imam zaradi boljše vidljivosti in zaradi sebe...
Ne razumem pa tudi zakaj so meglenke prepovedane razen v megli,ali motijo koga mogoče,mene še nkol niso motle če jih je kdo imel prižgane za menoj ali se je peljal proti meni z prižganimi,če je pa kdo slep da ga motijo pa naj se ne vozi po cesti zarad svoje varnosti ker je verjetno napol že slep ;)
Pa še nkol u življenju mi zarad meglenk ni nben poblendal to pomeni da že nikogar niso motle ;)
Samo moje mnenje...
1 3 5
2 4 6 R

BC
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a BC Po jan 15, 2007 11:09 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Kako stikalo maš to? Pa kake žarnice? Daj slikice da vidim :twisted: Če pa vedno več jih vozi z meglenkami 24 ur dnevno. Kaj te majo tako veselje nevem. 8) :lol:

navadno vw stikalo za meglenke.
scirocco ima zadaj 10 (na vsaki strani po 5) podnožij za žarnice (+2 majhni ob strani).
jaz meglenk nisem imel, tudi stikala ne, sem pa naredil luknji in zvezal zraven stop luči.
zdaj bom pa na 1. pozicijo stikala zvezal normalno dve meglenki na 2. pa pa vse razen žmigovcev za takšne situacije kot je bila danes...
3x20W+2x10W

Black_Racer® je napisal/-a:Tako da prižgane imam zaradi boljše vidljivosti in zaradi sebe...
Ne razumem pa tudi zakaj so meglenke prepovedane razen v megli,ali motijo koga mogoče,mene še nkol niso motle če jih je kdo imel prižgane za menoj ali se je peljal proti meni z prižganimi,če je pa kdo slep da ga motijo pa naj se ne vozi po cesti zarad svoje varnosti ker je verjetno napol že slep ;)
Samo moje mnenje...
mene (v mraku in temi) motijo vsaj toliko kot dolge luči. če bi bil slep me pa najbrž ne bi.
btw kaj pa bolje vidiš ko si v koloni oz. za vozilom? tablico? koliko profila ima na gumah?
I drive recklessly, I take a lot of chances, I never repair my vehicles and I don't believe in traffic laws.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® Po jan 15, 2007 11:14 pm

BC je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:Kako stikalo maš to? Pa kake žarnice? Daj slikice da vidim :twisted: Če pa vedno več jih vozi z meglenkami 24 ur dnevno. Kaj te majo tako veselje nevem. 8) :lol:

navadno vw stikalo za meglenke.
scirocco ima zadaj 10 (na vsaki strani po 5) podnožij za žarnice (+2 majhni ob strani).
jaz meglenk nisem imel, tudi stikala ne, sem pa naredil luknji in zvezal zraven stop luči.
zdaj bom pa na 1. pozicijo stikala zvezal normalno dve meglenki na 2. pa pa vse razen žmigovcev za takšne situacije kot je bila danes...
4x20W+2x10W

Black_Racer® je napisal/-a:Tako da prižgane imam zaradi boljše vidljivosti in zaradi sebe...
Samo moje mnenje...
mene (v mraku in temi) motijo vsaj toliko kot dolge luči. če bi bil slep me pa najbrž ne bi.
btw kaj pa bolje vidiš ko si v koloni oz. za vozilom? tablico? koliko profila ima na gumah?

Ne zanima me ne tablca in ne profil,ker u koloni jih itaq ne rabim,imam prižgane samo po kakšnih gozdnih poteh,cestah samotnih cestah,u mestih in ulicah jih pa ne rabim ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® Po jan 15, 2007 11:17 pm

U meglenkah pa imam tud sam namontirane stroboskope in na hitro utripanje zrihtano,in vem kako to ful zaslepi,tak da če se keri z dolgimi najde ki jih pozabi izklopit sam gasa naj slep rata da bo drugič dolge ugasno :twisted:
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po jan 15, 2007 11:29 pm

Dons zjutir sm najdu na obvoznc enga pacienta z kliotom k se je nalepu na levi vozni pas in tm vozu, biu sm par avtov za njem in sm jih provociru da se odmaknejo. Ko sm mu prsu za rit sm przgou dougo, cca 30 sec mogoce vec, prvo kar je naredu je zaceu tapkat bremzo, ok sm ga ruknu v drugo skor na blokado da je slisu, se je odmaknu zapelem mim in kaj vidm, ne sam to da je meu non stop przgano zadno meglenko for no reason what so ever, je tipson vozu z pozicijskimi in meglenkami. WTF

Kva je z folkom so eni res tolk retardirani?

Btw ce ta osebek bere to, moznost je 90% ker sta bila notri dva mulca, vedi da naslednic tisto mukanje nebo samo mukanje, bo tudi rukanje.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To jan 16, 2007 11:38 am

PiLLLe je napisal/-a:Dons zjutir sm najdu na obvoznc enga pacienta z kliotom k se je nalepu na levi vozni pas in tm vozu, biu sm par avtov za njem in sm jih provociru da se odmaknejo. Ko sm mu prsu za rit sm przgou dougo, cca 30 sec mogoce vec, prvo kar je naredu je zaceu tapkat bremzo, ok sm ga ruknu v drugo skor na blokado da je slisu, se je odmaknu zapelem mim in kaj vidm, ne sam to da je meu non stop przgano zadno meglenko for no reason what so ever, je tipson vozu z pozicijskimi in meglenkami. WTF

Btw ce ta osebek bere to, moznost je 90% ker sta bila notri dva mulca, vedi da naslednic tisto mukanje nebo samo mukanje, bo tudi rukanje.

Na takšen primerek sem jaz naletela v nedeljo zvečer na Brezovici - pozicijske plus meglenke, nek sivkasto moder avto z daljšim odbijačem spredaj.... Ta glaven je, skratka. :x

Drugače pa - ja, meglenke so ponoči, sploh pa v dežju, za veliko ostalih udeležencev zelo moteče.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To jan 16, 2007 11:41 am

splash je napisal/-a:kaj ti čjo meglenke. v ljubljani je zdle itak taka megla da je vseen qrc če maš sploh luči pržgane....itak se nč ne vid....

še dobro da sem iz MB :) drugače pa kdo se proti meni pelje z meglenkami se jaz pač z dolgimi. Nevem zakaj so meglenke tak frajerske :?
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

PrimožL
Nov uporabnik

Napisal/-a PrimožL To jan 16, 2007 12:39 pm

PiLLLe je napisal/-a:Dons zjutir sm najdu na obvoznc enga pacienta z kliotom k se je nalepu na levi vozni pas in tm vozu, biu sm par avtov za njem in sm jih provociru da se odmaknejo. Ko sm mu prsu za rit sm przgou dougo, cca 30 sec mogoce vec, prvo kar je naredu je zaceu tapkat bremzo, ok sm ga ruknu v drugo skor na blokado da je slisu, se je odmaknu zapelem mim in kaj vidm, ne sam to da je meu non stop przgano zadno meglenko for no reason what so ever, je tipson vozu z pozicijskimi in meglenkami. WTF

Oprosti, ampak zame osebno si tudi ti pacient. Ali pa imaš mogoče pooblastila, da nekomu voziš za ritjo in mu blendaš? In takšni osbeki potem na tem forumu razlagajo o prometni varnosti!? :shock:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jan 16, 2007 1:34 pm

Že iz same besede MEGLENKE ugotoviš (če nimaš IQ-ja ravno pod nivojem sobne temperature), da so namenjene za MEGLO. In kdor tega ne razume, je pač retard. In takih je kar dosti, nekaj očitno tudi na tem forumu in v tej temi.

In ja, meglenke v jasnem vremenu MOTIJO, dajte si to vbiti v vašo betico. Že res, da je vidljivost boljša in lepša, ker ti razsvetli cesto tudi pri strani, ampak jaz tudi lahko rečem da isti oz. še boljši efekt naredijo dolge luči pa jih ne bom valda imel prižganih, ko mi bodo vozili nasproti. :bonk Dajmo, ne mislimo samo nase in na našo korist, bodimo uvidevni do drugih in ne egocentrični! :idea:

Tisti, ki imate pa prižgane prednje meglenke v jasnem vremenu zato ker mislite, da ste kul pa vedite da ne zgledate kul ampak totalno kmečko in bedasto. Še najbolj pa tisti s prižganimi pozicijami + meglenke. :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To jan 16, 2007 3:05 pm

Polo78 je napisal/-a:Že iz same besede MEGLENKE ugotoviš (če nimaš IQ-ja ravno pod nivojem sobne temperature), da so namenjene za MEGLO. In kdor tega ne razume, je pač retard. In takih je kar dosti, nekaj očitno tudi na tem forumu in v tej temi.

In ja, meglenke v jasnem vremenu MOTIJO, dajte si to vbiti v vašo betico. Že res, da je vidljivost boljša in lepša, ker ti razsvetli cesto tudi pri strani, ampak jaz tudi lahko rečem da isti oz. še boljši efekt naredijo dolge luči pa jih ne bom valda imel prižganih, ko mi bodo vozili nasproti. :bonk Dajmo, ne mislimo samo nase in na našo korist, bodimo uvidevni do drugih in ne egocentrični! :idea:

Tisti, ki imate pa prižgane prednje meglenke v jasnem vremenu zato ker mislite, da ste kul pa vedite da ne zgledate kul ampak totalno kmečko in bedasto. Še najbolj pa tisti s prižganimi pozicijami + meglenke. :roll:

No...v jasnem primeru niti ne motijo(vsaj mene ne), saj so usmerjene dokaj nizko...potemtakem bi tudi kratke motile, vendar pa je ravno zaradi tega meglenka moteča po mokri cesti, ker pride do odboja in se blešči...

Ampak hopla...nisem rekel da ni narobe da so prižgane ali da mi to ne gre na živce(od mene pač dobi pozdrav z dolgimi lučmi :lol: ) , hotel sem le povedat da me meglenke v suhem še niso zaslepile, po mokrem pa znajo slepit ko pripelješ nasproti...u glavnem...meglenke so za v meglo ne zato da vidiš pol metra bolj levo in desno :roll:
Mogoče bi si mogli nekateri za začetek luči pravilno naštelat, da avto ne škili, ker potem pa tudi kratka luč lepo osvetljuje desni rob.
Nič manjši bedaki, pa niso pa tisti ki imajo prižgane zadnje meglenke ko imajo avto za ritjo...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jan 16, 2007 3:30 pm

PrimožL je napisal/-a:
Oprosti, ampak zame osebno si tudi ti pacient. Ali pa imaš mogoče pooblastila, da nekomu voziš za ritjo in mu blendaš? In takšni osbeki potem na tem forumu razlagajo o prometni varnosti!? :shock:

Brez skrbi tut teb se bom na rit prlepu, ce bos tolk debiln da se bos sred dneva vozu z maglenko.

Nazalost je to vse kar lahko naredim, ce me pa drzava pooblasti za likvidacijo le takih ni pene :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov