Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Omejitev bi morala biti:

Pod 130km/h (moj avto ne gre tolk)
1
1%
Toliko je čist v redu (je že tko preveč divajakov)
15
15%
140 km/h bi bilo v redu
33
34%
Pod 150 km/h se ne vozim
21
21%
Jaz se vozim pri 160 km/h
18
18%
Pri 170 km/h se začne prava hitrost
4
4%
Nad 170 km/h obvezno
6
6%

Skupaj glasov : 98

Mrki
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrki Če jul 17, 2003 12:14 am

naprimer na obvoznici prehitevam dva tovornjaka s prikolico ki vozita tik eden za drugim, ko sem ravno na polovici prvega v ogledalu za sabo vidim majhnega audija..., ko pridem do drugega tovornjaka je ta audi ze 20m za mojo ritjo, blenda in trobi kot nor in leti kot snet kramp! Kaj na storim?! gas ze tiscim do podna ampak moj avto le se pooooocasi pospesuje... edino kar mi preostane je to da:

a) zapeljem pod tovornjak
b) stisnem zobe in molim da bo tisti veseljak v audiju uspel zmanjsati hitrost

tukej ni dileme, opravš svoje prehitevanje do konca in greš na voznga
če si pa s turbačem pol pa zahodiš da un puko zadaj ne ve kako in kaj in mu malo ego pade
jest sicer ne grem po omejitvah po ac ampak razumem da se kašn ne more takoj hitro spokat na desno
spustim gas in vozim na primerni razdalji, ko se skipa pa spet zahodim
sovražm pa krajinarje k gledajo okrog po levem pasu pr 125 na uro a na desni nbenga
take prehitim po desni še preden sploh kej dojamejo
mal me razburjo tut uni k morjo šleper prehitet u peti pr 100 lih takrat k jaz pikam mimo pa čeprou bi s tem k bi ostal zadej in šli za mano to delat zgubl 3 desetinke
sam blendam pa ne ,trobm pa tut ne
kaj nardim če sem za kom ,pa prleti še za mano ker pa blenda in trob? ja nč, drobim jo za onim pred sabo ko pa se oni skida pa zahodm
ponavad pol na urgenco koga z izpahom čelusti prpelejo

najraj pa mam turbo dizle
mlinčki za kavo z ventilatorjem, prepotentni pa tok, kot če bi gural 300 konjev

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Napisal/-a blue Če jul 17, 2003 12:31 am

Ja sej,včasih so bli "ta glavni" v kakih bmwjih ali hondah,dans pa če te kir mora po sili prehitet ma ziher zadi napis TDI.Ne gre mi iz glave scena od prejšnjega tedna na celjski obvoznici ko sta se dajala traktor od A6 in bmw bencinc,mislim tolk je blo črn za audijem da sem mogu meglenke pa brislce vklopit...

Uporabniški avatar
Radman
Novinec

Napisal/-a Radman Če jul 17, 2003 6:02 am

X Hair enkrat poglej v vzvratno ogledalo v blagem desnem ovinku, pred prehitevanjem in med prehitevanjem in boš opazil, da ne vidš kaj se dogaja na prehitevalnem pasu 200m za tabo.

Tudi če greš 200 km/h, še vedno narediš 55 m na sekundo...

Ponavadi takšni, ki noro blendajo že 10 m za ritjo da se jim umakni, odreagirajo na to , če se njim en prilima na rit, z močnim zaviranjem... Če se motim, me popravite.

Prehitevalni pas je namenjen prehitevanju in če nekdo prehiteva kolono tovornjakov ima to z vso pravico početi pri 130 km/h. Če se pač ne more umakniti ga vozniki za njim nikakor ne morejo prisiliti v prekršek.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Če jul 17, 2003 7:05 am

Omejitev 130kmh je bila postavljena zaradi nepredvidljivih reakcij ljudi pac nekdo preden gre prehitevat pogleda nazaj in zna ocenit ali bo lahko varno prehitel da ne bo izsilil prihajajocega vozila in pravocasno nakaze kaj namerava storit nekateri pa teh sposobnosti pac nimajo in nakazejo to zadnji trenutek in seveda ce se pripeljes 200kmh je potem kriza no sej pri 130kmh bi bila najverjetneje tudi bila smo je vecja moznost da se stvar iztece vredu.Enako odgovornost ima pa tudi tisti ki se vozi hitreje kot je dovoljeno kajti on ce je dober voznik mora pa predvidevati da lahko to nekdo stori in mora zmanjsati hitrost ko se priblizuje skupini vozil ki se vozijo naprimer za kamijonom kjer je velika verjetnost da do prehitevanja pride ne pa da se brez kompromisno pelje mimo kolone 200kmh .Opravicila za izsiljevanje ali nepravilno prehitevanje kakor tudi za prehitro voznjo ni in to velja za vse nas.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če jul 17, 2003 9:09 am

shusuglao je napisal/-a:naprimer na obvoznici prehitevam dva tovornjaka s prikolico ki vozita tik eden za drugim, ko sem ravno na polovici prvega v ogledalu za sabo vidim majhnega audija..., ko pridem do drugega tovornjaka je ta audi ze 20m za mojo ritjo, blenda in trobi kot nor in leti kot snet kramp! Kaj na storim?! gas ze tiscim do podna ampak moj avto le se pooooocasi pospesuje... edino kar mi preostane je to da:

no, kaj naj clovek stori v taksni situaciji?

Ja no tuki je bil pa voznik za tabo res k****n, če ni videl, da prehitevaš dva tovornjaka (pol se pa še bemti-kreten). Pač ignoriraj ga in opravi svoje, pol se mu pa umakni, da bo vesel. Če se zagoni je pa itaq on kriv (ampak predvidevam, da te to kasneje ne bo zanimal :) ) Ka češ če je k****n
Jaz zmerom luštn počakam, če vidm da kdo prehiteva pol pa grem naprej po svoje. Ka pa ćes.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 17, 2003 11:32 am

shusuglao je napisal:

naprimer na obvoznici prehitevam dva tovornjaka s prikolico ki vozita tik eden za drugim, ko sem ravno na polovici prvega v ogledalu za sabo vidim majhnega audija..., ko pridem do drugega tovornjaka je ta audi ze 20m za mojo ritjo, blenda in trobi kot nor in leti kot snet kramp! Kaj na storim?! gas ze tiscim do podna ampak moj avto le se pooooocasi pospesuje... edino kar mi preostane je to da:

no, kaj naj clovek stori v taksni situaciji?

Za takega idiota kot je bil ta v audiju samo eno stvar - zabremzaš na hitro in prestaviš prestavo niže in pohodiš gas. Če ne bo šu sam pod tovornjak, bo šu pa v ograjo. Če imaš pa sam možnost si pa za take idiote našvasaj v zadnji odbijač kako močno štango(po možnosti pohištveno cev 6x6 cm in naj prileti vanjo. Itak ti bo on moral dati kuponček in bo kril vse tvoje stroške. Pazi pa da nima res prevelike hitrosti, ker lahko tebe vrže čez ograjo na nasprotni pas.

LP
Nebivedu

P.S. Sam imam našvasano pohištveno cev zadaj in spredaj, kjer je malo zavita in je narejena po meri odbijača.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če jul 17, 2003 11:33 am

kao Mad Max! 8)
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jul 17, 2003 11:45 am

Ne kao mad max ampak zato, ker je petka prešvoh avto - in imaš lahko huda popravila, če že z 20 prletiš v kak drug avto, ki stoji.

LP
Nebivedu

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a catfish Če jul 17, 2003 11:54 am

Vidim mnogo kandidatov na Avtomobilizem.com, ki bi bili pripravljeni da se včlanijo v kako od samomorilskih združenj npr.: HIGHWAY MUSLIM 130 KM/H MURDERERS al pa kr v AL kaido, mogoče Hamas al pa Đihad :har :vrum :har

:huh: :huh: :arrow: :vrum :noro :con :har

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jul 17, 2003 12:07 pm

Mogoče so pa kandidati samo za v združenje proti idiotom na slovenskih cestah, katerih je preveč.
Tut sam kdaj pa kdaj norim po avtocesti, samo ne blendam in ne trobim, če nekdo prehiteva pri 130 in mu priletim za hrbet. Pač zmanjšam brzino in jo prilagodim razmeram na cesti in ko se mi umakne potegnem naprej. Blendam pa takemu, ki prehiteva tovornjak, ki vozi 100km/h, s hitrostjo 110km/h pa ima avto da bi komot lahko potegnil 130 ali več in pa takemu, ki prileti iz odstavnega pasu direktno na prehitevalnega s premajhno hitrostjo(tut 40km/h sem jih že videl da so pripeljali na prehitevalni pas).

LP
Nebivedu

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BojanI Če jul 17, 2003 12:20 pm

Zanimivo, da se v to debato ne vključi (al sem ga pa spregledal) eden izmed tistih, ki počnejo to kar je tist z audijem, da nam mal razloži v čem je poanta takega početja, oziroma gre verjetno za kako dokazovanje večvrednosti njegovega avta :P ( pa manjvrednosti v njegovem podstrešju :D ).

Lp, Bojan

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jul 17, 2003 1:11 pm

Sej najbrž se vključujejo tudi taki, vendar so pametno tiho, da jih nebi preveč pokritiziral in jim povedal svoje.

Samo ponavadi tisti z hudimi avtomobili ne silijo toliko v ospredje in ne delajo tega. Največkrat sem opazil da to počnejo tisti z avtomobili do 130Km ali pa manj - nekdo ki jih ima 300 v avtu tega ne počne, ker ve da bo potem lahko potegnil, blendajo pa taki, ki komaj dosežejo njihovo "magično" hitrost 200km/h in pol vedo da bodo rabili spet par kilometrov da bodo to hitrost spet dosegli.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če jul 17, 2003 1:25 pm

nebivedu je napisal/-a:Sej najbrž se vključujejo tudi taki, vendar so pametno tiho, da jih nebi preveč pokritiziral in jim povedal svoje.

Samo ponavadi tisti z hudimi avtomobili ne silijo toliko v ospredje in ne delajo tega. Največkrat sem opazil da to počnejo tisti z avtomobili do 130Km ali pa manj - nekdo ki jih ima 300 v avtu tega ne počne, ker ve da bo potem lahko potegnil, blendajo pa taki, ki komaj dosežejo njihovo "magično" hitrost 200km/h in pol vedo da bodo rabili spet par kilometrov da bodo to hitrost spet dosegli.

LP
Nebivedu

tudi to je res!
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če jul 17, 2003 1:28 pm

nebivedu je napisal/-a:
Za takega idiota kot je bil ta v audiju samo eno stvar - zabremzaš na hitro in prestaviš prestavo niže in pohodiš gas. Če ne bo šu sam pod tovornjak, bo šu pa v ograjo.

ali pa tebi v rit
za take kot si ti, majo nemci boljse zakone...to ni vec prekrsek, ampak kaznivoo dejanje...
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jul 17, 2003 1:43 pm

ali pa tebi v rit
za take kot si ti, majo nemci boljse zakone...to ni vec prekrsek, ampak kaznivoo dejanje...

Res je da imajo nemci boljše zakone, vendar tudi večjo kulturo na katerikoli cesti. Sredi Frankfurta sem šel peš čez cesto pa ni bilo prehoda za pešce in mi je človek ustavil z avtom, da sem lahko prečkal cesto, pri nas pa na gas pritisnejo.
Na avtocesti sem vozil 200 pa se mi je človek umaknil, ker je videl da sem hitrejši, in to delajo skoraj vsi pri nas pa po možnosti še zmanjša gas, tako da moraš res veliko predvidevati in se kar dobro skoncentrirati samo na vožnjo, če že hočeš hitro voziti.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če jul 17, 2003 1:43 pm

nebivedu je napisal/-a:... in pa takemu, ki prileti iz odstavnega pasu direktno na prehitevalnega s premajhno hitrostjo(tut 40km/h sem jih že videl da so pripeljali na prehitevalni pas).
LP
Nebivedu

Glih pred dvema urcama sem tazga pametnjakoviča z meganom kasiral. On 70, jaz pa *** (rajš ne napišem, ker se bodo pol varnostni fundamentalisti zgrozili). Če se mi ne bi že od deleč sumljiv zdel, bi mu v gepek zlezu. SKratka: treba je predvidevat - če nisi ziher zmanjšaš, če si pa ziher, pa za vsak slučaj vseen zmanjšaš ...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov