Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jan 15, 2007 8:14 pm

SONiK je napisal/-a:
denčo je napisal/-a:Vozili so v skupini po dva kar je prekršek, to so povedali ravno kar na 24 ur. lp

kot sem že povedal, ko ovce.

kako je to zate ?
in kako ti to veš?

pa mislim da se po sosednem pasu niso vozlili ali se motim da bi bili oni krivi ali kako boš ti to kako drugače upraviču

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Po jan 15, 2007 8:21 pm

SONiK je napisal/-a:
denčo je napisal/-a:Vozili so v skupini po dva kar je prekršek, to so povedali ravno kar na 24 ur. lp

kot sem že povedal, ko ovce.

Tvoj kolega pa je nažalost vozil kot slepa kura, ker če ni opazil skupine kolesarjev, kjer sta vozila po dva vštric na preglednem odseku, potem mu ni pomoči, tudi skupine kolesrjev 1 po1 očitno ne bi opazil. Lahko mu poveš samo to, da ima srečo da ni bil namesto kolesarjev tam tovornjak. Če pa je načrtno prehiteval naj se pa zamisli, nad svojo vožnjo. V tem primeru mu pa jaz še izpita za bicikl ne bi dal.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po jan 15, 2007 9:29 pm

Eazy-O je napisal/-a:Uhn, ne me zdj tepst, ampak ko smo mel v gimnaziji kolesarski krožek je profesorca povedala da lahko 4 ali več kolesarjev zasede cel pas in tvorijo dejansko obliko avta ali nekaj podobnega... Ne vem, nismo prakticiral...

Drugač pa sam dost kolesarim in mi gre izredno na falus če me folk na bankino odriva... :evil: Up yours buddy.

LP,
Oskar

Baba nima pojma :bonk

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jan 15, 2007 10:15 pm

Do nesreče je prišlo na regionalni cesti izven naselja Gornji Maharovec. Proti skupini devetih kolesarjev je peljalo motorno vozilo. Malo pred srečanjem s kolesarji je izza tega vozila na njihov vozni pas zapeljal avtomobil, ki ga je vozil 21 letni šofer iz okolice Novega Mesta. Prehitevanje v škarje se je končalo s hudimi telesnimi poškodbami dveh kolesarjev. ''Dejstvo je da, so se kolesarji vozili vštric po dva in dva, a to ne spremeni ničesar. Če ne bi voznica prvega nasproti vozečega avtomobila zaradi umikanja zapeljala v obcestni jarek bi danes šteli mrtve,'' je dodal Eržen.

''V večini evropskih držav imajo v zakonu o cestnoprometnih predpisih člen, da se skupina treh kolesarjev ali več lahko vozi po dva in dva vštric. To ima v svojem zakonu tudi sosednja Avstrija (68. člen). Menim, da bi to morali sprejeti tudi pri nas. Zavedati se je treba, da je vožnja vštric vseeno bolj varna kot eden po eden, kjer je skupina še bolj raztegnjena in jo je še težje prehiteti. Nič kolikokrat morajo zaradi norih šoferjev kolesarji dobesedno zapeljati v jarek ali celo s ceste. Če so kolesarji vštric voznik zmanjša hitrost in izbere najbolj varen trenutek, da jih prehiti. Čas prehitevanja je krajši kot, če so v koloni po eden kjer zmanjšanja hitrosti ni in je manever veliko bolj nevaren,'' meni o problematiki kolesarskega športa in varnosti v cestnem prometu Milan Eržen in zaključi: "Ne znam si predstavljati posledic nesreče, če bi namesto kolesarjev bila tam mlada družina!''

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK To jan 16, 2007 8:23 am

kolesar je napisal/-a:Do nesreče je prišlo na regionalni cesti izven naselja Gornji Maharovec. Proti skupini devetih kolesarjev je peljalo motorno vozilo. Malo pred srečanjem s kolesarji je izza tega vozila na njihov vozni pas zapeljal avtomobil, ki ga je vozil 21 letni šofer iz okolice Novega Mesta. Prehitevanje v škarje se je končalo s hudimi telesnimi poškodbami dveh kolesarjev. ''Dejstvo je da, so se kolesarji vozili vštric po dva in dva, a to ne spremeni ničesar. Če ne bi voznica prvega nasproti vozečega avtomobila zaradi umikanja zapeljala v obcestni jarek bi danes šteli mrtve,'' je dodal Eržen.

''V večini evropskih držav imajo v zakonu o cestnoprometnih predpisih člen, da se skupina treh kolesarjev ali več lahko vozi po dva in dva vštric. To ima v svojem zakonu tudi sosednja Avstrija (68. člen). Menim, da bi to morali sprejeti tudi pri nas. Zavedati se je treba, da je vožnja vštric vseeno bolj varna kot eden po eden, kjer je skupina še bolj raztegnjena in jo je še težje prehiteti. Nič kolikokrat morajo zaradi norih šoferjev kolesarji dobesedno zapeljati v jarek ali celo s ceste. Če so kolesarji vštric voznik zmanjša hitrost in izbere najbolj varen trenutek, da jih prehiti. Čas prehitevanja je krajši kot, če so v koloni po eden kjer zmanjšanja hitrosti ni in je manever veliko bolj nevaren,'' meni o problematiki kolesarskega športa in varnosti v cestnem prometu Milan Eržen in zaključi: "Ne znam si predstavljati posledic nesreče, če bi namesto kolesarjev bila tam mlada družina!''

Podpis pod tole ;)

Na pop tvju pa tipičen debilen prispevek o nesreči. " Vozili so po dva kar je prekršek". Če so že to podarjali naj bi novinar še povedal tole, kar je povedal Eržen zgoraj. Pa da so bli brez spremljevalnega vozila. To ne spremeni popolnoma nič. Cela formacija je samo daljša. Zadaj pa se nabere samo še več avtomobilov in potencialnih takih voznikov. Nujno bo treba nekaj ukreniti na področju zakonodaje.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 16, 2007 8:49 am

Pop TV so itak ovce. Njihovo poročanje je tok zavajujoče, da bi nas lahko to že malo zaskrbelo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sicco
Nov uporabnik

Napisal/-a sicco To jan 16, 2007 8:52 am

Sploh ni važno kako so se peljali kolesarji 1-1, 2-2, 3-3, dejstvo je da, če bi se voznik osebnega avtomobila prepričal ali je varno prehiteti, ne bi bilo nobenega poškodovanega niti nobenega avta v obcestnem jarku.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To jan 16, 2007 9:39 am

TomazK je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:Do nesreče je prišlo na regionalni cesti izven naselja Gornji Maharovec. Proti skupini devetih kolesarjev je peljalo motorno vozilo. Malo pred srečanjem s kolesarji je izza tega vozila na njihov vozni pas zapeljal avtomobil, ki ga je vozil 21 letni šofer iz okolice Novega Mesta. Prehitevanje v škarje se je končalo s hudimi telesnimi poškodbami dveh kolesarjev. ''Dejstvo je da, so se kolesarji vozili vštric po dva in dva, a to ne spremeni ničesar. Če ne bi voznica prvega nasproti vozečega avtomobila zaradi umikanja zapeljala v obcestni jarek bi danes šteli mrtve,'' je dodal Eržen.

Podpis pod tole ;)

Na pop tvju pa tipičen debilen prispevek o nesreči. " Vozili so po dva kar je prekršek". Če so že to podarjali naj bi novinar še povedal tole, kar je povedal Eržen zgoraj. Pa da so bli brez spremljevalnega vozila. To ne spremeni popolnoma nič. Cela formacija je samo daljša. Zadaj pa se nabere samo še več avtomobilov in potencialnih takih voznikov. Nujno bo treba nekaj ukreniti na področju zakonodaje.

Prvo kot prvo-ne zagovarjam ne enih ne drugih, ker so bili sokrivi pri nesreči-moje mnenje pač. Se strinjam, da voznik pred prehitevanjem morda ni bil dovolj pozoren, kar je pa žal tud lastnost večine mladih voznikov na cestah danes. Po drugi strani pa drži tudi dejstvo, da je bilo dejanje s strani kolesarjev skrajno neodgovorno-voziti v skupini čez pol pasu ali več na cesti izven neselja (vsaj predvidevam da je tam omejitev 90 km/h-če se motim, me popravite) brez spremstva (kot bi moralo biti po pravilih)...žal je to kar stalna praksa, ki bi se slej ko prej končala tako kot se je tokrat.
So mi pa absurdne naslednje primerjave (ne leti na nikogar osebno, da ne bo pomote):
-trditev, da če spregledaš kolesarje, boš tudi tovornjak ipd...na kratko: logično boš hitreje opazil vsako večje vozilo, ki ga lahko na takšni cesti tudi pričakuješ, ki ima obvezno prižgane dnevne luči itd.
-trditev, da spremljevalno vozilo ne bi spremenilo ničesar...enako kot prej-če ne drugega se pelje večja masa po cesti s prižganimi dnevnimi lučmi(sej zarad varnosti so tud uvedl obvezno uporabo luči podnevi,ne??)
-namigovanja, da kaj bi blo če bi bla pa mlada družina na cesti takrat...no to je pa že kaplja čez rob! Ker k****n bi pa svoje mulčke skidal na bicikle in jih steral na cesto z omejitvijo 90 km/h (predvidevam) v formaciji 2-2, 3-3 ipd?! Grem stavit da bi pa (za razliko od te nesreče), večina ljudi obsojala očeta družine ker je ogrožal svoje otroke s tem dejanjem, ne?
-in še zadnja-trditev, da je formacija 2-2,3-3 varnejša od 1-1? Morda v primeru prehitevanja takšne skupine že (pa še to organizirane), ampak v primeru te nesreče bi bila nedvomno varnejša varjanta 1-1-zakaj?Če je cesta izven naselja, je tudi temu primerno široka(predvidevam,ker je ne poznam)-je tudi bolj varno, če ima nekdo, ki prehiteva, na nasprotnem pasu prostora 3metre v širino ali pa 2 metra, ne?
Sicer kar se tiče kolesarjev, se strinjam, da je premalo urejenih poti in stez, si pa žal zaradi tega vseeno ne morjo prilastiti cele ceste, kar prepoveduje tudi sam zakon(razen pri vožnji s spremstvom). Sam sicer nimam slabih izkušenj s kolesarji-sem pozoren na njih vedno in povsod, je pa res, da me zna kdaj zmotiti neorganizirana skupina kolesarjev, ki se čez cel vozni pas vozi kakih 30km/h čez naselje in si potem prisiljen se cjaziti nekaj km za njimi ker ni nikjer moč varno prehiteti...ampak zato še vseeno ne bom vračal vozniškega dovoljenja, kot je nekdo predlagal ;)

Skratka, žalostno je, ko pride do takšne nesreče. Še bolj žalostno pa je iskati krivca najprej v drugih, potem šele v sebi(ponavljam:ne zagovarjam ne avtomobilista, ne kolesarjev). Lep pozdrav, pa varno in po pameti na cesti.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 16, 2007 10:20 am

Speedfighter je napisal/-a:
Skratka, žalostno je, ko pride do takšne nesreče. Še bolj žalostno pa je iskati krivca najprej v drugih, potem šele v sebi(ponavljam:ne zagovarjam ne avtomobilista, ne kolesarjev). Lep pozdrav, pa varno in po pameti na cesti.

Na žalost se dandanes krivci iščejo povsod drugje, kot pa v in pri sebi in to je naša največja napaka. Noben več noče prevzeti odgovornosti za svoja dejanja, vsi pa iščejo pravice zanje, vsi poznajo samo pravice, dolžnosti pa noben.

Ko bodo ljudje pripravljeni sprejeti odgovornosti in dolžnosti na cesti, bodo tudi ceste malo bolj varne.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun To jan 16, 2007 10:23 am

Tudi sam prekolesarim prenekater kilometer letno, pa moram povedati, da imam nekaj točk za avtomobiliste, ki se na kolesarjenje niti malo ne spoznajo:
- ne trobi od zadaj ko prehitevaš, ker se lahko kolesar ustraši in zapelje proti središču cestišča
- isto se zgodi, če te en prehiti na polno par centimetrou mimo
- kolesar zaradi svoje podzaveti vozi skrajno ob desnem robu, oz. na način da se bo počutil najbolj varno. zakon gor, zakon dol. u skrajnem primeru se umakne proti sredini, zaradi lukenj na cesti (sam mam gorsko kolo z dokaj široko gumo, pa me moti vožnja čez luknje, kaj šele kolesarji na specialkah, ki vozijo na 1cm širokih gumah)

Upam da bojo dotične poškodovane osebe čimprej okrevale, in da bojo s svojimi rezultati še prinašala nasmeh na naša usta, kar pa za šoferja ki jih je zbil ne morem trditi (kvečjemu kšno grimaso)

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK To jan 16, 2007 10:33 am

Po drugi strani pa drži tudi dejstvo, da je bilo dejanje s strani kolesarjev skrajno neodgovorno-voziti v skupini čez pol pasu ali več na cesti izven neselja (vsaj predvidevam da je tam omejitev 90 km/h-če se motim, me popravite) brez spremstva (kot bi moralo biti po pravilih)...žal je to kar stalna praksa, ki bi se slej ko prej končala tako kot se je tokrat.

-namigovanja, da kaj bi blo če bi bla pa mlada družina na cesti takrat...no to je pa že kaplja čez rob! Ker k****n bi pa svoje mulčke skidal na bicikle in jih steral na cesto z omejitvijo 90 km/h (predvidevam) v formaciji 2-2, 3-3 ipd?! Grem stavit da bi pa (za razliko od te nesreče), večina ljudi obsojala očeta družine ker je ogrožal svoje otroke s tem dejanjem, ne?
-in še zadnja-trditev, da je formacija 2-2,3-3 varnejša od 1-1? Morda v primeru prehitevanja takšne skupine že (pa še to organizirane), ampak v primeru te nesreče bi bila nedvomno varnejša varjanta 1-1-zakaj?Če je cesta izven naselja, je tudi temu primerno široka(predvidevam,ker je ne poznam)-je tudi bolj varno, če ima nekdo, ki prehiteva, na nasprotnem pasu prostora 3metre v širino ali pa 2 metra, ne?[/quote]

Torej bi se smeli po tvojem kolesarji voziti samo tam, kjer je omejitev 50 kmh. To je v naseljih? Glede formacij pa te vabim, da se nam enkrat pridružiš, pa boš potem lahko povedal svoje izkušnje ;) kdaj si se počutil bolj varnega. Tvoje trditve veljajo v tujini, pri nas žal ne. Tekmovalci, ki trenirajo se nikoli ne vozijo po trije vštric. Razen v trenutku, ko se prvi par umakne. Vsak na svojo stran. torej levi na levo in desni na desno. Potem jih ostali prehitijo in zadaj se ponovno priključita. To traja 5-10 sekund.
Zadnjič spremenil TomazK, dne To jan 16, 2007 10:38 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 16, 2007 10:35 am

Pred parimi leti je tudi v bližini Novega mesta (Petelinjek) prišlo do podobne nesreče, celo z smrtnim izidom, ko je v levem preglednem ovinku mlad mulac prehitevu avto pred sabo in mu je nasproti prpela tričlanska družina na kolesih. In v tej nesreči je nič kriva, mislm da je bla mama, umrla.

leit
Nov uporabnik

Napisal/-a leit To jan 16, 2007 11:35 am

Ko sem gledal te slike in komentarje, imam občutek, da so povzročitelj nesreče in njegovi prijatelji ponosni na to dejanje.
Kovačič Urban, tudi jaz sem kolesar, veliko kolesarim po tvojem koncu in verjemi, da se bova nekoč srečala.
Do tedaj pa lepo uživaj.

kolesar_1
Nov uporabnik

Napisal/-a kolesar_1 To jan 16, 2007 7:15 pm

SONiK je napisal/-a:glej..

kolesarji so vozil trije u štric, se prav | P A S | k k k| kjer je k kolesar.Primer pač, čeprov jih je blo več.

Sam osebno poznam tega voznika audija in vse kar lahko rečem je lah to, da so bli tile kolesarji k ovce. Po pravilniku piše da če je x kolesarjev na cest morajo biti s spremstvom in piše tudi, da morajo vozt u koloni in ne u štric kakor so vozili tile Murn itd.

Slike so od avta k jih je zbou.

Kolikor vem, imajo v Avstriji takole rešeno: lahko se peljejo štirje po dva in dva vštric. Torej dva kolesarja spredaj vštric, pa še dva zadaj.
Če je skupina večja, so lahko vštric, a morajo imeti spremljevalno vozilo zadaj.

A so imeli spremljevalno vozilo? Ne.
Kdo je kriv? Kolesarji.

No, pa da mal pokomenteram to izjavo... No pa rečmo, d so se vozil po trije vštric, al pa celo VEČ kakor si napisal. Če si koliko tolk normalen, in imaš malo pameti, lahko ugotoviš, da če se vozita 2 avtomobila vštric pa cesti (da sta bila avta vštric, je potrdila voznica prehitenega vozila) pa še vsaj trije kolesarji praktično nemogoče, da ima tvoj ljubi prijatelj podrsano samo levo stran, pomoje bi moral kdo v takem primeru prileteti čelno v avto (razen če ste pozabili slikati tudi drugo stran avtoobila). Pa če gremo naprej, ravnina, kjer se je zgodila nesreča, je kar precej dolga, voznik je moral prehitevati kar nekaj časa, da je prišel vštric s prehitevanim avtomobilo, kar pomeni, da je kolesarje gledal najmanj 3 sec. torej bi lahko pritisnil zavoro, ter se počasi izognil kolesarjem, med tem pa bi tudi kolesarji imeli več časa, če ne drugega, bi zapeljali na travnik čez mejo.Pa tudi, če bi se kolesarji vozili po 5, ta voznik nima kaj prehitevati, če je nasproti kolesar(en sam), kaj šele, če je to skupina večih kolesarjev. Torej, naj ti povem, da si totalni id..t, če misliš, da tvoj prijatelj ni nič kriv, pa vprašaj njega, ker če ima le malo srca, in po tistem, kar je lahko videl, kaj je povzročil Murnu na kraju dogodka, kakšno nogo je imel, (pa ne samo nogo, ki je imel tkorekoč razmesarjeno, temveč tudi drugod po telesu) bi lahko priznal, da je sam kriv. In res me zanima, kako bi voznik odragiral, če bi se nasproti pripeljal traktor, seveda bi svojega ljubega audija obvaroval, ter bi počakal še 5sec. Tko, zdej je pa naredu biznis, razbil si je avto, ki ga bo lahko kaj kmalu prodal, saj ga je na....l, kajti znano je da je kriv on, in kolesar, kot je Murn, ki ima miljonsko plačo, pa da zaradi takega kret..a ne more več služiti, zagotovo ne bo šlo za majhno tožbo(pa če sem prav informiran od nekaterih kolesarjev ima UCI ProTour licenca veliko odškodnino), pa glede na to, da v nesreči ni bil samo Murn, temveč več kolesarjev, bo tu zagotovo več tožb plus kolesa, ki jim jh je uničil, so zelo zelo draga....... tko da dragi prijatelj, povej svojemu prijatelju, da lahko počasi začne razmišljati o kašnih kreditih, naj se malo pozanima, kje so bolše ugodnosti, pa še to, pomoje od sedaj naprej ne bo več takih primerov iz njegove strani, kajti zmolzli ga bodo zagotovo tako, da se ne bo več peljal v audiju, temveč si bo lahko umislil kakšno petko (renaultovo, da ne bo pomote), in tko bodo drugi njega prehitevali. Se opravičujem, za izraze ter če sem koga užalil, vendar to je moje mnenje, inj mislim, da se bodo te trditve kasneje izkazale za pravilne.

Kolesarjem pa želim čimhitrejše okrevanje.

LP!

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun To jan 16, 2007 7:47 pm

Fantje dejte se mal zadržat prosim. ni čas za grožnje! kar se je zgodilo, se žal je zgodilo. kar se pa še bo, bo pa več kot vzgojno.
Je pa res da tudi mene, kot kolesarja, skrbi tako brezbrižno obnašanje, vendar sem mnenja da taki komentarji niso potrebni, še manj pa od ljudi, ki so se samo zaradi tega registrirali.

strpno, LP

kolesar_1
Nov uporabnik

Napisal/-a kolesar_1 To jan 16, 2007 7:51 pm

Lej, to niso nobene grožnje, pač sm povedou kukr je blu, d ne bo neki pametn biu, d so se vozil k ovce, k če bi blo tko bi blo ziher več težjih poškodb, če ne smrtnih žrtev. Ja registrerou sm se, d sm povedou kr sm mislu, s tem pa nism meu namena nobenmu grozit, pač sm izrazu svoje mnenje, upam, d to ni prepovedano, ker če je, bom pač zbrisou post??? Pa še to, kolesarji se od nekdaj vozijo po 2, ker je to, kot je bilo v tej temi ze povedano, bolj varno za njih, pa ne glede na to, če je voznikom prav ali ne, mislim pa, da vsak, ki se je kdaj zapeljal s kolesom iz dvorišča ve, v kakšnem odnosu so vozniki s kolesarji....tko d..... :roll:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To jan 16, 2007 7:57 pm

kolesar_1 je napisal/-a: povej svojemu prijatelju, da lahko počasi začne razmišljati o kašnih kreditih, naj se malo pozanima, kje so bolše ugodnosti, pa še to, pomoje od sedaj naprej ne bo več takih primerov iz njegove strani, kajti zmolzli ga bodo zagotovo tako, da se ne bo več peljal v audiju,

A tega ponavadi ne poravna zavarovalnica iz njegove police, njemu pa pač odbijejo tistih 15% ?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun To jan 16, 2007 7:57 pm

v mislih sem imel predvsem izjavo leit-a.
s tvojim pisanjem se strinjam, in upam, da bojo ti ljudje, ki so v tej temi pisali bedarije vsaj malo pomislili, preden naslednjič izsiljujejo, pa ne samo kolesarje, vse udeležence v prometu.

LP

kolesar_1
Nov uporabnik

Napisal/-a kolesar_1 To jan 16, 2007 8:00 pm

poravna že zavarovalnica, ki pa potem terja njega. Pa saj nima smisla, da sedaj razglablam o tem, ker priznam da s tem nisem ravno najbolj seznanjen, to sem pač omenil, v glavnem sem napisal sporočilo, zaradi njegovega ugibanja, da so se kolesarji peljali kot ovce...v resnici pa je mnogo slabše kot ovca ravnal voznik sam :roll:
Zadnjič spremenil kolesar_1, dne To jan 16, 2007 8:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun To jan 16, 2007 8:00 pm

sebaveh je napisal/-a:
kolesar_1 je napisal/-a: povej svojemu prijatelju, da lahko počasi začne razmišljati o kašnih kreditih, naj se malo pozanima, kje so bolše ugodnosti, pa še to, pomoje od sedaj naprej ne bo več takih primerov iz njegove strani, kajti zmolzli ga bodo zagotovo tako, da se ne bo več peljal v audiju,

A tega ponavadi ne poravna zavarovalnica iz njegove police, njemu pa pač odbijejo tistih 15% ?

kaj pa civilne tožbe?, pomoje je predvsem to imel kolega kolesar v mislih.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov