Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
orel
Nov uporabnik

Napisal/-a orel Pe jun 01, 2007 11:08 am

Vedno je neko navzkrižje interesov, na eni strani norcev na drugi strani tudi norcev. Zato so pa zakoni, da ti ni treba biti norec.

Drugače pa: "... kadar sem v depresiji se me pazite. Če se mi bo kdo prilepil na rit in blendal bom pritisnil na zavoro z vso močjo, pa tudi če na koncu umrem..." :twisted:

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Pe jun 01, 2007 11:09 am

Courage™ je napisal/-a:Ravno vceraj, na AC Venezia - Udine.

Vozimo se po avtocesti na prehitevalnem pasu kolona 7 vozil, vsi 90 km/h, ker je tovornjak prehiteval tovornjak. In glej si ga naenkrat z 130 na uro po desnem pasu mimo mene VW Touran z LJ registracijo, polno po bremzi in se vrine na levi pas. Nisem nic trobo pa blendal, samo na to temo sem se spomno...

Italjani majo res dosti vec kulture, ce ga ze nekje pobiksajo, se ti potem se najmajn 2x opravicijo :)

meni pa se dopade ko majo italijani ob straneh kolesarske in cesto za motorje on skuterje,,če gre kateri prehitevat,se vsi umaknejo na stran malo.oni ko prehiteva pa po sredini. :)

Kaj se pa tovornjakarjev pri nas tiče,bom raje samo tiho.kolikokrat sem se peljal h kolegu,sukal levo oz.čakal da bom lahko not šel-tam 60 omejitev,tovornjakar me je lahko skoraj kilometer naprej videl,pa sploh ni začel zavirat,tak da sem bil pol prisiljen-da me nebi ubil- v prvo pa poln gas pa 3 kilometre krog narest.Govorim o lokaciji v lenartu za hladilnico na cseti proti gornji radgoni.
:x

R_S
Novinec

Napisal/-a R_S Pe jun 01, 2007 11:19 am

Za vse so krive slovenske ceste!!! Število avtomobilov v Sloveniji narašča, ceste pa ostajajo enake...Nihče se ne bi pritoževal, ko bi tovornjak prehiteval tovornjak če bi imeli 3 pasove + odstavni pas kot naprimer Nemčija, kjer tudi po več pasovne avtoceste kot 4 itd.

V Egiptu se vozijo z avtomobili, ki so pri nas v Sloveniji takorekoč na "odpadih". Ne poznajo rdeče luči na semaforju ( tudi če gori je to za njih kot bi svetila zelena, v Kairu je toliko semaforjev kot v Ljubljani pa je če se ne motim drugo največje mesto na svetu) pa imajo manj nesreč kot mi!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe jun 01, 2007 11:35 am

Če smo toornjakarji nad zakonom ? Nismo. Če pa gledaš na zakon narave..... :lol:

Defektne ljudi maš za krmili vozil vseh vrst.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Pe jun 01, 2007 11:47 am

Skrajni čas je, da naši zakonodajci nekaj naredijo v zvezi s tovornim prometom. Pri tem jim svetujem, da ne naročajo kvazi ekspertiz, ki se bodo izvajale leto in pol in jih bomo plačali davkoplačevalci, ampak se zgledujejo po državah v bližnji soseščini, ki regulativo že nekaj časa uporabljajo.
Rečeno je bilo, da tovornjak uničuje cesto 30.000-krat več kot osebni avto in ob tem plačuje štirikrat dražjo cestnino, kar po mojem skromnem mnenju pomeni, da ima DARS oz. država s tovornim prometom dejansko veliko izgubo. Turistična sezona se počasi začenja in s tem "nujna" popravila kotanjastih in nagubanih avtocest, ki bodo po nekaj mesecih oz. po nekaj sto vožnjah tovornjakov zopet nagubane, kotanjaste in predvsem ob nalivih nevarne.
Evo, pa imamo dobro temo za "trenja", pri tem pa prosim g. Pintarja, da v prihodnje ne zablokira prestolnice, potreben je dialog in ne argument moči.

Če se v kratkem času država ne zgane in preusmeri tovorni tranzit na železnice, ki nikakor ne pridejo do dobička, bomo po naših avtocestah vozili s povprečno hitrostjo 65 km/h. Tudi pri nas bo potrebno uvesti prepoved prehitevanja tovornih vozil ob določenem času in na določenih odsekih, kot je denimo ljubljanska obvoznica.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Pe jun 01, 2007 11:49 am

Sh3bO je napisal/-a:
5cho je napisal/-a:Ker pa teče tema o tovornjakarji - zadnja nesreča povezana s tovornjaki je bila v nedeljo ponoči, ko so bili tovornjakarji parkirani na uvozu na benz. črpalko, pa to ne v vrsti ampak en na desni en na levi strani uvoza!!!!!! Posledica smrt mladega očeta rosno maldega otroka.
Kdo jim daje pravico, da jemljejo zakon v svoje roke???
V vseh službah veljajo pravila in če se jih ne moreš držati zamenjaj službo

Kaj ima sedaj parkiran tovornjak vezo s tisto nesrečo? Mogoče to, da ni bil na parkirišču? Kam boš pa parkiral tovornjak, če delajo naše vrle bencinske za 10 tovornjakov?

Če se ne motim je pred vsakim vhodom na bencinsko z avtoceste tabla z omejitvijo 40 km/h. In ti garantiram, če bi se on pripeljal s 40km/h in se zaletel, ne bi umrl.

Če pa nekdo pripiči na izvoz s 100 km/h in pred seboj zagleda parkiran tovornjak - nesreča je žal neizogibna.

Kaj ima tovornjak s to nesrečo??
Ne bi ga smelo biti tam, če pa že se postavi 200m (sl kolk že pravi CPP) prej trikotnik, da ljudje vedo da je neka ovira na cesti!!!
A ti vedno pričakuješ parkiran avto oz. tovornjak na uvozu na bencinsko???
Pa kako veš, da je vozu 100km/h? Si bil zraven??

lp
Matej

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe jun 01, 2007 11:53 am

Sem ti vrnil PM
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Pe jun 01, 2007 12:52 pm

Sh3bO hvala

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe jun 01, 2007 5:32 pm

No folku je v splošnem izpod časti, da bi jih prehitel slabši avto. Spomnim se primera, ko sem šel lansko leto k punci sredi poletja, imel še ibizo 1.4 60KM letnik 00. Pa en dedi v Touragu fura 70 pri 90 omejitvi. Ok, boli me falus, dam žimgavc, se prpelem skor mim njega - da gas, jasno še samo saje ostale. Potem pa spet 70. In to je naredil še 2x. Sem moral posečt po Schumacher manevrih: tip ceste ni poznal, sam pa sem vedel za katerim ovinkom je ravnina. Ga spustil naprej, do konca tega ovinka prižgal mim, pogledal na ravnini če je frej pa gasa mim - tip je prepozno ugotovil, da ga preitevam, pa je zmankal časa za gas. Seveda ker je pač bil moj avto vredn tuk ko njegov špegu, mu je bilo izpod časti. Tudi folk, ki me je ob prehitevanju rinil s ceste - zavil proti meni sem že videl.

Še slabši primer: sem bil na testni vožnji s Leonom Cupro TFSI 240 KM. Prehitevam tovornjak pri 125 na uro - se mi nalima en frajerček s bmwjem, predelanim za rit in troba in blenda. Mirno prehitim še dva kamjona in pospešim na 130 (umaknit, tut če bi se hotel, se nebi mogu, ker so bili majoni preblizu skupaj). Se tipu umaknem, tip se pelje za mano, 3 cm za ritjo, trobi ko zmešan, žrmka in skače po avto. Počasi znižujem hitrost proti 100 tip še kr zadnjem odbijaču pa nori in fura levo pa desno. Lastniku avtomobila sedečemu zraven... nič pospeši nazaj na 130 pa upaj da mava mir. Pospešim - še kr isto (tip pripeljal v štric in nekajkrat proti nama, da sma skor odletela s ceste, če nebi mal cuknil z volanom un tip se spravi nazaj za zadnji odbijač). Potem pa nama je dopizdil, avtocesta pa pa prazna pa reče: okej samo na en način se gam boma otresla - gas (on zadaj še vedno na odbijaču, že slabih 6km). Ok rečem, pa dam gasa, pridemo do 200. Un še vedno 5cm za odbijačem. 230 - BMW je začel ustajat zadaj (avtocesta k sreči prazna). Peljeva še 8km s to hitrostjo naprej, pol pa ok - zdej pa na počivališče, pa upama da se bo cepec mim pelu. In res: ravno padeva za drevesa (na počivališče sma prpelala s 75 na uro nekje) tipson prže mimo po avtocesti z nezmanjšano hitrostjo. Samo fiju, ker norc. Greva nazaj na avtocesto, nadaljujeva s vožnjo mirnih 120 in je kljub temu, da je nekdo s porchejem počakal, da dva prehiteval pri 130 dva kamjona, ni nič blendal in celo peljal je na sicer nevarni, vendar že bolj sprejemljivi razdalji za mano. In sedaj mi naj en razloži s kako pravico, je un tip norel po avtocesti? Hmnja ok... seveda, ja umaknil se mu nisem, pa je bil podobno nestrpen, kot avtor tistega posta tam gor?... Sej človek razume da se ti mudi in pač prekoračiš hitrost, tudi meni se je že pa sem vozil po 180 CE-MB. Ampak sledeč sistem: pobliskaš če te un zaja ne vidi, ustaneš na varni razdalji, poačakaš da se umakne in gasa dalje. Ko se bližaš tovornjakom , znižaš na ene 140 pa spet ko jih prehitiš dalje. Skos pičit 180 je meni preveč nevarno.

Sam vozim sicer 90% časa po avtocesti okoli 110 na uro (idealna poraba goriva), mudi se mi pa ne nikoli. In ko prehitevam, peljem 130. Jasno preverim, da ko grem prehitevat, da ni nobenega zadaj. Ampak če nekdo žge 180+, kako pa ga naj vidim, če prehitevam strjeno kolono 5tih tovoarnjakov naprimer, da se bo ravno v tistem trenutko na 2.5 od 5tih kamjonov pojavil - če ga prej ni blo. Vozim na meji omejitev, umaknit v sekundi se nimam kam? Jah pač lepo dalje prehitiš tiste tri, potem pa se umakneš. Ampak nekateri tega ne dojemajo. Na regionalni cestah ni nič boljše: pelješ 90-95, pa ti bo vseeno furu 2cm za ritjo. Upočasniš na 80, ravnina, še vedno isto, namest da bi te prehitel. Res teh ljudi ne razumem.

Glede kamjonov: ne vem, men se zdi, da jih večina dokaj varno prehiteva - je pa res nekaj takih cepcov, ko se ti vrine na prehitevalni pas, brez žmigavca in vsega in se potem prehitevanje vleče po 5-6min. Dva pacienta, sta se prehitevala zadnjič iz postaje Tepanje do konca klanca navzdol po predorih - ker sta se v klanec kregala kdo ma daljšega (dva kamjonarja) in vozla tik ob drugem. Tudi da jo kak BMW prnorel čez ABC v Tepanju, tip ki pa je imel recimo SDI, pa je normalno prehiteval tovornjaka, pa mu je bil na pot. In glej zlomka - ta z BMWjev je potem vozil slalom okoli njega, trobil, dal šipo dol, upočasnil oba pasova na 60 na uro (isto postaja Tepanje). No me je pa tudi kamjon s prikolico pri 110 prehitel, kot da je mimo šla Honda. En Slovak ki je bil total mimo. So pa ta prehitevanja res problemtična, saj je hitro gromozanska kolona, posebej ob konicah, ko to naredijo na razdalji 15 k trije tovoarnjakrji in se več kot 90, ne moreš peljat nikjer. In ravno zaradi takih primerkov s kamjoni ali dediji, ki z 60 ko gredo na avtocesto zavijejo kr direkt na prehitevalnega, je omejitev 130 še sprejemljiva - tam še mogoč rešiš situacijo - ko jo pa žgeš 180+ pa nikakor ne.

In še kot zanimivost: tudi sam sem bil živčen in dokaj hiter voznik: če kdo ni spelal na semaforju: potrobil, če je peljal manj kot se je men zdelo primerno, sem ga prehitel, sicer vedno relativno varno (prehitevanja v ovinke nikoli, v škarje sem 2x zašil, ampak se je izšlo z nekaj metri), čez mesto sm se pelu od oka 70 na uro (ajde šole pa res ozke ulice, okolica vrtca 50), zunaj cest okol 100, avtocesta manjmanj 150 (več k 160 pa tak ibiza ni šla). Pa je punco kljub relativno normalen norenju, je skrbel, da se mi bo kaj zgodil. Pa je rekla: evo grema k men domov, maš prazno cesto, pel kuker hiter lahko, vendar po pameti - torej relacija Celje ~ Novo mesto. Pa sma ravnine 110, kraje 60, ovinke in nevarne dele (cesto dobro poznam) okoli 80. Čas vožnje 1 ura, 5minut. Potem pa reče: no zdej nazaj pa pelji po omejitvah, pa ne prehitevaj vsakega ki se pele 1km manj, kot je omejitev. In glej: čas vožnje 1 ura 20minut, pri 90 kilometrih razdalje. Potem pa sem js tut mal začel računat porabo avtomobila in je bila za moj avto visoka: 8.5l-9l. Bila pa sma malo na tesnem z denarjem in je rekla, da naj razmislilm o porabi - mogoče pa bi se dalo tut malo ceneje kam pripeljat. Pa sem malo poskusil nežen bil z avtom in se je poraba krepko znižala - na 6.2 do 7.0. V mesecih zatem sva prevozila po Sloveniji precej km, razni izleti in videla precej prometnih, kar mi je dokočn dal vedet, da ma prov - ni vredno in sem se povsem umiril in spremenil stil vožnje (zaviranje z motorjem, prestavljanje v nizkim obratih, predvidevanje situacij). Rezultat: zaenkrat še vedno (TOK TOK) brez prometne, smešna poraba avta in zadovoljna punca, ter moja denarnica. In ravno tista primerjava v času je ta, da res nič ne pridobiš. Zdej gledam mamo kak ga seka: reče gremo v Maribor, ima v Touranu isti motor. Js se prpeljem v Maribor 15 minut pozneje s 4.8l/100km, ona pa 15 minut prej, s porabo 8l/100km. Ko računaš stroške pri takih porabah na 10.000km, se zamisliš, če se ti res vedno tako mudi... marsikdaj se mi sedaj zgodi, da me kak tipson v ovinek prehiti, a ga na naslednjem semaforju, kraju s skulirano vožnjo dohitim.

Uporabniški avatar
SCANIA
Nov uporabnik

Napisal/-a SCANIA Pe jun 01, 2007 5:52 pm

Moje mišlenje: večina nas(govorim za kamione) gre prehitevati takrat ko je to možno in sicer da ni nobenega na desnem pasu in nato prehitevamo. če pa vi vozte 200 in se nato nalimate za rit in piskate pa blendate pol pa kr. pomagal nau nič k bremzu sigurn nam da bi šou pol nazaj in se umaknu unmu k je vs živčn zadi! pa čeprou se prehitevamo na minute,tud nm se mudi pridt pravočasno na razklad al pa dam!
Kula mamo racing team

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jun 01, 2007 5:54 pm

SCANIA je napisal/-a:Moje mišlenje: večina nas(govorim za kamione) gre prehitevati takrat ko je to možno in sicer da ni nobenega na desnem pasu in nato prehitevamo. če pa vi vozte 200 in se nato nalimate za rit in piskate pa blendate pol pa kr. pomagal nau nič k bremzu sigurn nam da bi šou pol nazaj in se umaknu unmu k je vs živčn zadi! pa čeprou se prehitevamo na minute,tud nm se mudi pridt pravočasno na razklad al pa dam!

to ze kok rsi napisau ampak mas paciente pa tut ce je folk vn zapelejo,sploh avtobusarji.
dj mi nekj povj kok pa profitiras ce je tvoja koncna za 3km/h vecja od unga k ga prehtevas?nc!!

Uporabniški avatar
SCANIA
Nov uporabnik

Napisal/-a SCANIA Pe jun 01, 2007 6:28 pm

abbe je napisal/-a:
SCANIA je napisal/-a:Moje mišlenje: večina nas(govorim za kamione) gre prehitevati takrat ko je to možno in sicer da ni nobenega na desnem pasu in nato prehitevamo. če pa vi vozte 200 in se nato nalimate za rit in piskate pa blendate pol pa kr. pomagal nau nič k bremzu sigurn nam da bi šou pol nazaj in se umaknu unmu k je vs živčn zadi! pa čeprou se prehitevamo na minute,tud nm se mudi pridt pravočasno na razklad al pa dam!

to ze kok rsi napisau ampak mas paciente pa tut ce je folk vn zapelejo,sploh avtobusarji.
dj mi nekj povj kok pa profitiras ce je tvoja koncna za 3km/h vecja od unga k ga prehtevas?nc!!

no tem se pa reče nenormalni ljudje k isiljujejo. am glede kok profteram ti povem da se se kr pozna
Kula mamo racing team

Uporabniški avatar
orel
Nov uporabnik

Napisal/-a orel Pe jun 01, 2007 7:18 pm

Kael! Imaš fajn punco, k skrbi, da tvoja denarnica ni prazna pa da je tvoja glava cela ... :P

Jaz mam občutek, da se je edino prehitevanje, kjer se pridobi na času tisto od enega do drugega semaforja. Fora je v tem, da si ali nisi v tistih 5 avtomobilov, ki gredo skozi semafor. Vsi ostali pa čakajo po minuto. Če si prepočasen ves čas čakaš po minuto ali več na semaforju. Samo to povem samo teoretično. Sam ne mislim sprobavat, ker imam rad svoji glavi in glave, ki jih imam rad. :D Na avtocesti pa se ti že stroškovno ne splača na veliko prehitevat.

Priti na cilj: bolje ikad nego nikad.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe jun 01, 2007 7:40 pm

če te kdo že prehiteva moreš spustit gas, da te lahko on čimprej in varno prehiti, to je zlato pravilo in brez tega ne dobiš izpita :evil: .to tudi velja za vsa vozila.najbol na k*** mi gre ko ti pri prehitevanju deva na gas(taki so najbolj kritični in zaradi takih bedakov so nesreče).

@karl...mel podobn primer:z bratom pa njegovo punco se pelamo na morje pred dvem letam...prehitevamo šleparja, kr naenkrat pa ta šlepar da žmigovc pa zapelja na prehitevalnega mi pa smo ga že glih na polovici dolžine prehiteli.edn za nami, logično prlepljen v rit...kot antetat...un uzadi živčn, ni spustil gasa; šlepa nas že tk s ceste rinu (bratu mu trobi blenda, vse 4 žmigovce...), začnemo se po robu furat, šlepar ne j***, un uzad si je pa končn gor prš pa se je odlepil, da je brat dal po premzi pa se umaknu...šlepar pa vseen lepo prehiteval, kot da nč ni blo... :evil:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jun 01, 2007 7:47 pm

Vidim, da vas večina še ni dovolj zrela za tako debato, slovenec naj bo!

Zanimivo mi je tudi, da ste me označili za divjaka.
Nekateri ste celo začeli enačiti prekršek s kaznivimi dejanji, kar sploh demonstrira vašo razgledanost.
Omejitve se ne držim kot pijanec plota, ampak vozim 140 ali pa (bog ne daj) 150km/h meni ni neko divjanje. Včasih mi tudi paše voziti 100km/h, a vozim po DESNEM PASU, če sem med prehitevanjem komu v napoto pa ne gledam trenutne porabe ampak pritisnem gas do podna in se v čimkrajšem času spokam na desni pas spet cijazit s 100km/h.
Ampak ovčicam z medijsko opranimi možgani je vse prehitro, kar je nad omejitvo.

Varnostno razdaljo vedno prilagajam hitrosti prometa okrog sebe, redkokdaj je ta minimalna in nevarna.
Kar se tiče nestrpnosti: Nestrpen sem izključno v primerih, ko se nekdo pred mano gre šerifa.
Ne takrat, ko v koloni vozi s hitrostjo primerno razmeram, ampak, ko napucava svoj prav za vsako ceno, ko mene in ostale podreja svojemu enotračnemu razmišljanju.
Jaz sem se vožnje že naučil, ne rabim dodatnih lekcij in pametovanja od "poznavalcev zakona", hvala lepa, znam prebrati tisto okroglo tablo, kar ne pomeni, da se bom v 100 odstotkih tudi držal tega kar na tabli piše.

A vi (karikiram) ste tako vsi svetniki, se držite omejitve, zato ste najboljši šoferji, ko pa pride do zožanja cestišča v en pas se naenkrat prelevite iz ubogljivih ovčk v šumaherja in pozabite na sistem zadrge...
Dvojna merila so po mojem mnenju najslabša.

Zame je dober šofer:
- dojemljiv za dogajanje okoli sebe in se le-temu prilagaja
- upošteva zakone LOGIKE in PRAKSE in ne le zakon na papirju
- upošteva voljo drugih udeležencev, spušča na vpadnicah, ustavlja pešcem in ne gleda le svoje debele riti in svoje zaplankanosti ne opravičuje s pretvezo zakonitosti

Kulture slovenija ne premore, to mi je jasno, le potrdili ste zastavljeno tezo z dejstvi, kot jo tudi potrjujete vsak dan za volanom.

Moj dober prijatelj se je v začetnih letih svoje vozniške kariere tudi rad igral pravičnika, dokler mu ni na semaforju k avtu pristopil moški in mu s kijem potrkal po steklu. No, ni se dobro končalo zanj , se pa zdaj vzdržuje pametovanja na cesti.

O pravicah in dolžnostih tudi ne mislim razglabljati, večina vas ima tako vedno "prav", naj bo tako.
Živeli slovenci!
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 01, 2007 9:17 pm

Zakaj se pa meni nikoli ne najde noben tipček, k bi me hotu iz ceste zrint?

Pa zakaj vedno, ko se mi kdo nalima na rit, potem kr na hitro odpelje naprej, ko mu parkrat prst pokažem(sredinec) al pa če je bolj vstrajen odprem šipo pa z maglite baterijo pomaham?

Pač za norce moraš biti bolj nor od njih, pa imaš mir. Če sem sam v avtu se lahko zgodi, da bom tistemu 5cm za mojo ritjo na polno sredi avtoceste zabremzal, pa naj potem javka kolikor hoče, ampak ko se bova ustavla bo on samo še za v kliničnega, kjer ga bo mama samo po osebni spoznala(ostalo bo neraspoznavno), jst bom pa nov avto dobil, pa še za enih 5 zraven jih bo plačal v tožbi.

Počas imam povhn k***c teh debat. Večina slovencev nima pometenega po podstrešju, norite po cestah, norite v službi, norite doma, delo pa ni nikjer dobro opravljeno zaradi vsega tega norenja in prepucavanja. Noben od nas ni dober voznik, vendar nekateri probamo biti zgledni in umirjeni.
Prvo preberite bonton, potem ga preberite še enkrat in še 100X, da bo nekaj ostalo v glavi, potem pa pejte na eno ali 2 seansi protistresnega tečaja, pol se pejte pa peljat po cesti in se vozite defenzivno, pa vam noben ne bo nič hotel. Če pa že bo, ga pa povabite na odstavni pas in mu dajte svojo kopijo bontona. Lahko ga pa tudi razsvetlite s kako maglite baterijo - tisto razsvetljenstvo bo ponavadi najbolj zaleglo za bebce.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
orel
Nov uporabnik

Napisal/-a orel Pe jun 01, 2007 9:48 pm

Ta zadnja meglenka je odlična stvar za sporočanje morsijeve abecede ta zadnjim b*****m :lol:
..-. ..- -.-. -.- / -.-- --- ..-
kar prevedite si

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe jun 01, 2007 10:52 pm

..-. ..- -.-. -.- / -.-- --- ..-
Prevod...
..-.=F
..-=U
-.-.=C
-.-=K
/
-.--=Y
---=O
..-=U

:har :woohoo :con 8]
Priponke
morse-tab1.jpg

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe jun 01, 2007 11:02 pm

nebivedu je napisal/-a:Zakaj se pa meni nikoli ne najde noben tipček, k bi me hotu iz ceste zrint?

Pa zakaj vedno, ko se mi kdo nalima na rit, potem kr na hitro odpelje naprej, ko mu parkrat prst pokažem(sredinec) al pa če je bolj vstrajen odprem šipo pa z maglite baterijo pomaham?

Pač za norce moraš biti bolj nor od njih, pa imaš mir. Če sem sam v avtu se lahko zgodi, da bom tistemu 5cm za mojo ritjo na polno sredi avtoceste zabremzal, pa naj potem javka kolikor hoče, ampak ko se bova ustavla bo on samo še za v kliničnega, kjer ga bo mama samo po osebni spoznala(ostalo bo neraspoznavno), jst bom pa nov avto dobil, pa še za enih 5 zraven jih bo plačal v tožbi.

in ti mas sebe za zglednega pa umirjenega voznika?
pises pa ko bos enga nabiu z baterijo pa ga bos nalomu pa nevem kaj se.zanimivo

za svakoga ima ljek

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe jun 01, 2007 11:05 pm

SCANIA je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

no tem se pa reče nenormalni ljudje k isiljujejo. am glede kok profteram ti povem da se se kr pozna

pozna se 3 km na uro.v 10 urah 30 km.pa ce mas povprecno hitrost 90 km/h si profitirau okol 20 minut v desetih urah.to mislm da ni glih velik
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov