Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr maj 09, 2007 7:57 pm

Kot voznik se večinoma pripasam, razen kadar imam dneve ko me pas preprosto tako moti, da ne morem biti (čudno se sliši, še težje je razložit :oops: )
Kot sopotnik skoraj nikoli nisem pripasan, razn če se vozim zraven kamikaza voznikov, takrat pa obvezno pas (pa molitev, da prideš živ domov! :roll: )
Zadaj pa nikoli, razen pred policijskih kontrolah.

LP in srečno vožnjo.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr maj 09, 2007 9:54 pm

jaz se vedno pripasam ne glede kje sedim v avtu, je prav čuden filing če sedim v avtu in nisem pripet.
Slika

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr maj 09, 2007 10:10 pm

ka pa če imaš airbag? če nisi pripasan je to lahko zelo nerodno ob trku če se ne motim? naj me gdo popravi!

drugače pa se vedno pripnem tako spredaj kot zadaj, sploh pa če vozim ;)
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Sr maj 09, 2007 10:19 pm

jaz ga uporabljam neglede na mesto v avtu kjer sedim ker vem kak je pomeben ker me je že enkrat rešil pred tem da bi poletel skozi šipo avtomobila

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr maj 09, 2007 10:21 pm

zdej odvisn ker airbag, predvidevam da za voznika ki ni privezan in da trči nekam ter da se sproži airbag - volan, mislim da bi ga lepo preluknjal z svojo težo, ker je airbag namenjen samo za glavo in ne celo telo( prsa) - težo. kolikšna bi bila škoda je pa isto pomoje kot da nebi imel airbaga kar je pa le predvidevanje........

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr maj 09, 2007 10:24 pm

a misliš da te airbag nebi mogu tolk udarit recmo da ti tilnik zlama? recimo nisi privezan čudno priletiš, te airbag udari in gre tilnik?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr maj 09, 2007 10:33 pm

Airbag ti lahko zlomi tilnik, če nisi privezan.

@Gigi1985: Priporočam ti, da se vedno privezuješ, saj se to ne gre zaradi policajev ampak za tvojo varnost. Pa ni nujno da mora biti voznik kakšna kamikaza, da se zaleti. Usodna je lahko že pot od doma pa do 5 kilometrov stran oddaljene gostilne. Pa se lahko voziš po omejitvi, se lahko zaletiš in zaradi neprevezovanja umreš. Verjemi.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 09, 2007 10:40 pm

vsekakor se lahko zgodi zlom tilnika.....

gigi1985 pripni se zaradi lastne varnosti saj kot sem že prej napisal v enem izmed postov: "nikoli ne veš kakšna bo reakcija voznika, kaj šele da bi jo lahko predvideval"

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr maj 09, 2007 10:43 pm

podpis pod zadnja 2 posta...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr maj 09, 2007 10:50 pm

prvežem se če sem spredaj, zadaj, levo, desno, v sredi, kjerkoli že. če ni pasov (kolegova golf 2) skor da ne morem pri miru sedet, sem celo pot nemiren.

tut ko jst peljem ljudi zmer zatežim nej se prvežejo. večina me z začudenjem pogleda kaj sploh zahtevam od njega, marsikomu se ne zdi "cool", eni so že skor raj iz avta stopli, kot da bi se zadaj prvezali ;) jeba pač, boš šel peš, ker pri meni v avtu bojo vedno vsi privezani. ne mislim met koga na vesti, ko bo šlo kaj narobe, ker mu je blo izpod časti, da bi se privezal.. (pa ne se zdej obešat name s posti kot so: "a zdej boš pa mel razlog da boš lahko ga gonil pa zganjal afne pa bla bla, ker so vsi privezani pa bla bla", ker temu ni tako..)

lp
Zadnjič spremenil eclipse_R, dne Sr maj 09, 2007 10:53 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr maj 09, 2007 10:51 pm

jp, res je, pa še posledično si ti bol ogrožen, če tisti ki sedi zadaj tebe oz. nasploh zadaj, ni privezan!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če maj 10, 2007 2:05 am

To so egoisti tipa:
"Nikoli se mi ne bo kaj takega zgodilo!"

Ko se pa zgodi, pa itak nikoli ni on kriv, tak bo proti tebi uporabil vsa možna pravna sredstva, ti si se zaletel, še zanalašč, vedel si, da boš naredil karambol, zato si mu tudi rekel da se pripne... itd.itd.itd... kolega gor kolega dol, taki so enostavno idioti.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Če maj 10, 2007 2:22 am

Ne gre zdaj tako posploševat. Starejše je težko navadit, da bi se morali zadaj pripenjat. Mogoče res govorim bedarije in se tako tudi obnašam, s tem, ko se zadaj ne pripenjam, ampak tako je.

Res pa je, da je bilo velikim tako takrat, ko je začelo veljati, da se je potrebno pripenjati spredaj. Ampak sčasoma so se vsi navadili. Se bom pa tudi jaz. Saj ne rečem, da še nikoli nisem bil zadaj pripet. (posebno pride prav, ko se spi, je vsaj glavo kam naslonit :D)

Se mogoče spomni kdo, kdaj je začel veljati zakon, da se je potrebno spredaj pripenjati? Je bilo veselo, saj veliko avtov sploh ni imelo spredaj pasov in so jih morali naknadno vgrajevati. Vprašanje koliko so tisti pasi potem tudi držali :) Enako je danes s pasovi zadaj, le da jih sedaj tistim, ki jih nimajo, ni potrebno vgraditi.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če maj 10, 2007 10:02 am

Glede starih časov, ko se ni nihče privezoval in so bili avti itak brez pasov - če pogledate statistiko smrtnih žrtev za nekaj desetletij nazaj, človek ne more verjet. Verjetno so podatki na www. policija.si, v glavnem, mrtvih na cestah je bilo kot listja in trave. Le da ni bilo interneta in mobilnih telefonov in za večino nesreč pač nismo izvedeli.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če maj 10, 2007 2:52 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Vedno in povsod se privežem. Tistim ki se zadaj ne vežete, pa neslednje: Zakaj je umrl nekdanji predsednik uprave Petrola v nesreči na Gorenjskem, ko so pribili s kombijem polnim skakalcev? Zato ker v njegovem službenem Audiji A8 potnika na zadnjem sedežu nista bila privezana in sta priletela naprej, ter z glavami trčila v potnika spredaj. Ma kaj si mislite, da se zadaj ne prenesejo sile trka, zakaj se ne vežete? Kaj pa v primeru prevračanja? Ravno tako je skrajno neodgovorno ne-vezanje "na krajše relacije". Nesreča se zgodi v trenutku in kjerkoli, tudi par metrov pred domačim dvoriščem. Ne razumem, zakaj vas pas tako moti.

Se popolnoma strinjam! Ko se boste naslednjič peljali zadaj nepripeti imejte v mislih to, da ste egoisti brez primere in da ogoržate življenja nič hudega slutečih sopotnikov.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če maj 10, 2007 2:53 pm

mnda se ja ne bomo začel kregat še v tej temi :D

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Če maj 10, 2007 3:09 pm

Kaj pa znani, ki bi nam naj bili vzgled, predvsem ljudje, med njimi tudi politiki, z lastnimi vozniki, službenimi vozili. Ste videli kdaj katerega od teh, da bi preden bi izstopil iz zadnjega sedeža, odpel pas? Izgleda je še vedno privilegij sedenja zadaj nepripenjanje in ležernost.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če maj 10, 2007 3:15 pm

kar se tiče znanih oseb in politikov in takih podobnih ljudi.......je to njihova stvar ali se pripenjajo ali ne.....mislim pa da bi si morali za zgled iskati ljudi ki so v naši okolici in so nam dostopni (pogovor,.....) ne pa neki estradniki......tako je moje mnenje

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če maj 10, 2007 3:16 pm

jp! točno tako!

p|X|
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a p|X| Če maj 10, 2007 3:19 pm

za iskanje zglednika, je malo butasto tu ( vsaj pomoje)
Vsak bi mogo uporabit svojo glavo in pomislit kam bo
poletel če nebo pripasan. Če še niste probali, kako je
samo če se bremza na vso silo. Kaj šele da se nekam
zaletiš. Jaz sem svojega brata prepričal na tak način,
saj je pri namernem bremzanju z glavo skoraj zlamo
sprednjo šipo. Nikoli se več ne dela frajerja in se
priveže.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov